Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаКошарка

Кошаркаши директно у Еврокупу!

Кошаркаши Црвене звезде ће наредне сезоне играти у Еврокупу на основу специјалне позивнице УЛЕБ-а!

Наш тим ће тако избећи играње у квалификацијама, и директно наступити у групној фази другог по јачини кошаркашког такмичења у Европи.

Промењен је и начин на који су српски тимови улазили у Евролигу. У њој ће се на даље стизати само преко АБА лиге, и то два првопласирана тима директно, а трећепласирани кроз квалификације.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму овде.

 

Повезане вести

50 comments

Anka јун 21, 2012 at 11:45

Cestitke nasem klubu, zasluzili su nasi momci nakon ove sezone u kojoj malo ko je verovao da ce igrati dva finala u domacem sampionatu. A sto se tice odluke ULEB-a na kontu ucesca klubova u evro takmicenjima, mogu reci samo jedno SPRSKA KOSARKO PRIMI MOJE SAUCESCE JER SI DEFINITIVNO UMRLA! Ko razume shvatice.

Reply
Djoksonidis јун 21, 2012 at 00:41

Lep dan za nas klub, sada imamo duplu sansu da izborimo Evroligu tamo na prolece- kao pobednik Evrokupa (ili finalista, ako recimo Valensija ili Bilbao osvoje,a budu medju 5 u Spaniji) ili ako budemo medju 3 tima u ABA ligi! To je vec jaako realno i dostizno, pa ovaj prosecan tim je imao cetvrti skor u ABA ligi u prolecnom delu sezone, tukao Radnicki na strani,Buducnost kuci, 2 egal tekme/gotovo dobijene sa Cedevitom i Olimpijom u gostima.. a sa 4 kvalitetna pojacanja F4 nece doci u pitanje! Nadam se da ce na pocetku sezone Kari dovesti Albu, da napravimo spektakl i vetar u ledja u borbi na 4 fronta! Radujte se,braco,stvari idu nabolje neverovatnom brzinom!
Veliko bravo za Mr Nebojsu Covica!
Zvezda oOoOo

Reply
Srdjan јун 21, 2012 at 00:43

Od 2013/2014 se primjenjuje to u Aba ligi. ja sam tako procitao na MOZZART sportu. Samo ako osvojimo Evrokup onda mozemo u Evroligu.

Reply
Srdjan јун 21, 2012 at 00:38

Da li ovo za ABA ligu vazi od ove sada sezone koja predstoji? Ako budemo medju 2 tima u regularnom dijelu idemo u Evroligu? Ako budemo treci u kvalifikacije? Molim za odgovor.

Reply
Djoksonidis јун 21, 2012 at 00:43

Vazi 😉 .. evo, vec se jedu od muke sto im je propalo skupljanje poena , a Fegeltija ide u penziju hehe

Reply
Srdjan јун 21, 2012 at 00:44

Zasto na Mozzart-u pise da od sezone 2013/2014 to vazi?:(

Reply
Djoksonidis јун 21, 2012 at 00:53

Ako u sledecoj sezoni budemo medju dve ekipe u ABA ligi, a u sezoni 2013/2014. se primenjuje to pravilo tako sto ulazimo u Evroligu, ja sam tako protumacio 😉

Reply
Srdjan јун 21, 2012 at 01:00

Da da sada kapiram. Hvala na pojasnjenju! Pa ostanak Pesica po meni garantuje ulazak U evroligu:) a onda ko zna…sa nama se moze sve sto se pozeli!

Gašpar јун 21, 2012 at 00:38

ljudi šuška li se o kakvom pojačaanju?

Reply
Djoksonidis јун 21, 2012 at 00:29

Kako volim kada tako lepo sve napisete, pa ne moram nista da dodam 😎
E,danas me Aca odusevio, na glodarskom „Mocart- sportu“ je pobio tezu da oni toboz imaju 390 naspram nasih 355 titula u svim sportovima!
Kako lep dan za nas klub, sada imamo duplu sansu da izborimo Evroligu tamo na prolece- kao pobednik Evrokupa (ili finalista, ako recimo Valensija ili Bilbao osvoje,a budu medju 5 u Spaniji) ili ako budemo medju 3 tima u ABA ligi! To je vec jaako realno i dostizno, pa ovaj prosecan tim je imao cetvrti skor u ABA ligi u prolecnom delu sezone, tukao Radnicki na strani,Buducnost kuci, 2 egal tekme/gotovo dobijene sa Cedevitom i Olimpijom u gostima.. a sa 4 kvalitetna pojacanja F4 nece doci u pitanje! Nadam se da ce na pocetku sezone Kari dovesti Albu, da napravimo spektakl i vetar u ledja u borbi na 4 fronta! Radujte se,braco,stvari idu nabolje neverovatnom brzinom!
Veliko bravo za Mr Nebojsu Covica!
Zvezda oOoOoO

Reply
SHERIFF јун 21, 2012 at 00:26

Vlada Jovanovic raskinuo ugovor izgleda da ce opet tovljenik na klupu,grupise se stok. usral. se…

Reply
Branimir јун 21, 2012 at 00:40

партизани су се давно укакили, сада самп позирају као усране грлице.

