Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаКошарка

Пешић након утакмице: „То је Црвена звезда за следећу годину“

Кошаркаши Црвене звезде ДИВА са оптимизмом могу да путују у Крагујевац на одлучујући меч са Радничким. Јер, игра коју су приказали у реванш мечу са Крагујевчанима улива наду да би црвено – бели до пласмана у финале.

Тренер Звезде Светислав Пешић био је више него задовољан оним што је видео на паркету, али и трибина Пионира, па је после меча задовољно констатовао:

Била је то  „Мејд ин Ред Стар за следећу годину“. У првих 20 минута то је била Црвена звезде за следећу годину. Била је то за мене фантастична игра, читаву годину смо радили врло напорно да бисмо тако одиграли. Било је фантатично играти пред оваквом публиком. Нисам од оних који се превише  „пале“, али колико видим играчима је много значила подршка. Није било вређања, гађања, већ баш онако како бих волео да наши навијачи, Делије и остали, навијају када долазе да нас подржавају.

Стратег црвено – белих је потом дубље прокоментарисао меч:

Имали смо 20 аситенција, што је имиџ Радничког. Ми смо то чинили на други начин, из одбране. Имали смо 18 поена из контранадапа током првог полувремена. Омар Томас је одиграо доста јаку утакмицу, Сава је скинуо 10 скокова, Милутиновић осам, а био је агресиван у нападу. То је та његова игра и оно што тражимо од њега. И Недовић, који захваљујући недостатку искуства у жељи да одмах да 20 поена изгуби и главу и конце, и када то једног дана среди онда ћемо да причамо о томе да је играч. Дали смо само осам кошева из контранапада. Никада се нисам заносио и не заносим се, сатисфакција нам је прво полувремне. Знамо са ким играмо у Крагујевцу то је врхунска екипа, имају тренера који то води и контролише и знамо да ће то бити тешка утакмица – констатовао је Пешић.

Бојан Поповић одиграо је маестрално у последној деоници када се ломио резултат, убацио је 12 поена:

Хвала публици која је дошла у највећем броју ове сезоне. То нам је дало још већу снагу у првом полувремну када смо добро трчали, скакали, добро играли одбрану. Мало смо пали у другом полувремну, али смо се тргили и вратили сигурну предност коју смо држали до краја.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму овде.

 

Повезане вести

40 comments

Aca мај 30, 2012 at 16:19

http://www.youtube.com/watch?v=t7mhgMI6pDU
Za mog prijatelja Kostu “dok Cigani tebi pevaju“

Reply
kosta мај 30, 2012 at 19:58

Hvala brale.:)

Reply
KureDelija мај 30, 2012 at 12:40

Kako bih u Zvezdi voleo da vidim Bircevica,Scota i Sajmona iz Radnickog mislim da bi kidali. mislim da ce za nas biti veliki gubitak kad se vrati Tomas u Italiju decko koliko sam mogao da vidim pokrece nas tim.Sto se tice pojacanja mislim da bi Musli iz mege i Ivanovic iz budicnosti bili odlicni / pozz za sve verne Delije i MCZ 😀

Reply
Aca мај 30, 2012 at 12:30

Ubedljivo najjaci utisak je bio dozivanje sa tribinom preko puta i momcima ispod semafora uz pesmu posvecenu kompleksasima kada se Pionir tresao-

„Док Цигани теби певају,
други само Север гледају,
и не могу да разумеју,
како ствари овде настају.

Reply
kosta мај 30, 2012 at 13:13

Ima negde to na youtube ako ima mozes da okacis?

Reply
Aca мај 30, 2012 at 13:18

Za sada nema ali cim bude bilo kacim odmah.Pozdrav.

Reply
Aca мај 30, 2012 at 11:12

Fantastican osecaj je biti deo te atmosfere koju su napravile Delije. Fantastican osecaj je kad znas da si i sam doprineo Zvezdinoj pobedi.To moze da oseti samo onaj ko je sinoc bio u Pioniru.

Reply
ShoNara мај 30, 2012 at 12:20

Meni bilo lepo iz fotelje uz pivo… 😀

Reply
Branimir мај 31, 2012 at 18:08

Лепо – лепше – најлепше.

Reply
fringe мај 30, 2012 at 11:10

Odlicna igra u prvom poluvremenu. I dobra u drugom ali tacno se videlo na ovoj tekmi koliko znaci VUCINA. U svakom trenutku je odigrao pravi potez, eh da nam je on bio cele sezone. Ali sad je tu prema tome verujem u ove momke. Milutinovic je odigrao sjajno kao i Tomas, Nedovic, Lesic. Solidni su bili Ilic, Popovic. Ostali prosecni mada je Popovic pokazao da moze bti koristan sa one dve trojke. Dakle, za sledecu sezonu nam treba da zadrzimo Tomasa, jer je vrlo koristan igrac. Tu je Milutinovic. Treba da ostane i Nedovic, Cvetkovic, Popovic, Lesic. Tu je Vuk. E sad za ostale ne znam ali mi se cini da ce Nikolic ostati kao i da ce Smiljanic i Dimic preci u Zvezdu. Ali u svakom slucaju se ako moze treba pojacati na svim pozicijama sa jednim igracem ili makar na poziciji centra i pleja ili makar dobar krilni centar. Videcemo kakav su plan skovali Kari i Covic, ali ovo vec lici na Zvezdu koju bih ja voleo da gledam. I koju cemo nadam se gledati u buducnosti!

