Moja Crvena Zvezda
АлександарБлоговиДомаћи шампионатФудбал

Резиме сезоне 2011/12; 5.део:Величанствен почетак новог пролећа и трофеј за крај

После бурног зимског прелазног рока, којим је руководио Роберт Просинечки, доведени су најбољи играчи које Србија може да понуди. Након припрема, сви су жељно исчекивали тај 3. март, када је нови тим Црвене звезде требао да игра премијеру пролећне сезоне против Суботичког Спартака.

Пуна МараканаА онда је дошао дан утакмице, улаз бесплатан, а “Маракана“ пуна, 41,250 гледалаца. Покушавали су момци да одиграју најбоље што знају, али нису били довољно уиграни. Игра бледа, победа од једва 1:0. Али, оно што је радовало сигурно је био кикс комшија у Новом Пазару. Предост је смањена на +8. Стизало је Звездино пролеће!

Друга утакмица се играла у Ивањици. Рано примљен гол није пореметио наше играче, показали су да имају карактер и победили неугодног Јавора са 1:3. Комшије су поново играле нерешено, разлика је била само шест бодова и титула нам се приближила. Наставила је Звезда са победама. Падали су редом: Смедерево, БСК, Борац, Хајдук.

У међувремену је у Купу Србије побеђен и Партизан са 2:0 и играчи су у тој утакмици још једном показали да имају квалитет, стрелци су били Лука Милуновић и Филип Касалица. Финале Купа и борба за трофеј се смешила.

А онда, после Хајдука, уследила је прва од три нерешене утакмице у пролећном делу. Звезда је гостовала Радничком из Крагујевца. Безидејна игра, најлошија од почетка полусезоне. Овај кикс Звезду је удаљио од титуле, поново је било +8.

Требало је консолидовати редове пред реванш полуфинала Купа. Платио је, ни крив, ни дужан Металац. Победа од 5:0 вратио је поуздање свим играчима. У том 23. колу одиграна је још једна занимљива утакмица, у којој је Партизан победио Суботички Спартак са 2:1, а голман Спартака, садашњи репрезентативац Србије, Бранимир Алексић два пута веома лоше реаговао.

Дарко ЛазовићУследио је реванш Купа. Тренер Роберт Просинечки први пут, од како је тренер Црвене звезде, променио је формацију и изненадио колегу Аврама Гранта. Просинечки је појачао везни ред и свесно игра на контре. Прво полувреме је било веома изједначено, док је у другом Звезда била боља. Звезда постиже два веома слична гола, први погодак је постигао Дарко Лазовић, док је други био дело Кристијана Борхе, који је тим голом крунисао одличне партије у ЈСЛ. Црвена звезда сасвим заслужено пролази у финале Купа Србије, укупним резултатом 4:0.

Славље је кратко трајало, пошто је већ четири дана касније уследио хладан туш у Новом Пазару. Поново је Црвена звезда играла нерешено у гостима и сви снови о титули  пукли су као балон од сапунице. Партизан је поново био на +10.

На “Маракани“ је побећена Слобода из Ужица, резултат 1:0. Црвена звезда поново је ишла на гостовање. У питању је био ОФК Београд. И, поново веома лоше издање и нерешена утакмица. После гола Батиохе у раном делу утакмице, Звезда једва стиже до  1-1 преко Касалице.

На реду је била Јагодина. Веома важан противник, јер је следећа утакмица била вечити дерби, и играчи су морали да врате самопоуздање.  Чава Димитријевић постиже свој први гол у дресу Звезде, а то је уједно био и  једини на овој утакмици. Остаће још упамћене Милуновићеве “маказице“ које је голман Јагодине Шимић једва одбранио.

А онда је уследио вечити дерби. Много нису признавали Звездине победе у Купу и било је потребно прекинути пост и победити Партизан у првенственој утакмици. Меч је био без неког садржаја, а онда је резервиста Мендеш Каду у 93. минуту одлучио победника. Бомба је пролетела са 16. метара и ушла у гол поред саме стативе. Голман је лопту могао испратити погледом.

Следећи је био Рад. Црвена звезда до те утакмице није примила ниједан гол на Маракани тог пролећа. Повела је Звезда дебитантским голом Марка Мирића, а онда је наш бивши нападач Славко Перовић ушао са клупе и постигао гол за изједначење. Показала је Звезда карактер и додала гас. Резултат на крају ове утакмицебио је 3-1.

Роби и трофејУследила је круна сезоне. Утакмица финала Купа Србије где се Звезда борила са Борцем из Чачка за трофеј. Борац је избацио Војводину, која је изненада после елиминиације отказала домаћинство, што су спремно дочекали људи из Напретка и одрећено је да се утакмица игра у Крушевцу. Атмосфера је била одлична, као и сама утакмица. Све у свему, заслужена победа Звезде. Странци су поново донели превагу, Евандро је био стрелац првог и асистент другог, док је Борха био егзекутор другог поготка.

