Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаКошарка

Човић: „Еврокуп велико признање“

Председник Црвене звезде Небојша Човић последњих дана има много разлога за задовљство. После објављивања информације да је дуг Звезде са 15 милиона смањен на око два милиона евра, повратка Звездиног грба који био дат у залогу и пласмана екипе у финале домаћег плеј-офа, са добрим вестима први човек црвено-белих се вратио и из Љубљане где је била одржана Скупштина АБА лиге. На поменутом састанку донета је одлука да Звезда следеће сезоне учествује у квалификацијама за Еврокуп:

„Скупштина АБА лиге имала је богат девни ред. Неке од тачака биле су финансијски извештај, па извештај о управо завршеној сезони, а онда се прешло на разговор о учшћу тимова АБА лиге у еврокуповима наредне сезоне. Прво су констатовани учесници Евролиге, а онда нам је предочена информација да је Широки одустао од играња у Еврокупу и изнет предлог да његово место заузме Цибона, а да у квалификације за ово такмичење иде Црвена звезда. Тај предлог је једногласно усвојен од свих чланова Скупштине. Подсећам да Скупштину АБА лиге чине представници клубова: Цибоне, Задра, Сплита, Босне, Будућности, Олимпије, Партизана и Црвене звезде као и шест физичких лица. Ова одлука је донета једногласно и што се тиче Црвене звезде ми смо захвални свим члановима Скупштине АБА лиге. То представља велико признање за наш рад у последњих годину дана. Овде није било никакве трговине нити било каквих намиривања што показује и једногласност донете одлуке“ – рекао је Небојша Човић по повратку из главног града Словеније и потом додао:

„Такође је једногласно донета одлука о броју представника у АБА лиги у сезони 2012/2013. Ми смо имали питање за руководиоце лиге зашто Војводина није четврти представник из Србије већ је то мађaрски клуб. Добили смо одговор и аргументима је то показано да ће Мађари уплатити значaјно већи износ од 150 хиљада евра за учешће у регионалном такмичењу.“

Председник Црвене звезде истакао је велики значај коју одлука да Звезда игра у Еврокупу следеће сезоне има за клуб у спортском и пословном смислу и нагласио:

„Коначну одлуку по овом питању доноси Евролига, тачније њена фирма ЕЦА и ја верујем да ће они подржати предлог Скупштине АБА лиге. За нас је ово значајна одлука, али ми у овом тренутку имамо важнија посла и концентришемо се искључиво на њих“ – закључио је Човић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму овде.

Повезане вести

26 comments

zvezdas јун 8, 2012 at 20:10

ima neko link?

Reply
zvezdas јун 8, 2012 at 20:09

Ljudi ima neko link?

Reply
Blade_DS јун 8, 2012 at 18:23

Је*аће вас Цигани лудаци !

Reply
Branimir јун 8, 2012 at 18:30

..б…

Reply
Ultra Boys јун 8, 2012 at 18:03

Napred Zvezdo !

Reply
SHERIFF јун 8, 2012 at 15:59

Eno Kragujevcani se bune 😀

Reply
jacki delija јун 8, 2012 at 19:51

Ma neka ga dzonjaju, muka mi vise od njix samo nesto… ser……

Reply
Shate јун 8, 2012 at 15:26

E, mene interesuje kojom magijom je uspeo da smanji dug za 12 miliona evra za jednu godinu? Izuzetno mi je drago da je tako, ali mi je pomalo nemoguce. Znam da se Pesic odrekao dugovanja prema njemu i da su tu sponzori Diva, Seat i jos neki. Ali 12 miliona evra i plus placanje obaveza cele ove godine. Svaka cast ako je tacno.

Reply
Драган јун 8, 2012 at 15:34

Размисли мало 🙂 Клуб угашен, други постоји уместо њега, који нема дуговања.. да су теби дужни, шта би урадио?

