Moja Crvena Zvezda
КошаркаТрансфери

Званично – и Браун црвено-бели!

Како објављује „Мондо“, сјајни центар турског Трабзона Елтон Браун између понуда Црвене звезде и Партизана одлучио се за прву, те је данас потписао уговор са нашим клубом!

Браун може поједнако добро да игра на позицији четворке и петице, али је ипак више центар. Има 28 година, висок је 206 сантиметара и тежак 114 килограма, те би наш тим коначно требао да има једну праву, снажну петицу какву нисмо дуго имали.

Браун је у каријери анступао за Македоникос, Колорадо, Хапоел, Макаби, Брос Баскетс, Берак и Трабзон. Кратак период у каријери провео је и у Лејкерсима. Познат је као одличан скакач и дефанзивац, али му ни офанзива није слаба, те је тако у каријери неретко бележио дабл-дабл учинке.

Претходне сезоне у Турској уписивао је у просеку 18 поена и 12 скокова по утакмици, док је пре пет сезона био први скакач грчке лиге са 13.5 поена и 10.5 скокова по утакмици.

Трансфер је потврдио и званични сајт нашег клуба. Преносимо текст у целости:

У само једном дану Црвена звезда ДИВА договорила је сарадњу са чак тројицом играча. После Бориса Савовића и Луке Митровића стигло је можда и најзвучније појачање. Реч је о америчком интернационалцу Елтону Брауну (206, 1983) који игра на позицији центра.

Браун је имао више него успешну сезону у дресу турског Трабзонспора за који је на 23 утакмице у прошлој сезони просечно бележио 18,1 поен и чак 12,2 скока по мечу.

Браун је потписао уговор на годину дана, а у својој каријери играо је за Макаби из Тел Авива, Хапоел Холон, немачки Бамберг и многе друге клубове.

– Веома смо задовољни што смо успели да договоримо сарадњу са Брауном, јер је реч о заиста врло квалитетном центру. До сада смо ангажовали четворицу играча и мислим да смо у досадашњем делу прелазног направили добар посао и да смо на правом путу да створимо респкетабилан тим. Посебно смо срећни јер не само да се ради о одличним кошаркашима, већ и о сјајним људима. На овоме се нећемо зауставити, наставићемо да пратимо тржиште у циљу довођења још неког појачања – констатовао је директор Црвене звезде Давор Ристовић.

 

Вест можете коментарисати и на нашем форуму овде.

Повезане вести

85 comments

kari-cvetkovic јул 27, 2012 at 16:36

kari i covic nesto mute a sta to bih bas voleo da znam.ostalo je jos da se popune pozicije 1 i 2.ocekujem da ce poziciju 1 da igra covek koji ce biti ujedno i najplaceniji igrac u timu i time bi zaokruzili i izbalansirali izuzetno kvalitetan tim.e sad zasto nema karija na klupi to nikako ne mogu da provalim.

Reply
dusan јул 27, 2012 at 13:03

jer istina sto se pise za Rasica ili samo se nagadja

Reply
DELIJA јул 27, 2012 at 13:17

Ima malo istine,ali ja licno ne verujem da ce doci ipak je on glodar!!!

