Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаКошарка

Пешић:“ Некада је добро да изгубиш, да схватиш како је леп осећај када победиш“

У веома важној утакмици у којој су наши момци имали лепу прилику да се одвоје од Војводине и на неки начин већ осигурају трећу позицију, а сигурно и да угрозе Раднички из Крагујевца, нису успели да савладају Војводину у Новом Саду, иако су све до последње четвртине држали утакмицу под контролом.

Два дана након утакмице, тренер Светислав Пешић говорио је за „Спортски Журнал“ о утакмици:

Све сам рекао после утакмице, немам шта да додам. Све у животу расте, тако ће и овај тим. Играли смо 30 минута добро, а онда… И завршнице се уче, време чини своје.

На питање да објасни слаб шут у завршници као и то да је поражен у граду у ком је рођен , Кари је одговорио у свом стилу:

 „Идуће године нећемо имати такве проблеме. Некада је добро да изгубиш, да схватиш како је леп осећај када победиш.“

Кошарка на МЦЗ форуму.

Повезане вести

16 comments

Zvezdas апр 28, 2012 at 14:50

Šta još nije kazano o ovim mučenicima koji ne umeju da dobiju već dobijene mečeve. Užas! Tomas nema blage veze s košarkom.
Nemamo niti jednog da vredi igrača, ne umeju trojku da pogode, ne umeju bacanja da izvode… U Zvezdu da se preseli ceo tim Lejkersa nebi nista osvojili. To je uklet i proklet tim za sva vremena i za svagda. Teško je govoriti o njima…

Reply
Branimir апр 28, 2012 at 21:55

Звездаш, немој тако говорити о Звезди!

Reply
dr апр 28, 2012 at 13:04

Problem je sto mi ne gubimo „nekad“ nego STALNO!

Reply
BojanZecBL апр 28, 2012 at 12:09

Ове године смо премало доживјели тих лијепих осјећаја када побједимо. Много пораза, много. 🙁 Е сад, питање је да ли је до Пешића или до ових „назови“ играча. Од почетка сам вјеровао да ће прије свега Пешић донијети тај толико жељени позитиван помак, али преварих се. Јасно ми је да се не може резултат постићи преко ноћи, али како онда Војводина и Раднички ФМП имају једнак скор са нама, а имају изузетно сиромашне саставе (не потцјењујем их, али то је чињеница), док нам БКК и Мега дишу за врат. Даље тврдите да је он у клубу наредне двије године. И шта послије? Он таман изгради неки систем, пробере играче који могу носити Звездин дрес и… оде тамо гдје му понуде више. Ова сезона је пропала, а надам се само да ћемо упасти на треће или четврто мјесто због АБА лиге, али то не смије да буде циљ. Циљ мора да буде титула, трофеј, много побједа, мало пораза… Добро се ради у млађим категоријама, али тај рад ће тек бити видљив за неколико година када ти дјечаци одрасту. Даље, Човић је преузео клуб у најтежем тренутку и хвала му на томе. Друго је сад питање, је ли то наша Звезда, нова Звезда или позвездашени ФМП. Важно је да клуб има грб сличан нашем и да су услови за тренирање савршени. Знам и да би резултати били бољи да је довео са Пешићем квалитетне играче о којима су многи писали (Ракочевић, Кешељ, Драгићевић, Бјелица један, Бјелица други, Јарић, Антић, Марш, Робертс, Штимац, Радмановић, Миличић…), али питање је колико би то било позитивно за клуб у овоме тренутку. Ја само желим једно од тренера, а то је да не продаје маглу навијачима и јавности уопште, а она се односи на причу да ће резултати доћи након напорног рада. Јасно је да нам ови играчи неће омогућити срећне тренутке, односно побједу над комшијама и да је титула далеко. Нећу рећи миљама далеко, али није тренутно на видику. ЈЕДАН ЖИВОТ-ЈЕДАН КЛУБ…

Reply
IGoRNbGd апр 28, 2012 at 11:37

Jedva čekam da opet očvrsnemo u košarci…. Koliko smo se srozali bili to je neverovatno…. Najjači su mi ovi što su nezadovolljni, a mogli smo da ne postojimo…. SD CZ dobija nove sponzore, vidim da se nešto radi po tom pitanju…

Reply
IGoRNbGd апр 28, 2012 at 12:41

Čemu dislajkovi???? Koji pajseri….

