Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаКошарка

Омар Томас за МЦЗ: Притисак на Партизану

Voleo bi da ostane ako se kockice poklope... Omar Tomas!

Нешто мање од 24 часа је остало до почетка финалне серије кошаркашке Супер Лиге Србије, а Звездин ратник у срцу и најбољи појединац ове сезоне Омар Томас је био љубазан да, за наш сајт, да изјаву пред саму серију са вечитим ривалом. ОТ је говорио о урађеном у сезони, како су момци прославили пласман у финале и атмосфери у екипи, својим очекивањима у финалној серији и зашто сматра да Звезда није у подређеном положају у односу на Партизан. Такође, Омар нам је рекао и какви су његови планови после финалне серије… Уживајте!

О томе какав је осећај бити у финалу плеј-офа…

Заправо, осећај је сјајан бити у позицији у којој смо јер то значи да смо, откад сам стигао у Београд, прешли дуг пут и да радимо напорно и да смо, такође, заслужили да будемо овде. Унапред се радујем доброј кошарци у финалној серији концентришући се на прву утакмицу у овом тренутку. Знам да смо изгубили од њих 5 пута, али, искрено, два од тих пет пораза смо претрпели због наших грешака, а не зато што су они били бољи тим те вечери. Тако да мислим да, када се дође до овде, нема изненађења, познају и они нас и ми њих па се све своди на икс-окс (смех). Само да се трудимо као што смо радили против Радничког. Атмосфера у екипи је сјајна. Тренутно смо, мислим, мало опуштенији, али смо и сконцентрисани такође па ћемо видети како ће се ствари одвијати. Нема притиска на Звезду уопште, баш зато што нас је Партизан победио 5 пута и мора да брани титулу мислим да је притисак на њима, а не на Црвеној звезди.

Како су момци прославили победу и пласман у финале…

– Прославили смо пласман у финале тако што смо, цео тим, изашли на ђускање 2 сата и причали скроз срећни, јер се наш напоран рад исплаћује, јер је Раднички ове године у Јадранској и Супер Лиги био бољи од нас. Верујем да смо се уиграли у правом тренутку, јер је ова сезона била јурњава широм земље (и Балкана), а ми смо задржали ритам целе године. На пример, постоје екипе или играчи који стартују брзо и сјајно, не знајући да је дуга сезона пред њима и како се приближимо крају ми постанемо јачи када се други уморе, а ми појачамо ритам (смех).

Zvezdin ratnik
Звездин ратник

Шта га је мотивисало у мајсторици са Радничким да оствари онолико скокова…

– У трећој утакмици сам се борио јако у првом полувремену. Нисам био нервозан уопште. Верујем да сам се трудио да урадим толико, јер нисам играо као у другој утакмици, па сам хтео да се опустим. Ако поентирам, поентирам, али сам желео да скачем добро и одиграм добру одбрану, да би нам у најмању руку оставио шансу да се вратимо у меч.  Мислим да је утицало и то што је то била последња утакмица на гостовању, путовање ван Београда, и било је или победи или иди кући и мораш да имаш петљу да идеш на све или ништа, као да сутра не постоји.

Планови за наредну сезону…

Voleo bi da ostane ako se kockice poklope... Omar Tomas!
Волео би да остане ако се коцкице поклопе... Омар Томас!

– За следећу сезону још не знам ништа. Чекам вести из Италијанског савеза о мојој ситуацији, такође нисам разговарао ни са ким из Црвене звезде . Не волим да гледам толико у будућност, морам да завршим сезону и да покушам да освојим првенство, што би за мене и моју каријеру било сјајно, а посебно велико достигнуће за нас играче  Црвене звезде, као и за клуб. Али, када се сезона заврши, а надам се не скоро (смех), сешћу са легендарним тренером и разговараћемо о будућности. Остало је још кошарке да се игра и видећемо у ком правцу је тим спреман да иде и шта ће се десити. Волео бих да останем, ако буде најбоља ситуација за мене, моју породицу и најважније за моју каријеру. Видећемо…

Вест можете коментарисати и на нашем форуму овде.

 

