Moja Crvena Zvezda
БлоговиСаша

Милко Ђуровски, фуфа и велики клуб

Био сам клинац, заљубљеник у фудбал и Црвену звезду. О фудбалу сам “знао све“. Пратио сам све клубове тадашње Југославије, знао саставе тимова, резерве, тренере, све живо. Нормално је било да све то знам и о Звезди. За сваког играча сам знао одакле је, кога има у породици, како му се зове дјевојка, гдје служи војску, шта вози, гдје излази. Тада није било интернета па су се информације сакупљале из спортске штампе коју смо једни другима позајмљивали. Гутали смо емисије о спорту, нисмо их пропуштали и препричавали смо их данима. Нико нормалан није пропуштао “Спортски преглед“ и “Кутак за спорни тренутак“. Обавезно штиво нас звездаша је била “Звездина ревија“ а “Темпо“ је био као читанка у школи. Црвена звезда је за мене још онда као и сад била начин живота. Буквално ни један дан није прошао “без имена њеног“. Радовао сам се успјесима и јако тешко подносио неуспјехе. Памтим ишчекивања да ли ће “Звезда да пусти пренос“ или ћемо опет да носимо радио на балкон и окрећемо антену да ухватимо радио Београд. Сјећам се одласка на екскурзију и потраге за мном. Сви су отишли групно на Калемегдан и обилазак града а ја запалио на Маракану. Отишао сам и кружио око ње не знајући шта ћу од среће. Није ми било први пут да је видим али бити у Београду а не отићи до ње? Ма `ајте молим вас, ја сам фино васпитан и знам ред. Кога брига за последице (а било их је), битно је да сам поново био код Звезде кући.

Наравно, као сваки клинац имао сам и свог идола. Био је то он. Милко Ђуровски. Сви смо га обожавали. Одговорно тврдим да ни један фудбалер Звезде послије њега није био тако слављен и обожаван. Недодирљив, брз, дриблер, стрелац, шмекер и фудбалски боем. Тетка из Београда је редовно слала “Јаса“ дресове. Онда је мајка морала да изреже “деветку“ од неке старе тканине и зашије је на дрес. Знам да ме касније много нервирало што су деветку дали новопридошлом Халиловићу а Милко спао на десетку. Поносно сам носио дрес “као Милко“. Још памтим како дајем гол док играмо на голиће (и то мојом, једином црвено бијелом бубамаром у граду) и скандирам његово име скидајући његов трк уз дизање прста, баш као Милко. Радовао сам се сваком његовом голу, дриблингу и мајсторији. Правдао сам све његове испаде, картоне, некултуру и увијек био на његовој страни а против тренера или селектора. Били су то дивни дани, романтични и безбрижни. Играли смо фудбал и маштали да једног дана и ми истрчимо на терен препуне Маракане. А онда је као муња прострујала вијест да Милко хоће да оде из Звезде. Не само то, хоће да иде баш тамо, код оних. Увукла се нека зебња међу нас, нека зла слутња а они су почели да се кезе онако лешинарски. Говорили смо да нема шансе, па неће ваљда да остави Бошка. Тјешили се да то њихов отац као велики звездаш неће дозволити. Ма даће њему Џаја стан. Воли Милко Звезду па и да оде отишао би у Динамо а не тамо код оних са којима се спрдао. На крају крајева постоји ваљда тај “Џентлменски споразум“ а он се никад до сад није прекршио. Ваљда и они имају образ и част.

Али нису га имали. Ни тада, као што га немају ни данас. Прекршили су споразум који смо ми поштовали (http://www.mojacrvenazvezda.net/22942/2012/02/10/kako-je-mance-trazio-od-dzaje-da-igra-za-zvezdu/) а  Милко је потписао првог дана прелазног рока. Какав је само то ударац био за мене и све нас. Невјерица, бијес, по први пут у животу онај ружан осјећај да те неко теби близак издао. И сузе саме кренуше. Сузе разочарења, не сузе туге. Оде човјек и однесе ми дио дјетинства. Однесе га и то тамо у онај смрад, прљавштину, мрак, у ону јазбину. Шта даље, шта ћу сад са дресом? Па неће ваљда стварно он да обуче њихов? Онај ружни. Отац ме тјеши, каже вратиће се, не нервирај се. Вратиће се? Е неће Бога ми! Неће, укаљао се за сва времена, он више не припада нама. Он је сад само њихов.

