Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Просинечки: Победа за миран пут на финале купа

У суботу од 19 часова заказан је меч 29. кола првенства Србије у коме Црвена звезда дочекује Рад. Клуб са Бањице гаји офанзивни стил игре тако да ће, верујемо, велики број навијача на „спуштању завесе“ у овој сезони, када су мечеви на Маракани у питању, уживати у доброј и ефикасној утакмици. Такође биће то за тренера Просинечког и његове играче генерална проба пред наступ у Крушевцу.

– После три дана проведена у Грчкој, окрећемо се домаћим обавезама. Против Олимпијакоса шансу су добили играчи са мањом минутажом, тако да ће у финишу сезоне играти играчи који су изнели највећи терет овог пролећа. На овосезонском опроштају на нашем стадиону желимо да оставимо добар утисак и да победимо. Тријумф би нам пуно значио јер је то увертира за финале Купа у среду, и какви будемо сутра, бићемо и 16. маја у Крушевцу – рекао је Просинечки и изразио уверење да ће сутрашњи сусрет пратити велики број навијача.

Улаз на утакмицу у знак захвалности за безрезервну подршку биће бесплатан, и не треба сумњати да ће трибине Маракане сутра бити попуњене. Шеф струке најавио је и да ће клубу из Црнотравске улице супроставити најјачи тим, којим располаже и да до краја сезоне неће калкулисати.

– Играће екипа за коју мислим да је најбоља у овом тренутку. Лука Миливојевић паузираће због картона, док су Евандро и Димитријевић повређени. И поред тога, свако ко буде играо сутра даће свој максимум и учинити све да тријумфујемо. Желимо да победимо све утакмице до краја и да ову полусезону завршимо без пораза – изнео је Роби планове за преостала три меча.

А да се у Љутице Богдана добро радило у овој полусезони показује и чињеница да је петорица наших играча добило позиве за национални тим. Тошић, Лазовић, Младеновић, Максимовић и Мијаиловић одазваће се позиву Синише Михајловића и учествовати у наредним репрезентативним акцијама.

– То значи да смо напредовали и да смо све бољи и бољи, и то су сви, надам се, приметили. То може да нам представља проблем, јер играче по повратку треба освежити, одморити и пронаћи прави модел како да спремни дочекају следећу сезону. Пауза за њих биће веома кратка, и то ме брине, али са друге стране, изузетно ми је драго што су петорица мојих момака као награду за добре игре и напредак добили позив за А тим Србије – анализирао је добре и лоше стране позивања петорице црвено-белих играча у најјачи тим наше земље Роберт Просинечки и додао да ће о прелазном року, доласцима, али и одласцима, размишљати тек по окончању текуће сезоне, односно после меча у Новом Саду који се игра 20. маја.

Узгред, користимо прилику да позовемо све Звездаше да сутра на стадион дођу раније и погледају на делу „Звездину будућност“. Наиме, пре изласка најјачих тимова Звезде и „грађевинара“ на терену Маракане играће две наше генерације јуниора. Прво ће младићи рођени 1999. године одмерити снаге са екипом „Кикер“, док ће њихови другари рођени годину дана касније, наступити против тима „Шећеранац“. Још једном позивамо све да испуне највећи српски стадион у великом броју, и да песмом и аплаузима подршке испратимо наш тим на финале Купа у Крушевац.

Подсећамо и да ће испред западне и северне трибине и овог пута биће постављени штандови, на којима ће се продавати Звездини артикли (мајица 1500 динара, дрес 2000 динара, качкет и шал по 700 динара, дечији дрес 500 динара).

Повезане вести

Leave a Comment