Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаФудбал

IN MEMORIAM – Радован Биговић

Синоћ, 31. маја у Београду, у 56. години живота преминуо је Професор Богословског факултета протојереј – ставрофор Радован Биговић, један од највећих теолога данашњице.

Рођен је 17. јануара 1956. у Никшићу. Богословију је завршио у манастиру Крка. Дипломирао је на два факултета у Београду. На Православном богословском и Филозофском. На првом је докторирао 1993, где је изабран и за асистента 1986, доцента 1993, ванредног професора 2000. и редовног 2010. године.

Професор Биговић је био члан Удружења књижевника Србије и уредник филозофско-теолошке библиотеке „Службеног гласника“ Републике Србије. Поред књига објавио је око сто студија, чланака и есеја у разним часописима у земљи и иностранству.

Био је вршилац дужности старешине манастира Светог Архангела Гаврила у Земуну. Један је од оснивача Хришћанског културног центра и његов вишегодишњи председник, као и добитник Златне значке Културно-просветне заједнице Србије, Златног беочуга Културно-просветне заједнице Београда и плакете заслужног грађанина Земуна.

За неколико дана требао је да буде изабран за декана Православног Богословског Факултета у Београду. Судбина је хтела да неколико дана пре изненадне смрти, Радован Биговић буде изабран и за члана Скупштине Црвене звезде. Била нам је част што је Радован Биговић прихватио кандидатуру за члана наше Скупштине. Радовали смо се његовом раду у Скупштини као и чињеници да ће својом мудрошћу и угледом допринети нашем клубу. Нажалост, његов превремени одлазак је губитак за српско друштво али и за Црвену звезду коју је толико волео. Памтићемо га и чувати успомену на њега.

Иза себе је оставио супругу и двоје деце, а фудбалски клуб Црвена звезда упућује породици преминулог најискреније изразе дубоког саучешћа.

Време сахране Радована Биговића биће накнадно одређено.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму овде.

Повезане вести

2 comments

Miki Delija јун 1, 2012 at 19:03

Bese veliki covek,u svakom smislu.Neka mu je vecna slava i hvala.

Reply
Zeljko јун 1, 2012 at 14:23

Neka mu je vecna slava i hvala.

Reply

Leave a Comment