Reply
Dzo јул 27, 2012 at 12:35

Ako Nebojsa Covic zeli da zadrzi svog sina u timu,a dovede Rasica onda neka Radivojevic ode da ne bi Cvetkovic bio rezerva,jer taj igrac mora u predstojecoj sezoni imati desetak minuta po mecu,a siguran sam da bi za dve sezone bio bolji od Rasica,a samim tim bi dosao do reprezentacije i mozda bi uz Teodosica i Markovica bio plejmejker na svetskom u Spaniji,a sto se tice Subotica s obzirom da su dosli Savovic,ali i Simonovic i Braun,koji mogu da odigraju na cetvorci i ako ostane Lesic,a nude mu novi ugovor,onda Subotica treba poslati na pozajmicu,a najbolje bi bilo u Buducnost,jer bi Radonjic od njega napravio ono sto je od Savovica,a Savovic je nakon Buducnosti u Hemofarmu bio MVP Jadranske dok nije otisao u inostranstvo,a u Hemofarmu je imao 11 skokova po mecu i upravo bi u tome Subotic najvise napredovao,u gradjenje svog kosa i u ofanzivnim skokovima,a vec je dobar u procentu suta za dva poena pogotovo u mladjim kategorijama je imao cesto preko 70 odsto uspesnosti za dva poena cak i na zavrsnim turnirima juniorske Evrolige i to protiv Reala i Barselone,a i u mladoj reprezentaciji je bio medju najboljima recimo na prvenstvu Evrope za igrace do 20 godina bio je najbolji uz Bunica pogotovo u odnosu na sadasnje A reprezentativce Nedovica i Lucica recimo Lucic je igrao 11 minuta na celom prvenstvu,a Nedovic je na dve utakmice postigao po dva poena,na jednoj sedam,a na jos dve nula poena,a na ostalim utakmicama nije ulazio u igru cak su Covic,Lazic i Nikola Markovic imali vecu minutazu i bolji ucinak na tom prvenstvu 2009 godine,dakle ne treba se Subotica olako odreci vec ga poslati na pozajmicu u Crnu Goru,a mislim da on i jeste poreklom iz Crne Gore,(iz Tivta )isto kao Savovic s tim da je Savovic rodjen u Trebinju,dakle vrlo verovatno da bi trener Buducnosti Radonjic pristao da uzme tog igraca na pozajmicu i napravio bi od njega igraca i za odbranu i za napad.

Reply
DELIJA јул 27, 2012 at 12:51

Covic ide u ostende!!! Provereno,Misko mu nasao angazman!!!

Reply
Branimir јул 27, 2012 at 19:21

Јое, одмори мало, стави негдје тачку.

Reply
Zvezdas Nis јул 27, 2012 at 11:15

Svaka cast za dovodjenje Brauna pravi evroligaski igrac jos dva tri dobra pojacanja zajedno sa Rakocom i bicemo odlicni

Reply
Ariljac јул 27, 2012 at 10:17

Covic kad je pominjao pojacanja rekao je-Ne da necu da vam kazem nego ne mogu.Iz prostog razloga jer ako vam kazem mozda drugi stignu do njih pre nas a mozda i mi stignemo pre njih.Verovatno je mislio na Brauna! 😀

Reply
SASA јул 27, 2012 at 08:56

Jos jedno vrh pojacanje na mestu pleja i naravno Rakoc i to je to. Osvajamo sve onda glodarima ni sudije nece pomoci. AJMO ZVEZDOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Reply
Zdravko Garonja јул 27, 2012 at 08:03

Jos samo Igor da se vrati gde mu je mesto i eto nas u Evroligi !!!

Reply
5 јул 27, 2012 at 02:15

Radivojevic-Rakocevic-Simonovic-Savovic-Braun.Super ekipa,Tomas verovatno ne ostaje i zao mi je zbog toga jer Simonovic sigurno nije bolji od njega,ali sta je tu je,imamo dobre igrace.

Reply
Igor Burzanović јул 27, 2012 at 11:52

i jedan dobar plej umjesto Vuka.. To bi bila ekipa..

Reply
Branimir јул 27, 2012 at 19:19

Шта Вуку фали? Треба нам један такав играч, поготово ако не рачунамо на Лазића.

Reply
Milance јул 27, 2012 at 02:13

Ma samo kad smo doveli Mitrovica,dobar je i Dangubic ali je decko grobar tako da mi je drago jer je otisao u M.Vizuru.A Mitrovic je nas cigan,veliki talenat i raduje me njegov dolazak,naravno i dolazak Simonovica,Savovica,i Brauna,imacemo lepu ekipicu,samo jos Rakoc da dodje i na kecu mogu da igraju Vuk i Cvele.

Reply
Branimir јул 27, 2012 at 19:18

Заиста је Дангубић добар потенцијал и играч. Штета је што није имао неку причу са Звездом. Тако је показао да је мали. Подсјећа ме на Трипковића, из најбољих дана (оног шврћа, прије него што се погубио).