Ипак, нисам могао да га мрзим. Нисам га мрзио ни кад нам је у првом дербију дао гол. Они су га одмах “завољели“. Био им је као Моца. Ма шта као Моца, био им је као Фадиљ Вокри. Али, то су они. Мени је та љубав временом постала одвратна али и даље нисам могао да га замрзим. Ишао сам на дербије, навијао, викао све и свашта али нисам могао оно што претходи ономе спјеваном њему у част “…. може Звезда и без тебе“. Наравно да је могла и наравно да је само он био на губитку. А јадан, ено га трчи на југ и ложи оне несретнике.

Та њихова идила је трајала кратко. Милко онако нестабилан је почео да кризира. Правио је и тамо проблеме али они нису имали толико разумијевања за њега. Почеле су прозивке па и звиждуци његових нових обожаватеља. Он је почео да долази све чешће на Маракану под изговором да се виђа са друговима. Мотао се тамо у нади да ће му Џаја пружити трачак наде. Нада је била повратак у Звезду, али  мудри Џаја није хтио ни да чује. Често је Милко питао “да ли ме Звезда хоће“ али одговор је знао. Брат Бошко и играчи су га звали а навијачи су били категорично против. Мислим да је тада схватио. Нека о томе посведоче и ови чланци из наше читанке тог времена, насумично изабрани.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Све ове године према њему нисам гајио неке негативне емоције. Сматрао сам да је Милко то урадио ради неке његове безразложне освете Звезди. Мислио сам да је то урадио шмекерски. Да нас је ударио мушки, да боли, намјерно изабравши најтежи могући ударац. То је била ствар између њега и нас. Партизан је у свему томе био потпуно небитан. Као кад хоћеш да направиш љубоморном бившу дјевојку која те откачила па искористиш неку напирлитану фуфицу и прошеташ је градом. Наравно, фуфа остаје фуфа. А мисли да је риба. Проблем је само ако се вежеш за њу. Милко је то урадио. Црвена звезда је након његовог одласка постала и званично европски великан и првак планете. Он који је по таленту био предодређен да буде вођа генерације и пета Звездина звезда скончао је фудбалску каријеру у дубокој анонимности и својом глупошћу одредио и каријере свог потомства. Док су се наши играчи продавали у Реал он је снимао пјесме којима се ругала скоро читава држава  (осим оног њеног искомплексираног дијела који је уживао пјевајући – линк са ју тјуба). Лошији играчи од њега су правили пуно боље каријере. Али, нису се везали за погрешне већ су били на правој страни док је његов крајњи домет био Гронинген. Толико је и заслужио.

Све ово не бих написао да Милко у једном ружном гласилу није изјавио да је тада отишао из мање у већу и организованију средину и тако пљунуо у вис. Сигурно заборавља да су у ту “малу“ средину долазили из Европе разни великани (међу којима и Барса) да копирају организацију и уче. И за разлику од њега, научили су људи. Каже Милко да Звездин план о освајању Европе није имао чврсте темеље??? Шта ти је  Милко, опет нека брља? Даље, овај необични филозоф каже да се Партизану темељан рад вратио на дуге стазе. Који рад? Рад са мафијом и судијама? Е па честитам вам на “раду“ и задржите све купљене титуле. До неког нашег калчополија, а биће га буди сигуран јер има Бога. Ако је њима успјех то што су од оснивања па до дана данашњег само три пута зимовали у Европи ја им честитам и радујем се што је то тако. Чудни резони људи са маргина фудбалске Европе.

Комплекс и грижа савјести кад тад прораде. Прорадили су и код њега. Умјесто да буде џентлмен, одлучио је да оговара и клевеће своју прву љубав. Е јадни Милко, шта ти је то требало? Док си био наш ниси био такав. То раде само џибери и пропалице. Нека ти ово буде мала освета једног некада давно разочараног дјечака (који бодри европског првака). Јер ја сам био и остао првак Европе. А ти?  Нити си био нити ћеш икада бити.

А можда је за све је крива фуфа.

