Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Борхи се не иде са Маракане

Кристијан Борха, фото "Новости"
Кристијан Борха, фото "Новости"
Кристијан Борха, фото "Новости"

Иако су многи медији објављивали претходних недеља да ће Кристијан Борха скоро сигурно напустити Љутице Богдана током летњег прелазног рока и вратити се у Бразил, наш нападач истиче да не размишља о одласку.

„Размишљам само о финалу Купа и о томе како да на најбољи начин одрадим сезону до краја, па и уговор са Звездом. Шта ће бити после тога видећемо… О одласку не размишљам“, објаснио је Борха новинару „Журнала“.

Први пик у нападу Роберта Просинечког има уговор до децембра, а наш шеф струке је недавно изјавио да би само проблеми са финансијама могли Колумбијца да одведу другим путем.

Борха је ове сезоне на 36 утакмица постигао 13 голова за Црвену звезду.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму овде.

 

Повезане вести

53 comments

bojan мај 15, 2012 at 12:58

Nasi bi trebalo da se dogovore sa NBS oko emitovanja tih zvezdinih obveznica (obveznice dospevaju na naplatu kad udjemo u LS) u visini vrednosti koju UEFA daje ucesnicima LS (mislim da je oko 7 mil eura).
Onda mi navijaci nase (dinkiceve) akcije koje smo dobili prodamo i konvertujemo u obveznice…a klub dovede jednog ili dva normalna igraca i veze ih na 3-4 godine. Kad klub udje u LS (neminovnost da se desi) te obveznice mogu da se naplate.

Mi ovime ne gubimo nista,te akcije sede i ovako i onako…bolje da ovako sluze zvezdi

Reply
zaz мај 14, 2012 at 14:34

pa zar nisu pricali da je kasalica taj golgeter sto nam je trebao?

ja borhu i kadua ne bih dao nizasta!!!!!

Reply
jacki delija kg мај 14, 2012 at 16:19

I Evandra.

Reply
bojan мај 15, 2012 at 12:49

Kasalica ima hronicnu upalu zadnje loze…bojim se da nam ne presedi na klupi veci deo sledece sezone zbog povreda

Reply
ZVEZDA JE ZIVOT мај 14, 2012 at 14:14

Pa dobro Borhic, do januara si sa nama, i sve u svemu ovo je dobar period koji si proveo sa nama! Posle bi nam trebao brz napadac, sa solidnom tehnikom, i visok!!!!! Mozda bi se ovakav mogao naci u Africi!!!!! ;))

Reply
Branimir мај 14, 2012 at 19:03

Може ли: Мирић? Па да се усрећимо?!

Reply
Tomica мај 14, 2012 at 13:59

njega treba ostaviti pa makar mu plata bila 150 000 godisnje. ako on ode ko ce drzati ekipu na protivnicku polovinu?kasalica? pa taj decko loptu ne zna da sutne!je l ste videli protiv np sta je promasio? borha mu spusta loptu glavom a ovaj sutira SAM iznad gola!

Reply
joca мај 14, 2012 at 15:33

a kada je kasalica dao gol partizanu onda si se smorio vrv i u tom trenutku si isto mislio da ne zna da sutne loptu

Reply
Delija мај 14, 2012 at 13:49

Provereno…Umesto Borhe koji ide u Sijenu ili Bolonju za milion i po (750 000 ide nama) dolazi ovaj igrac http://www.transfermarkt.co.uk/en/wason-renteria/profil/spieler_45592.html

Reply
Aureliano Buendilja мај 14, 2012 at 14:40

odakle informacija? predlazem adminima ban sa sajta ukoliko ovo nije istina jer poslednje sto nam treba jeste lozenje mase ovakvog tipa informacija. ukoliko lazes pitao bi te samo gde bas ovog igraca da se setis,od milion drugih ? 😀 .ukoliko je ova informacija tacna,izvinjavam se 😀 toliko.

Reply
Dzony мај 14, 2012 at 14:55

brate nebih volio da nas lozis ali ovaj igrac deluje kao masinica ja znam ovoga igraca od prije tata je mada mislim da je ovo laz ali ako nije presrecan sam ako jeste ti si ispao bu..la ali ako je ovo istina bicu presrecan i onda nisi bu..la 😀

Reply
Delija мај 19, 2012 at 13:15

Evo posle nedelju dana potvrda…ko laze sad? Zasto bi lagao pa nisam idiot. http://www.kurir-info.rs/borhin-brat-u-zvezdi-clanak-233738

Reply
Alke мај 14, 2012 at 15:37

Kako vas bre ne mrzi da lozite narod??? -.- Sve proverena do proverene informacije u PM…

Reply
Šeša мај 14, 2012 at 13:46

Dao je 13, a promašio još 20!