Reply
Ariljac апр 28, 2012 at 14:00

Pa mozda se brate nekome ne svidja da „ocvrsnemo“ u kosarci…Opusteno,komentar ti je na mestu… 😉

Reply
Jovan Kontić V.B. апр 28, 2012 at 11:28

Dojadile su mi više kritike od strane nekompetentnih ljudi…Ko ste bre Vi da zamerate Pešiću, zapitajte se malo, šta je on uradio u životu a šta ste Vi uradili u životu. Vi ste kao tetkice koji zapale cigaru, piju kafu, sede i kritikuju. Alo bre ljudi, mi govorimo o čoveku koji je osvojio sve što se osvojiti može i Vi opet mislite da znate bolje od njega. Mi imamo sistemski problem u društvu i dok to ne ispravimo, nećemo ništa uraditi…

Reply
Vlada Tosic апр 28, 2012 at 12:27

Niko njemu ne osporava da je osvojio to sto je osvojio… On je za mene najbolji trener na svetu (to bukvalno mislim) to sam vise puta i rekao, Indijanapolis mu nikada zaboraviti necu … Ali ovo sada je neki drugi „Pesic’…. Ako on za GODINU DANA ne moze da uspostavi sistem, onda tu nesto ne stima! Nije on neki pocetnik pa da se godinu dana navikava i uigrava. Pogledajte njegove rezultate u Valenciji, sa istim takvim igracima je on otisao na F4 EVROLIGE, a radio je nepunih mesec dana !!! Ili se setite proslog njegovo mandata sa keseljom i bjelicom PA BRE PIONIR JE SVAKU UTAKMICU BIO PUN, BILI SMO PRVI U NLB LIGI !!!! Ekipa je bila srcanija i vise se borila kod Mihajla Uvalina nego ovi sada. NESTO TU NE STIMA !!

Reply
SRBB апр 28, 2012 at 14:54

Поштујем и господина Увалина , али та екипа је играла тотално отворену кошарку , са пар лидера , који су имали одрешене руке , да раде шта желе… Ми играмо комплекснију кошарку данас, са много одбране.
У праву си да је Звезда док је Кари био прошли пут тренер била јача , али имала је и квалитетније играче на већини позиција.. Ово је прелазни период… Не долази све преко ноћи .. Битно је да клуб послује у плусу , да има спонзоре, а резултати ће постепено доћи.
Мислим да управа треба много више да укључи навијачке групе на трибину , јер би све изгледало много боље него што је сада..

Reply
kalu апр 28, 2012 at 11:03

Bolje bi ti bilo da manes demagogije i da konacno dobijemo neku utakmicu.Covece kada ces shvatiti da lazic,covic,ilic,tomas,lesic nisu igraci za zvezdu i daj im sto manju minutazu.A ako nedovic i cvetkovic odu iz zvezde ti si glavni krivac za to.A onda navijaci govorite “zna pesic sta radi“.Licno bi voleo da muta nikolic ili vlade djurovic naslede pesica.

Reply
Luka апр 28, 2012 at 11:12

Od Pešića boljeg ne možemo naći. Te priče o Cvetkoviću i Nedoviću ne piju vodu, Kari sa njima radi svaki dan po nekoliko sati i zna koliko koji igrač može.

Reply
kalu апр 28, 2012 at 11:19

Dobro pitacu te na kraju sezone da li ces isto tako govoriti…

Reply
Jovan Kontić V.B. апр 28, 2012 at 11:29

Ma ti bolje znaš od Pešića, ja msm da ti trebaš da budeš trener…

Reply
Luka апр 28, 2012 at 11:38

Hoću sigurno, ne menjam ja mišljenje na osnovu jedne utakmice, jednog zakucavanja, jedne pobede pa čak i jedne sezone.
Srećom klub ne vode sada ni navijači, ni neki ljudi iz senke, radi se planski, doveden je najbolji trener u Evropi i to na 3 godine, ima puno mladih igrača, koji uz mentora kakav je Pešić mogu napraviti dobre karijere i doneti novac i Zvezdi i sebi.

Ariljac апр 28, 2012 at 14:03

Najgore se osecam kad procitam komentare da Kari hoce da unisti Cveleta i Nedovica i da Kari jos nije video ko jeste a ko nije za Zvezdu,pa mi odavde treba da mu to kazemo…SMESNO! NAPRED ZVEZDA,NAPRED PESICU!!

Reply

Leave a Comment