Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаКошарка

Пешић пред трећу утакмицу: „Имамо аргументе за победу“

Узбуђења у финалној серији плеј-офа се настављају. Трећа утакмица финала на програму је у уторак од 20 сати, а домаћин у дворани Пионир је Партизан. Црвено-бели су у претходном мечу први пут савладали вечитог ривала у овој сезони. Био је то уједно и први тријумф после две ипо године, односно 15 одиграних мечева.

Све то додатно је утицало на подизање морала и позитивне атмосфере у табору црвено-белих. Зато играчи и стручни штаб Звезде са оптимизмом дочекују наредни меч, без обзира што ће црно-бели имати велику подршку навијача са трибина:

Обраћање новинарима на конференцији за медије тренер Црвене звезде ДИВА Светислав Пешић почео је необично – питањем.

– Да ли желимо да победимо у трећој утакмици? Да, желимо. Да ли за ти имамо аргумената? Да, имамо – јасан је у својој поруци био Пешић.

У најави утакмице Пешић је још једном поновио да не постоје два иста меча, али да је приступ његових играча увек исти:

– Сви знамо који је резултат после две утакмице, оне нису биле исте ни са аспекта квалитета ни садржаја. Зато ни пред трећу утакмицу не би требало да причамо каква ће да буде, јер ће сигурно бити другачија у односу на прве две. Партизан је под притиском, морају да добију по сваку цену. Имаће и подршку навијача и за то су се изборили кроз Супер лигу. Што се нас тиче, ми желимо да победимо, тако се и припремамо. Имамо агрумената за то, показали смо да можемо да играмо, ако ништа друго онда бар равноправно са Партизаном. Нисмо под притиском, а ја не волим када нисмо под тензијом, она је важна јер повећава одговорност, концетрацију. Апсолутно никакав притисак не постоји – рекао је Пешић и потом пренео разговор на тему резултата ове сезоне:

– Ми смо урадили фантастичне ствари ове сезоне. Направили смо две екипе. Жеља нам је била да се ове године од 36 играча направи нешто што ће бити будућност Звезде. Сад тачно знам где се налазим, знамо који играчи су припремљени и спремни да већ следеће године праве трофеје. Будућност Звезде, када је у питању спортски аспект је одређен. Имамо најталантованије младе играче из генерације 1994-95. Сада морамо да наставимо да радимо. Публика се вратила, то је био циљ. Добили смо наговештај да ћемо играти Еврокуп следеће године и то је производ рада и резултата. Да нисмо победили Раднички и да не играмо финале плеј-офа, не бисмо ни имали право да питамо за Еврокуп – нагласио је Пешић.

Стратег црвено-белих се не задовољава наведеним успесима јер жели и корак више:

– При крају смо сезоне, тотално смо мобилни, апсолутно смо припремњени, мотивисани. Задобили смо ограмно поверење наших навијача. Не само што су певали песме и што су скандирали, већ се види да нам верују. Осећа се флуид и то је нашим играчима јако значајно. И Партизанови навијачи сада знају да можемо да играмо. Они ће сада још више да навијају, и зато што воле свој тим, али и зато што верују да Црвена звезда може да направи преокрет.

На питање да ли би у овом трећем мечу могло да буде евентуалних изненађења, Пешић је одговорио:

– Са аспекта тактике и игре – тешко. Изненађења су увек могућа, али онако како смо и ми и Пратизан до сада играли, то је све познато. Колико ће и један и други тим да наметну свој стил и начин игре зависиће и од његове, али и од игре противника. Не видим могућност за специјална изненађења. Знам какав је пут до победе у оваквим утакмицама. Тако је било на много мечева које сам водио као тренер. Никада се нисам бавио другима, ни својевремено репрезентацијом САД, увек смо имали наш правац, а када смо почели да се бавимо како и на који начи игра противник, онда је то било контрапродуктивно. Тада се играчи баве игром противника, а не својом, а ја то нећу. Уз сво поштовање Партизану, али ми желимо да наметнемо наш стил игре и ако то успемо, ако дамо максимум и ако изгубимо нећу имати шта да замерим.

Победом у другој утакмици финалне серије плеј-офа Звезда је направила баланс са спихолошког аспекта, можда чак и стекла предност у том смсилу, јер је самопуздање црвено-белих кошаркаша сигурно повећано:

– Сваки спортиста, као и играчи имају право на своју илузију. Да размишљају на начин шта може да се деси ако победимо или ако не победимо. Покушавамо да у дијалогу са играчима да се фокурисамо на план игре и да се њега придржавамо, да нам не побегне из руке, јер онда нема илузије. То што смо победили Партизан је добро, играчима је то и мотивација и сатисфакција, да си победио великог противника у финалу плеј-офа, и то те тера напред. Увек волим мало превентивно да делујем у оваквим ситуацијама и макар до сада смо држали контролу игре и сада то морамо да урадимо и у трећој утакмици.

Како тумачите изјаву тренера Партизана Владе Јовановића да су судије разумеле Пешићеву поруку, да ли као вид нервозе противничког тренера – било је последње питање новинара:

– Не тумачим – кратко је одговорио Пешић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму овде.

 

Повезане вести

17 comments

Anka јун 12, 2012 at 16:23

Samo hrabro momci i opustene ruke kao u drugoj utakmici, a bilo bi pozeljno da bude jos bolja igra nego u drugoj! Kad u nesto verujes onda mozes i da ostvari! Idemo dalje…I U DOBRU I U ZLU ZA VAS SMO UVEK TU!