Reply
ShoNe мај 14, 2012 at 14:16

Pa valjda je bolje dati 13 golova iz 33 sanse nego dati 3 gola iz 5 sansi.

Reply
Aureliano Buendilja мај 14, 2012 at 13:31

Borha je spor igrac i nekada me iznervira sto se brze ne oslobadja lopte ali da obavlja zadatak to nije sporno. jak jeste,gradi se,i veoma je zasluzan sa 3 asistencije protiv partizana u tri utakmice,ukljucujuci i jedan gol.misljenja sam da nam treba bolji napadac,odnosno onaj ko moze bolje da koristi sanse,ko ima bolji njuh za gol i koji moze po 20 golova u ligi da postigne. najvise bi voleo da neko kao Pantelic dodje. da ne shvati neko pogresno,Borhine kvalitete cenim i mozda bi ga ostavio u timu,ali da dodje golgeter,u pravom smislu te reci.

Reply
Realan мај 14, 2012 at 13:37

Sasvim je izvesno da nece biti pojacanja na poziciji centarfora,ovog prelaznog roka.

Reply
Ryber Palunko мај 14, 2012 at 15:59

Ožegović, to će nam biti pojačanje. Mislim da bi od njega moglo biti nešto.

Reply
NemanjaS90 мај 14, 2012 at 13:09

Оставити Борху као другог нападача, да улази за клупе, разбија бункере… Веома је користан играч. Али, слабо је то за Европске утакмице. Или дати већу минутажу Касалици, Асамои, Ожеговичу или довести нападача убицу…

Reply
Srdjan мај 14, 2012 at 13:17

Taj Asamoa gotovo pa sigurno odlazi vecs ada iz Zvezde. Decko je potpuno izgubljen u vremenu i prostoru. isto vazi i za Paseka. takvi stranci nama ne trebaju.

Reply
Realan мај 14, 2012 at 13:41

Koje evopske utakmice,sta bulaznis?

Reply
Dzony мај 14, 2012 at 13:08

http://www.zurnal.rs/2012/05/14/filip-stojkovic-odlazi-iz-crvene-zvezde/index.html ne ne ne ne ne ne ne ne ne
Zvezda ne sme da “ispusti” ovog igrača! U pitanju je perspektivan bek koji će za godinu-dve biti odličan bek. Dobar je pozadi. Ima “sećaj za prostor” u napadu. Biće ogromna greška ako Stojkovića ne zadrže. Mogu da ga puste na pozajmicu. Nadam se da on neće postupiti kao Radaković…
Jos ako sad mikic podje ja sam gledao ovoga decka kad mu je robi davao sansu izezutne brz talentovan bek a tek ima vremena da napreduje posto je ogroman talenat a i kao sto sam vec gore napisaoza par godina ce biti jos bolji ali ako ovo napravimo qq i zasto nam se liga raspada ? ZATO STO SVAKO IOLE TALENTOVANO DETE IDE PRIJE NEGO STO NAPUNI 20 GODINE ALI TOME NA PUT TREBA DA STANU KLUBOI POSOT TA DECA POMAZU NASIM KLUBOVIMA ALI NEMOGU DA SADA ONI NOSE CELU EKIPU ALI ZATO IMAJU POTENCIJALA DA TO URADE ZA JEDNO DVE TRI GODINE ALI NIJEDAN TO NEDOCEKA JER PODJE U STRANI KLUB !!!

Reply
M.V.P мај 14, 2012 at 13:19

Brate, nemoj da citas ruznal, oni samo izmisljaju vesti, ko im je izvor?nema ga…tako da opusteno 😉

Reply
Aleksandar мај 14, 2012 at 13:38

Oni su dosli do toga zato sto mu ugovor na leto istice? Hahaha… Stvarno mi nije jasno sto citate taj ruznal?
Sto se tice Stojkovica. Voleo bih da ode posto ovde u zvezdi mu samo ruse karijeru. Mali je duplo bolji od Mikica i Vesovica ali stalno gleda utakmice sa tribine…

Reply
ShoNe мај 14, 2012 at 12:59

Mi bez Borhe ne mozemo da pridjemo protivnickom golu, jedino ako igramo na kontre.
Mislim da je Borha dobar napadac, ako ode verujem da mozemo naci i boljega aili meni je i on dobar. Jedino je sigurno da trenutno u ekipi nemamo boljeg napadaca.

Reply
zaz мај 14, 2012 at 12:56

o cemu vi pricate……
vorha je doktor!!!!
tri igraca nosi na ledja…a gol umije da da i bice sve bolji.

odlican igrac..to sto je spor nadomjesti drugim kvalitetima…

Reply
Aleksandar мај 14, 2012 at 12:48

Kratko i jasno. On je spor i nezna da da gol. ALI se bori ko lav i ima svojih kvaliteta. Zadnje utakmice je super odigrao. No, neka Prosinecki odluci… Mada meni se kao igrac ne dopada i vise bih voleo da Ozegovic,Assamoa i Kasalica igraju.

