Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаКошарка

Пешић пред наставак серије: „Бићемо бољи него у уторак“

Кошаркаши Црвене звезде ДИВА у петак од 20 сати у дворани ФМП у Железнику дочекују Партизан у четвртој утакмици финалне серије плеј-офа. Црно-бели су до сада успешно користили предност домаћег терена и воде у серији са 2-1.

Црвено-бели уколико желе наставак серије и борбу за титулу морају да савладају Партизан, па зато о важности овог меча не треба трошити речи. Ипак, искусни Звездин тренер Светислав Пешић спушта лопту на земљу и истиче:

– Припреме теку у уобичајеном ритму. Ништа се специјално не дешава осим што смо у среду, дан после утакмице, играчима дали слободно. То смо учинили највише због регенерације, неки мањих повреда и удараца. У четвртак смо тренирали пре подне, имаћемо и вечерњи тренинг да бисмо били на укупу, да играче не удари ово сунце у главу. Боље је да буду у дворани са мном да се мало дружимо – каже Пешић.

Трећи меч финалне серије је пажљиво анализиран, а Пешић поручује:

– Не желимо да поновимо прошли меч, јер нисмо били предузимљиви, само смо реаговали, а акција је оно што нас интерсује. Зато очекујем да ће у петак у Железнику бити другачији притуп. Морамо да имамо иницијативу као што је то био случај у другој утакмици. На тај начин можемо боље да да контролишемо резултат и ритам игре какав нама одговара.. Тога није било у већем делу треће утакјмице. Ми смо са играчима на ту тему разговарали и сигуран сам да ће они дати максиум да победимо ту утакмицу.

Стратег црвено-белих свестан је у којим сегментима је његов тим највише грешио током трећег меча:

– Оно што се каже нисмо били у у утакмици. А, кад нам се учинило да је све готово, дали смо максимум и онда смо учинили нешто што је могло да нам донесе изненађење. Слабо смо играли у одбрани, а свима је јасно да Црвена звезда не може да парира у оваквим утакмица са јаким противником какав је Партизан, ако се повлачи. Морамо да играмо одбрану на начин како ми играмо и да тако испоштујемо нашу игру. Мислим да смо се превише бавили противником, помало смо гледали и судије, а мало је и атмосфера утицала. Моје искуство ми говори да увек се треба бити концентрисан само на своју игру и да учиниш све да испоштујеш план игре.

На констатацију да због повреде Рашка Катића Звезда, тачније конкретно Петар Поповић, није искористио празнину у рекету, Пешић је рекао:

– Не видим да је неиграње Рашка Катића велики хендикеп. Партизан има толико играча, чак и међу онима који нису у 12, који су јако квалитетни. То што Катић није играо, ја уопште нисам стекао утисак да се то приметило. Овде је реч о плеј-офу, свега пар утакмица и то се надокнади тимским приступом. Партизан је успео да то надокнади, јер су они екипа која може да побеђује на различите начине, зато су разликују од осталих тимова са ових простора, због тога што имају велики број квалитетних играча. Мачван и Радуљица су изузетно мотивисани, имају невероватан набој и они то пказују сваком мемниуту. То је свакако њихова ствар и добро за њих, јер сваки спосртиста мора да има зацртан циљ и буде мотивисан. И Мачван и Радуљица су много јаки у транзицији и на доњем посту и зато се не види недостатак Катића. Не кажем да Катић није важан у њиховом систему, али ово је плеј–оф и то се надокнађује неким другим квалитетима.

Пешић је истакао да је Звезда имала сјајну подршку у плеј-офу, жали што меч неће бити одигран у Пиониру, али је сигуран да ће и у дворани у Железнику бити добра атмосфера:

– Сигуран да имамо шансу да играмо боље и играћемо боље. Очекујем да ће то бити довољно да се победи Партизан – јасан је био Пешић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму овде.

 

Повезане вести

21 comments

Trance јун 15, 2012 at 00:05

http://www.zurnal.rs/2012/06/14/macvan-i-raduljica-motivisani-nismo-fmp-nego-zvezda/index.html

Kompleks grobarska bolest najmilija, pogledajte kompleksase kako su se zalepili , sunce ti kakvi su to psihicki problemi..

