Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаКошарка

Лешић и Поповић: „Скок одлучује“

Сава Лешић, фото "Новости"
Сава Лешић, фото "Новости"
Сава Лешић, фото "Новости"

Финална серије плеј-офа за кошаркаше наставља се у „Пиониру“ у уторак. Пред нову утакмицу Сава Лешић, један од понајбољих у нашем тиму, истиче да Звезда мора да настави са добром одбраном и скоком како би уписала још једну победу.

„У првом мечу серије пресудио је Партизанов одличан учинак у шуту за три поена. Знали смо да не могу две утакмице у низу да шутирају тако добро. Наш план је познат – чврста одбрана и добар скок. Такав приступ је био пресудан за поравнање у серији. Ако будемо доследни, биће и резултата“, рекао је Сава за „Новости“ и дотакао се друге утакмице, у којој је наш тим убедљиво славио.

„Никада нисам доживео ни видео гласно навијање као што је било у другој утакмици. Захвалио бих се нашим навијачима на великој подршци. Није фраза, били су наш шести играч. Сигурно је да нас у трећем мечу очекује сценарио у којем ће сви бити против нас, али пробаћемо да се навикнемо на те околности. Даћемо све од себе да их брзо утишамо и онемогућимо да буду на нивоу наших навијача. Од почетка друге утакмице јасно смо Партизановим играчима ставили до знања да желимо да победимо. То је било видљиво голим оком. До полувремена смо успели да стекнемо велику предност, што нас је можда мало опустило и дозволили смо ривалу да је скоро истопи. Уследила је та тројка, која јесте пресудила. Не желим себе да истичем у први план, јер ово је заслуга целе екипе. После тога смо нешто лакше пробацивали лопту кроз обруч и, када се све сабере и одузме, победа је апсолутно заслужена. Сада је 1:1 и осећамо велико олакшање. Успели смо да их надскочимо, што није био случај у неким ранијим мечевима. Основна идеја је била да доминирамо у скоку, тежимо увек томе. Покушавамо да дођемо до сваке лопте у нападу, не одустајемо тако лако. И исплаћује се“, објаснио је Лешић.

Плејмејкер Бојан Поповић је уверен да Црвена звезда може још више од до сада постигнутог у финалној серији.

„Показали смо свима да нисмо поклекли после почетног пораза. Сада прижељкујем сценарио као у полуфиналним мечевима са Радничким. Искрено, све ми тако делује. Урадили смо много тога на психолошком плану и верујем да можемо да направимо још више. Чим смо остварили неколико дефанзивних скокова и стигли до лаких поена у последњој четвртини, добили смо утакмицу. То морамо да радимо и у трећој.“

Вест можете коментарисати и на нашем форуму овде.

Повезане вести

22 comments

delije јун 11, 2012 at 23:35

naterati raduljicu da brzo napravi 3 licne greske odigrati cvrsto i ne dati sut za 3 poena i titula je opet nasa

Reply
Nemanja@ јун 11, 2012 at 22:23

Svi imaju svoju ulogu u igri tako i bojan popovic pustimo ih da igraju a to sto ce bojan da proradi kad tad kao i milutinovic nemojmo komentarisati.

Reply
Miki Delija јун 11, 2012 at 16:07

Da u Zelezniku slavimo titulu…U inat svima..Postavljamo standarde,nabijamo komplekse!!! Kari ce se poslednji smejati,budite sigurni u to!!!!

Reply
Aca јун 11, 2012 at 15:38

Ako Delije u dovoljnom broju udju u halu odlucice oni. Delije ( na tribinama ) su Zvezdina ogromna prednost.Bili i ostali. I bice uvek. U inat svima.

Reply
madness2233 јун 11, 2012 at 13:31

Kljuc je zaustaviti Raduljicu,Macvana,Milosavljevica i Andjusica,ev Lucica.Prva dva da se nateraju na po bar 3 licne u prvom pol,a druga 2-3 da se ne dozvoli sut na 3.I to je to.Bozic i Kecman jesu opasni ali ne igraju ni po 10ak min,imamo vise igraca u rotaciji,kao u ovoj drugoj menjati ih cesto da se umore-pogube.Nije ni nas hteo sut pogotovo za 3ku,tako da ocekujem bolju partiju Milutinovica,Nedovica i Bojana Popovica.

