Moja Crvena Zvezda
РукометТрансфери

Марија Грбић у Звезди

ZRK Crvena zvezda

Доскорашњи капитен Рукометног клуба Раднички из Београда, Марија Грбић постала је нова чланица ЖРК Црвена звезда.

Зрењанинка се тренутно опоравља од операције колена, а након приступања црвено-белој породици је изјавила:

– Раднички сам напустила јер нема новца, а самим тим ни амбиција. Бориће се за опстанак, а мене то не држи. Имала сам више понуда, али сам се одлучила за Црвену звезду. Помогли су ми и око повреде колена и увек су били уз мене, тако да ми није било тешко да се одлучим. У Звезди ћу остати најмање годину дана, а можда останем и две сезоне.

Тренер ЖРК Црвена звезда, Славенко Жерајић је о новом појачању рекао:

– Марија је квалитетан средњи бек. Биће свакако велико појачање за нас у наредне две године.

Повезане вести

1 comment

Anka јул 10, 2012 at 07:58

E sad kao ljubitelj rukometa i neko ko se bavio ovim sportom moram da istaknem sledece DUSA ME BOLI ZBOG RADNICKOG SA CRVENOG KRSTA. Taj zenski rukometni giganti, bivsi prvak Evrope, dao je toliko reprezentativki da nije zasluzio ovako da propadne. Nem drzavnog interesa da pomognem nekadasnjim gigantima i oni koji su dostojno igrali u evropi i dali plejadu kvalitetnih igraca. U rukometu su to sigurno bili Radnicki sa Crvenog Krsta i Metaloplatsika iz Sapca. Naravno pored njih bilo je jos kvalitetnih klubova imali su i konkurenciju, ali ovi sto sede samo uzimaju pare a nista ne ulazu. E pa sad da ja kazem nesto oko organizacije i tome kako se iskoriscavaju takmicenja odrzana kod nas. Prvo podrska drzave ide preko ministarstva sporta, ofome tim ili neko od ljudi iz tog ministarstva treba da sedi u organizacionom odboru recimo EP koje je upravo zavrseno. Imali smo cetiri grada domacina Nis, Beograd, Vrsac i Novi Sad. Zarada ide od prodaje ulaznica, smestaja (navijaca pa i clanovi rukometnih saveza moraju placati boravak), marketinga i TV prava. Nisu male pare! U organizacionom odboru, pored gospodje Ministarke i njenih miseva sedeli su stanlio i OLio (nadam se da znate na koga mislim). Svi su nakon zavrsetka prvenstva rekli da smo odlicno organizovali (potvrdilo se sto smo silom prilika dobili organizaciju dva prvenstva za zene EP i SP). Moram da istaknem i sledece da se mnogo veca para vrti na EP nego SP, logicno jace su reprezentacije. Za organizaciju dobijate odredjenu svotu novca od EHF plus rukometni savez i ministarstvo daje odredjeni novac, od marketinga i prodaje TV prava ide nama. LOgikom stvari koje su prednosti domacinstva: jacanje sportske infrastrukture (samo jedan hala izgradjena u NIsu, ostale postojece iskoriscene sto znaci da nisu mnogo drzavnog novca potrosili kako pricaju niti su EHFinog novca bog zna sta utrosili), poboljsanje pratece infrastrukture (logisticka podrska za smestaj sportista i navijaca kao i unapred definisan turisticki plan) popularizacija tog sporta, prezentovanje zemlje na turisticki nacin, a sponzorima (kompanijama) EHF i naseg saveza omogucuje i prezentovanje domace privrede. Ovo su kljucne stvari koje donosi savremeni sport i koji mora da se iskoristi, jer donosi dosta novca. Nama je donelo, pa se postavlja pitanje gde su te pare. Da je ministarstvo normalno a ne alavo, da su stanlio i olio normalni a ne alavi taj novac bi rasporedio na sledeci nacin: jedan deo ide gradovima domacinima na kontu navijaca, tv PRava i turizma, drugi deo ide savezu koji novac treba da utrosi na pomoc klubovima za infrastrukturu (kao sto probleme imaju Knjaz Milos, Metaloplatsika, Jugovic, Sintelon, i redom da ne nabrajam), drugi deo novca ide ministarstvu, pri cemu bi jedan deo simbolicno trebao da odvoji za omladinu i izvrsi pomoc skolama u vidu rekvizita. Nista od toga nije uradjeno, niko ne pominje pare od domacinstva za musko EP. A o naredna dva zenska domacinstva necu ni da govorim to ce tek biti kradja.

Sto se naseg najmladjeg kluba (mozda gresim ali mislim da ne osnovan 2000) tice mislim da sjajno rade i da ako nastave ovako bice jedan od glavnih u drzavi za proizvodnju mladih igracica (a to smo vec ucinili Lekiceva i Cvijiceva najbolje rukometasice u evropi, njenim stopama ide Coliceva nasa mlada golmanka neverovatno koliko me podseca na nasu cuvenu golmanku Branku Jovanovic inace moj uzor kad sam ja trenirala rukomet, smatram da mala zasluzuje poziv u reprezentaciji ako nista bar na siri spisak kako bi jos bolje unapredila igru) i za postovanje u Evropi. Novoj igracici samo zelim dobrodoslicu i da ove godine sa Zvezdom naprave iznenadjenje u prvenstvu ili kupu. 🙂

Reply

Leave a Comment