Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаКошарка

Лазић: „Желимо јак и квалитетан тим, ово је тек почетак“

У нову сезону Црвена звезда креће са новим тренером. Миливоје Лазић именован је за шефа стручног штаба, а његов први помоћник биће Милан Гуровић. Миловоје Лазић рођен је 13. маја 1978. године, а тренерским послом је почео да се бави 1998. Кошарку је играо у млађим селекцијама љубљанске Олимпије, ОКК Београда и Колубаре из Лазаревца, а први тренерски ангажман имао је у млађим категоријама ФМП-а. У стручни штаб сениорског тима пантера прешао је 2005. у коме се задржао четири године. За то време окитио се шампионским прстеном Јадранске лиге (2006) и пехаром у Купу Радивоја Кораћа (2007).

Лазић се даље тренерски усаврашавао као помоћни тренер у стручном штабу Партизана. За две године проведене у табору црно-белих освојио је две титуле шаапиона Србије, два шампионска прстена регионалне лиге, Куп Радивоја Кораћа, а не треба заборавити и учешће на Фајнал-фору Евролиге. Лазић има и репрезентативног искуства с обзиром да је радио као асистент Душана Ивковића током квалификационог циклуса за Европско првенство у Пољској.

Прошле сезоне био је први помоћник Светислава Пешића и управо на препоруку трофејног стручњака преузео је функцију шефа стручног штаба Црвене звезде.

– Поносам сам што сам тренер Црвене звезде. За мене је то заиста велика част, али и обавеза. Пресерећан сам што сам добио шансу да водим тако велики клуб, са највишим амбицијама. То је велика привилегија. Зато желим да се захвалим председнику и целокупном руководству на поверењу и учинићу све да указано поверење оправдам. Наша је обавеза да наставимо посао започет прошле године и да одемо корак даље у оставрењу такмичарских циљева и амбиција. Зато ће мој главни приоритет бити напоран рад и максимална посвећеност. Желим да сви играчи и чланови стручног штаба буду потпуно фокусирани на свој посао, а да нам Звезда у сваком тренутку буде на првом месту. Припадност клубу и оданост тиму је мој примарни захтев – почео је причу Лазић.

Млади стручњак има диплому ДИФ-а на коме је завршио и мастер студије из области кошарке, а такође је завршио и Вишу школу за спортске тренере.

О почетку свог рада Лазић је рекао:

– Приоритет у овом моменту је скаутирање потенцијалних појачања, јер нам је намера да Звезду учинимо играчки што је могуће конкуретнијом. Пратимо комплетно тржиште и уз озбиљну анализу трудимо се да направимо што бољи одабир. Трудимо се да у екипу доведемо што више домаћих играча. Жеља нам је да следеће године осим врхунских резултата промовишемо и наше младе играче.

О првим појачањима која су стигла у редове црвено-белих, Лазић је рекао:

– Имамо жељу да направимо јак и квалитетан тим, а ово је почетак. Марко Симоновић и Борис Савовић су свакако играчи који својим квалитетима заслужују место у Звезди и на њих озбиљно рачунамо.

Почетак припрема заказан је за 6. август:

– Свако од играча који су под уговором је добио план и програм на крају прошле сезоне, па се очекује да ће играчи доћи спремљени на почетак припрема. Одлазак на Златибор је заказан за 12. август, а тамо ћемо провести две седмице. Правимо план и програм пријатељских утакмица, размишљамо и о одласку на неке турнире, а све у циљу што боље припреме – констатовао је Лазић.

Први Лазићев помоћник је легенда наше кошарке и миљеник навијача Црвене звезде Милан Гуровић. Прослављеном репрезентативцу ово ће бити први тренерски ангажман по завршетку играчке каријере и то баш у Звезди:

– Повратак у Црвену звезду после пет година ми значи много. Почаствован сам што сам се вратио у клуб који највише волим. Много ми је драго што сам ту и што сам добио прилику да радим као тренер. Мислим да заиста могу добро да обављам тај посао јер то је једино што знам да радим. Цео живот сам у кошарци, и увек сам био максимално посвећен. Истина је да сам новајлија у тренерским водама и драго ми је да сам помоћник јер сигурно треба још да учим – констатовао је Гуровић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму овде.

Повезане вести

27 comments

nikola јул 26, 2012 at 20:07

pa samo cetvorke dovode jbt, imamo Lesica, Subotica, Radetica, Markovica… ne razumem???novo susve cetvorke, sto su oni doveli!!!

Reply
@Nikola јул 27, 2012 at 00:17

A mozda ne kapiras da neki od tih nabrojanih nece biti u timu naredne sezone,a Savovic moze da ide i na 5.

Reply
Bravo јул 26, 2012 at 17:08

Ako je ovo tek pocetak sta li ce biti na kraju,raduju me dolasci ova 3 igraca,posebno Mitrovica,mali je veliki talenat i veliki zvezdas,sin mi je igrao do skoro sa njim u Hemofarmu.I Kari ga gotivi,steta sto nije ostao,ali iskreno verujem u tandem Lazic-Gurovic,velika mi je zelja da Tomas ostane uz njega,Simonovica,Savovica,Mitrovica,Cveleta,mozda Rakoca,i uz Milutinovica za koga se nadam da ce pokazati da je super igrac,mi mozemo daleko da doguramo u Evrokupu,u ABA ligi meni je realno medju prvih 5 da budemo,i da osvojimo KRK,i KLS.