Повезане вести

73 comments

Miksi 72 сеп 7, 2014 at 01:05

Milko debilko,da plakao sam kada je prešao u Partizan, 🙁 njegova greška karijere,čitave … zna to on,mi,vi …
-Po meni ➡ MOGAO JE BITI najbolji igrač bivše Juge i bio je u jednom momentu,najveći potencijal-ali luda glava ga je koštala karijere .. o njemu je sve rečeno,manje više .. ovi mlađi i ne znaju ali je stvarno bilo strašno – taj prelazak,definitivno bez konkurencije,bar što se tiče prelaska iz jednog u drugi klub i obratno ..

Reply
eliiahu јул 9, 2012 at 11:44

Jednostavno, za ovog nema mesta u rubrikama na ovom sajtu.
http://www.telegraf.rs/sport/269752-milko-djurovski-partizan-je-veci-klub-od-zvezde

Reply
magazza rules јул 8, 2012 at 13:44

Prava istina o razlogu odlaska Milka DJurovskog iz Crvene zvezda je sledeće.Milko je tražio od uprave kluba da bude zvezdina zvezda i bio je uporan u toj nameri ,što je po meni tada i zaslužio,međutim uprava se nije složila oko toga.Rekao im je nakon toga da će otići u partizan iz INATA
,u to niko nije verovao,i otišao je.To je prava istina o Milku DJurovskom zato što mi je to ispričao neko ko to stvarno zna.A nakon njega je došao Piksi i odmah postao to što je Milko trebao da bude.Gospodo ,shvato je i On sam da je pogrešio,inat ga je odveo tu gde jeste.Još uvek tvrdim da boljeg napadača nismo nikada imali,tu je samo njegov karakter odigrao pogrešno nažalost,ali i odgovorni ljudi nisu imali strpljenja kao ni razumevanja za NJEGA.On bi uzvezdi ostao do kraja karijere samo da su mu dozvolili da odsanja svoj san a san mu je bio da postane ZVEZDINA ZVEZDA.

Reply
Branimir јул 15, 2012 at 15:21

Он је могао да буде пета Звездина звезда. До тада је недовољно урадио за такво признање, које захтијева комплетну личност. Слажем се за његов карактер, који га је и довео ту гдје и јесте. Велики потенцијал и таленат, мали човјек и мали фудбалер. Плус и минус увијек дају минус.

Reply
Boyan јул 4, 2012 at 14:39

prije svega svaka cast na tekstu, super ja a sto se tice doticnog i njemu slicnih kao sto je i ovaj poslednji sto se prodao imam da kazem samo to da oni nisu vise bitni za nas oni vise ne postoje u nasim zivotima i sto kaze nas narod „sam pao sam se ubio“ pa kako im bude poslije mogu da se kaju i grizu koliko hoce ali nema nazad…

Reply
van basten јул 4, 2012 at 00:59

nisam ni trepnuo kada je doticni presao u jsd,nije bio bratu bosku ni do kolena.posle njega su dosli piksi i ekipa i pocelo uspinjanje zvezde u svetske visine.uopste ne mogu da zamislim njega u zvezdi u tom periodu krajem 80-ih i pocetkom 90-ih.jednostavno nije bilo mesta.ma sta se uposte bavimo njime.

Reply
DS јул 4, 2012 at 00:22

Mi malo stariji secamo se da je tada Tempo stampao postere igraca u prirodnoj velicini,medju njima i Milkov koji je bio na vratima moje sobe sve do onog momenta kada je Studio B objavio prelazak kod ONIH!Iscepao sam ga istog sekunda i od tad taj za mene ne postoji ma sta god rekao i uradio jer se takvima ne moze verovati!