Reply
Petar мај 30, 2012 at 09:59

Ovo je odlicno kako smo odigrali,treba stalno da bude onako vruc Pionir kao juce…. Najbitnije je sad uci u Evrokup,jer samim ulaskom u evropsko takmicenje i bolji igraci ce dolaziti,a uz Pesica mozemo lagano da skinemo mali komunisticki klub sa prvog mesta….

Reply
laki мај 30, 2012 at 09:47

E to je ono zbog čega je košarka atraktivna i jaka sportska disciplina.Momcima i Kariju sve čestitke za odigranu utaknicu.Bilo Vas je milina gledati,uvjek može i mora bolie.Jako ,čvrsto,snažno,maštovito i borbeno su odlike velikih klubova.Ako ovako nastavite i titula nije daleko!

Reply
ako cemo realno мај 30, 2012 at 08:43

onaj Nedovic bi mogao da bude najbolji asistent u timu da nije gladan koseva,jer ima dribling,koji bi i brze NBA bekove izbacivao i to treba da iskoristi i onda umesto da nastavi akciju bolje bi bilo da dobaci slobodnom igracu iako ne znaci da ce taj igrac pogoditi otvoren sut,ali ipak je sigurnije nego kad Nedovic krene na protivnickog centra,a u toj situaciji cesto ni slobodna bacanja ne iznudi ili ni ne krene pod kos vec sutne sa poludistance tako da za sledecu sezonu treba dovesti uz Rakocevica i naravno Dimica i jednog sutera recimo onog Jeremica,ako vec ne moze Keselj,ali i jednog americkog beka umesto Lazica i Covica,beka sto bi koristio i u odbrani,a u napadu iskoristio ta dodavanja i Nedovica i Rakoca,koji je s godinama postao majstor da omoguci saigracu otvoren sut iako i dalje zna da jurne sam u nepromisljen napad,znaci bekovi da budu Cvetkovic,Rakocevic,Nedovic,Amerikanac,Dimic i bek-krila Jeremic i Milutinovic plus pet visokih igraca na malo vecem nivou od sadasnjih i bila bi to uspesna sezona i u Evrokupu,ako budemo igrali u tom takmicenju,ali znaju Covic i Pesic svoj posao,a mozda i ova sezona zavrsi dobro.

Reply
Branimir мај 31, 2012 at 18:06

Реално. На пар позиција је и-реално,

Reply
Aimar мај 30, 2012 at 00:54

Auu kakva zabava u Pioniru,fenomenalno e…Prvi put da sam u potpunosti zadovoljan igrom kosarkasa,bilo je i pre dobrih partija,ali ova je bila odlicna…Hocemo pobedu u Kragujevcu i hocemo u finale,pa sta bude!!! Svi u Kragujevac!!!!! Jos davno ko deteeee,ja naso sam puut!!!

Reply
MILAN KG мај 30, 2012 at 00:37

kakav idiot je onaj mutavi nikolic ako ih bijemo u petak ima da umre

Reply
kalu мај 30, 2012 at 00:24

Sta radi nas Nemanja Bjelica u kahi pa ono je strasno kakav je to ubica,mogli bi da uradite intervju sa njim vi iz MCZ.:)

Reply
delija86 мај 30, 2012 at 07:34

Jao batice ja sam prizeljkivao da ima slabiju sezonu i da nam se vrati na leto,al ovako sipak 🙂

Reply
Marko мај 30, 2012 at 00:16

Navijacima nije zabranjen dolazak u pionir kada se igra NLB ili ABA liga, vec im je zabranjeno organizovano navijanje! Klub je u NLB ligu dosao pod uslovom da nasi navijaci ne prave inscidente koji su se dogodili na Maksimiru devedesetih. Cim se dogodi pljuvanje Cibone, Cedevite, Zadra, Zagreba, Sirokog, Igokee na verskoj ili nacionalnoj osnovi mi letimo iz lige i mozemo da zaboravimo na Evroligu ili Evro Kup sledecih 20 godina a mozda ni tad jer nam je domaca liga ocajna i nije u Ulebu niti u Fiba a jedini put za izlazak u Evro takmicenja je NLB(ABA) liga. Vodjama je receno kakvo je stanje i da ne vode navijanje, samo gledanje.