Reply
Shate јун 8, 2012 at 15:44

Dobro, mozda sam ja pogresno razumeo. Mislio sam da je klub zamrznut, dugovanja stoje, a novi klub ih blagovremeno otplacuje dok se ona ne izmire i tako stvori mogucnost da se stari ponovo aktivira. A drugo ako je klub ugasen (likvidiran) onda se i svi dugovi otpisuju naravno. Ali tada ne bi bilo ni ovih dva-tri miliona koja su ostala. Da ne bude zabune, drago mi je sto se dug smanjio. 🙂

Reply
Драган јун 8, 2012 at 15:48

То сам и хтео рећи, замрзнут. Наша предност јесте у томе што можемо тако да га држимо док се не среде сва дуговања, а много лакше се она решавају ако је клуб замрзнут.

Reply
Shate јун 8, 2012 at 15:58

Da, da, naravno, zamrznut je, pretpostavljam da onda ne rastu kamate i ne pristizu nove tuzbe, sudski procesi zamrznuti takodje. Ali koje to legalno preduzece u Srbiji posluje sa 12-13 miliona evra profita? 🙂 Ajde da je to fudbalski klub pa onda (hipoteticki) prodas tri igraca od 5 miliona (sve naplatis odmah i u kesu) i tada bi mi bilo jasno. Ovako mi je malo misteriozno. 🙂

Niks јун 8, 2012 at 17:38

Klub ugasen?! Daj nemoj da se blamiras…

Reply
Драган јун 8, 2012 at 18:04

Исправио сам се испод, замрзнут, као и вк.

Reply
Aca јун 8, 2012 at 16:07

Kako to da ti lukicevo poslovanje nije misteriozno ? Covic je poslovan covek za razliku od lukica,vesica i uspeo je da regulise veliki deo duga. Da li ti stvarno mislis da ce ozbiljan covek kao sto je Covic izaci pred javnost i reci da je dug smanjen za 12 miliona eura a da to nije istina ?? Jesi ti normalan uopste ? Takve stvari rade lukic, stefanovic,vesic i ostali iz fk pa niko danas nema pojma koliko iznosi stvarni i pravi dug fk. Da li stvarno mislis da bi VELIKI NEBOJSA svoju cast, poslovnu sposobnost i ljubav prewma Zvezdi tek tako lako prodao ?? Ja ne mogu da verujem sta citam ovde. Uozbilji se covece, najveci lazov je lukic i to mogu da ti dokazem,evo ti dokaza sta je pricao u decembru 2009 sedam meseci od dolaska u klub pa uporedi sa onim sto sada pricaju on i stefanovic dva najveca lazova -http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2009&mm=12&dd=17&nav_id=398883 Prijatno i dovidjenja.

Reply
Shate јун 8, 2012 at 16:14

Ajde ckode opusi se. Nemoj da si napet. Lukica niko nije ni spomenuo. Hocu da mi neko ko je malo bolje upucen objasni ovaj poslovni uspeh kosarkaskog kluba. Transparentnost, sta je tu lose? Mozda hocu i sam da osnujem neki KK. 😀

Reply
Realan јун 8, 2012 at 18:05

Dovidjenja i nemoj vise ni dolaziti i tako neznas nista ko cure.

Reply
SHERIFF јун 8, 2012 at 15:20

Gospodine Covicu hvala vam!

Reply
Filip јун 8, 2012 at 15:10

dobra vest al ovo zadnje za madjare i novac mi se nimalo ne svidja. Vojvodina treba da igra a ne ovi sto vise daju,po zakonu je 150 000 evra i cudi me odakle sad ovo vise platili???

Reply
Mare јун 8, 2012 at 15:08

Priznanje, ali i obaveza da se formira sto jaci tim, da bi se u Evrokupu predstavili na sto bolji nacin … A zasto da ne, dosli i do same zavrsnice, u cemu nas je pre par sezona sprecila samo losa atmosfera u klubu i izostanak navijaca … sto vise nije slucaj …

