Moja Crvena Zvezda
ПрипремеФудбал

Crvena zvezda – Steaua (17h)

Grb Steaue

Crvena zvezda se danas, u sklopu priprema u Antaliji pred nastavak sezone, sastaje sa rumunskom Steauom. Reč je o jačoj ekipi od Univerzitatee, obzirom da je Steaua pre dva meseca savlada ekipu iz Kluža sa 3-0, kao i da se nalazi sedam mesta iznad na tabeli rumunskog šampionata. Rumunske Zvezda ima pet bodova manje od drugoplasirane Politehnike, u koju bi danas trebao da predje Nikola Ignjatijević, a deset od prvoplasiranog Ocelula.

Najbolji strelac ekipe tokom jeseni bio je Bogdan Stanču sa 13 postignutih golova, što su i klub i igrač veoma dobro iskoristili, i ostvarili transfer ovog igrač u Galatasaraj, u vrednosti od 5 miliona evra. O kakvom klubu je reč govori dovoljno podatak da su samo ove sezone uložili devet miliona evra samo u pojačanja, međutim celokupna vrednost tima je otprilike u istom rangu kao i naša Crvena zvezda, te bismo na ovom susretu trebali da budemo najmanje ravnopravan protivnik, imajući u vidu i da su Rumuni značajno promenili sastav ove sezone, i da je veliki broj novih igrača u klubu.

Ekipa je sastavljena najvećim delom od rumunskih fudbalera, a ima svega šest stranaca, među kojima i Srbin Novak Martinović, koji je ove sezone stigao u klub. Za Steauu nastupa i nekadašnji bek „večitog rivala“ Ifeani Emeghara.

Повезане вести

7 comments

Comments are closed.