Moja Crvena Zvezda
АтлетикаОстало

Млади атлетичари Звезде учествовали на Првенству Београда у кросу

Prvenstvo Beograda u krosu

Претходног викенда одржано је Првенство Београда у кросу. Учешће су узеле све старосне категорије од сениора, до атлетских школа. Атлетичари Црвене звезде остварили су два запажена резултате у најмлађој категорији.

У категорији школа атлетике на 300 метара Јован Шимпрага, члан АК Црвена звезда, резултатом 58,00 секунди заузео је друго место. Првопласирани је био Јурошевић (Младост Земун) 56,30 секунди, а трећи Вељковић (Нови Београд) 59,00 секунди.

Код девојчица, Лидија Куртановић из Црвене звезде заузела је трећу позицију са резултатом 60,00 секунди. Првопласирана је била Кристина Кртернић из Партизана 56,00, а другопласирана Ива Стаменовић чланица Младости из Земуна, 58,00.

Повезане вести

1 comment

Anka мај 1, 2012 at 12:05

SD Crvena Zvezda po prioritetu pored ekipnih sportova (fudbal, kosarka i odbojka) mora kao primarne sportove postaviti i sekcije u pojedinacnim sportovima: streljastvo, atletika i plivanje! Zao mi je sto bivsi evropski prvak AK Crvena Zvezda na ovako sraman nacin propada. SD mora da za ova tri pojedinacna sporta pre svega trazi resenje u infrastrukturi. Jednim delom su infrastrukturno obezbedjeni ali nedovoljno za opstanak klubova i vrhunske rezultate. Imamo izuzetno talentovane klince, treba raditi na obezbedjivanju zamljista za igradnju trenazne hale (posebna zatvorena dvorana nezavisno od Marakane koja pokriva atletski sektor jednim delom). Ta hala ne treba da bude velelepna, ali sigurno treba da bude moderna i funkcionalna tokom citave godine gde bi se po najvecim atletskim standardima. A ovaj uslov bi omogucio i dovodjenje strucnjaka za razmenu iskustva sa nasim trenerima.
Moram se osvrnuti na plivacku sekciju. SD mora da zauzme stav i da nadje resenje ili u izgradnji sopstvenog plivackog kompleksa (zatvoreni olimpijski bazen sa tribinama, pomocni bazen za treniranje) od kojeg ce koristi imati i vaterpolo sekcija i plivacki klub ili da zauzme stav da se od strane grada zvezdi dodeli SC Gale Muskatinovic i da ga Zvezda preuredi za sopstvene potebe.
Sto se streljackog kluba ili renoviranje trenutne prostorije u kojoj nasi najbolji olimpijski, evropski i svetski strelci treniraju ili potpuno nova izgradnja trenazne hale.
Znam da ovo u ovakvoj situaciji tesko, ali je neophodno da bi se Zvezda vratila tamo gde joj je mesto. Potrebno je obezbediti zemljiste, Zvezda bi za pojedinacne sportove i jednim delom ekipnih trebala da trazi zemljiste gde ce Zvezda stvoriti svoj komplex. Znam i da ovo sto pricam zvuci futuristicki, ali koliko je daleko toliko je i blizu sa novim sponzorima-kompanijama i dobrom organizaciom unutar SD i postavljanjem prioriteta za resavanje problema moze se krenuti u ostvarenju ovih ciljeva!

Reply

Leave a Comment