Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаКошарка

Пешић: „У финалу смо, то је најважније“

Много емоција било је присутно у свлачионици Црвене звезде ДИВА после тријумфа над Радничким у мајсторици полуфиналне серије плеј-офа. Орило се из грла играча и чланова стручног штаба: „Звезда ооооооооо, Звезда ооооооо“! Њихова песма чула се све до прес центра, а није им се могло замерити на толиком слављу јер су уложили и последњи атом снаге како би дошли победе.

Партију сезоне пружио је Бранко Лазић који је био кључни играч у трећој четвртини када је Звезда серијом 16:0 направила преокрет. Коментар Лазића после утакмице био је кратак:

– Желео бих да се захвалим навијачима који су дошлио да нас подрже. Звезда је у финалу, то је најважније, а све остало ће рећи тренер.

Тренер Црвене звезде ДИВА Светислав Пешић честитао је својим играчима на победи и одличној игри и додао:

– Одиграли смо исто онако као што је то урадио Реал против Кахе Лаборал. Ми ту утакмицу нисмо гледали, али смо из ње доста научили, јер смо је анализирали. Реал је погодио серију тројки и на крају убедљиво победио. То сам рекао играчима на полувремену. Ми додуше нисмо имали на полувремену минус 11, већ минус осам али одиграли смо храбро трећу четвртину. Тон нашој игри је дала сјајна одбнрана и одличан скок. Мислим да је победио наш концепт који форсирамо целе сезоне. У првом полувремену смо имали доста проблема са скоком, а онда смо експлодирали, завршивши утакмицу са 18 скоква у нападу. Имали смо 10 чистих освојених лопти, које смо реализовали у нападу, то је 20 лаких поена. То је оно жто желимо да играмо следеће године, а пре тога у финалу – истакао је Пешић и додао:

– Желим овом приликом да честитам Радничком на одличној сезони. Ми смо много научили од игре коју је Раднички приказивао ове сезоне. То је другачија кошарка, а кошарка је зато богат спорт јер може да се добије нападом, али и одбраном. Играли су много добрих утакмица и сигуран сам да ће ово бити додтна мотивација да подрже свој клуб у наредној сезони.

На питање шта очекује од финалне серије Пешић је одговорио:

– У финалу очекујем исто овакве утакмице. Разлика је само што ће се играти у Београду. Наши навијачи су дошли и подржали нас у другој утакмици и то нам је много значило. Подржали су нас са стилома и вечерас је било веома добро. Они су видели да могу да рачунају на нас, а ми одувек знамо да можемо да рачунамо на њих – закључио је Пешић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму овде.

Повезане вести

23 comments

jagodina navija za zvezdu! јун 2, 2012 at 23:05

ZVEZDA oOOooO!

Reply
zvezda јун 2, 2012 at 17:37

Hocemo finale u Areni,necemo u Zelezniku pred samo 2.000 ljudi! 🙂

Reply
lololo јун 2, 2012 at 15:31

Da li zna neko koliko ce biti karta za finale ?

Reply
Aca јун 2, 2012 at 17:25

Sa koje si ti planete ? Karte za finale nema u prodaji vec poprilicno dugo vremena. Kada je partizan domacin u hali su samo njihovi navijaci i mozda sto-dvesta Zvezdinih i obrnuto kada je Zvezda domacin i kada se karte dele samo njenim navijacima. Postoji i mogucnost ustupanja malog broja karata izmedju samih navijackih grupa. KARATA U PRODAJI NEMA i izadji iz zamrzivaca,bilo bi pozeljno.

Reply
lololo јун 2, 2012 at 17:55

Od tebe drugaciji odgovor nisam ni mogao ocekivati :/ tuzan si covece..

Reply
Aca јун 2, 2012 at 17:58

A kakav si odgovor ocekivao kad to stanje sa kartama nije od juce vec traje desetak godina pa se sa razlogom pitam gde si ti bio sve ovo vreme ?

Reply
lololo јун 2, 2012 at 19:41

IZVINI,Tesla.