Reply
Aca јун 8, 2012 at 14:51

Imam jedan predlog. Posto se Don Nebojsa Covic dokazao kao uspesan poslovan covek koji zna da posluje neka se sto pre formira i sazove skupstina fk Zvezda i Lukic ODMAH razresi duznosti predsednika ( da ne cekamo pocetak novembra kada ce biti najuren iz kluba ) a na njegovo mesto dovesti VELIKOG DON NEBOJSU COVICA i njegov tim i mislim da bi i fk vrlo brzo krenuo stazama uspeha. Ovako se samo dug uvecava, duguju se plate i premije igracima i trenerima, a nesposobni lukic nije u stanju i nema taj kapacitet da takve probleme i resava. Ovo je urgentno. Veceras idem u pionir da bodrim Zvezdu i ujedno se svojim prisustvom zahvalim velikom Nebojsi Covicu na svemu sto je ucinio za nasu Zvezdu. Dosao u klub 12.08.2011 i za veoma kratko vreme smanjio dug kluba na manje od dva miliona eura,Zvezda je u finalu plej ofa,igrace u uleb kupu,igraci i strucni stab isplaceni… Lukic bi mogao i na casove kod Nebojse maga.Podrazumeva se da bi veliki Nebojsa i dalje ostao predsednik i prvi covek kk.Covic za predsednika fk !!!

Reply
rille83 јун 8, 2012 at 14:56

Ne rise bre i njega bi posle pljuvao kao sto danas pljujes Lukica!
Nisu isti problemi u FK i KK tj finansijski problemi su isti ali opet mnogo razliciti!
I na primer u FK vrsljaju na stotine menadzera u KK ih na prste mozes nabrojati i to je jedna od velikih razlika tj KK ima manje posla sa menadzerskim lesinarima koji cega se sve dohvate zaviju u crno!

Reply
Aca јун 8, 2012 at 15:05

Ko je dozvolio da se ti silni menadzeri vrzmaju po fk ? Lukic i njegovi mentori naravno. On ne resava probleme vec se ceo dan udara u grudi i vice iz sveg glasa ja sam zvezdas,ja sam zvezdas. Smesno. Ne njaj ke kad blage veze nemas. Lukic je sprega izmedju tajkuna i politicara i vec su ga provalili pa su za svaki slucaj promenili statut i sada vec obezbedjena polovina clanova skupstine kluba moze da ga smeni, a ta smena sledi uskoro. I jos nesto da znas, a to je da cu ceo zivot kritiukovati ljude koji nisu nista uradili kao sto je slucaj sa lukicem. Vi njegove sluge ne shvatate da ja i moji istomisljenici ne mrzimo lukica vec smo protiv onakvog uzasnog vodjenja kluba. A da je Nebojsa za njega profesor istina je, a ti mozes da se.endas ovde ceo dan. Zbog takvih kao sto si ti fk se nalazi tu gde se nalazi. Mrs .

Reply
rille83 јун 8, 2012 at 15:24

Kopiraj ovih par komentara i cujemo se za neko vreme tj onda kada budes poceo da pljujes Covica!
Menadzeri vrsljaju u klubu jos od vremena Pixija,Dan Tane,Toplice…tako da ipak ti nemas pojma!
A sto se tice tajkuna. Pa mali decace samo mi reci a sta je to Covic???
I naravno,da se razumemo nisam protiv Covica,nprotiv,podrzavam ga i jedva sam cekao da dodje u Zvezdu ali sam PROTIV vas malenioh pljuvaca koji od kompleksa ne znate sta ce te voise pa samo pljujete!!!!

Reply
ShoNara јун 8, 2012 at 15:02

Ako je uspeo za ovo provedenog vremena da smanji dug za 12 miliona, onda do pocetka nove sezone mora ukloniti i ta 2 miliona i oziveti pravu Zvezdu i vratiti FMP u funkciju isto kao i Radnicki basket.
Ako je sve ovo istina, a ja sam siguran da nije, prava Zvezda od iduce sezone moze da nastavi da postoji, isto kao i FMP i Radnicki basket.

Reply
Niks јун 8, 2012 at 14:47

Koliko je samo komicno slusati Fegentliju juce kako vadi neke mejlove iz naftalina pa najavljuje neku pobudnu Radnickog zato sto oni nisu pozvani?! A fegentlija uopste ne shvata da je Cibona pozvana umesto Sirokog a pozivnica za kvalifikacije nemaju nikakve veze sa time…

Reply

Leave a Comment