Reply
Strahinja нов 20, 2014 at 23:51

istu stvar sam uradio sa „mustafom“ stojkovicem na posteru reprezentacije….na posteru je 10 igraca + golman bez glave 😀

Reply
Branimir јул 4, 2012 at 00:14

Као и Саша, савременик сам свих збивања и дешавања око Милкове играчке каријере и преласка у партизане. Био је то стварно тежак моменат за све Звездаше, али Звездина породица је показала како се опстаје у врху и када јој одлазе најбољи синови. Ја сам само за тренутак био у шоку и одмах успоставио одбрамбени механизам који је надвладао сваку емоцију: Ти, смраду један, да се играш са Звездом?!
Реално, Милко је био играч који је по квалитету и таленту превазилазио свако тадашње име. Након смјене генерација 1983. Милко је врло брзо избио у први план и за те двије године у Звезди направио више него за читав остатак каријере. Сјећам се да је у некој утакмици играо за репрезентацију Свијета, што је био Џајићев избор и сугестија. Након тога је на самом крају лигашког првенства имао потрес мозга који га је удаљио од репрезентације СФРЈ па није наступио у завршници неког такмичења (не сјећам се шта би то могло да буде).
Милко је био велики играч али није успио да постане и велики човјек. Хтио је да оствари сензацију и у томе је успио. Отишао је у партизане (чуј, у партизане, ја будале) и преласком на грпбље сахранио и своју каријеру. Тамо је увијек био „инсајдер и шпијун“ и служио као топовско месо за специјалне ратове. Доживио је да у својој новој кући у губитничкој утакмици партизана против братског Фљамуртарија буде замијењен у 25 минути. Милко након Звезде није имао никакву каријеру. Свему што је урадио у фудбалу и по чему се памти поставио је камен темељац у Звездином дресу. Шта сада да каже након свог животног и пређеног пута? Ја га разумијем. Човјек спашава живот од пролазности и текућих неуспјеха и живи од лијепих сјећања. Али на начин како се представља показао је да још увијек није постао велики човјек, нити ће то икада постати. Накриво насађена стара кост тешко сраста. Злу браву зла паша не гине. Милко ће се јести до краја живота. Јер је могао да буде пета Звездина звезда, а само са Звездом увијек велики. Овако је без Звезде постао само велики магарац. Ја када га видим могу само да се грохотом смијем. И да га жалим. Да ли стварно вјерује у оно што прича? Не вјерујем. Остаће живи свједок како се његов узалудни спортски живор гаси. И зато је његова спортска прича тужна да не може бити тужнија. Нити ружнија… Отишао човјек у партизане.

Reply
mile јул 3, 2012 at 23:04

E jebo te… Sad sam ja shvatio sto ovoliko volim i cenim Robija !!! Nikad ruzna rec o Zvezdi. Nikada… I kad je bio „tamo“ uvek je imao hrabrosti reci da voli Zvezdu.
Ima nesto sto covek oseca, a ne ume da objasni. Meni je sad sinula istina kad sam ovo procitao. Pamtim Milka, bio sam mali, ali se secam brace u nasem klubu i odlaska ovog preko brda.
Jednostavno: Neko se rodi kao Covek, a neko kao glista. I to je tako zanavek.

Reply
zoran zulu јул 3, 2012 at 21:47

свака част на тексту и на илустрованим чињеницама има нас доста који можемо посведочити о том времену да смо то стоички поднели. веровано да македонац тражи неки ангажман па мисли да ће се тако додворити . као што таквима и доликује пљује и пре свега лаже али не може се од таквог неморалног човека очекивати другачије.

У част наше Црвене Звезде

Reply
NIKOLA јул 3, 2012 at 21:35

FANTASTICNO, SVAKA TI JE NA MESTU, ZA MENE JE MALO TETOVSKO GOVNO MRTVO ZAUVEK

Reply
Dragon јул 3, 2012 at 21:07

majko…što se naježi…volim ovakve tekstove..

Reply
Bob јул 3, 2012 at 20:44

Ljudi, ne mogu da verujem koliko smo svi slični. Pa ovolika ljubav prema klubu je, u najmanju ruku, neverovatna. 5 godina nismo uzeli titulu (neću da zalaim u razloge) a Marakana nam nikad nije bila punija, Delije glasnije a ja nikad više nisam voleo da istaknem da sam zvezdaš, kao i moj sin koji ima 11 meseci. Ponosan sam što sam deo vaše porodice. Živi bili!!!

Reply
MILAN KG јул 3, 2012 at 20:17

koga je briga sta prica ova mizerija ko ga j… iskompleksirani kreten moze da nap p… http://www.youtube.com/watch?v=rhHX4ECiRuI pvo oni mogu da sanjaju mi smo institucija izdignucemo se kao feniks iz pepela. a ovakvim izjavama ja ih mrzim neki mi kazu da sam lud za mene su oni ustaski klub sto bih milojko pantic rekao strano telo u srpskom sportu.