Reply
Dream team јул 27, 2012 at 02:10

Radivojevic,Cvetkovic,Covic-Milutinovic,Rakocevic(Dimic),Lazic-Tomas,Simonovic-Mitrovic,Savovic,Lesic(Radetic)-Braun,Popovic,Ilic.Mislim da ce Covic ostati,ako se Radivojevic vrati u staru formu uz Cveleta bi to bio solidan tandem,a Covic neka bude tu jer nema naznaka da ce otici,ukoliko ode Tomas tu bih stavio Milutinovica,a onda bi na dvojci bio prekomandovan Dimic,uglavnom imamo lepu ekipu,samo treba po meni da dodje dvojka (Rakoc,neki kazu Rasic,ili neko treci),i eventualno ako bas zelimo pleja.A posto je B.Popovicu istekao ugovor znaci on ima pravo da ide gde hoce,i to znaci da ga nista ne vezuje za nas,i nadam se da ga necu gledati,sad ne znam kakva je situacija sa Lesicem,Suboticem,i Radeticem a doveli smo Savovica i Mitrovica,sigurno ce od te trojice 2 da otpadnu,uglavnom gore sam napisao ekipu koja bi bila super po meni.

Reply
Branimir јул 27, 2012 at 19:15

Ако хоћеш дрим тим немој Димића стављати у заграду. Видјећеш, мали ће чудо радити. Бљеснуће као својевремено Прелевић. Надам се да ћемо знати да га сачувамо.

Reply
joca јул 27, 2012 at 01:21

da li se zna sta je sa tomasom?????? ali ozbiljan odgovor

Reply
DELIJA јул 27, 2012 at 12:52

Ide 99%,zato sto trazi mnogo za narednu sezonu, i zato sto smo vec doveli zamenu za njega(Simonovic)!!!

Reply
Branimir јул 27, 2012 at 19:12

Па нека иде. Свакао је гужва на 3-4.

Reply
DELIJA јул 27, 2012 at 01:18

Po meni tim bi trebalo da izgleda ovako: Plejmejkeri:1)Dovesti jednog bas dobrog pleja 2)Vuk Radivojevic 3)Aleksandar Cvetkovic Bekovi: 1)Igor Rakocevic(nadam se jes da trazi mnoga ali se ipak nadam) 2)Milos Dimic 3)Moze da odigra i Milutinovic povremeno ako bude trebalo Krila:1)Andreja Milutinovic 2)Marko Simonovic 3)Omar Tomas(nadam se da ce ostati ali tesko,ako ne ostane onda samo ova dvojica) Krilni Centri: 1)Boris Savovic 2)Marko Simonovic(isto kao Milutinovic moze da odigra i 3 i 4) 3)Bojan Subotic Centri: 1)Elton Brown 2)Petar Popovic

Reply
ShoNara јул 27, 2012 at 01:28

Svidja mi se kako razmisljas. Imamo dobru centarsku liniju, sa Savovicem, Suboticem, Popovicem i Braunom imamo dobru centarsku liniju. Tu jos mogu da uskoce i Simonovic, moze i Tubak da posluzi, moze da se kaze da smo tu jaki.
Na plejmejkeru bih voleo da vidim nekog crnca, tipa Omar Kuk, ali tesko. Tesko da cemo uopste dovoditi pleja, jedino ako doe Radivojevic. Plejmejkeri ce biti Cvetkovic, Radivojevic mozda i Covic sigurno, tako da sumnjam da cemo dovoditi plejmejkera.
Rakocevic ce valjda doci, bar se nadam. Ali nam opt treba neki, tipa Obenon, ali tesko je naci igraca tog kalibra.

Reply
Ariljac јул 27, 2012 at 08:56

Nije Omar Kuk crnac,on je Crnogorac cini mi se! 😀

Reply
ShoNara јул 27, 2012 at 12:24

AAAAAAAAAAAa, najbolji komentar u istoriji ovog sajta… 😀 Bravo majstore…

Reply
Aleksandar Kotor јул 27, 2012 at 14:05

Tebra,crnac ili crnogorac sve ti je isto

Reply
Branimir јул 27, 2012 at 19:11

Е-не, ђе исто, кукавче. Јес да су црногорци црни, гарави и црнпурасти, али свеједно не мијешај их са другима под исту стожину, кад имају само своју.

micho9 јул 27, 2012 at 12:31

Ako dođe Rakoč nećemo dovoditi pleja. U pravu si. Igraće Vuk,Filip i Cvele.