Reply
Luka јун 20, 2012 at 23:46

Nek nas se evropa ponovi plasi 🙂

Reply
Deki јун 20, 2012 at 22:58

Treba bojkotovati Evro kup!!! To su sve zemlje koje su nas bombardovale!!!!!!!!!!!!!!!

Reply
Delije Vozdovac јун 20, 2012 at 23:14

A mi cemo njih da bombardujemo na terenu ! A zbog takvih budala kao sto si ti,Zvezda je bila na pragu raspada,kakav bre bojkot,bodri svoj klub,zabole me protiv kojih timova igramo,bitno je da igramo posle duzeg vremena.

Reply
hm јун 20, 2012 at 22:32

Kada pocinje evro kup?

Reply
CZBG јун 21, 2012 at 00:20

Nisam siguran,ali misli negde sredinom novembra.

Reply
SRBB јун 20, 2012 at 22:00

Следећа сезона је погубна за тим , ако у АБА лиги не буде Делија !
Морамо се некада жртвовати за више циљеве ! Циљ је Евро Лига!

Reply
Miki Delija јун 20, 2012 at 21:39

Moram reci da mi se svidja kako se stvari odvijaju u KK…nema nezadovoljnih igraca,nema neisplacenih igraca,finale plej ofa sa realno slabim timom…imamo trenera koji zeli da ostane jer nije zavrsio posao,imamo stranca koji zeli da ostane jer shvata koliko smo veliki klub,imamo upravu koja se uspesno nosi sa nasledjenim problemima,vratili smo grb(koji su kvazi Zvezdasi zalozili?!?!)…pozivaju nas u Evro Kup po specijanoj pozivnici…sve lepe stvari…Sada ako dodju Rakocevic,Stiven Markovic i znam da je tesko ali bih voleo Bjelica,Micov ili Keselj uz dovodjenje jednog dobrog crnca i ostanak Omara Tomasa.. i ubacivanje Zvezdinih klinaca u A tim…imamo cemu da se nadamo.I naravno-uz uvek pun Pionir i ludilo koje samo Delije mogu da naprave-bice to prava Zvezda,Zvezda koju sanjamo i zelimo….a za par godina kada stanemo na noge pa kada nam se vrate Teodosic i Milicic kako cemo da deremo glodare 🙂 Tada ce i Gurovic da krene da igra,ne mora da trci,samo da ih puni trojkama :)))) Puna podrska Covicu i Pesicu(profesoru-doktoru-docentu-primarijusu-velikom coveku)

Reply
CZV јун 20, 2012 at 21:39

Kao sto rece decko koji se potpisao kao EC,slazem se sa njim samo sto smatram da nam ne treba Jeremic pored Rakocevica,Dimica,pa i Nedovica ako ostane,a tu je i Lazic.Evo po meni prvih 5,Markovic Rakocevic Tomas Lesic Kolins.Kolins je odlican centar a evo recimo ovaj kratak klip kako zakucava protiv groblja http://www.google.rs/url?sa=t&rct=j&q=aplauz+beogradske+publike&source=web&cd=1&ved=0CE8QtwIwAA&url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DoEca2F68vBo&ei=cCbiT6TtDcSE-waf2qnHAw&usg=AFQjCNHZCyHEiKyNWxlTtH-lYjchPUbFgQ

Reply
EC јун 20, 2012 at 20:53

Markovic,Rakocevic,Jeremic,Kolins,prekomandovati Dimica i Siladjija,sacuvati Cvetkovica,Radivojevica,Tomasa,Milutinovica,Radetica,Lesica,P.Popovica,ajde da kazem i Ilica,mozda Kari odluci da ostavi i Lazica,voleo bih da ostane Nedovic a to ce tesko ici,opet se nadam da ce ostati.Jedini tezi protivnici su Valensija i Bilbao,mozemo da se nadamo fajnal foru Evro kupa sto da ne.

Reply
Aimar јун 20, 2012 at 20:44

Evropo,stizemo!!! Na celom svetu mi je sve,da zivim ne mogu bez nje i zato pevam ceo dan ZVEZDA ZVEZDAAA ale ale ale aleeeee !!!

