Moja Crvena Zvezda
ОсталоЏудо

Милица Николић пета на јуниорском Евро купу

Наша Милица Николић ( до 48 кг)  остварила је одличан резултат, пласманом на пето место на јуниорском Европском купу у Пакшу.

Одлично је Милица почела учешће на јуниорској такмичарској смотри. Са акцијом која је оцењена џукооком Швајцаркиња Дебора Клемп поражена је од наше Милице у првом колу. У другом колу ни Ноа Минскер из Израела није могла да нађе решење за нашу црвено белу џудоку. Немицу Норде Нyмекер Николићева је победила убедљиво, ипоном чиме је ушла у полуфинале.
Ипак спортска срећа је у борби за финале окренула леђа Николићевој. Бугарка Магдалена Вербанова у акцији која је оцењена џукоом била је успешнија од наше Милице. У борби за бронзано одличје Немица Патриција Цекелy била је успешнија од Николићеве чиме је српска џудока остварила пласман на пето место.
Иако сада не могу да будем претерано срећна морам да уједно будем и објективна у чињеници да сам имала три победе и два пораза овде у Пакшу. Имајући у виду да је конкуренција одлична и да су такмичари заиста врхунски пето место је заиста одличан резултат. Сада  треба да на најбољи начин да анализирам урађено и да наставим даље са радом. Имајући у виду да је ово проба за Европу не могу да будем незадовољна, ово је ипак резултат вредан сваке пажње – истакла је Милица Николић. 

Повезане вести

Leave a Comment