Moja Crvena Zvezda
Млађе категоријеРукомет

Млади рукометаши четврти у Србији

У  недељу, 10.јуна 2012.године, завршено је Првенство Србије у рукомету за дечаке рођене 2000. године и млађе. Организатор овог првенства био је наш клуб, РК Црвена звезда, а саму организацију доделио нам је Рукометни савез Србије.

На првенству је учествовало 16 екипа из Србије са по 16 играча. Екипе су биле подељене у четири групе и у квалификацијама дечаци нашег клуба су били у групи Б. Након пет одиграних утакмица, наши дечаци су заузели 4. место.

У полуфиналној утакмици сусрели смо се са екипом Студентског града из Београда и резултат је био 10:8 за Студентски град. Наша деца су се први пут сусрела са врло грубом игром, по којој је Студентски град иначе познат. Толике батине деца никада нису добила, чак нити када су били у Прагу на турниру за старије играче. На трибинама се одвијала посебна драма. Родитељи Студентског су врло ружно скандирали против нашег клуба, толике псовке су изговорене на рачун спикера који је пуштао музику (наравно Звездине песме јер је Звезда била организатор и уз помоћ родитеља све изфинансирала). Псовке нису летеле само њему већ и нашим родитељима на трибинама. Нико други није имао примедбе, чак ни тренери Партизана нису се побунили због Звездиних песама јер и сами као професионалци знају да онај ко је домаћин и организатор задржава сва права око избора музике. Овакве увреде и понашање родитеља на дечијој утакмици се не дешавају нити на утакмицама суперлигаша.

Углавном, наши дечаци су врло тешко поднели тај пораз. У борби за 3. место наши дечаци нису могли да забораве претходни пораз и у утакмици са СК БГ нису показали своју препознатљиву игру и изгубили са два поена разлике. Битно је напоменути да су наши дечаци пред почетак утакмице за 3. место изашли загрљени и помешани са дечацима СК БГ што је дочекано великим аплаузом са трибима. Квалитет игре наших најмлађих је потврђен и гласањем свих тренера за најбоље на првенству, где су из наших редова изабрани најбољи пивотмен и најбољи играч првенства. Најбољи пивотмен првенства је Виктор Томановски, а најбољи играч на првенству је Никола Жакула. Доделу награда и завршну церемонију улепшао је наш некадашњи играч Владимир Петрић.

Сва деца учесници, њих 260, добили су мајице са логотипима РСС, РК Црвена Звезда и спонзором Тechem и поклон ваучере од спонзора Ђак спорт-а. Све се финансирало само заслугом родитеља који су како материјално тако и на друге начине помогли да се ово првенство професионално одради.

Посебну захвалност бисмо одали фирми Тechem изБеограда који су имали највише слуха за наше захтеве, а не треба изоставити ни остале спонзоре-суорганизаторе: Рукометни савез Београда, Град Београд-Секретеријат за спорт и омладину, Спортски центар Вождовац, Галеника Клирит Земун, Royal catering Beograd, базени Royal 4 kids Beograd, штампарија Фамилија Рума, Saša City design Beograd, Ђак спорт Београд, Asbis-Canyon, Минаква вода и Bantin promotion Beograd.

У мини лиги Београда, завршеној 02.јуна, наши најмлађи заузели су 1. место у Првој лиги, односно то је 9. место уукупном скору јер је мини лига подељена на Супер лигу и Прву лигу па се спајају. Уназад од одиграних 18 утакмица наши дечаци су имали 16 победа, 2 нерешено и 0 пораза у мини-лиги!

Почастио их је тренер Игор Николић мајицама са наведеним скором на леђима и златним медаљама. Додела награда је уприличена у канцеларији председника и директора клуба, а све награде и честитке уручио је наш Ненад Перуничић.

Деца иду на заслужени распуст до августа, када почињу припреме за предстојећу сезону.

Припремила: Александра Ж.

Шупут и Симоновић
Шљиванчанин, фото: "Новости"Шефик, фото: "Новости"Jasna ŠekarićFK Šahtjor Soligorsk

 

Вест можете коментарисати и на нашем форуму овде.

Повезане вести

3 comments

Boban јун 18, 2012 at 18:14

Kod svih ucesnika na prvenstvu, svako dete i svaki ucesnik (sudija, delegat, merilac vremena) su dobili majicu.

Reply
Pera јун 16, 2012 at 23:29

Gde su sve te majice?

Reply
ana јун 19, 2012 at 08:53

Upisali su se svi treneri koji su preuzeli paket poklona, osim jednog tima. Te majice (17kom) su jos uvek kod organizatora. Svi ostali su ih preuzeli.

Reply

Leave a Comment