Reply
MilosDS1989 јун 20, 2012 at 20:15

Crveno-beli su dobili specijalnu pozivnicu, a osim beogradskog tima naredne sezone u ovom takmičenju igraće i Artland Dragons, Azovmaš, Sasari, Banvit, Šarlroa, Šole, Den Boš, Galatasaraj, Bilbao, Hapoel Jerusalim, Budućnost, Cibona, Aro San Sebastijan, Kuban Krasnodar, Orlean, Panionios, Rudupis, Vurcburg, Spartak S. Peterburg, Trefl Sopot, Trijumf, Valensija, Kolos Rodos i Riga, kao i sedam klubova iz kvalifikacija za Evroligu…realno ovde po mom misljenju samo Valensija i Bilbao MOZDA mogu da nas dobiju, ali pred Delijama veoma tesko 😀 I da treba da se osvrnemo i osvojimo neku od prve 3 pozicije u ABA,pogotovo ako je moguce neku od prve 2, i da pokazemo bre Evropi sta je navijanje…a ne sto se dive ovim Glodarima, svaki put uh u dzep stavimo ! ZVEZDA OoOoOoOoO

Reply
falkone јун 20, 2012 at 21:31

Jaki su i Spartak SP, Azovmas, San Sebastijan i Galatasaraj plus timovi koji dodju iz kvalifikacija za Evro ligu.Pobednik Evro kupa ide direktno u Evro ligu.Zurnal je pisao da su nam na listi zelja :
Igor Rakocevic – Sijena
Marko Simonovic – Alba
Nikola Dragovic – Spartak SP
Stiven Markovic – Radnicki K
Kao i americki centar.
Videcemo sta ce biti, mozda dodju oni, a mozda dodju nekih drugih 5 igraca.

Reply
Milance јун 20, 2012 at 21:46

Sto se tice americkog centra po meni ili Kolins iz Sirokog,ili da vratimo Marsa koji je slobodan igrac.

Reply
filip јун 20, 2012 at 19:46

Branko Lazic idemo Ljubovija u Evropi..:D

Reply
skktj јун 20, 2012 at 19:44

ooooo hvala k…. da i mi malo pikamo evropu a ne da se borimo za mesto aba ligi xD

Reply
Djolle јун 20, 2012 at 18:45

Zvezda ništa u Evropi nije odigrala godinama u žele nas u evropskim takmičenjima, a komšije i F4 i završnice EL i ništa od A licence. To vam samo govori da Zvezdu u Evropi cene svi osim grobara, a partizan niko, opet osim grobara!

Reply
Žile јун 20, 2012 at 18:16

Svima nam je Zvezda na srcu i zato apel svim navijačkim grupama-bojkot se MORA prekinuti!Ako hoćemo evroligu,ako hoćemo da klub napreduje iz godine u godinu,ako hoćemo da srušimo stoku,mi MORAMO biti na tribini na svakoj utakmici.Što se tiče ove pozivnice,sad svi vidimo šta znači imati za predsednika kluba čoveka sa jakim vezama i u privredi i u sportu.
…PRAVI DELIJA VERAN JE KO PAS,UVEK ZVEZDO RAČUNAJ NA NAS…

Reply
Dragan Kg јун 20, 2012 at 18:08

Znam da ne treba ovde o njima ( u stvari o njima ne treba nigde ), ali eto, cisto onako…http://www.sportal.rs/news.php?news=76764

Reply
perica јун 20, 2012 at 17:51

Au, crni Tegeltija. Pa on je utrošio sate,dane i godine objašnjavajući na SOS kanalu način bodovanja za evroligu. I sad sve to pada u vodu. Kako li će sada popuniti prostor u privatnoj emisiji, na televiziji, koja se samoproglasila javnim servisom srpsog sporta.

Reply
SHERIFF јун 20, 2012 at 17:22

Vecina komentarise Evrokup,a mnogo vaznija stvar je sto prve dve pozicije u ABA ligi vode u EL…Mislim da cemo imati najvise ambicije!Bitna je ABA i povratak titule u domacem prvenstvu cisto da skinemo stok. sa trona…

Reply
rile јун 20, 2012 at 17:09

Mogu samo da zamislim reakciju fegija,dende,strajnica,topalovica,sarenca,todorica i danilovica….xaxaxaax bas volim i vreme je da evropa vidi sta je pravo navijanje a ne one devojcice.Ocekujte jos jednu kolumnu od TeGEJtlije kako je ovo iz zvezdine kuhinje.Gospodin Svetislav Kari Pesic!