И на крај сезоне Звезда је гостовала у Новом Саду. Утакмица која такмичарски ништа није значила почела је веома добро по наш тим. Повели смо са 1:0, а убрзо и дуплирали предност, али нам је гол поништен због офсајда. Касније Апија изједначује резултат, да би на самом крају утакмице Оумару постигао гол за први пораз овог пролећа.

Пролеће које је донело доста тога доброг.  Показали смо ко је поново главни у Београду, освојили Куп, али оно што је најважније добили један веома квалитетан, млад тим који ће следеће сезоне, ако Бог да, бити шампион Србије!

 

Вест можете коментарисати и на нашем форуму овде.

Какво је Ваше мишљење о овој теми?

Повезане вести

29 comments

Tomica јун 7, 2012 at 14:11

Показали смо ко је поново главни у Београду, освојили Куп, али оно што је најважније добили један веома квалитетан, млад тим који ће следеће сезоне, ако Бог да, бити шампион Србије! dace bog,dace bog!!!

Reply
milos 90 јун 7, 2012 at 13:45

nemojte vise ove juzno amerikance da spominjete!!!! 1 0d njih 10 valja…..
prodati Vesovica,Mikica,Mihajlovica ,mozda Mirica,Petkovic je ja mislim vec prodat Kinezima i od tih para dovesti ofanzivnozg veznog i stopera.Asamoa i Babalj ce explodirati na ovim propremma i u ovoj sezoni 😀

Reply
aleksandar јун 7, 2012 at 22:49

Bakajoko je dobar igrac ali sumnjam da bi dosao,isto kao i Milinkovic…Mali Zocevic nista senzacijonalno,Luka dobar za manji klub,to je moje misljenje.
Iskreno najvise bih voleo kada bih video Marka Pavlovskog u ZVEZDI i to u paketu sa Petkovicem…..Ta dva igraca uz Babalja i omladince i to je to

Reply
milossm јун 7, 2012 at 08:54

a kako mi je za ovo bilo žaooohttp://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=sihNxJJtwb8

Reply
milossm јун 7, 2012 at 08:45

,,kvalitet“ kneževića se video i protiv njih i protiv nas on je veliki marketing igrač iliti nasilan talenat viču ga a on prosečan igrač,sad će neko reći a bio je super kad je trebao da dođe kod nas,ljudi predrag luka iz rada je mesi za njega a nije navikan kao taj..a mondo piše da bi trbalo možda prvom timu da se priključe simić i savićević http://www.mondo.rs/s247213/Sport/Fudbal/ZVEZDA-_Jos_jedno_ili_dva_pojacanja.html Mislim da ako ne sad pošto je i od strane administratora najavljeno veliko pojačanje 🙂 već na zimu trebati kupiti zočevića i pavlovskog za milionče i oni bi sa simićem,djuričkovićem,mijailovićem pa i savićevićem možda činili neku lepu blisku budućnost 🙂

Reply
ShoNara јун 7, 2012 at 00:14

U slucaju da ode Lazovic, nedam se da nece, resenje ce 90% biti Borha. U slucaju da i Borha napusti Zvezdu, jedino resenje iz nasih redova je da se Paseku ponudi ostanak u Zvezdi i igranje na poziciji desnog krila. U slucaju da Prosinecki bas ne zeli Paseka u ekipi resenje su Vesovic i Miric. U lihi nema dosta kvalitetnih igraca, od Mirica ima, svaki drugi rezervista iz superlige je bolji od Mirica i pribliznog kvaliteta kao Vesovic. Tako da jedino resenje u slicaju odlazka Lazovica moze biti neki stranac ili Predrag Luka, koji je verujem preskup, a i ne volim da Stojic uzima 50% od prodaje.
Ja bih najvise voleo da se u ovom prelaznom roku obezbedi miran san, u vidu ostanka Lazovic, Mijailovica, Tosica i Evandra.

Reply
milossm јун 7, 2012 at 09:05

asamoa možda bude na krilu a i luković može da bude zamena ,na kraju krajeva to mu je primarna pozicija.

Reply
nebo јун 6, 2012 at 23:15

Ovi doveli Knezevica,ako nam ode Lzovic ,sto nije nemoguce,ko ce nam igrati MIric ,vesovic katastrofa…nikako mi se ne svidja ovaj prelazni rok,uvek treba sveza krv…koga smo mi doveli??Nenadic??dajte molim vas taj igrac nije pojacanje ,gori je od Petkovica,treba se uozbiljiti dovesti Bubala ili Luku,cak i po cenu da ostane lazovic…

Reply
severna_strana јун 6, 2012 at 23:36

kao prvo, knezevic nije niakkav igrac… a kao drugo, da smo ga mi doeli svi bi pricali da nije za nas, da nije dovoljno dobar, a cim je otisao u komsiluk odmah je extra igrac, zajebali ans, lukic kriv….