Reply
BojanZecBL јун 11, 2012 at 18:17

Увијек сам говорио да је тренер Пешић најодговорнији како за побједе, тако и поразе ове екипе. Било је густо у петак, али смо се успјели провући. Наша једина прилика за побједу у уторак је да комшије спустимо до 70 поена, јер мислим да у утакмици са много кошева немамо шта да тражимо. На жалост, ми нисмо шутерска екипа и наши играчи од почетка АБА лиге нису дали много тројки. Успут, машимо и много слободних бацања, а правимо и много беспотребних фаулова поготово у нападу или изван линије за три поена. Као што је рекао и Пешић, морамо играти своју игру уз много скокова како у одбрани, тако и у нападу. Додуше, могли би бацити око мало на Радуљицу па да га оптеретино са личним грешкама, јер њихов омладинац Бешовић не може у жестоком ритму да одигра3,4 квалитетне утакмице. Такође, не смије се Партизану допустити отворен шут за три поена, јер су у томе неумоњиви не само против нас већ и против других екипа. Надам се да ће Мачван и даље бити ван форме, јер нам то одговара, а зачепити и у одбрани довести до лудила малог Лучића, Милосављевића и Анђушића. Чакаревић, Кецман и Божић знају бити опасни, али у ове двије утакмице се нису нешто показали што је добро. надам се да ће послије онолико промашаја, лазић коначно да намјести руку па да убоде три, четири тројке. Бојан Поповић игра добро одбрану, али је напад катастрофа. Нема никакве организације. Вук је искусан и зна да поведе, али зна и да убрза игру коју наши тешки центри не могу да прате. И да, ваљда ће да Петар Поповић заједно са Илићем да покаже ко је главни у рекету у Београду, јер сумњам да њихов Радуљица може да се носи са њима. А ако и Николић буде добио прилику, вјерујем да против њих тројице нема шта да тражи. ЈЕДАН ЖИВОТ-ЈЕДАН КЛУБ…

Reply
MARKO јун 11, 2012 at 20:15

Ne seri!

Reply
baba simana јун 11, 2012 at 16:47

kari legenda.. uzgrad gde je sad onaj bugarin videnov koji je igrao za nas?

Reply
SRBB јун 11, 2012 at 17:30

Игра са Штимцем у Турској за Олин.

Reply
Aca јун 11, 2012 at 16:11

DELIJE – SNAGA -http://www.youtube.com/watch?v=9RkharTTX-8&feature=related Где смо све били ми због ње шта све радили ми због тебе колико ноћи и дана и још гостовања за нама остаће Нек срећа прати те, наша песма нек бодри те јуришај сад ти се бори и никад не клони Север је уз тебе! оооооооооооо Некад бол, никад страх, некад мук нек понесе те севера хук снага белога града нек води те сада у нову победу! Верни били и остали младост своју ти поклонили ко игра доле на трави нек срце остави за нашу победу!

Reply
dexa7 јун 11, 2012 at 20:24

Ne shvatam cemu minusi?Pesma je fenomenalna!

Reply
delija sa severa јун 11, 2012 at 21:38

brt ovo sto su stavli – su glodari

Reply
milos јун 11, 2012 at 15:54

Ova dvojica Popovica moraju konacno da se probude u ovoj seriji, jer u suprotnom nemamo cemu da se nadamo! Vise prostora za Nedovica, na ustrb Milutinovica i Lazica, jer kapiram da ce mali eksplodirati u ovoj tekmi.

Reply
SRBB јун 11, 2012 at 17:36

Ја мислим да ће Кари овај меч желети да претвори у рововску борбу , са мало поена. Опет , Петар Поповић и Миле морају да прораде , јер Смрадуљица постиже много лаких поена преко њих. Бојан Поповић стварно не пружа добре партије у последње време , па мислим да би чак Човић требао да има већу минутажу од њега. Неспорно је да Бојан игра добро одбрану , то показује Џејмс, који ни један меч са нама није одиграо како може, али у Поповић је пореметио све кључне нападе и организација игре му је нула.

Reply
Petar јун 11, 2012 at 15:45

Bogami,stvarno je genijalno sto vec posle prve sezone od reorganizacije kluba mozemo ravnopravno da se borimo za titulu,to je stvarno sjajno. Svaka cast Covicu i Pesicu,a koliko vidim Dzejms ne igra,tako da je to jedan veliki plus za nas. NAPRED ZVEZDO!!!

Reply
IgOr јун 11, 2012 at 17:10

ma igrace Dzejms, smem se kladiti u to… pusti grobarske price to oni tako uvek rade, ali siguran sam da Pesic nece nasesti…

Reply
Aca јун 11, 2012 at 15:35

Pokusacemo na sve moguce nacine da udjemo u halu i pomognemo Zvezdi da dodje do brejka, a onda u cetvrtoj utakmici ce bukvalno biti pregazeni . Naravno uz pomoc vernih i pravih ( ne fals ) Delija.

Reply
Shate јун 11, 2012 at 17:27

Ti si nas huligan Acooooo, Acooooooooo!

Reply
Gile delija јун 11, 2012 at 15:11

E uzecemo TITULU neka franjevci puknu. ZVEZDA SAMPION. Titula se vraca u HRAM kosarke. Pa nije dzabe PATRIJARH dolazio na nasu SLAVU i vidite da ce nam i BOG pomoci.

Reply
Žile јун 11, 2012 at 15:10 Reply
kalu јун 11, 2012 at 15:43

Najaci lesic u pozadini se smeje i posle kada ga pogledao Pesic on se brise peskirom.:)

Reply

Leave a Comment