Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаКошарка

Пешић и Томас пред други меч (петак 20 ч)

Томас и Пешић додају гас

Све је спремно за други меч финалне серије плеј-офа. Кошаркаши Црвене звезде ДИВА у петак, 8. јуна од 20 сати у Пиониру дочекују Партизан МТС силно мотивисани да се реванширају вечитом ривалу и забележе први први тријумф против црно-белих ове сезоне.

Ни за овај меч финала карата у слободној продаји неће бити, а важиће сезонске улазнице. Део карата подељен је спонзорима, а 30 улазница добио је Партизан по принципу реципроцитета за чланове најужег руководства као што је то био случај и у првом мечу.

Капије дворане Пионир биће отворене два сата раније, тачније од 18 сати тако да се позивају навијачи да раније дођу у београдски храм кошарке како би се избегле гужве на улазима јер ће контрола приликомм уласка бити детаљна.

Акција менаџмента клуба под називом „Да Пионир цео буде црвено-бео“ наишла је на опште одобравање међу навијачима црвено-белих па се још једном позивају сви они који буду дошли да бодре у Пешићеве изабранике, да буду одевени у црвено-бело и на тај начин створе амбијент за памћење.

Борбени Американац у редовима Звезде Омар Томас истакао је важност друге утакмице у финалној серији и потом нагласио:

„У петак играмо велику утакмицу. Ово је много важан меч, јер морамо да победимо уколико желимо да освојимо титулу. Наша жеља је да ову серију учинимо занимљивом и квалитетном. Знамо које су наше грешке из претходних шест утакмица и из њих смо научили доста тога. Имам утаисак да смо у већини тих утакмица са Партизаном ми сами себе победили и то желимо да исправимо. Знам да сви у нашој екипи једва чекају меч, сви се радују тој утакмици. Имамо одличну атмосферу, сјајан тимски дух и осећај да можемо да победимо. Утакмица је јако важна јер може бити кључна за целу финалну серију. Иако је реч само о једној утакмици, она може много да значи за самопуздање наших младих играча. Сви желе да победе, али важно је знати како доћи до пообеде, а то је кључ утакмице. Ми треба да наставимо са нашом добром одбраном, контролом офанзивног скока и добром игром у транзицији и то је модел кога треба да се придржавамо“, рекао је Томас и додао:

„Радујем се поновном сусрету са навијачима. Ја нисам у тиму од почетка сезоне, али од децембра од када сам дошао је наша жеља и циљ не само да будемо у финалу него да будемо у прилици да освојимо титулу“, закључио је Томас и тиме послао јасну поруку.

Тренер црвено-белих Светислав Пешић сложио се са речима Омара Томаса уз констатацију да овај меч финалне серије доживљава као нови изазов:

„Играчи су срећни што су у финалу. Расположени су, сви смо припремљени желимо да тако добре тренутке, као кад се игра финале, пертворимо у врхунски доживљај. Последњу утакмицу против Партизана смо одиграли добро. Сви они који гледају српску кошарку могли су да виде да није то баш тако лоше, ја то истичем од почетка Суперлиге. И та утакмица је била доста квалитетна и садржајна. Наравно било је и грешака, али ко не греши у таквим утакмицама кад се играју финала.“

Пешић очекује велику подршку са трибина и додаје:

„Ја бих пожело да наши навијачи не спомињ било чија имена, а ако морају да скандирају имена, нека скандирају нашим играчима. Звезда има толико лепих песама, па нека певају песме и нека на тај начин играчима дају додатну снагу и мотив да пруже максимум. Следи нам веома важна утакмица, али не знам да ли је кључна , то се никада не зна. Сигурно је много боље да се победи, али када сам у сезони 2008/09. био такође тренер Звездее имали смо 0-2 па смо ипак изједначили. Али, као што ја волим да кажем, нема две исте утакмице ни две идентичнесудбине, све је могуће. Ми морамо да мислимо на одређене детаље које морамо да исправимо да би дошли у ситуацију да победимо како бисмо искористили предност домаћег терена.“

На питање шта је Црвеној звезди у претходних шест утакмица недостајало за победу над Партизаном Пешић је одговорио:

„Увек недостаје нешто. Ја се не бих бавио дубљим анализама, не због тога што не знам, наравно да знам разлоге, али пут од тога што знамо до резалиације не зависи само од нас, већ од укупног амбијента, критеријума суђења, како ће противник да одреагује у неким ситуацијама. Оно што нама недостаје то су детаљи који се не решавају од данас до сутра. Ми морамо мало да исконтролишемо емоције, да немамо исхитрене одлуке и да мало више испоштујемо наше систме у нападу. Морамо да будемо мало лукавији, у позитвно смислу, мало мирнији, да не правимо исхитрене фаулове. На тим детаљима се ради. Морамо брзо да учимо и покажему већу дози концентрације“, закључио је Пешић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму овде.

Повезане вести

11 comments

Anka јун 8, 2012 at 08:18

Momci hladna glava, junacko srce i opustena ruka resava utakmicu! Nemate sta da izgubite mozete samo da dobijete!

Reply
Icaaa јун 7, 2012 at 21:27

pitanje 🙂 jel mora samo majca crvena ili bela ili mora majca i sorc crveno – beli ? 🙂

Reply
goran јун 7, 2012 at 18:07

kako ne razumete pa kako smo usli prosli put tako ce se i sada uci ko god da dodje uci ce sigurno a sto se tice zasto apeluju na crveno beloj boji i tu treba da vam se crta hoce te da dobiju karte oni koji ne pripadaju nasim bojama ukljuci mozak malo i svi ko jedan navijanje pozdrav za sve delije

Reply
Aimar јун 7, 2012 at 17:29

Au dal’ svima pojedinacno mora da se kaze?! Dodjite ispred pionira,1 sat pre pocetka tekme,ulaz A,i i to je to,svi ce uci u pionir!!

Reply
Delija јун 7, 2012 at 16:37

Pitanje samo 1 dal ce moci se udje za dz ako si odeven u crveno belo posto skoro niko nema sezonsku?

Reply
Luka јун 7, 2012 at 16:48

Verovatno će moći da se uđe bez sezonske, pojavite se svi sutra da napunimo dvoranu.

Reply
pobeda ili smrt јун 7, 2012 at 16:12

ako ne pobedimo, na kraju pravimo nerede… u svakom slucaju izacicemo kao pobednici u necemu.

Reply
Miki Delija јун 7, 2012 at 16:03

Koji carevi,hahahahah…..Tomas vozi Karija 🙂 Mogu misliti samo kakvo je zezanje na treninzima i uopste u prisustvu profesova doktora docenta primarijusa kosarke GOSPODINA SVETISLAVA PESICA.Kada bi ostali sledece sezone i Tomas i Kari to bi bila velika stvar za nas.

Reply
ShoNara јун 7, 2012 at 16:53

Kakvo crno zezanje, bio sam na jednom treningu na pripremama, makcimalna strogoca. Na istezanju se ne cuju kao da nisu zivi. Mozda se nesto promenilo, ipak je to bio jedan od prvih treninga od kad je dosao Pesic.

Reply
ds јун 7, 2012 at 15:47

Sumnjam da mozemo do pobede…

Reply
nele јун 7, 2012 at 16:24

U zvezdu nikad ne sumnjaj nego vjeruj u pobedu, jer Zvezda je to brale 😉 pozdrav

Reply

Leave a Comment