Moja Crvena Zvezda
АлександарБлогови

Резиме сезоне 2011/12; 3.део: Очајна завршница полусезоне и најава великог реза

derbi_novembar
derbi_novembar
Туга после дербија

Звезда је после кикса против Радничког поново заостајала за комшијама. Ипак, било је одиграно тек 7 мечева, па су навијачи веровали да наш тим може да се врати у игру за прву титулу после 4 године. Међутим, уместо да се добрим резултатима изврши притисак на вечитог ривала, Звезда је кикснула још једном и погурала конкурента на +4! У Ужицу, наш тим је одиграо само 1:1, а бод је освојен у последњим тренуцима меча.

Уследило је неколико победа којима је враћено самопоуздање, тако да је дерби дошао у правом моменту. Ипак, притисак је био огроман. У случају пораза, Звезда се практично већ у новембру могла опростити од титуле. Са друге стране, у случају тријумфа, наш тим могао је ухватити прикључак и вратити се у борбу за трофеј.

Била је Звезда боља у првом делу, играла добра, имала и једанаестерац… Али, Евандро је био непрецизан, а све наде Звездаша да ће се наш тим укључити у борбу за трофеј пале су у воду након погодака гостију у другом делу. Меч је завршен резултатом 0:2, комшије су отишле на великих +7…

Међутим, то није било све. Појавиле су се информације о очајном стању у свлачионици Звезде, о „непријатељском“ односу неких домаћих играча према странцима, али се није јавно говорило о именима. Ипак, епилог је био дефинитивно избацивање Милана Вилотића из тима, па се може наговестити ко је заправо био иницијатор свега.

Уследило је гостовање и меч за част на Врачару, где су се Звездини играчи играли још једном са живцима својих навијача и у последњим тренуцима дошли до победе од 2:1. За крај, због нереда на дербију, пред празним трибинама је дочекана Војводина. Нови шок за Звездаше! Очајна, безвољна игра Звезде и убедљив пораз на свом стадиону (0:2) показао је да нешто мора да се мења.

Никад већи минус (-10) након само 15 мечева, уз много утакмица на којима се до спаса дошло у надокнади времена (Вентспилс, Младост, Банат, Слобода, Рад…), безидејну игру, недопустив однос играча према дресу условио је радикалне промене у клубу.

Прво појачање био је Филип Младеновић, који је све договорио са нашим клубом још током полусезоне, док је било најава да ће доћи још неколико одличних фудбалера. Пред потписом је био Марко Перовић, који је тренирао са нашим тимом током јесени, али и повратник Душко Тошић, који се није снашао у Бетису. Какво је стање у клубу показала је и најава да је Драган Џајић близу повратка у клуб, на овај или онај начин, и да ће помоћи да се одради што бољи посао у јануару.

Управа је дала Роберту Просинечком нову функцију, безгранично поверење, одрешене руке у прелазном року и Ђорђа Стефановића као десну руку у пројекту враћања Звезде на прави пут.

Сви су жељно чекали јануар…

Резиме сезоне можете написати и ви, на нашем форуму.

Први и други део

30. маја следи 4.део: Велики рез за ренесансу Звезде

Повезане вести

15 comments

KureDelije мај 29, 2012 at 13:58

koliko me secanje sluzi napisali ste da za 7 dana potpisuje ugovor a ta 7 dana su prosla a nista od ugovora…pricam o Babalju 😀

Reply
KureDelije мај 29, 2012 at 13:57

Pitanje za MCZ. Jel dolazi Babalj u Zvezdu? pozz za sve verne Delije i MCz 😀

Reply
KureDelije мај 29, 2012 at 13:55

Sledece sezone nesmemo da gresimo na malim utakmicama jer se titule dobijaju na malim mecevima ne na derbijima,valjda je Robi do sad naucio kako da igra protiv bunker ekipa.. 😀

Reply
milos 90 мај 28, 2012 at 21:59

nesacem se kad smo zadnji put imali -10,vec na polu sezoni!!! AKO NEUZMEMO TITULU SLEDECE GODINE IMA DA UBIJEM I LUKICA I SEBE I SVE!!!!! 😀

Reply
Aca мај 28, 2012 at 22:45

Lukica ce da oteraju isti ovi sto su ga sada podrzavali i to vec posle desetak kola u jesenjem delu prvenstva. To se vidi iz aviona. Pozdravimo se sa titulom i sledece sezone.Desetogodisnji scenario iz zamrznutog kk sada se primenjuje u fk a pisac scenarija je isti samo je glavna uloga poverena nekim drugim glumcima. Zivi bili pa videli.

Reply
Aureliano Buendilja мај 28, 2012 at 21:58

„Znate, najteže je kroz život prolaziti kao čovek. To je jedino što želim da budem. Čovek koji nikome ne želi da naudi, koji uvek ako može pruži ruku i pomogne“ .Robert Prosinecki

Reply
milos 90 мај 28, 2012 at 21:58

sve ove tekme sto smo izgubili ili igrali nereseno su igrali bunker (osim Vose,Slobode)

Reply
madness2233 мај 28, 2012 at 21:36 Reply
Драган мај 28, 2012 at 22:17

Позивају се на наше медије, тако да заборавите то.

Reply
marek мај 28, 2012 at 21:35

ovo je bi najtezi period ove sezone… sve je islo u k….

Reply
Dušan мај 28, 2012 at 21:30

Samo mala sugestija – meč sa Radom je bio na Vračaru (ispravite tu sitnicu)

Reply
Александар мај 28, 2012 at 22:02

Хвала на сугестији, исправљено, мала грешка. 🙂

Reply
urke crazy north мај 28, 2012 at 21:35

On je veliki navijac Zvezde !!! 🙂

Reply
ivkec delija!!! мај 28, 2012 at 21:14

Ja verujem u moju zvezdu!!!Ova godina je nasa!!!

Reply

Leave a Comment