Reply
Branimir јун 21, 2012 at 00:29

Па има ли ико нормалан у тој јавној кући (јавном сервису)?

Reply
Ariljac јун 20, 2012 at 16:52

Toliko o pisanju „medija“ predhodnih dana da necemo dobiti pozivnicu…A specijalizovani kosarkaski portal „Sportando“ je preneo da je Dusko Vujosevic blizu klupe Partizana.Ocekujem brzu reakciju Dragana Todorica u kojoj ce reci da i ovo dolazi iz Zvezdine kuhinje… 😀

Reply
Zoran јун 20, 2012 at 16:48

Kako su se komsije utrtile sto Zvezda staje na noge a tek cemo da vidimo kad se iznese koliko su oni duzni, svaka cast za upravu CZ tako treba da se svi bore tiho i lagano da se vrati postovanje i ugled Zvezde koje zasluzuje …. Napred Zvezdo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Čovića za predsednika SD C.Zvezda da ima neko da se bori sa ovim Krimosima iz drugog tabora….

Reply
Gile delija јун 20, 2012 at 16:31

Velika je nasa ZVEZDA to Evropa zna samo nas ova mafija u jadnoj nam zemlji sputava i mrzi. Mislim da ce jadnici todoric i danilovic uputiti zalbu Evropi uz direkta prenos sos jadnika trgetlije franjevca od oca tudjmana i majke jugoslavke antisrbic. Puknite dusmani!

Reply
Branimir јун 21, 2012 at 00:27

… маму вам јбм, душманску!

Reply
KK јун 20, 2012 at 16:29

Bravo bre,Markovic Rakocevic Tomas (voleo bih neki crnac) Popovic.Prekomandovati obavezno DImica i Siladjija,pa i Tubaka ako ne nadjemo centra.Moram da kazem da Dimic ima fenomenalan sut,i bio bi od velike koristi,voleo bih da ostane Nedovic.

Reply
Branimir јун 21, 2012 at 00:25

Шта – био би?! Биће! Шта – волио би да остане?! Остаће!

Reply
Strahinja јун 20, 2012 at 16:25

Vreme je da Evropa vidi sta je pravo navijanje !!!!

Reply
marek јун 20, 2012 at 16:23

Muta Nikolić koma a Todorić neverue 😉

Reply
HariMataKariHari :D јун 20, 2012 at 16:47

A Tegeltija sok!

Reply
Jovo јун 20, 2012 at 16:23

Dragane Delijo,mi nismo izbegli kvalifikacije za evrokup,kvalifikacija ove godine za evrokup nece ni biti,sledece hoce,ove nece…:).vidim grobari placu po internetu,evroliga imje izbrisala one smesne bodove,koje su i sje..li evropsku kosarku…znaci bodovanja vis enema za srbiju,hrvatsku i sloveniju…prosto receno,sto ti rece gore,od sad p anadalje evroligu ce igrat dva prvoplasirana kluba iz ABA lige a treci ide u kvalifikacije za evroligu,4 i 5 provereno idu direktno u evrokup,6 u kvalifikacije za evrokup!neba boljeg poziva Kariju i Covicu da naprave mocan tim,pa da pokazemo evropi koja je prava boja u srbiji:)…po meni odlicna vest,a i evrokup je poprilicno jak,ali mislim da moramo stvorit tim da u ABA ligi bude pravi i mocan,nema bolje prilike,ko da samje ja stvorio:)!pozdrav!

Reply
SHERIFF јун 20, 2012 at 16:18

Tegi patos,Denda koma,Strajnic srcani udar…Mora se nekako resiti stvar sa Delijama,mora biti organizovanog navijanja,svi smo na ispitu,ovo je sansa da se stane na noge,pokrenimo uspavanog DIVA!!Gospodine Covicu,gospodine Pesicu verujemo u vas!!!!!!

Reply
Branimir јун 21, 2012 at 00:22

Шерифе, шта чекаш, хапси!

Reply
SHERIFF јун 21, 2012 at 00:28

Sheriff juri bandu,spokojno spavajte 😀

Reply
TRUE јун 20, 2012 at 16:17

too bre,sad da pokidamo u evrokupu 😀

Reply
Mimi јун 20, 2012 at 16:09

tako je…e sad ce Rakocevic sigurno doci,ostao je Pesic igramo Evro kup…

Reply
IgOrNbGd јун 20, 2012 at 17:34

Rakočević je rekao da ga ne zania drugorazredno evropsko takmičenje…. Mislim da bi mu pre bio cilj da osvoji titulu i da se kvalifikuje za EL kroz ABA ligu, pa da vidmo sada da li će biti bojkota…. Ne bi bilo pametno…

Reply

Leave a Comment