Moja Crvena Zvezda
ПрипремеФудбал

Pobeda nad Borcem u poslednjoj proveri

Evandro proslavlja pogodak

Crvena zvezda je danas pred nešto više od 20.000 navijača, u poslednjoj proveri pred nastavak šampionata, savladala čvrstu ekipu Borca iz Banja Luke sa 2:1 (0:1).

U prvom poluvremenu naši fudbaleri su stvorili više poluprilika i prilika, ali je redovno nedostajao poslednji pas, ili pravovremeno upućen šut ka golu Avdukića. Golman Borca je u više situacija bio veoma siguran i lako krotio bilo kakvu opasnost po svoj gol.

U vođstvo su prvi došli Banjalučani, a gol je postigao nekadašnji igrač „večitog rivala“ Darko Maletić. Dobar pas je poslao jedan igrač gostiju između naših štopera, najbolje se snašao Maletić koji sigurnim udarcem u donji levi ugao Stamenkovićevog gola donosi prednost svom timu. Krenuli su naši posle gola agilnije, ali bez rezultata.

Drugo poluvreme je donelo kvalitetniju igru našeg tima, ali samo u prvih pola časa igre. Indisponiranog Kadua, kojeg su neretko gledaoci „pozdravljali“ zvižducima, zamenio je Lazović, Isaha Mijailović, i tada je igra postala još opasnija po gol rivala. Izjednačenje donosi Kolumbijac Borha, koji je dobio loptu po desnoj strani i sigurnim šutem doneo oduševljenje na tribine. Mora se istaći da je kolumbijski napadač i na ovom susretu pokazao visoki kvalitet, a više puta je dizao ruke i pozdravljao najbliži mu istok stadiona, koji mu je uzvraćao velikim aplauzom. Reklo bi se da je novi ljubimac navijača poznat, a ako ćemo iskreno – igrom to potpuno i zaslužuje.

Samo sedam minuta posle izjednačenja, Crvena zvezda stiže u vođstvo. Gol je postigao drugi novajlija, Brazilac Evandro, koji je iskoristio odličan centaršut Jevtića sa leve strane, i zakucao loptu u mrežu gostiju. Posle vođstva, igra naše ekipe je pala, iako je Prosinečki izvršio više izmena i uveo sveže igrače. U finišu su gosti mogli i do remija, ali je šut sa distance završio na prečki golmana Bajkovića, koji je danas delovao nesigurno na golu.

Andrija Kaluđerović se u finišu utakmice povredio, te je uz pomoć lekara napustio teren. Kaluđer je povredio, koliko smo to mogli da vidimo, stopalo, imao je velikih problema i da stane na desnu nogu, a tek će biti poznata težina ove povrede.

Crvena zvezda je bila bolji rival, i zasluženo slavila pobedu nad Banjalučanima. Očigledno je da ovoj igri treba vremena da u potpunosti zaživi, međutim već sada je golim okom jasno da ova igra ima potencijala, i da sa ovom igrom možemo nečemu da se nadamo na proleće, za razliku od one od jesenas.

STADION: Crvene zvezde.
GLEDALACA: 22.000.
SUDIJA: Dejаn Filipović (Beogrаd).
STRELCI: Mаletić 26, Borhа 69, Evаndro 76.

CRVENA ZVEZDA: Stаmenković (od 68. Bаjković), Ninkov, Adi, Ćosić (od 81. Reljić), Tošić, Isаh (od 59. Mijаilović), Evаndro (od 76. Bogdаnović), Kаdu (od 56. Lаzović), Koromаn (od 68. Jevtić), Borhа (od 87. Binić), Kаluđerović (od 81. Perović).

BORAC: Avdukić, Ćorić, Stupаr (od 39. Dujаković), Stаkić, Međedović (od 61. Grаhovаc), Rаspudić (od 89. Sаkаn), Mikić (od 46. Stаjić), Žаrić, Veljović (od 57. Nikolić), Mаletić (od 81. Vidаković), Krunić (od 84. Srećo).

Повезане вести

36 comments

Comments are closed.