Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Redizajniran grb FK Crvena zvezda

Redizajniran grb FK Crvena zvezda

Promene u FK Crvena zvezda su gotovo svakodnevne. Konstantno se radi na jačanju svih struktura u klubu sa samo jednim ciljem da naša Crvena zvezda ponovo bude na nekadašnjem nivou. Takođe, radi se i na modernizaciji koja u marketinškom smislu može doneti dobro crveno-belima.

Nakon povratka u upotrebu starog grba FK Crvena zvezda, sada je i on modernizovan i redizajniran.

Članom 4 dosadašnjeg Statuta FK Crvena zvezda bilo je predviđeno samo sledeće:

“Amblem kluba je štit dijagonalno podeljen na crveno i belo polje sa zvezdom sa pet krakova na sredini, utisnut u krug, oivičen plavom i belom linijom, dijagonalno podeljen na plavo i crveno-belo polje, sa znakom FK u gornjem delu plavog polja”.

Ipak, novim Statutom, koje je krajem 2010. prihvatilo i Ministarstvo omladine i sporta, dodata je i sledeća odredba u Član 4:

“U javnoj upotrebi i komercijalne svrhe može da se koristi deo amblema koji predstavlja članski grb, a njega čini štit dijagonalno podeljen na crveno i belo polje sa crvenom zvezdom sa pet krakova na sredini i znakom FK u gornjem levom delu belog i dve žute zvezdice iznad štita od kojih svaka označava deset osvojenih nacionalnih titula prvaka države”.

U najnovijoj verziji, pored zlatnih zvezdica iznad štita, koje su i predviđene Statutom, štit je i ovičen “zlatnim sjajem”.

Повезане вести

4 comments

Comments are closed.