Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаКошарка

Човић: „Немамо коначни став да ли Пешић остаје или одлази“

Опширан интервју дао је за „Новости“ председник КК Црвена звезда Небојша Човић, у којем је дао одговоре на нека битнаи актуелна  питања у клубу. Интервју преносимо у целости.

Готово да не прође дан, а да неко не објави причу о томе ко ће наследити Светислава Пешића на клупи Црвене звезде, иако трофејни тренер није отишао из клуба. И док трају договори са човеком који тренутно води и репрезентцију Немачке, председник црвено-белих Небојша Човић поручује јасно и гласно – доста је било притисака, подметања и чаршијских прича, време је за озбиљност, одговорност и стрпљење.

– Са господином Светиславом Пешићем још нисмо завршили, у смислу да имамо коначни став да ли остаје или одлази. Евидентно је да морамо да му исплатимо заостале плате до краја јула и до краја августа и да морамо да направимо коначни споразум – да ли остаје или ће да буде рађен споразумни раскид уговора. За сада, ништа није урађено. Потпуно је неодговорно и неозбиљно да неко доводи тренера док нисмо завршили посао са Пешићем – почиње са нескривеним умором у гласу причу за сутрашњи број „Спорта“ Небојша Човић.

Како каже први човек клуба то што нема договора са Пешићем, не значи да нема и различитих разговора, али…

– Ништа никоме не може да буде обећано. На овај начин се прави ружна слика о клубу, али и о људима. Последњих дана се спомиње име Луке Павићевића. То је тренер под уговором са француским Роаном. Треба бити опрезан и мудар, а не навијачки острашћен када се говори о људима.

А у међувремену, Човић, не оставља дилему…

– Док се не оконча договор са Пешићем, а он може да има два исхода, тренер Звезде је помоћни тренер, а сви знате да је екипа и даље на одмору. Не видим чему толике тензије и журба. Ако се притисци наставе може да се деси да се уруши све што смо за годину дана постигли и да све оде низ воду. А чини ми се да би неки људи и то желели.

Рок за постизање договора са Пешићем не постоји, а због чега је то тако објашњава нам Човић.

– Нисам неозбиљан да било шта орочавам и дајем себи рокове које не могу да извршим. Ако неко жели добро Црвеној звезди нека се стрпи и нека допусти да се договор постигне. А онда, идемо у следећу фазу. Уместо што се људи баве незваничним постављењима и честитањима новом тренеру уз кафицу, боље нека се та енергије уложи на проналажење средстава за исплате плата Пешићу.

Револт у Човићевом гласу је како разговор траје све већи и уочљивији.

– Чини ми се да многи желе да помогну, али да Звезда престане да постоји. Уз доста муке, великим радом успели смо да решимо отворена питања на ФИБА арбитражи према низу играча и тренера који су били у Црвеној звезди, а сада као да неко жели поново да нас увлачи у неки циркус.

После свега изговореног намеће се и логично питање, да ли то у клубу постоји опозиција.

– Немам појма о било каквој клупској опозицији. Ми смо јасне одлуке донели на Председништву. Чујем различите приче и мој предлог свима је да нас оставе на миру. Нисам мазохиста, нити сам у Црвену звезду унео стабилан ФМП и за годину успео да одблокирам рачун да се стално бавим нестрпљењем. Можемо увек да ставимо на сто референце и да видимо ко је шта урадио у кошарци. Потуно сам спреман да ако се овако настави да више у овоме не учествујем. Наравно, уз велико објашњење навијачима и јавности.

Изгледа да тренутак када је одблокиран рачун, први пут од 2004, био иницијална каписла за многе да помисле да би Звезда поново могла да почне да живи од старих обећања.

– Сви су сада помислили, ајмо сада, јуриш! Е па, тако не може. А што се тиче разноразних нереалних уговора и обећања која су давана, спремни смо да сваки уговор изнесемо у јавност и да кажемо колико је ко добио новца од Звезде, и играчи и менаџери, а колико је дао Звезди. Доста је било шале. Рад на унапред предвиђеном плану је био најтежи део који смо морали да прођемо у претходних годину дана. То можда неко не зна или неће да зна. Звезда мора да се понаша у складу са њим, јер иначе све може да се врати на пређашње стање. Због тога морамо да имамо озбиљан и одговоран приступ. Само тако можемо да покажемо да смо озбиљан клуб.

И за крај Човић поручује:

– Дакле, није битно да ли се некој групи свиђа један или други тренер или један или други играч. Битно је колико сваки појединац може да помогне Црвеној звезди. То би морала да буде наша филозифија – завршава човек који је на челу система Црвене звезде.

Доста контроверзи изазвала је реченица репрезентативца Србије Марка Кешеља када је причао о немогућности повратка у Звезду уз објашњење да „има другачији однос према навијачима и играчима и другачији са неким људима који су у управи“. Председник Црвене звезде је прилично опрезан када говори о изјави играча који је две сезоне бранио боје клуба са Малог Калемегдана.