Reply
Branimir јул 26, 2012 at 18:12

Шта, болан, првих пет?

Reply
Boxes јул 26, 2012 at 16:12

Barem je bolji covek od pirocanca… 🙂

Reply
SASA јул 26, 2012 at 15:53

bez dobrog pleja i nekog crnca na mestu4-5 koji moze da razbija nema nista i naravno Rakocevic i to je to.

Reply
Dzozinjo_91 јул 26, 2012 at 18:57

Polako matori….Nema potrebe da se mraci, a pogotovo ne posle ovih danasnjih fenomenalnih pojacanja!!! Vidis i sam da se polako ali sigurno pravi ozbiljan klub koji namerava da u dogledno vrjeme bude konkurentan i u evropskim okvirima!!! BRAVO ČOVKE LEGENDO… IDEMO DALJE…

Reply
Boxes јул 26, 2012 at 19:24

haha kako si ga spustio na zemlju 😀

Reply
nele јул 26, 2012 at 15:48

Treba pruziti sansu Lazicu cini se da je jako perspektivan trener i pritom ce imati dobru ekipu…

Reply
Ariljac јул 26, 2012 at 14:28

Mitrovic na 4 godine!Pustio Cova da se grobari ispucaju a onda JURIIIIS!!! 😀

Reply
Zoran јул 26, 2012 at 14:26

Ljudi dosao je Luka Mitrovic iz Hemofarma 🙂

Reply
nebo јул 26, 2012 at 14:09

I mal Mitrovic iz hemofarma u ZVEZDI objavile novosti…

Reply
Ariljac јул 26, 2012 at 14:15

Decko je prilicno dobro igrao!ODLICNO!

Reply
Igor Burzanović јул 26, 2012 at 13:56

ovako, postavljanje Lazića i Gurovića za trenere može biti mač sa dvije oštrice.. Svakako da bi mi voljeli da su nam treneri iskusniji: Pešić, Obradović, Ivković.. Ali nije ni ovo loše. Doveli smo trenera koji ako se pokaže može da ostane kod nas nekoliko godina. Mlad je, ambiciozan, pun dokazivanja.. Učio je od Ivkovića, Vujoševića, Pešića. Mislim da mu trebamo pružiti šansu, biće on dobar trener. Još ako mu Čović napravi dobar tim, ne vidim razlog da ne napravi nešto. Može biti problem iskustvo, ali nekada i treneri sa iskustvom griješe. Puna podrška Milivoju Laziću i Milanu Guroviću!

Reply
Spanulis јул 26, 2012 at 14:08

Evo ga… U startu pesimizam.. A pusti se tih ostrica, covjek je juce postavljen, necemo nakon jednog dana kritikovat i jadat se a pojma nemamo o njemu!

Reply
Igor Burzanović јул 26, 2012 at 14:15

ne kritikujem ja, meni je drago što je on trener.. Ali da je mač sa dvije oštrice to jeste. Ne možemo reći da je bolji od od recimo nekog iskusnog trenera kao što su Pešić, Obradović, Ivković.. Ali sa njim ćemo dobiti konstantnost.. Napravićemo sistem.. Ili će biti kao Pep u Barsi ili kao Luis Enrike u Romi. O tome ti pričam.. A ovdje trunke pesimizma nema, samo realno sagledavam. I nemoj pogrešno opet da me razumiješ, meni je drago što je Lazić trener, a Gurović asistent.

Reply
Spanulis јул 26, 2012 at 14:56

OK Burzo 😀

Reply
Igor Burzanović јул 26, 2012 at 15:08

ok Vasilis 😉 hehe 😛

Simpaticni brko јул 26, 2012 at 13:41

Ae, ovo ce stvarno mocno da bude.

Reply
Klikni ovde јул 26, 2012 at 13:39

Nadam se da si naučio dosta od Pešića.

Reply
Simpaticni brko јул 26, 2012 at 13:42

Radio je i sa onom svinjom. Mora se priznat da je i od njega imao sta naucit.

Reply
Ariljac јул 26, 2012 at 13:44

Mora…

Reply
Igor Burzanović јул 26, 2012 at 14:38

vala i od Dušana Ivkovića je nešto naučio 😉 skupi se to, malo od Pešića, malo od Vujoševića, Ivkovića…

Reply
Ariljac јул 26, 2012 at 16:08

Upravo tome se i nadamo..

delija knin јул 26, 2012 at 13:34

SRECNOOOO!!!!!

Reply
dexa czv јул 26, 2012 at 13:33

ovo je nesto kao prosinecki u Fk-u… pozdravljam ovaj potez uprave!

Reply
MareMaestro993 јул 26, 2012 at 15:25

Ovaj ima licencu 😀

Reply

Leave a Comment