Reply
sasa јул 3, 2012 at 20:14

Ulizuje im se da bi bio nekad trener kod njih jer kod nas nece nikad.Prosle godine je izjavio da je posle svega Zvezdas.Bilo pa proslo imamo mi nase ljubimce i jos cemo ih imati a Milko i ostali poput njega nisu videli i pored ociju ko je ko i koga podrzava celo srpstvo.Neki ljudi ne vide i pored ociju i ne cuju pored usiju.Da nije bilo Zvezde ne bi se znalo da se i kod nas igra fudbal.

Reply
ChargerNS јул 3, 2012 at 20:11

Skidam KAPU za tekst. Moram da priznam da sam prepoznao dobar deo sebe!!! Bravo majstore!

Reply
Dejan јул 3, 2012 at 19:37

Saša i sada se setim kako se grobari smeju kada posle postignutog gola po navici uzviknem njegovo ime.Sećam se rezervnog belog dresa koji mi je poklonio na treningu i koji nisam skidao, a koji sam pocepao kada je otišao.Ma voleo sam ga kao boga i tada me je pička ujela za srce, a sada može da trabunja šta hoće i da se ulaguje smradovima koliko hoće mali je i nebitan kao i njegova fudbalska karijera posle ZVEZDE

Reply
baba simana јул 3, 2012 at 19:37

sto se iko obazire na izjave ovog makedonca…

Reply
Joca јул 3, 2012 at 17:57

Svaka ti je na mestu, bravo Sasa! Treba stoku uvek postaviti gde im je i mesto!

Reply
Uros јул 3, 2012 at 17:52

Pre nekoliko godina u drustvu Miletovica milko je krenuo na derbi i kvalitetno je nahranjen govnima sa svih strana,verovatno bi posle ovoga bilo i gore….

Reply
ian јул 3, 2012 at 17:31

svaka cast batice ko god da si, sve sa merom a i nije on nesto dao zvezdi ali jbg :))

Reply
ЦИГАНИН јул 3, 2012 at 17:20

TI SI MILKO FUFA GROBARSKA FUFA GROBARSKA FUFA GROBARSKA

Reply
Petar јул 3, 2012 at 17:14

Jel istina ovo da su samo tri puta od osnivanja do sada prezimljavali u Evropi?

Reply
Vikomb јул 6, 2012 at 17:29

Prezimili su tri puta u KES-u, jednom u KPK. I u novijoj istoriji jednom u LE.
Sto je malo naspram nasih 15 puta u sva tri takmicenja.

Reply
Dejan јул 3, 2012 at 17:06

SVAKA CAST!!!!!!! Jeli moguce da su samo 3 puta prezimili u Evropi,recite mi da je to istina!!!???

Reply
Čiča јул 3, 2012 at 18:31

Jeste!

Reply
sanja јул 3, 2012 at 16:27

Odlican tekst! On nikada nije voleo Zvezdu.

Reply
Banecz_91 јул 3, 2012 at 15:15

Oni su veći klub od nas, isto koliko je i Groningen veći klub od Ajax-a.

Reply
DS 1989 јул 3, 2012 at 22:22

Gledaj bre, svaki komentar ima neki minus….. bezite u svoje rupe glodari!

Reply
MarkoDS јул 4, 2012 at 03:42

To Milko udara minuse!

Reply
Ariljac јул 3, 2012 at 15:14

Sve cestitke za tekst Sasa!!