Reply
Aleksandar мај 14, 2012 at 13:43

Ma upravu ste. Sve sto sam rekao je pogresno. On je brz, najbrzi je. I itekako zna da da gol. Evo dao je na 42 utakmice 11 golova. Imao je samo 150 stopostnih prilika. Isto tako bolje da on igra nego nasa deca. Boli me d*** sto sam dobijo toliko minusa ali ipak ispada da sam nesto pogresno rekao… Vas boli istina !!!

Reply
nikola мај 14, 2012 at 14:01

zadovoljni smo prosekom to je nas najveci problem, pogledajte o5 utakmicu sa renom i svatice kakav je Borha igrac.Asistirao je protiv groblja koji ispada od samroka svaka mu cast

Reply
Aleksandar мај 14, 2012 at 14:12

Smuci mi se kad vidim neke seljake na ovom sajtu. Za jedan dan promene misljenje. Kako su se samo napalili zbog onog gola ili asistencije na derbiju. Ove susne godine su izgleda najvise uticale na navijace ako ih tako mogu zvati.

Reply
Ryber Palunko мај 14, 2012 at 15:51

Šta predlažeš? Ko god da gol ili asistira na derbiju da mu odma’ sve po spisku, a posebno onom ko se poraduje!? Borha je solidan igrač, ne više od toga, ali mi za bolje nemamo. Inače, svaka čast, uspio si u kratkom postu spojiti ‘nesveto trojstvo’: broj minusa (koji te očigledno bole, mada ne kapiram zašto), sud ko je kakav navijač (ti si kao neki autoritet po tom pitanju, izgleda) i legendarnu ‘našu decu’. Nije to lako.

ShoNe мај 14, 2012 at 14:14

Al nas je to groblje redovno dobijalo, mani se ti Samroka i otrcanih fraza…

Reply
milos мај 14, 2012 at 12:40

Sta sam mislio o njemu na samom startu (posle odigranih 5-6 utakmica), mislim i sad. Kao prvo, on sigurno nije za centarfora, jer jednostavnim recnikom receno: ne zna da da gol. Sada ce neko da se javi – ali dao je toliko i toliko golova…mislim da nije ni 10 u ovakvoj Ligi, u najjacem timu ,koji pritom gaji izrazito ofanzivan fudbal. Ne znam koliko se vas seca Spalevica iz vremena kada je igrao i za Crvenu zvezdu, pa on je jedna kolateralna steta bio za nas klub, a on je sad najbolji strelac ove posrane Lige. Da se vratim na Borhu: mnogo je korisniji na desnoj strani, ali to sto on igra to se nazalost vise ne trazi u savremenom fudbalu. Za pocetak, veoma je spor, a drugo previse davi i ko nas to nekakp i moze da prolazi,ali za Evropu je to pogubno. Robi ga simpatise, jer ako se secate i on je voleo da drzi loptu, ali je on tata nad tatama bio i danas uopste ne bi imao potrebu nikome da je da, jer bi svaki put sigurno namestio ili dao gol.
Ono sto Borhi niko ne moze da ospori to su zalaganje i trud i za to mu kao strancu svaka cast. Neko kao njegovu vrlinu istice snagu, ali ona nista ne znaci ako ne posedujete i brzinu. Pa pogledajte jednog Mladenovica koji je juce dosao u klub kako sparta, koji mu je ucinak, a covek bi rekao da ima 60 kila i da bi mogao odmah da ga oduvas.

Reply
Šeša мај 14, 2012 at 13:57

I plus to što mu treba 5 i više zicer šansi da gol…

Reply
Ryber Palunko мај 14, 2012 at 15:58

Trebalo mu je, sad više ne, pa gledate li vi utakmice uopšte ili ste se, onako standarno, ufurali u stereotip kako Borha svaki meč promašuje 5 puta s crte?

Reply
alex86 мај 14, 2012 at 12:04

Po meni on bi trebalo da ode.Tacno je da se bori kao lav,da uvek daje maksimun,ali je isto tako ocigledno da je spor kao puz,da promasuje mnogo sansi.Zvezdi treba mnogo bolji centarfor od Borhe,ali ako ga Robi toliko ceni i zeli da ga zadrzi,onda je za mene tu kraj svake price.

Reply
Delija Loznica мај 14, 2012 at 11:38

Idi slobodno.Da si svaku trecu sansu iskoristio,bio bi najbolji strelac lige. Imamo takvih divljaka po Srbiji koliko hoces.

