Moja Crvena Zvezda
БлоговиТимаФудбал

Приче са трибине; 3.део: Пролазак у полуфинале и дешавања после меча

Данас можете прочитати последњи део приче из Дрездена, из пера Зорана Тимића Тиме, а сутрашњи наставак донеће веома занимљив епилог. Уживајте!

Нигде буквално целог дана нисмо видели ни једну већу групу нациста или скинса о којима се толико причало. Али је зато била многоооооо добра шорка са пубовима. Стигли смо пред стадион и кренули да полако улазимо на стадион.

Никад у животу до тада нисам видео такав претрес на улазу. Улазио је један по један навијач и претресало га је буквално тројица редара уз присуство пубова. Споро је све то ишло али смо некако ушли. На трибини нас је било око 2000. На почетку утакмице смо направили бакљаду. Касније кад је почела утакмица није нам свеједно било када је Динамо повео на самом почетку. Међутим машина је врло брзо преузела ствари у своје руке и средином другог полувремена смо водили са 2:1 и распршили све наде навијача и играча Динама да могу да направе изненађење. Кад су видели да је све готово вероватно из очаја домаћи хулигани су почели са нередима бацајући све и свашта на терен тако да су после пар краћих прекида на крају и успели да прекину утакмицу. Ми смо још неко време остали на стадиону, а онда смо полако нас четворица кренули према бусевима.

Ишли смо лагано и опрезно, али никаквих проблема нисмо имакли до доласка код аутобуса. Кад смо дошли код бусева имали смо непријатно изненађење. Сви бусеви су били разбијени. У првом тренутку смо мислили да су их разбили домаћи навијачи али смо касније сазнали да су они у ствари страдали у нашој тучи са полицијом пре утакмице и то највероватније од нашег камења. После дужег времена чекања да се сви окупимо полако смо кренули према Прагу. Због разбијених шоферки аутобуси су толико полако ишли, отприлике 30 на сат, тако да смо у Праг стигли у 7 ујутро. требало нам целих 8 сати за 150 км. У Прагу смо изашли из буса код једне метро станице и отишли у наш хотел. Изванредно гостовање. Незапамћена туча са немачком полицијом. Епилог је био ухапшени Миле Антић кога су ухапсили док је сликао тучу. Провео је месец дана у затвору у Дрездену. Оптужили су га да је сликао, у једној руци држао мотку а у другој камен. Оптужба је била толико бесмислена да се судија на суђењу смејао и прогласио га невиним.

Велика штета је била највише због слика односно негатива који су му одузели. Миле је рекао да је видео слике на суђењу и да су невероватно добре биле. Поред тога су га и добро пребили одмах приликом хапшења.

Укључите се у дискусију о историји клуба на МЦЗ форуму. Како вам се допадају ветеранске приче?

Други део

(наставиће се)

Повезане вести

4 comments

mr јун 4, 2012 at 00:42

Ako nekog zanima zasto kasni novi Legea dres,nasima se nikako nije svidelo kako su oni odradili dres,pa se sad radi na pravljenju novog dresa. Ugovor je odavno vec potpisan,samo je promocija odlozena,a trebala je biti na pocetku juna. Videcemo na kraju kakav ce dres biti.

Reply
marv јун 4, 2012 at 12:26

dovoljno je videti njihov logo pa da ti sve bude jasno

Reply
Luka јун 4, 2012 at 00:13

Mile daj te slike 😀

Reply
Sveta јун 4, 2012 at 00:29

Oduzeli su mu!

Reply

Leave a Comment