Reply
delijaRS мај 30, 2012 at 11:11

objasni mi malo,posto ocigledno nisam upucen…Igokee ?!! o.O

Reply
Nedjo Pljevlja мај 29, 2012 at 23:53

E, sad da cujem ove pljuvace Pesica, a vezano za Nedovica… Nocas je decko odigrao bas kako treba – pametno, iskusno, i jako, i u napadu i narocito u odbrani… I,sto je posebno vazno -bez srljanja, kao sto on ume kad se „zaigra“… I, ako Nedovic bude slusao Pesica – nema zime ni za njega, ni za nasu Zvezdu… Zato, gospodo pljuvaci – ja bi molio za malo tisine i strpljenja… I, nemojte zaboraviti u kakvim smo g…… bili pre dolaska Covica iPesica… SAMO S TOBOM JAAAAAAA, BICU UVEK ZVEZDO CRVENAAAAAA…

Reply
Deki мај 29, 2012 at 23:06

Stvarno bi trebalo da se krene sa navijanjem i u jadranskoj ligi sledece sezone! Kamo lepe srece da ta liga ne postoji, ali sad sta je tu je, ako je to ulaznica za evroligu, onda i delije koje bojkotuju moraju da shvate da ovako svoj klub ostavljaju na cedilu.. Nista se drugo ne postize… A ekipi bi puno znacila podrska, to smo videli vec mali milion puta..

Reply
Rechke мај 29, 2012 at 23:59

Potpuno drugačiji tim kad ih bodrimo u Pioniru! Radi dobrobiti kluba bojkot treba prekinuti, pošto igranje dotične lige nije izbor kluba, već nešto što nam je mimo volje nametnuto

Reply
Istina мај 30, 2012 at 09:32

Bojkot nece biti prekinut pa makar vi pisali ovde jos 101 stranu.
Tacka !

Reply
Collonelo мај 30, 2012 at 13:28

A ti mu dodjes kao neki vodja koji deli pravdu svima i govori sta ce da bude i kako ??

Reply
Deki мај 30, 2012 at 14:35

Zbog takvih kao sto si ti nas i zovu KK Sledeca sezona!!!! Some jedan!!!

Reply
Rechke мај 30, 2012 at 16:39

Ko si ti da stavljaš tačku?! Ko si ti da govoriš u ime svih Delija?!

Reply
Deki мај 30, 2012 at 17:26

Rechke, njega Zvezda ne zanima… To je odavno jasno… Pitao bi ga dal bi bojkotovao takvu ligu u fudbalu?!! kako da ne!! Sigurno kaplje parica od strane uprave FK, a toga u KK nema…

lpool мај 29, 2012 at 22:40

MADE IN RED STAR !!!

Reply
kiborg мај 29, 2012 at 22:29

NIsam bio niti sam gledao utakmicu, zavrsavao sam fakultet ali svaka cast onima sto su bili i ulepsali mi dan! 🙂

Reply
Ниџа БКЦЗ мај 29, 2012 at 22:11

ЗВЕЗДА МИ ЈЕ СВЕ, ЗВЕЗДА ЖИВОТ ЈЕ!

Reply
Stefan мај 29, 2012 at 22:06

Posle mnogo vremena ludnica u pioniru i navijanje DELIJA kako dolikuje ZVEZDI,a samim tim dosao je rezultat i igra koja nikada nije bila bolja!

Reply
Stevan R. мај 29, 2012 at 22:04

uz pomoc Delija sve se moze, nego jel dozvoljen dolazak delija u kragujevac na sledecem mecu?

Reply
Branimir мај 30, 2012 at 01:10

Ко даје дозволу?

Reply
Collonelo мај 30, 2012 at 14:38

Ko moze da kaze dal je dozvoljeno ili ne ? Niko ne moze da naredi nekom dal da ide na utakmicu ili ne !!To mogu samo da se prave tj kurce tzv huligani… 😉

Reply
Stevan R. мај 30, 2012 at 21:13

pa…za vreme cele super lige ja nisam video gostujuce navijace…cist primer je evo sad u jezeru nije bilo delija a u pioniru nije bilo djavola……

Reply
kalu мај 29, 2012 at 22:03

Samo vise miunutaze nedovicu i manje lazicu i to je to.A danasnja atmosfera je bila fanstasticna.Da li neko zna oce li biti organizovano navijanje u kragujevcu?

Reply
kalu мај 29, 2012 at 22:02

Samo vise munutaze nedovicu i manje lazicu i mi smo na konju.A danasnja atmosfera je bila fanstasticna.Da li neko zna oce li biti organizovano navijanje u kragujevcu?

Reply
Y/Kv мај 29, 2012 at 21:59

Bojan je bio do zadnje cetvrtine na ovoj utakmici ukupno gledano nas najgori igrac, samo je poslednju cetvrtinu ove druge utakmice odigrao odlicno, ostale katastrofa, i nije dosla publika vec DELIJE Bojane….

Reply
Djoksonidis мај 29, 2012 at 21:54

Zvezda oOoOoO

Reply

Leave a Comment