Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаКошарка

Олимпијакос првак Европе!

Šampioni Evrope!
Šampioni Evrope!
Šampioni Evrope!

Грчки великан и наш братски клуб Олимпијакос, заједно на челу са Дудом Ивковићем, Марком Кешељем и Пером Антићем, је првак Европе у кошарци! У невероватној и узбудљивој завршници Ф4 Евролиге у Инстанбулу против фаворизованог руског шампиона, ЦСКА из Москве, Олимпијакос је после феноменалног преокрета победио 62:61 и освојио титулу првака континента!

После првог полувремена које је у потпуности припало руској екипи, захваљујући одличном Теодосићу, Кириленку, Крстићу и дружини, у другом делу екипа из Пиреја је одиграла маестрално. У финишу треће четвртине ЦСКА је имао чак 19 поена предности! Али, тада на сцену ступа доктор. Тактички је Дуда Ивковић победио Јонаса Казлаускаса, колегу на супротној страни, и донео свом тиму други пехар првака Европе. Костас Папаниколау, Василис Спанулис и Јоргос Принтезис су водили грчки тим до титуле, коју је мало ко очекивао. После промашених слободних бацања искусног Шишкаускаса на осам секунди до краја утакмице, Принтезис је на асистенцију Спанулиса постигао кош вредан злата пар десетинки пре краја меча и велико славље је могло да почне.

Црвена звезда је срећна због братског клуба, Дуде Ивковића, Марка Кешеља и Пера Антића, а помало тужна због Милоша Теодосића, који је имао победу у својим рукама.

Занимљиво је да и Дуда и Олимпијакос имају по два златна европска трофеја, заједничка. Први пут је Дуда водио Трилосе до титуле 1997. године, а поновио 15 година касније. Без Дуде нема трофеја.

Иако Црвена звезда и Олимпијакос званично нису братски клубови, за нас јесмо. Опште је познато да влада право братство међу навијачима два клуба. Ваш успех је и наш успех браћо! Честитке од срца, па да се ускоро и ви радујете због нас, као ми због вас! БРАВО БРАЋО! БРАВО ДУДО! БРАВО МАРКО! БРАВО ПЕРО! Европа је цела ЦРВЕНО-БЕЛА!

Ο Ολυμπιακός μας είναι Πρωταθλητής Ευρώπης στο Μπάσκετ!

Вест можете коментарисати и на нашем форуму овде.

 

Повезане вести

12 comments

milos 90 мај 14, 2012 at 13:18

TO,cestitam Braci na pobedi osvojili su titulu u Grckoj,sada prvaci Evrope u basketu…..sta je sledece???? 😀
I mi sledece god. osvajamo titulu u fudbalu!!!

Reply
Aca мај 14, 2012 at 11:09

Odmah po zavrsetku utakmice vladan tegeltija je primljen u bolnicu i smesten je kao hitan slucaj na “F“ odeljenje ( fijuknuo ) a dr Laza u svom izvestaju navodi da on uporno ponavlja dve recenice – KRALJEVI KOSARKE STANUJU U PIREJU I OLIMPIJAKOS JE PRVAK EVROPE.Zelimo mu brz oporavak.

Reply
kalu мај 14, 2012 at 11:58

Samo sutra kada bude fijuknuo.Popara daje poslednji kos za pobedu.Sever u transu luduje!

Reply
BojanZecBL мај 14, 2012 at 10:55

Напокон ОЛИМПИЈАКОС!!! Црвено-бијели братски тим на крову Европе. И да, немојте да заборављате Перу Антића који је исто наш Циган!!!ОоооОлимпијакос на на на на на Црвена звезда…

Reply
Aleksandar мај 14, 2012 at 08:32

Bio sam u Atini sada već davne 1986. god. na revanš utakmici sa Panatinaikosom, kada je i došlo do spontanog i iskrenog bratimljenja sa navijačima Olimpijakosa. Od tada pa do danas uz moju Zvezdu navijam i za crveno-bele iz Pireja. Bravo za Dudu i Marka!

Reply
ssss мај 14, 2012 at 01:22

kakav igrac spanulis 😀

Reply
kalu мај 13, 2012 at 23:17

Aj da i ovi nasi dobiju u utorak pa da slavlje bude upotpunjeno.A to je ejdino moguce ako pionir bude obojen u crveno-belo

Reply
marakana мај 13, 2012 at 23:14

svaka im cast,ali ovo nije vest za ovaj sajt, mene samo zvezda interesuje !

Reply
PERA BOR мај 13, 2012 at 23:01

Svaka cast bracooooooo……..

Reply
SHERIFF мај 13, 2012 at 22:59

Od ovog moze da se rikne…

Reply
Vladimir мај 13, 2012 at 22:52

BRAVO !!!

Reply

Leave a Comment