Reply
Orthos 89 јул 3, 2012 at 15:06

svaka cast tekst je fenomenalan..a mozda je za sve kriva fufa 🙂

Reply
Aleksandar јул 3, 2012 at 15:02

Bio mi je jedan od najomiljenijih igrača zvezde svih vremena. Veliki igrač koji je pokazao koliko je mali čovek. Neiživljena seljačina koja je bežala da ne dobije po nosu od Mute Nikolića zato što mu se petljao sa ženom, a posle se žalio Arkanu da bi ga ovaj zaštitio. Ma nula jedna od čoveka, i on će sada da daje nekakve izjave u novinama o situaciji u našoj ligi i da upoređuje zvezdu i partizan, i zašto nam se desilo to da smo doživeli ovakvu situaciju u kojoj smo. Suznih očiju pevao sam na severnoj tribini JNA na prvom derbiju koji je Milko odigrao u najružnijem dresu:
„IDI MILKO KO TE JEBE,
MOŽE ZVEZDA I BEZ TEBE!!!”
Te iste godine došao je Piksi. Ko zna šta bi se sve izdešavalo da je Milko ostao u tandemu sa njim. Bio je paklen golgeter ali nakon prelaska u groblje i nekoliko dobrih partija koje je pružio u kupu UEFA (učešće u kupu šampiona je bilo rezervisano u to vreme za nas) i posle toga nije ništa posebno napravio od svoje karijere. Sam je sebe zajebao.

Reply
cira јул 3, 2012 at 15:00

Bio sam svedok tih desavanja i mogu vam reci da smo bili sokirani svi mi koji smo visili u to doba na MARAKANI.Milko je rekao jednu istinu,da nikada nije prestao da navija i voli Zvezdu…ova kasnija izjava da je partizan veci klub od Zvezde je samo vadjenje i ulagivanje grobarima…i mala deca znaju sta je Zvezda,a sta partizan,pa je jako glupo to i komentarisati.
Mislim da je Milko grdno pogresio i da je on toga svestan.Umesto da bude ZVEZDA velike Crvene Zvezde,a kasnije i evropskog fudbala,on je odlucio da igra u partizanu(u kome i nije Bog zna sta pruzio) a posle partizana postao je niko i nista…Dokaz kako jedan nepromisljeni potez moze da ti upropasti karijeru.No Milko je davno zaboravljen i ne smatram ga igracem Zvezde,vec partizana,bez obzira sto je u zvezdi ponikao i stekao slavu.

Reply
Александар јул 3, 2012 at 14:37

Дубок наклон за овај текст!

Reply
bracoBN јул 3, 2012 at 14:04

Sale, svaka čast, lijepo si ovo sročio!

„Наравно, фуфа остаје фуфа. А мисли да је риба.“
ODLIČNO!

Reply
Pancev јул 3, 2012 at 13:55

Druze Sasa, cemu ovakav tekst? Njega boli i treba ga pustiti na miru, takvima se nista ne zamera…ako me razumes na kakve osobe mislim.Ovakvim osobama ne treba davati znacaj! Njega bi vise bolelo da se niko ne javlja. Nemoj sebe da spustas na taj nivo! Mislim da ti kao jedan od admina ne bi trebao da uopste koristis reci propalica i dziber… Mi smo navijaci Zvezde i veci smo od drugih, treba da smo primer drugima i iznad drugih!

Reply
Nenad јул 3, 2012 at 13:42

Svaka cast za tekst!

Reply
zvezdas vec 40 godina, ne delija јул 3, 2012 at 13:30

potpisujem sve,kao da sam ti ja diktiro…te godine je PIKSI dosao u Zvezdu , ali ja sam bio neutesan…a ove njegove zadje izjave su izjave coveka sa grizom savesti koji pokusava sam sebe da ubedi u nesto sto nije tacno da bi ga manje bolela njegova greska…slepac, ali stvarno…puno pozdrava iz Italije od redovnog citaoca…

Reply
Gile delija јул 3, 2012 at 13:21

milko, iskompleksirani VO Tetovo, sa samo cetiri razreda osnovne sta moze pametno reci. Kao sto vidite mi smo se iz naseg kluba uvek resavali takvih maloumnika kao sto je on, mustafa i sadasnji trener franjevacke filijale iz borce. Kako moze da kaze nesto lepo o Sampionu Evrope kad u zivotu nista nije ostvario a vidite gde se sada nalazi. Upozoravamo upravu da ga slucajno ne prima u nase prostorije iako jadnik kaze da navija za nas sto je smesno i zalosno. Mars paprikaru cokalijski u tvoju svinjsku avliju. Pa gde ste videli da SRBIN navija za franjevce.

Reply
Labud јул 3, 2012 at 13:12

Odavno nisam pročitao nešto bolje

Reply
kastiljo јул 3, 2012 at 15:59

samo mi nije jasno od koga si minus dobio…kome moze da se ne svidja ovaj tekst i da se ne slaze sa tobom…

Reply
Taja јул 3, 2012 at 13:12

Kao i uvek brate Sale pravo u metu.
Zbog mlađih generacija, da se zna.