Aca јун 2, 2012 at 20:12

Ne znam cemu taj cinizam ? Rastu mu.a za tastaturom ? Pa ti si covece postavio jedno mnogo glupo pitanje koje ne moze svako da postavi a ne ja i ne znam stvarno sta ti vise nije jasno ? Gde ti zivis batice ? Jel moguce da ti uopste postojis ?

Reply
Djolle јун 2, 2012 at 12:29

Kari veliki si!

Reply
njaVa јун 2, 2012 at 10:31

ZVEZDA OOOOOO!!!!

Reply
Gile delija јун 2, 2012 at 09:16

Jbg Muta puko a racunao je na sigurnu lovu sa franjevcima isto kao sto je prodao sa BFC-om i onda postao trener groblja.Bas je prostak i seljacina, a tek vestacki navijaci, kakvi seljoberi. ZVEZDA je BOG. Uzimamo titulu.

Reply
nikola јун 2, 2012 at 10:23

svaka cast za komentar , a najveci utisak na mene su ostavili Thomas i P.Popovic.

Reply
kosta јун 2, 2012 at 11:59

Petar Popovic i tacka!

Reply
aleksandar јун 2, 2012 at 02:25

Hvala ti Bozji covece sto si se vratio u nas klub,pokazao si da si najbolji trener u Evropi,momci samo napred!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reply
Vanja јун 2, 2012 at 02:06

Kakav je fanatik ovaj nas Pesic, on je umorniji od igraca posle meca, koliko energije unosi u svoj rad to je nevjerovatno! Pesic=Kosarka. Murinjo=fudbal! 2 trenera koja garantuju uspjeh.

Reply
Joca јун 1, 2012 at 23:52

idemooo 🙂 odlicno drugo poluvreme, bravo, ide na bolje, idee!!!!

Reply
IGoRNbGd јун 2, 2012 at 00:11

Da znaš da sam se toga setio… Bilo bi lepo da se skroz na kraju mi smejemo…. Ko zna ko je nas uporopastio i na koji način, ali sigurno je da su i sektaši umešali prste kao i smrdljiva vlast…. Biće valjda sve bolje. Kad preživesmo prethodnih 5 godina u svemu preživećemo sve!

Reply
Nesko јун 2, 2012 at 00:33

Igore ne smaraj sa politikom. Ovo je sport. Komentarisi tekmu. Sada je tebi i tebi slicnima Pesic super a da je ne daj boze kojim slucajem izgubio mec razapeli bi coveka.

Reply
IGoRNbGd јун 2, 2012 at 13:14

Haha…. Druže, išao sam i na jadransku prethodnih godina i na domaću ligu, koliko sam mogao, i kad smo se raspadali i kad je klub bio pred gašenjem…. Nikad nisam kritiku dao na Pešićev rad jer je čovek izmislio košarku za mene. Dok su drugi bojkotovali 5-6 godina iz „ljubavi prema klubu“ ja sam uporno dolazio. Umesto da se zapelo i da se punila hala i pravio „haos“ i da smo oterali kojekakve kretene, možda bi Čović mnogo ranije ušao u ovu priču koja se razvlači ko zna koliko godina. Ne znam šta si toliko negativno zaključio iz mog komentara…. Ne mešam politiku i sport, samo kažem šta je realnost.

Reply
madness2233 јун 1, 2012 at 23:36

Evo Lazovic na sos kanalu (emisija o reprez.) na pitanje o traci i ugovoru rece-kapiten je Mikic,a ugovor voleo bi da ostane,lepo mu je u Zvezdi.

Reply
НИЏА јун 1, 2012 at 23:30

САМО БУДИ ОПЕТ ОНА ЗВЕЗДА КАО НЕКАД ПРЕ!

Reply
BOKI CZV :) јун 1, 2012 at 22:59

Ovo je doktor ;D gospodin,gospoce,legenda,kralj..uvijek sam verovo u njega i igrace ..naravno nista ne moze preko noci ;D

Reply

Leave a Comment