Reply
DELIJA јул 27, 2012 at 12:54

Pleja dovodimo 100% provereno!!! Spremili smo za pleja 250k(kazu da je bomba),a sto se rakoca tice on dolazi 90% samo da malo spusti cenu(trazi 500k) i nas je!!!

Reply
CZBG јул 27, 2012 at 01:15

Koliko sam samo srecan,prvo cujem lepe vesti o vaterpolu,u 2 dana dovesmo 4 super igraca u kosarci,pa eto i u fudbalu smo mrsili do zadnjeg minuta ali bitno da smo prosli u 3.kolo,veoma lepe vesti.

Reply
MarkoDS јул 27, 2012 at 05:49

I da je bilo 2-3 za Naftan opet bi mi prosli! I ne mogu da verujem da si zadovoljan necim sto ima veze sa fudbalom.

Reply
daks јул 27, 2012 at 08:44

pa dobro zamisli da nismo prosli….kako je SALCBURG IsPAO….a njima vredi ekipa 50 000 000 evra…

Reply
@MarkoDS јул 27, 2012 at 09:16

Haha pa znam ja da bi smo prosli ali je sramota izgubiti od njih na Marakani pred 30 000 ljudi.Kad sam napisao mrsili do zadnjeg minuta mislio sam na to da sebi ne dozvolimo poraz.

Reply
Boxes јул 27, 2012 at 00:46

Sutra ako krenemo na vreme mozemo bar 5 pojacanja da dovedemo 😀

Reply
D.S. јул 27, 2012 at 00:21

Mozda ja lazem ali cuo sam da Rasic dolazi kod nas.

Reply
Igor Burzanović јул 27, 2012 at 00:37

hahahahaha mnogo je kume, mnogo…

Reply
DELIJA јул 27, 2012 at 12:57

Veoma moguce da Rasic dolazi!!! Ja imam inf da smo spremili 250k za pleja i da je bomba pa je moguce da je to Rasic!!! Ali licno milslim da ce biti neki crnac(ali dobar),ipak je Rasic grobar!!!

Reply
Branimir јул 27, 2012 at 19:04

Не зато што је (био) гробар, мислим да нам Рашић није потребан. не треба узалуд трошити новце. Па ми већ имамо једног таквог играча – Радивојевића, који је чак и универзалнији. Нама треба плеј (1) који ће моћи трпати 20, шутати преко руке и давати енергију. Такав је био Тејлор.

Reply
Delija DBC јул 27, 2012 at 00:14

Ajd Covicu smorio si majke mi 😀
Odmori malo,nije mi lako citati sve ko dolazi,a kamo li radovati se svemu tome,mada posle one bruke na Markani ovo dodje ekstra,taman da mogu da spavam!

Reply
savo јул 26, 2012 at 23:33

MA BRAVO COVKE MAJSTORE

Reply
ds јул 26, 2012 at 23:26

Kad bi navijaci prekinuli bojkot mi bi smo osvojili ABA ligu…

Reply
Branimir јул 27, 2012 at 00:13

Шта: кад би? Па зар нису? Послије свега?

Reply
joca јул 27, 2012 at 01:21

bojkotuje se jugslovenska liga!!!!!

Reply
DELIJA јул 27, 2012 at 12:59

Pa onda i ne treba da ocekujemo neki preterano dobar plasman u aba!!! Neka onda vodje snose odgovornost sto necemo igrati evro ligu sl sezone!!!

Reply
Branimir јул 27, 2012 at 19:00

Јоцо, не зајебавај. Ниси се био ни родио нити си запамтио Југославију. А ђускаш уз Мајке, Еда, Психомодо Поп, Лачног Франца и Лајбах.

Reply
Драган јул 27, 2012 at 19:04

Бранимире, пишеш ли на форуму код нас?

Branimir јул 27, 2012 at 20:42

Само овако, пратим збивања и забављам се. Јесам ли проблематичан. Смета ли ијекавица?

