Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаКошарка

Пешић:“Играчима није лако. Ја сам захтеван тренер“

Svetislav Pesic

Кошаркаши Црвене звезде савладали су крагујевачки Раднички у последњем 14. колу Агрожив Супер лиге Србије и тиме лигашки део такмичења окончали са трећој позицији са девет победа и пет пораза. Тиме су два основна плана, пласман у регионалну АБА лигу и пласман у плеј-оф, остварени.

Након сусрета тренер Светислав Кари Пешић је изјавио:

– Пре свега желим да се захвалим играчима, јер им није лако. Ја сам захтеван тренер. Јасно је свима да нападачки потенцијал у овој сезони није на нивоу тима који треба да бележи боље резултате у наредној сезони, али доста тога надокнађујемо испуњењем одбрамбених задатака. Наша игра зависи од одбране. Имамо добар офанзивни скок и тако се гради екипа реномеа Црвене звезде. Раднички је одлична екипа у којој се види рука тренера. Против таквог тима ми смо имали 13 скокова у нападу и укупно десет скокова више. Показали смо да једну нападачку екипу можемо да спустимо на свега 75 поена.

У наредним данима очекује нас још барем два дуела вечерашњих ривала, пошто ће се две екипе састати и у полуфиналу плеј-офа. Први дуел на програму је у недељу у Крагујевцу. Плеј-оф серија игра се на два добијена меча.

Повезане вести

6 comments

fringe мај 24, 2012 at 13:51

Ovi momci treba jos mnogo da rade i nadam se da imaju prostora za napredak. Tu pre svega mislim na mladje momke. Mada se meni cini da je ovo limitirana ekipa, ali raduje povratak Vuka, Nedovic je sve bolji u odbrani, Milutinovic pokusava da nadje sut, kao i Tomas. I nadam se da ce ga naci u finalnoj seriji. A sto se tice cilja ostalo im je jos dve pobede do cilja. Jer njihov cilj je pre pocetka bio plasman u ABA ligu i finale. Ostaje da sacekamo pa da vidimo. Moje licno misljenje je da je Kari mogao da vidi ko ce mu ciniti kostur tima naredne sezone i da ima igraca u FMPu koji ce biti prebaceni u prvi tim, uz jos par pojacanja to ce biti odlicna ekipa i sto je najbitnije dosta jaca nego ove godine. Da li ce to biti dovoljno za trofeje… Videcemo…

Reply
SRBB мај 24, 2012 at 00:08

Добро , све у свему , екипа је лимитираног квалитета , али има пар одличних играча који могу још много више да пруже. Сви после неуспеха прозивају Пешића и играче , а они нам нису ништа обећали у овој првој сезони.
Одржали су се на Јадрану , били ближи него икад Партизану (формираној, јакој екипи) у финалу купа и на прошлом дербију…
Драго ми је што се Вук вратио . Много значи шутерски и у организацији напада.. Уз пар појачања , тим може имати велике домете ..

Reply
Ariljac мај 24, 2012 at 14:58

Sve si lepo rekao.

Reply
Vanja мај 23, 2012 at 23:15

Bice tesko dobiti u Kragujevcu ali ako uspijemo da ih izbacimo ocekujem da uz pravedno sudjenje napanemo titulu vec ove godine. Popovici, Vuk i Omar imaju iskustvo i kvalitet za to i uz talenat Nedovica i Milutinovica sve je moguce. Sjecam se titule iz mislim 1996 kada smo izgubili svaki derbi u regularnoj sezoni a onda ih ubili u finalu, cuvena trojka Nebojise Ilica. Osjecam da to moze da se ponovi. Samo naprijed Kari i momci, vjerujte i kada drugi prestanu jer uvijek ima neko ko je uz vas i vjeruje do poslednjeg suta.

Reply
Srdjan мај 24, 2012 at 01:07

Moze ako Pesic drzi nekog keca u rukavu za te meceve. Mozda je to nedovic koji bi bas u tim finalnim mecevima mogao da eksplodira jer nam treba dobar igrac u napadu. odbranu igramo dosta dobro. Bilo bi dobro da dobijemo Radnicki 2-0 onda sa vecim samopouzdanjem da udarimo na Partizan pa sta bude.

Reply
Dzoni мај 24, 2012 at 13:03

To je bila 93/94-a godina,da te ispravim samo 🙂 Pozdrav

Reply

Leave a Comment