Reply
Mirko BGRS јун 11, 2012 at 12:45

Ako Dzejms neigra jbt stvarno imamo šansu,mada prevaranti su to,mnogo zavisi od sudjenja toga se bojim da nam ne ukradu opet titulu ,to nebi bilo prvi put.

Reply
Milenko јун 11, 2012 at 12:00

Nadam se da neće biti tako,mada si u pravu,tek sad kad su osetili tvrdo na sve su spremni,ali konačno i mi imamo ljude na čelu kluba koji su veći i inteligentniji od njihovih u svemu!

Reply
Milenko јун 11, 2012 at 10:51

Pročitao sam da zbog povrede ostaju bez Džejmsa u finalnoj seriji!Moja nadanja i šansa za titulu rapidno rastu!!!

Reply
nemke јун 11, 2012 at 11:12

Jeste, to bi nam stvarno povecalo sanse za TITULU, ali sve to treba uzeti sa rezervom, jer tu su i psiholoske igre u pitanju, da se protivnik opusti , svim i svacim se oni sluze, u to si valjda mogao da se uveris (gepekovanje, trojka iz auta, sudije u svlacionici itd), tako da nemoj da nas cudi ako ovaj nikad zivlji sutra izadje na teren.

Reply
Mirko BGRS јун 11, 2012 at 10:44

Imamo šansu sutra,naša odbrana je ok,više se plašim suta i organizacije,Bojan Popović do sada totalno razočarao,ali nadam se da će proigrati kao Lazić u Kg,očekujem i Nedović da eksplodira osećam da će mu dati Kari veću minutažu sutra.

Reply
Vanja јун 11, 2012 at 10:36

A ja mislim da ce Bojan Popovic da rijesi sjutrasnju utakmicu…

Reply
Marko Vozdovac јун 11, 2012 at 11:15

I mene to plasi, malo je falilo i drugu da resi…

Reply
Marko Vozdovac јун 11, 2012 at 09:46

Prvo, na pocetku utakmice spustiti par lopti na nase centre i probati da se Raduljica brzo optereti sa makar 2 penala. Drugo, zaustaviti Macvana kao na prosloj utakmici. Trece, Bojana Popovica zakljucati u nekoj sobi na npr Petlovom brdu. Eto ih tri kljucne stvari za nasu pobedu!

Reply
Boki :) јун 11, 2012 at 10:01

hahaha ovo za B.Popovica najjace 😀

Reply
delija јун 11, 2012 at 10:30

daj boze da B.Popovic ima proliv 😀

Reply
nekac јун 11, 2012 at 14:23

Nemate vi veze sa kosarkom, Popovic je najbolji plej, a to ce i pokazati!!!

Reply
Bole јун 11, 2012 at 21:39

hahahahahaha znaci umirem joj 😀

Reply
Sholim јун 11, 2012 at 10:44

Haha evo ja sam sa Pevca, mozemo da ga zakljucamo kod mene u podrum 🙂

Reply
Marko Vozdovac јун 11, 2012 at 11:14

Molim admina da kontaktira gospodina Pesica, evo imamo dobrovoljca koji bi sprecio Bojana Popovica da dodje na utakmicu, pa ne bi bilo lose da mu se javi.

Reply
zvezda-zivot јун 11, 2012 at 11:33

Jebote, al ste vi duhoviti u pm…. Grohotom se smejem na vase gluposti!

Reply
Šeša јун 11, 2012 at 11:39

Ahahahahahahahaha

Reply
Boki :) јун 11, 2012 at 09:43

Svaku sam dosad gledao utakmicu,ovu nisam..pobijedili smo :DD sledece utakmice se zrtvujem 😀

Reply

Leave a Comment