Moja Crvena Zvezda
ОсталоЏудо

Angelina Poznanović osvojila srebro u Nišu

Angelina Poznanović

Angelina Poznanović takmičarka Džudo kluba Crvena zvezda osvojila je srebrnu medalju na Prvenstvu Srbije za kadete u kategoriji do 52 kilograma. Odličan rezultat za naš klub Angelina je ostvarila u odličnoj konkurenciji mladih džudistkinja na tatamiju održanog u OŠ Mika Antić u niškom naselju Durlan.

– Izuzetno sam srećna, bio je to dobar dan za mene. Srebrna medalja na Prvenstvu države odličan je rezultat. Zadovoljna sam jer višemesečne pripreme i treninzi nisu bili uzalud. rekla je Angelina Poznanović  u Nišu.

Na putu do pobedničkog postolja naša Angelina Poznanović ostvarila je tri pobede.

– Početak takmičenja i prvi meč su uvek najteži jer ulazite u ritam. Zato sam borbu rešila tek dve sukunde do isteka regularnog toka meča. Plasirala sam levi taj –otoši i bacila protivnicu na juko,  što je bilo dovoljno da prođem u drugo kolo.

Ubedljivo kako smo to i navikli od uzdanice našeg tima u kategoriji do 52 kilograma, Angelina Poznanović rešila je i drugu prepreku na Prvenstvu Srbije u Nišu.

Protivnica mi je bila za svako poštovanje što se videlo i po dužini meča. U produžetku borbe kontrirala sam njen niski ipon-seionage i uspela da je pobedim. U trećem kolu bacanje na juko je bilo dovoljno da uspešno rešim i ovu borbu.

Ipak u meču za najsjajnije odličje, našu Angelinu napustila je sportska sreća.

– Mečevi do finala bili su dugi i iscrpljujući. Nisam imala dovoljno vremena da prikupim snagu i odmorim se bar malo za ovu završnu borbu. Moja protivnica je bila bolja i sasvim zasluženo osvojila zlatno odličje. Ipak zadovoljna sam jer sam u odnosu na minulu sezonu kada sam osvojila bronzu, ove godine sam popravila rezultat, popela sam se stepenik više na pobedničkom postolju. Sada je najvažnije da nastavim da treniram i postižem dobre rezultate– istakla je Angelina Poznanović.

Naši džudisti, Ivana Stajić (do 48 kg), Bojana Đorđić ( do 70 kg) i Miloš Aleksandrić ( do 60 kg)  osvajači medalja na Prvenstvu Beograda takmičenje na državnom šampionatu u Nišu završili su u prvom kolu. Za naše mlade džudoke Ivanu Stajić, Bojanu Đorđić i  Miloša Aleksandrića ovo takmičenje treba da bude još veći podstrek da nastave sa radom i treniranjem, kako bi u periodu koji dolazi mogli da na strunjači pokažu kvalitet koji poseduju.

Повезане вести

1 comment

Comments are closed.