Moja Crvena Zvezda
ВатерполоЕвропска такмичењаКлупска дешавања

Јеленић:“Преговори о Евро Супер лиги и даље трају“

Viktor Jelenic

Пре само две године Ватерполо клуб Црвена звезда није постојао на српској ватерполо мапи. Међутим, група ентузијаста предвођена Виктором Јеленићем кренула је у „борбу са ветрењачама“ и вратила Звездашима њихов ватерполо клуб, клуб који је половином деведесетих година двадесетог века био двоструки национални шампион.

Данас, црвено-бели ватерполо клуб налази се у готово на самом врху српског ватерпола, показавши да „вечити српски ватерполо шампион“ то ипак неће бити још дуго. Током сезоне, пулени Дејана Савића играли су у четвртфиналу ЛЕН купа где су елиминисани од славног италијанског Посилипа, док су у домаћим такмичењима учествовали у самој завршници. Посебно упечатљиво било је учешће нашег клуба у плеј-офу. Новосадски црвено-бели елиминисани су у полуфиналу након три драматичне утакмице. У том моменту целокупна јавност је сматрала да је то максимални домет нашег ватерполо колектива, али су се црвено-беле ајкуле испрсиле и само захваљујући спортској несрећи и делом чудним судијским одлукама финале није отишло у драматичну завршницу.

Оствареним резултатима, ВК Црвена звезда је обезбедила учешће у Евролиги наредене сезоне, али је велико питање да ли ће до тога доћи. Наиме, као што смо вас пре пар месеци обавестили најбољи европски клубови покренули су иницијативу за формирање европске Супер лиге која би била ван окривља ЛЕН-а. О свему што се везано за ту тему тренутно догађа, своје виђење изнео је председник ВК Црвена звезда Виктор Јеленић:

– За сада је све исто као и након састанка у Ријеци. Жеља 14 клубова је да се формира Супер лига која би била јача и комерцијалнија од ЛЕН Евролиге. Преговори још трају, а чим буду познати нови детаљи ми ћемо обавестити медије.

Повезане вести

5 comments

Anka мај 4, 2012 at 17:10

Pa naravno, cim Hrvati i Italijani vedre i oblace LENom zna se da je sve pod znakom pitanja sta drugi (Srbi i Madjari) predloze! Da ce Bog da se od LENSKE mafije pravi klubovi odvoje i konacno naprave nesto od cega ce klubovi imati koristi. A ne sve zavrsnice da se odrzavaju u Italiji i klubovi finansijski cerupaju!

Reply
zoki мај 3, 2012 at 23:17

svaka cast i treneru i igracima kapa dole za sve sto ste uradili vi ste nas ponos Zvezda je zivot!!!!!!!! sve ostalo su sitnice.

Reply
Stralle мај 3, 2012 at 22:42

JEDAN JE VIKTOR JELENIC! Ja lika totalno obozavam 🙂

Reply
Dzozinjo_91 мај 3, 2012 at 20:46

http://www.sportske.net/vest/odbojka/rastanak-zvezde-i-bulatovica-77709.html
Velika steta!!! :(..Ali bez obzira na sve hvala ti od srca i srecno u Rusiji, a mi idemo dalje s nekim novim trenerom!!!

Reply
nemke мај 3, 2012 at 21:05

Mnogo dobar trener, a pre svega i covek.

Reply

Leave a Comment