Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаКошарка

Победа над Радничким за оверу АБА лиге

Кошаркаши Црвене звезде ДИВА против екипе Раднички ФМП имају прилику да овере место које води у АБА лигу наредне сезоне. Победом над екипом из Железника, црвено-бели би коло пре краја Агрожив Супер лиге осигурали трећу позицију, самим тим и пласман у регионално такмичење.

Утакмица је на програму у суботу, 19. маја у дворани ФМП-а у Железнику са почетком у 18 сати. Изабраници Светислава Пешића су после велике борбе и продужетка у прошлом колу поражени од Партизана, али то није нарушило морал у екипи о чему сведочи и коментар капитена Вука Радивојевића:

– Амбинент у дербију је био много леп. Навијачи су нас носили током свих 40 минута, а мислим да смо им на прави начин вратили великим залагањем. Заиста смо показали велики ниво борбености и агресивност и тиме можемо бити задовољни. То нам свакако није утеха за пораз, али је путоказ који треба да следимо у финишу лигашког дела такмичења и у плеј-офу. Неуспех у дуелу са црно-белима нас није обесхрабрио, мислим да смо изгубили искључиво због сопствених грешака. Ако их убудуће будемо смањили сигуран сам да ни тријумф неће изостати – истакао је Радивојевић.

Капитен црвено-белих истиче да само уз приступ какав је екипа имала у дуелу са Партизаном, може да се савлада Раднички ФМП:

– Борбеност и мотивисаност морају да буду на истом нивоу. Само у том случају наша победа неће бити доведена у питање. Јер, Раднички ФМП је у Супер лиги показао да има снаге да се носи са екипама из АБА лиге, а пет победа које су уписали до сада најбољи су доказ за све то. Они ће сигурно имати велики мотив, да се у што бољем светлу покажу и то против Звезде, зато од старта морамо да наметнемо наш ритам игре и успоставимо контролу дешавања на терену.

Због операције колена Радивојевић је дуго паузирао, али се постепено враћа у форму:

– Најважније је да се добро осећам, да не осећам никакве последице. Примарни циљ ми је да кондициону спрему дигнем на максимални ниво. У том погледу сваким даном је све боље, потребно је да будем још само мало стрпљив – закључио је Радивојевић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму овде.

 

Повезане вести

4 comments

Aca мај 18, 2012 at 17:39

Naravno da su pravi navijaci nosili Zvezdu u derbiju svih 40 minuta,da je pionir podrhtavao od huka Delija a ne od udaranja i samaranja tastature internet simpatizera.

Reply
kalu мај 18, 2012 at 11:21

Ovo dobijamo,jersu nam filijala.Inace da igraju musku bilo bi dosta muke.Eno vidim dimic ce biti MVP nase lige,ali sta to vredi kada moraju da igraju lazici,covici,lesic.A onaj Smiljanic iz FMP je doktor za ovog naseg izmrcvarenog subotica.A nama nedovic neka propada!

Reply
SHERIFF мај 18, 2012 at 10:53

Ako budemo dozvolili 34 suta za tri poena od kojih je bar 20 bilo otvorenih kao u tekmi sa jsd ne pise nam se dobro…

Reply
Влада Тошић мај 18, 2012 at 12:33

I posle Kari kaze, SVAKOG PROTIVNIKA PROTIV NAS KRENE !!! Pa kako da ne krene, kad svi sami ko duhovi !!!!

Reply

Leave a Comment