Reply
njaVa јул 3, 2012 at 12:51

Svaka cast Sasa!!!

Reply
Jovan јул 3, 2012 at 12:34

Sasa svaka ti dala!!! Tekst je savrsen i mogu da samo da kazem svaka ti dala :)!!!

Reply
Uros јул 3, 2012 at 12:31

Svaka cast na ovom tekstu

Reply
milos јул 3, 2012 at 12:10

Takva vrsta ljudi kao sto je Milko, zasluzuju samo najgore. ALi ne zaboravite, ima jos jedan ovde takav smrda, kome je MIhajlovic ponovo uputio poziv u reprezentaciju i kome nikako ne smemo dozvoliti da se razmase. Dok ima nas koji volimo Zvezdu, Stojkovic ne moze da brani za Srbiju i tacka!

Reply
Мани јул 3, 2012 at 11:59

Кога још занима овај емигрант??!

Reply
losmi јул 3, 2012 at 11:58

bole me uvo za ovog šabana.Bole je za njega bio Doktor

Reply
ALcaponeDeLiJa јул 3, 2012 at 11:57

Licno nikad necu razumeti te ljude,sta im je u glavi kad urade tako nesto,dal uopste imaju sta u toj glavi ?,ja sam rodjen kad je on presao na armijski pasnjak,nisam ga nikad gledao u Zvezdinom dresu,ali mi je bilo bas krivo za ono sto je proslih dana izjavljivao,ali vidi se da tip ima problema sa kompleksima,ogromnim kompleksima,zato i jest nizerazredni trene ru 6 ligi u austriji:)…BOG VIDI SVE!!! na kraju krajeva takvi ljudi nisu uopste zasluzili ni da se pomenu a kamo li da se nedaj boze za njima zali,pu pu pu daleko bilo:)!Zar da posle generacije 86-91 da zalim?dal da zalim zbog onih majstora od 91-95?posle njih Perica,Pjano,Drula,posle Ziga,Bole,Pantelagol?Nisu oni nama ni do koljena zato jedino njima i ostaje da kradu titule i prisvajaju tudje:).SLOMICE NJIMA ROBI KICMU:)!CRVENA ZVEZDA!

Reply
Aca јул 3, 2012 at 11:56

Milko je totalno nebitan lik. Na zalost takvih nebitnih,ogranicenih i limitiranih spodoba danas ima dosta, ima ih svuda, za izvoz. Iz takvih izbija samo neznanje i gomila frustracija,cepaju ih kompleksi nize vrednosti, oni su tutumraci u svakom pogledu. Bukve neopevane.

Reply
Ivan јул 3, 2012 at 11:54

Odlican tekst! Jedino sto je emisija „Indirekt“,a deo te emisije je bio „kutak…“

Reply
Djape јул 3, 2012 at 11:53

STRASAN TEKST!

Reply
velja јул 3, 2012 at 11:46

Vala, svaka ti je zlatna!

Reply
:) јул 3, 2012 at 11:46

„A možda je za sve je kriva fufa. “ Mozda 😀

Reply
Sumadinac јул 3, 2012 at 11:44

milko DEBILKO !

Reply
escort јул 3, 2012 at 11:43

Inace, Milko je sada poznat po „brljama“i po tome sto izvaljuje raznorazne gluposti. Mali ljudi ce zauvek ostati mali. Kapiram da je isti slucaj kao sa Bjekovicem, njega Zvezda nije htela pa je dobio komplekse, a ovoga nije htela nazad sa groblja…nije mu lako, da je ostao u Zvezdi, sad bi mogao da se ponosi da je bio svetski i evropski sampion, a ovako moze da se stidi toga sto je postao Vuk Brankovic i otisao na groblje, odakle su ga oterali….

Reply
miroslav јул 3, 2012 at 11:40

BRAVO !!!! Kao da si znao sta sam godinama smisljao na ovu temu , kao da sam ja pisao ……..

Reply
Šeša јул 3, 2012 at 11:40

Ne vidim donji dio teksta na slici od ove mutave reklame!