– Када бивши играчи причају о временима каква су била у Црвеној звезди и када имају негативна искуства из периода када је било лоше, онда је то и помало разумљиво. Зар неко и сада жели да се по одласку играча и тренера из Звезде прича лоше о клубу? Да ли је могуће да људи то желе и поред свега? – запитао се Човић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму овде.

 

Повезане вести

10 comments

Y/Kv јул 17, 2012 at 09:12

Nije mi jasno zasto Covic u opste obraca paznju sta novinari pisu, pa oni su 75% krivi zbog loseg stanja u kojem se nas klub nalazio dok Covic nije dosao….te ono sto te ne ubije, to te ojaca, u klubu treba da proradi inat i da se svi zgrupisu te da napravimo klub kakav ce nam zavideti Evropa….zna se odakle poticu ta podkopavanja naseg kluba, jedan se opasni rovac vratio u Srpsku kosarku i pridruzio krtici u zelji da uniste Zvezdu pre nego sto imaju zelju da svom klubu donesu mnogo….

Reply
Denis јул 16, 2012 at 20:53

Ovo nikako ne valja, pripreme se blize, mnoge ekipe vec su formirane za novu sezonu,a kod nas se ne zna ni ko ce biti trener,a to jos nije ni na pomolu. Mnogi pritisci se vrse na Covica, smaraju coveka, pre svega novinari i svi oko njega,samo se bojim da mu ne prekipi i da i on napusti Zvezdu,kao sto su se pojavile neke price. Najiskrenije se nadam da su to obicne dezinformacije i da do toga nece doci

Reply
Miomir Erdeljanovic јул 16, 2012 at 17:53

Covicu, da mozete da stanete i na celo fudbalskog kluba, ne bih uopste brinuo ni za zvezdin basket ni za zvezdin fudbal, a znam i ko bi bio vrlo zabrinut.

Reply
Ashaman јул 16, 2012 at 13:18

Pesicu odlazi ….postujem te i sve…ali ti ne znas sta je Crvena Zvezda…i dzabe sto je on dobar trener,ako trener ne postuje klub,sta onda da ocekujemo od igraca… ? … Dule vujosevic je pokazao kako se voli klub.i stvarno mi je krivo sto Crvena zvezda nema ne trenera,vec pre svega takvog coveka,koji voli svoj klub…

Reply
DejanS јул 16, 2012 at 12:46

A sto mi ne bi pustili malo ove ljude da rade svoj posao a ne da razbijamo glavu ko dolazi, ko odlazi… Kamo srece da su dosli i ranije. Bolje da polako stajemo na noge nego da se opet zaletimo i tresnemo zauvek. Ne nasedajmo na provokacije. Nasa Zvezda je mnogima i ovako slaba jos uvek trn u oku. A ja se nadam da ce uskoro tek da im bode oci.

Reply
Srdjan јул 16, 2012 at 11:27

Covicu nije problem da Pesic i ode ali stvarno to se mora sto prije znati jer sto se vise odugovlaci sve cemo imati uzi izbor u dovodjenju igraca. Od mene imas maksimalnu podrsku kada je u pitanju poslovanje odnosno to da se ne prave nerealni ugovori koji su nas i doveli dotle da smo duzni 15 miliona. Dovesti one igrace koje mozemo platiti i dati maksimum pa gdje nas to odvede.

Reply
DSCU јул 16, 2012 at 11:21

Ajde bre i ovaj Pesic vise, jete doktor kosarker, ako ces da ides idi daleko ti lepa kuca. Sad si ti japanski car treba da igraju svi oko tebe! Pirocanac, ce da crkne za dinar!

Reply
vedips јул 16, 2012 at 16:17

E vala ako si mu rekao.Vise mi se smucio i on i Rakocevic,ako hoce i sme, naka ostane i radi, ako ne ….. begaj bre iz nase avlije

Reply
Y/Kv јул 17, 2012 at 09:18

nemoj tako o pesicu, neznam znasli da je oprostio 80.000e od prosle godine.jedini razlog lezi u cinjenici da je pesic kaznjen 10 puta novcano zbog izjava, zbog sudija, zbog materinskog odnosa prema partizanu a macehinskom prema nasem klubu, da nas sahranise sudije poput neskovica, maricica i vojinovica, te da je pritisak biti i igrac u srbiji a kamoli trener, priznaj i sam da si se milion puta iznervirao do te mere da bih nekog udavio zbog dvostrukog arsina, zbog nepravdi prema nasem klubu, kada god se lomi rezultat sudi se na stetu zvezde, i sad o teme ne sme da se govori, znaci treba da cutimo kada nas kradu….DOSTA JE VISE NEPRAVDE, a videcemo debelog ove godine, vratio im se da im psuje majke, vata za guse i ulazi do centra na teren, to je njima dozvoljeno, to se ne kaznjava a pesic ne sme ni da skoci na klupi !

Reply
Zeljko јул 16, 2012 at 10:15

A kad ce se znati da li ostaje ili ide?Krajnie je vreme,ovo odugovlacenje ne vodi nicemu?

Reply

Leave a Comment