Moja Crvena Zvezda
ПрипремеФудбал

Remi sa Univerzitateom

Darko Lazović

Crvena zvezda je remizirala u kontrolnom meču u Antaliji sa rumunskom Univerzitateom, odigravši bez golova. Naša ekipa je odigrala slabije nego na utakmici sa Spartakom, međutim igra ekipa je svakako bila bolja od one koju smo mogli da gledamo tokom jeseni.

Da li su naši momci imali slabiji dan, ili su i dalje pod utiskom sinoćnjih dešavanja sa Dejanom Milovanovićem, ostaje za analizu stručnom štabu.

Robert Prosinečki je izveo sastav bez prvog golmana Saše Stamenkovića i odsutnog Pavla Ninkova, dok je mladi Mijailović zaigrao tek u drugom poluvremenu. Priliku je od prvog minuta dobio Darko Lazović, koji je odigrao solidno, i blizu je prvih 11.

Prilika je na ovom susretu bilo, međutim više za Rumune, a najbolju priliku su propustili u 6. minutu, kada je penal napravio Mikić,  a Kristea pogodio prečku. Potom je šut sa distance zaustavio Bajković. Najbolje prilike za naš tim propustio je Trifunović u drugom poluvremenu, kada je nekoliko puta loše reagovao.

Ono što se može izvući pozitivno iz ovog susreta, jeste što je mladi Uroš Ćosić pokazao svoj veliki talenat, i što će na njega Prosinečki moći ozbiljno da računa na proleće. Tek sada se vidi kolika je šteta što taj momak nije ugovorom vezan za naš klub.

Takođe, supertalentovani Filip Stojković je pokazao da bez sumnje zaslužuje mesto u 25 igrača za proleće, obzirom da je odigrao bolje od iskusnijeg Nikole Mikića. Sada je očigledno jasno zašto je nedavno Filip „prekomandovan“ iz Sopota u prvi tim.

Sledeću utakmicu Crvena zvezda igra u četvrtak, a protivnik je Steaua, koja je savladala Univerzitateu sa 3-0 pre dva meseca u rumunskom šampionatu.

CRVENA ZVEZDA:

Prvo poluvreme: Bajković, Mikić, Adi, Ćosić, Tošić, Lazović, Borha, Isah, Evandro, Koroman, Kaluđerović.

Drugo poluvreme: Bajković, Stojković, Ćosić, Tošić, Ignjatijević, Bogdanović, Vešović, Mijailović, Perović, Jevtić, Trifunović.

Повезане вести

20 comments

Comments are closed.