Reply
Jovo јун 6, 2012 at 23:40

A znas kako su doveli knezevic ai pauljevic ai zasto zvezda nije htela d aih uzme,da nije htela,prvo su nudjjeni zvezdi pa ond apartiznau.sad cu da ti kazme kako su dovedeni u partizna obojic ai dali je to dobro da su po dtim uslovima dosli u zvezdu nasu.oba transfera je platio kezman a ne partizan,kezman od svojih para i iz svog dzepa,pre 5 dana je registrovao menadzersku agenciju,i napravio je tako d aje njegova agencija paltila hajduku i borcu za njih dvojicu i doveo ih u partizan,,potpisao ugovor gdjej od sledece prodaje kezmanu ide 50% a francuzu etoriu koji je zastupnik knezevica 50%,rizuri o stalima provizija a partinzau burek…sve isto ka dj epauljevic u pitanju samo sto onih drugih 50% ide ramadaniau i damjancu uz 10% djure frizure,pa ti sad vidi…zar je na to trebalo da pristanemo?hvala prijatelju,sacuvaj nas od takve pomoci,takva pomoc je nas i dovela dokle nas je i dovela…

Reply
Jovo јун 6, 2012 at 23:41

izvini na pravopisu,pisao sam brzo,zurim jer ranim,ali onaj ko je hteo svatit svatio je,a to su pouzdane informacije,da se proverit.pozdrav!

Reply
otresi јун 6, 2012 at 22:15

nije vezano za temu ali..sada moramo da zadrzimo najkvalitetnije i grace i dovedemo jos bolje…ovi iz indije i pakistana doveli 3-4 kvalitetna pojacanja… bice ovo zanimljiva sezona -nadam se tituli

Reply
severna_strana јун 6, 2012 at 22:56

koja su to 3-4 kvalitetna pojacanja i na osnovu cega imas takvo misljenje?

Reply
otresi јун 6, 2012 at 23:55

pauljevic i lovre su 2 super igraca…knezevic i onaj zabija su solidni…mozemo mi da se zezamo sada i da pricamo da su oni ocaj..ali da su prva 2 dosla kod nas i mi bi pricali u superlativu o njima ..eto mog misljenja

Reply
severna_strana јун 7, 2012 at 00:44

a ti si gledao tog zabiju pa znas? ne znam samo na kojoj si to utakmici video da je knezevic solidan osim sto si mogao da citas po novinama? na finalu kupa mi je vise licio na nepokretni zbun nego na igraca… Pauljevic je solidan, ali nikkao extra igrac, jer da bi bio extra igrac moras da imas nesto vise od brzine… a samo mi reci gde si i kad poslednji put gledao lovrea pa znas kakav je on sad igrac i u kakvoj je formi?

Reply
severna_strana јун 7, 2012 at 00:46

samo da razjasnim, nemam nikakvu nameru da komentarisem njihove transfere i da se svadjam zbog toga… oni me ne zanimaju.. samo me nervira vecito to sto nam je uvek tudje sladje i bolje, vecito su tudji transferi bolji, a nasi ocajni…

dejan јун 7, 2012 at 00:57

Lovre je u zadnjih godinu dana odigrao 1 (slovima: JEDNU) utakmicu i to u drugoj engleskoj ligi. Toliko o pojacanju. Jedino Pauljevic sto nesto valja ali nije mnogo bolji od recimo F. Stojkovica

madness2233 јун 6, 2012 at 22:02

http://www.transfermarkt.de/de/carlos-alberto/transfers/spieler_15783.html ovaj bi nam dobro legao,iskusan nije skup + pitanje do kada mu traje ugovor.

Reply
Miljan јун 6, 2012 at 21:36

Jao koliko sam uzbudjen, ne mogu ni da zamislim kako izgleda stadion.A gde mogu da se prijavim? Jedva cekam. A jel mogu da svratim i do tvoje kancelarije na stadionu, mislim ako postoje kancelarije na stadionu? Hvala puno Aco sto si izasao u susret svima nama!

Reply
Jovo јун 6, 2012 at 21:10

Mevezano za ovu temu,imam pitanje za admina…jel istina da pregovaramo sa ovim igracem,ako jest,Bucka vodim na veceru,i oprastam mu svo ovo cutanje o transferima:)))?http://www.transfermarkt.co.uk/en/veroljub-salatic/transfers/spieler_9934.html

Reply
Jovo јун 6, 2012 at 21:11

*Nevezano:).pozdrav!

Reply
Miljan јун 6, 2012 at 21:37

Nisam admin ali bih se usudio da kazem da nije istina, sta ce nam ovaj imamo Micka

Reply
dejan јун 7, 2012 at 00:59

Salatic je zadnji vezni. Sta ce nam? Samo bi pravio visak i zauzimao mesto Mijailovicu

Reply
dejan јун 7, 2012 at 01:11

Mada, sve je moguce. Salatic je dobar igrac, iskusan a jos i slobodan. Cinjenica je da je Micko mozda malo neiskusan za ligu evrope

Reply

Leave a Comment