Moja Crvena Zvezda
ОдбојкаТрансфери

Промене у саставу одбојкашица

Женски тим Црвене звезде и поред успешно одрађене сезоне 2011/2012 у којој је освојена дупла круна, не седи скрштених руку. Управа клуба већ сада размишља о наредној сезони у којој ће Звезда бранити титулу и трећи годину заредом наступати у најјачем европском клупском такмичењу, Лиги шампиона.

Шампион са Маракане у првом прелазном року жели да реши сва питања везана за довођење нових играчица, поготово што су четири девојке по завршетку сезоне напустиле клуб.

– Очекивано је отишла Бојана Радуловић, пошто је њој истекао уговор, а пустили смо и Јелену Медаревић. Она није имала пуно прилике да проигра у Звезди с обзиром да смо ми увек имали велике апетите и играли Лигу шампиона. Јелена није имала довољну минутажу, иако њен квалитет никада није био споран. Ми опет играмо Лигу шампиона и поново нам треба неки озбиљнији играч на тој позицији – каже Ана Аврамовић генерални секретар Црвене Звезде и истиче:

– На позиција техничара имамо потребу да ангажујемо некога, мислим да ће бити неко из иностранства. Још увек нисмо кренули са преговорима, али довешћемо неке играчице на пробу па ћемо се одлучити.
Ко је још напустио ваше редове?
– Тренер Ратко Павличевић је још распустио либера Марту Валчић јер ће дати шансу млађој Теодори Пушић и прикључиће из наших млађих погона једну талентовану девојку. Тамара Ракић је истекао уговор и она је одлучила да проба како то изгледа играти у иностранству.

Причало се око довођења Данице Раденковић и Ане Лазаревић?

– Ништа конкретно се није десило. Били смо заинтересовани за обе играчице али оне су одлучиле да наставе каријеру у иностранству.

За крај, каква је статус Мине Томић у Звезди?

– Мина је члан Звезде, имао уговор на још четири године, с тим да она није заинтересована за даљу сарадњу са нама. Мина може да иде али уз плаћено обештећене с обзиром да је играчица под уговором – закључила је Аврамовићева.

Први тим Црвене звезде тренираће до јула под надзором Николе Милосављевића, обзиром да први стратег шампионки Ратко Павличевић тренира са сениоркама Србије које се спремају за Евролигу.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму овде.

Повезане вести

1 comment

SHERIFF мај 23, 2012 at 12:28

Sve u svemu sve su otisle,umesto da se pojacamo nekad opet ispocetka…Razgovarali smo nikog doveli nismo…

Reply

Leave a Comment