Reply
Vladimir јул 3, 2012 at 11:40

bravo matori, svaka cast!!

Reply
DelijaMomak јул 3, 2012 at 11:39

Svaka cast na tekstu.

Reply
BCU јул 3, 2012 at 11:38

SVAKA ČAST ZA TEKST! Iste suze sam i ja pustio kad sam čuo za Mustafu….

Reply
dreksler јул 3, 2012 at 11:38

Ljudi to je njegov problem i nije vredan paznje,vidite da se uvlaci grobarima,nada se covek nekom poslicu,samo mu pertle vire iz bulje

Reply
GogiDelija јул 3, 2012 at 11:31

Odlicno!!! Svaka rec je na mestu…ne treba mu zaista posvecivati vise vremena. Ja sam plakao kao dete kad je otisao…ali te 86-e,u prelaznom roku dosla su dva bitna igraca za kasnije antologijske uspehe(Piksi i Bora Cvetkovic),igrali smo cetvrtfinale KES sa Realom(licno prisutan na prvoj,04.03)….on,propali talenat iz Tetova,nije ni svestan da je njegov odlazak jedan od fragmenata mozaika,strpljivo slaganog. Zato,nesreco…gledaj u albumu slike u dresu komunistickog abortusa,i fudbalskog giganta Groningena…a Svetinju zaobidji. Pozdrav svim posetiocima i navijacima Svetinje.

Reply
neko iz mase јул 3, 2012 at 11:23

Ma sta nas briga za ovog!

Reply
gruja јул 3, 2012 at 11:20

Majstore, pravo u rebra! Svaka cast!

Reply
Čiča јул 3, 2012 at 11:20

Својевремени прелазак Милка Ђуровског из Звезде у Партизан је био прворазрена сензација за навијаче.Међутим, треба истаћи једну ствар.Управа Црвене Звезде га је пустила без икакве нервозе и беса. Џаја је већ увелико био технички директор а и остали из руководства Звезде томе нису давали велики значај.Знали су добро карактер и људске особине Милкове.Пустили су нека мало комшије лупају главу шта ће са њим.Тако је и било.Није се много наиграо у Партизану и после пар сезона отишао у иностранство.Најбољи период његове каријере је сигурно онај који је провео у Звезди.Све у свему, велики таленат, проблематична личност, није остварио никакву каријеру.

Reply
Nesha јул 3, 2012 at 11:18

Svaka ptica svome jatu…. Tako da nije vredan pomena. „A od kada je to macku bilo briga sta misevi pricaju o njoj?“ Neka prica sta mu je volja, kompleksi su neizleciva bolest, koju je prigrlio od malenih glodara, tako neka leci svoje frustracije zivotne kako zna i ume. Nije vredan cak ni ovog vremena koje gubim dok ovo kucam…..

Reply
CZovac јул 3, 2012 at 11:07

Nema veze sa temom, ali se tice Zvezde.

http://www.zurnal.rs/2012/07/03/prosinecki-skracuje-spisak/index.html

„Пре пута због одбијања да продужио уговор сам себе је прецртао голман Марко Дмитровић…“

Nazalost mogu da razumem Marka do neke mere, ipak vazi za jednog od najtalentovanijih golmana kod nas, a opet nije dogurao ni do klupe, ali sa druge strane morao je da proba da se makar na pripremama izbori za to mesto, da potisne Vesica,a u slucaju da Bajko ode, bude br 2. i da ravnopravno konkurise za jedinicu!

U svakom slucaju zelim mu srecu u nastavku, i da se jednom vrati kao br 1 kod nas!

Reply
Homer јул 3, 2012 at 11:04

mi smo njemu još davno rekli : „IDI MILKO KO TE …,MOŽE ZVEZDA I BEZ TEBE!“ Dobro se sećam toga,bio sam klinac,ali pamtim ! Nemam više vrmena, od ovoliko, za njega….

Reply
vladimir јул 3, 2012 at 11:01

Svaka cast Sasa!!! I DA MI PONUDE MILIONE BILIONE NE BOJ SE TI ZVEZDO OSTACU KRAJ TEBE!!!!!!!!!

Reply
Luka јул 3, 2012 at 11:18

Milko lupio minus… 😀

Reply

Leave a Comment