Moja Crvena Zvezda
Женски фудбалФудбал

Седмица Звездиних дама у мрежи највећег српског клуба!

Терен : иза јужне трибине стадиона Црвене звезде

Гледалаца : 200

Судија : Миодраг Гогић (Нови Сад)

Стрелци : Лазић (аутогол) у 8, Ерац у 32, Попов у 49 (из пенала), Ј. Дамњановић у 63, Лазаревић у 72. и 88, Мијатовић у 77. минуту за Црвену звезду, а Лилић у 9. и Трнавац у 60. минуту за Машинац.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кларк, Добросављевић (од 66. И. Дамњановић), Смиљковић (од 73. Живановић), Коркоран, Бобић (од 73. Ђорђевић), Попов (од 64. Лазаревић), Ј. Дамњановић, Ерац, М. Пешић, А. Пешић (од 50. Мијатовић), Павловић.

МАШИНАЦ: Маринковић (од 46. Стојаковић), Костић, Лазић, Димитријевић (од 77. Стевановић), Ђорђевић, Трнавац, Милица Станковић, Булатовић (од 66. Ми. Станковић), Лилић, Крстић (од 69. Е. Смиљковић), Николић (од 36. М. Смиљковић).

Четвртфинални меч Купа Србије у фудбалу за жене, који је с правом добио епитет „ финала

Даме у копачкама

пре финала“ , завршен је убедљивом победом црвено-белих девојака на терену иза јужне трибине Маракане: Црвена звезда – Машинац 7:2 (2:1). Играчице нашег тима су фантастичном партијом, поготово у другом полувремену, на крају декласирале Машинац, браниоца трофеја у домаћем купу и наш најтрофејнији клуб у женском фудбалу!

Почетак меча је био фуриозан са обе стране. Звезда је повела већ у 8. минуту, након што је фудбалерка Машинца Лазић несрећно у свој гол одбила лопту после дубинског центаршута Иване Бобић. Али, само минут доцније је уследило изједначењње, а са око 18 метара, еврогол је постигла Лилићева, нападач екипе из Ниша. Ипак, на одмор се отишло са минималном предношћу домаћег тима, јер је после лоше интервенције одбране Нишлијки, Ивана Ерац била прецизна са око осам метара.На почетку другог полувремена Ана Попов је из пенала повећала вођство црвено-белих поготком из пенала, а последњи трзај гошћи из Ниша је виђен у 60. минуту, када Американка Алиса Кларк, изузетан голман и једно од највећих пролећних појачања Црвене звезде, овај пут лоше избоксовала лопту, а Милена Трнавац, бар за тренутак, вратила наду Машинцу.

Међутим, убрзо долази до голеаде распуцаних Звездашица! Прво је искоса затресла мрежу најбољи стрелац тима Јована Дамњановић, да би касније била асистент Слађани Лазаревић, за први од њена два гола. У стрелце се уписала и Милица Мијатовић, а на крају је после више него заслужене победе и пласмана у полуфинале Купа Србије, виђено велико славље изванредних фудбалерки Црвене звезде, које успешно предводи тренер и директор клуба Дарко Стојановић.

„За нас је ова убедљива победа јако битна, пре свега зато што смо савладали тако велики клуб као што је Машинац. Утакмицу смо заиста одиграли у високом ритму и на високом нивоу и наравно задовољни смо постигнутим резултатом. Била је то наша велика победа. Ове сезоне смо дебитанти у елитном рангу такмичења и циљ нам је да што више догурамо и у шампионату и у Купу Србије. Уз мало спортске среће на жребу, верујем да можемо да будемо и учесници завршне представе у купу, која ће бити одиграна у Кући фудбала у Старој Пазови“ – рекао је Стојановић.

Поред Црвене звезде, у полуфинале Купа Србије су се пласирали и: актулни државни првак Спартак из Суботице, крушевачки Напредак и Пожаревац. Жреб је у уторак 8. маја, а полуфинални мечеви су на програму 23. маја, док је финале 9. јуна.Наредни меч у првенству, фудбалерке Звезде ће одиграти у недељу (6. мај), такође са Машинцем на терену иза јужне трибине Маракане. Почетак је у 17 часова.- Новом победом против Машинца, осигурали бисмо друго место у шампионату, а и даље би били у трци за титулу првака. То је свакако огроман успех, јер смо дебитанти у Првој лиги – закључио је Дарко Стојановић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму овде.

Да ли сте очекивали овакву игру и победу над најтрофејнијим тимом нашег фудбала?

Повезане вести

1 comment

Anka мај 4, 2012 at 17:15

Bravooo zeneee/devojke/devojcice! 😀

Reply

Leave a Comment