Reply
Delija Loznica мај 14, 2012 at 12:50

kako vi lupate minuse,tako Borha propusta sanse

Reply
M.V.P мај 14, 2012 at 13:21

Borha je zasluzan za 4 od 5 golova na poslednjim derbijima…toliko..

Reply
Ryber Palunko мај 14, 2012 at 16:01

Ma kao da ova ekipa gleda utakmice, nego ufurala se ‘sto zicera pa sto zicera’. Šta oni znaju?

Reply
Zika мај 14, 2012 at 11:09

Borhu treba ostaviti!!!Moze pricati ko sta hoce ali ko se imalo razumije u fudbal reci ce da je on pola nase ekipe. Mi kada bi mogli sebi priusiti ovu ekipu da ostavimo za sledecu sezonu gazili bi sve redom, ne bi nam niko boda uzeo!!!!! Lukicu ako mislis sebi dobro radi kako znas i umijes da ostavis ovu ekipu na okupu!!!!!!

Reply
Aleksandar мај 14, 2012 at 12:51

Moze da ostane ali samo ako mu se nadje druga pozicija! Ja bi ga stavio iza napadaca zato sto ima lepu tehniku i pas. Tu mu i nece trebati brzina ili njuh za gol.

Reply
Ryber Palunko мај 14, 2012 at 16:03

To u ovakvoj formaciji koju Robi fura, ne može. Moaro bi pokupiti nečije mjesto u vezi, a mislim da to ne bi valjalo.

Reply
SHERIFF мај 14, 2012 at 10:38

Sto bi rekao Dzoni “Meni se duso od tebe ne rastaje“ 🙂

Reply
miloš мај 14, 2012 at 10:20

http://www.kurir-info.rs/milijas-opet-u-zvezdi-clanak-224476 možda je i on u par tih što treba da dođu 🙂

Reply
miloš мај 14, 2012 at 10:13

Borha treba da ostane i da se dovede petković iz ofk bg i još par njih 🙂

Reply
M.V.P мај 14, 2012 at 09:59

Voleo bih da ostane, jeste on spor, ali kad je na terenu mnogo bolje delujemo…
ostani Boriovjeee….

Reply
Sasa мај 14, 2012 at 09:50

…za mene licno dobar i koristan igrac…Zvezdin tenk…covek jednostavno nikad neodustaje…bila bi steta da od iz Zvezde…

Reply
lukank мај 14, 2012 at 09:41

igrac koji nigdje ne bi mogao igrati, osim kod nas. Borha je previse spor i smotan.

Reply
Lav мај 14, 2012 at 09:27

ma.prodati sve bez kojih se moze i dati deo novca odbojkasicama.Znam da je to nemoguce iako je isto sportsko drustvo,ali gledam juce rukometasice Buducnosti osvojise Evropu uz dosta igracica iz regiona,a zenskom odbojkaskom klubu Crvena Zvezda bi bile dovoljne samo bivse i sadasnje reprezentativke od kojih su mnoge Zvezdasice,a nije mala stvar biti prvak Evrope u bilo kom kolektivnom sportu.

Reply
Anka мај 14, 2012 at 09:16

a koliko asistencija. bitno je i koliko asistencija je imao jer se u tome zajedno sa golovima ogleda korisnost igraca u ofanzivnim zadacima. Ako sam dobro ispratila ima bar 7-8 asistencije. sto je prakticno gledano oko 20 golova njegovih nogu delo a to nije malo.

Reply
Ryber Palunko мај 14, 2012 at 16:07

Oni misle (Borhini negatori) da se asistencije broje samo u košarci. Kao da igrač, svaki put, uzme loptu, prešparta cijeli teren i da gol.

Reply
Anka мај 15, 2012 at 14:05

Tacno sto si rekao. Zato sam i istakla na kontu teksta taj podatak. I nije samo to fudbal, kao i svi ekipni sportovi, su kompleksni i korisnost igraca ogleda se u vise elemenata. Tacno je da se fudbal igraca za golove, kosarka za koseve, odbojka za poene itd. Ali da bi shvatili korisnost igraca moramo u tancinu znati njihove sve karakteristike, pratiti statistiku po utakmici i u ukupnom zbiru. A isto tako moramo poznavati njihove mane da bi mogli govoriti o kvalitetu nekog igraca. I ne postoji igrac bez mane, poenta je da trener kroz trening pomogne igracu da ukloni ili smanji te mane kako bi kvaliteti igraca dosli do izrazaja. Ima tu faktora i faktora koji uticu kako na igru pojedinca tako i na igru tima. Zato ja, ako izgubimo neku utakmicu a trener i igraci su dali sve od sebe da pobede, ne zameram vec im pruzam podrsku. 🙂

Reply

Leave a Comment