Reply
MILAN KG јун 15, 2012 at 00:47

to su bolesni umovi i u mom komsiluku ia par kretena oni su optereceni zvezdom

Reply
MILAN KG јун 15, 2012 at 00:02

http://www.novosti.rs/vesti/sport.294.html:384236-Zvezdu-blokirala-dva-miliona-evra sramota je koliko smo nisko pali a u javnosti se prica sponzori stizu gasprom povecava ulaganja k…. palac. bruka i posle hocemo titule evropu zanosimo se bezveze jedino da uleti neki milijarder i da zavrsimo posao ovako se samo vestacki odrzavamo u zivotu bojim se da ne riknemo totalno ne daj boze. mnogo me je strah za fk za kosarkaski klub nema pomoci to je lakrdija zamrznut je pravi kk zvezda i osnovan novi kk crvena zvezda beograd tragedija, ja jedino cenim pesica ostali su bagra covic ,zika pauk, pavlovic… svi su pljuvali covica i on njih a danas sede zajedno haos tuga sta smo docekali najvise me boli propadanje institucije fk crvena zvezda kad vidim ko stoji iza groblja cia,bia, prasac dacic,toma nikolic zvani toma kuce, deda tole, i drugi …. jedini lek je milijarder i cao da kupi 4 vrhunska stranca da napravi akademiju za mlade talente novi stadion i bog da nas vidi neka zivi ZVEZDA!!!!!!!!!!.

Reply
marko јун 15, 2012 at 00:27

Pa zar je neko realan ocekivao da cemo vratiti dugove i napraviti rezultate, ovakvom politikom! Sa ugovorima od 300.000+e! Sa konstantim dovodjenjem novih igraca… Sa dugom koji se ni dan danas ne zna koliki je… Na pocetku je bio 26mil! Pa je naglo skocio na 40+mil, pa je onda uslo u klub do sada 50+mil! Koje je to mazanje ociju! Zvezda je u ocajnom stanju! I u takvim uslovima, ni jedan ugovr ne bi trebalo da bude veci od 50-60.000e! Ni „e“ vise! Jer mi i dalje godinu zavrsavamo sa gubicima…
Tuzno ali realno! :/

Reply
ivcapk јун 14, 2012 at 23:59

kakav seljak od trenera,jovanovic,takav i i tim,ako su uopste tim,MI SMO CIGANI NAJACI SMO NAJJACI

Reply
MILAN KG јун 15, 2012 at 00:50

to je cacansko naduveno djubre isti vujosevic j… im ….m

Reply
Branimir јун 15, 2012 at 20:12

… Шта?

Reply
madness2233 јун 14, 2012 at 23:18

Iskusni španski napadač Raul Tamudo napustio Rajo Valjekano i potpisao za meksičku Pačuku-Mozzart sport.Da li ima neke veze sa Castillom ce vidimo 😀

Reply
Shate јун 15, 2012 at 00:57

Ima, igrace u tandemu. Nazalost

Reply
cako јун 14, 2012 at 23:05 Reply
Srbija јун 15, 2012 at 07:34

Seljaku jedan,sta ti znaci taj klip ?

Reply
Branimir јун 15, 2012 at 20:11

Мислиш – Сељаче један.
Питање стоји.
Што, Цако је баш авангардан.

Reply
milos јун 14, 2012 at 20:32

Ako P.Popovic opet odigra u svom stilu, katastrofalno, onda nema cemu da se nadamo. Alo, Pope, makar odbranu odigraj kako valja.

Reply
Branimir јун 15, 2012 at 20:01

Кад Мики каже да се боји, дан постаје сив,
наручујем му нову рунду и одлазим…
А на улици са сваке стране, Звездине заставе,
Постаје стварност заборављена бол.
Проклета могућност избора мора да постоји.

Reply
kalu јун 14, 2012 at 20:21

Moramo da imamo mnogo bolji sut i sa dobrom odbranom pobeda je nasa

Reply
Darko јун 14, 2012 at 20:13

Naravno da ce biti i vise nego dovoljno,jer sa DELIJAMA se moze sve sto se pozei !!!

Reply
n јун 14, 2012 at 22:50

da polete ribe … ZVEZDA JE ZIVOT!!!

Reply
daks јун 15, 2012 at 11:38

i zaplivaju ptice….

Reply
Branimir јун 15, 2012 at 19:53

Да гробари сами себе сахране…

Reply
Spiritus јун 14, 2012 at 18:58

Bice bolje to je sigurno, ali da li ce to biti dovoljno ?

Reply

Leave a Comment