Повезане вести

25 comments

Dzo јун 5, 2012 at 09:07

Ako ne bude mogao da igra u Sijeni ni sledece sezone onda realno je da ostane,a jos realniji je povratak Rikarda Marsa,a dobro bi bilo dovesti na pozajmicu Muslija zbog buducnosti reprezentacije Srbije,jer Pesic bi mogao od njega da napravi pravog igraca,mada najtalentovaniji centar svetske kosarke je Markos Delia zvani Delija 🙂 iz Boke Juniors isti Luis Skola inteligentan atipican centar sto bi imao vise asistencija nego svi sadasnji Zvezdini visoki igraci zajedno,a u evropskoj kosarci jedan od najboljih mladih centara je Motejunas,koji je zbog neisplacenih zarada raskinuo ugovor sa jednim poljskim klubom bar sam tako procitao negde,dakle uz Poparu da igraju sledece sezone jedan iskusniji i jedan talentovani centar umesto Ilica i Nikolica sve i da odigraju bez greske u ovoj finalnoj seriji sto nije nemoguce,ali tokom sezone nisu bili na potrebnom nivou kao ni Covic,Lazic,Vasic,mada nije ni igrao mnogo,a Subotica treba zadrzati iako se nije ni on proslavio,ali taj je igrac uz Muslija i Milutinovica bio najbolji u juniorima FMP-a kad su osvajali Evroligu,a prikljuciti Dimica i mozda Smiljanica,a ostala tri-cetiri pojacanja su najbitnija,a ne sumnjam da ce Pesic dovesti prave igrace sve i da to ne budu Rakocevic,Keselj,Jeremic ili Dragovic,Plisnic ili Rikardo Mars sigurno ce tim biti jaci nego sad,ali i ovi imaju sanse za titulu iako znamo kakvo ce sudjenje biti,a zbog njih i nihovih sudija ragbi-kosarka tj poenterka,jer ce rival skupljati poen po poen sa poklonjenih 30 do 40 slobodnih bacanja uz par frljoka trojki i tehnickih za nasu klupu,ma vec vidjen scenario i samo 14-15 trojki nasih igraca mogu doneti brejk.

Reply
Milan јун 5, 2012 at 00:51

Omare ostani i u sledećoj sezoni!!!!!!!

Reply
aleksa јун 5, 2012 at 08:23

Ko ti je udario mis da mi je znati.

Reply
aleksa јун 5, 2012 at 08:24

MINUS*

Reply
sasa јун 4, 2012 at 23:01

Brutalan igrac,lav,bori se,koristan mnogo ekipi,bas onakav kakvi trenere voli moze na vise pozicija da igra.. 🙂 Mislim da kad bi ispravio neke male stvarcice kao sto su nzm bezveze izgubljene lopte ili ne potreban neki prodor na silu da bi bio brutalan igrac,al to je ipak jer izgori u zelji 🙂

Reply
IRON јун 4, 2012 at 22:48

Каква би то Звезда била да остане Томас,а да се по могућности врате Штимац,Рикардо Марш,Ракочевић,јер сви су незадовољни у садашњим клубовима! УПРАВО,РЕАГУЈ!

Reply
Андрија јун 4, 2012 at 22:57

Штимац је имао одличну сезону у Турској. Тешко за њега. Сви знамо шта је Ракац рекао прошле године, а што се тиче Рика Марша, мислим да јесте незадовољан у клубу и да би волео да се врати, али…

Reply
IRON јун 4, 2012 at 23:03

Истина је да је Штимац имао веома добру сезону у Турској,но негде сам,ја мислим, прочитао да га публика баш и не воли и да има веома малу минутажу.

Reply
СрђанПАЦЗ јун 4, 2012 at 23:28

Штимац је рекао за МЦЗ да је веома задовољан у клубу

Reply
atza87 јун 4, 2012 at 22:59

i da se tu doda Steven Markovic 🙂

Reply
IRON јун 4, 2012 at 23:05

Да,и Стив Марковић,паклен играч.Мислим да би се феноменално уклопио у кошарку који Кари жели да Звезда игра.

Reply
kosta јун 4, 2012 at 23:12

I da dodamo nekog centra razbijaca tipa sajmon.:)

Reply
milos јун 4, 2012 at 22:33

Nemojte da se ljutiite, iz najbolje namere vam pisem: posle a, vec, ali, jer, pa… ide zarez:)

Reply
Андрија јун 4, 2012 at 22:55

Не љутимо се. Само зарез иде пре тога што си набројао, али и зависи од ситуације… ,)

Reply
milos јун 5, 2012 at 14:47

Naravno, pre…:) A ne znam sta je s vama ljudi koji delite minuse, da li ste budale, sta ste?! Volite da budete prljavi, jadni, copavi, coravi, nepismeni, neskolovani, alo bre, dozovite se pameti!?

Reply
Stefan јун 4, 2012 at 21:42

Sjajan covek,sportista,kosarkas ma car je.. .!

Reply
kosta јун 4, 2012 at 21:34

Veliki borac i dovedite Rikarda Marsa sledecu sezonu.Paklen igrac.Nego sta se desava sa Entoni Majslom kada se setim on da trojku a edin i kole u ekstazi 😀

Reply
Luka јун 4, 2012 at 22:28

Igra u Urugvaju sasvim solidnu sezonu, preko 14 poena po utakmici.

Reply
Андрија јун 4, 2012 at 22:59

,,Ко каже да не можете играти кошарку са 60% масноће?“

:)))

Reply
милпар јун 4, 2012 at 21:29

Реко Андрија да морамо лајковати, шеровати и коментарисати… 😀 Шупља,

Reply
Андрија јун 4, 2012 at 21:51

Друкаро 🙂

Јел би тако и у станици лајао? :)))

Reply
милпар јун 4, 2012 at 22:17

И твитовати… 😀

Reply
Андрија јун 4, 2012 at 23:02

И гугл плусовати… Оно…

Reply
Андрија јун 4, 2012 at 21:27

Много добар лик. Хвала му за све!

Reply
bane јун 4, 2012 at 21:25

sjajan kosarkas i jos bolji covek 🙂

Reply

Leave a Comment