Molim vas јул 27, 2012 at 00:14

Delije, ko j..e hrvate,slovence i ostale, dajte da im na terenu i na tribinama pokazemo ko je gazda, pa nek oni drze ligu u kojoj gube!??! vratite se da osvojimo tu aba ligu i odemo u EL, jer nema nista od domace lige, samo se NASOJ Zvezdi cini zlo kad nema navijanja…

Reply
DELIJA јул 27, 2012 at 13:01

Ne vredi im pricati!!! Zvedin interes mora da bude iznad svega, a ne licni stavovi!!! Pa i ako su bili protiv aba,pa sta??? Zar ne smeju da promene stav u interesu ZVEZDE!!! A secamo se svi na pocetku aba da je pionir bio krcat svaku tekmu!!!

Reply
milos 90 јул 26, 2012 at 23:23

Cova carina!!!!!
Jos da se Dzaja u FK vrati i bice sve okej.
Nadam se uskoro dolasku Rakocevica…. 😀

Reply
Alex јул 26, 2012 at 23:10

Igore cekamo te da predvodis DREAM – TEAM do titule. Definitivno nemamo konkurenciju. Bravo za velikog Nebojsu…

Reply
Branimir јул 27, 2012 at 00:13

А шта мислиш: Игор зјб?

Reply
Marv јул 26, 2012 at 23:03

ovaj se izvinjava glodarima sto nije presao kod njih, on je hteo al patlidzan nije… ne zna gde je dosao

Reply
jelen јул 26, 2012 at 23:18

to je izmisljen komentar od prodanih dusa sa b92

Reply
Branimir јул 27, 2012 at 00:11

Врло важно. Човјек је професионалац. Научиће брзо јер очигледно зна шта су праве вриједности.

Reply
Saša јул 26, 2012 at 23:02

Bravo ! Još Dzaja da dođe na čelo FK i da Zvezda preuzima primat u svim sportovima.

Reply
prezz јул 27, 2012 at 03:16

Jesi video sta uradi smena vlasti u Srbiji!? LOL

Reply
micho9 јул 26, 2012 at 23:00

Rekao sam da Rakoč neće biti jedini vrhunski igrač, ali nisam imao pojma da ćemo ga ukrasti onima. Očekivao sam drugog igrača, ali možda i on dođe. Koga ćemo ujutru dovesti. Hvala ti Čoviću što ću mirno spavati.

Reply
Ariljac јул 26, 2012 at 23:09

Ovako je sladje,jos kad pocne da ih trpa… 😉

Reply
Branimir јул 27, 2012 at 00:10

Моћи ћеш мирно да спаваш? Ја ћу се, гарант, мало ритати.

Reply
Oliver јул 26, 2012 at 23:00

Ima jos do ponoci,mogli bi jos nekod dovesti 😀 . Ajde bre Čoviću već par sati nismo nikog doveli !!!

Reply
Ariljac јул 26, 2012 at 23:09

😀 Odlican si!

Reply
Joe јул 26, 2012 at 22:45

centar sa 206?
mora imati dobar skok i snagu

Reply
Branimir јул 27, 2012 at 00:09

Па има. Куд ћеш већи и скок и снагу?!

Reply
nikola јул 26, 2012 at 22:43

dokle vise cetvorke da dovode???

Reply
Ariljac јул 26, 2012 at 22:45

Znas da ovi crnci od 204,5,6 skacu ko nenormalni,te msm da ce ovo biti centarcina samo takva…

Reply
nikola јул 26, 2012 at 22:48

A sta je Savovic, simonovic, mitrovic, mozda dragovic, subotic???

Reply
Ariljac јул 26, 2012 at 22:51

Savovic,Simonovic,Subotic(ako ostane) nece igrati 5 sigurno osim mozda u nekim kombinacijama.Tu su Braun,Pop i Nadamo se Dragovic.Ne brini se sve se planski radi.. 😉

Reply
Igor Burzanović јул 26, 2012 at 23:11

Simonović je3., Savović je 4. a Braun 5. Mitrović i Subotić mijenjaju Savovića na4. Brauna će mijenjati Petar Popović i moda Mile Ilić. Na 3. će rotirati Simonovića, ako ostane Thomas, Milutinovic, i ako dodje Dragović.. sve se radi planski. Svi ovi igrači mogu da igraju po dvije pozicije, što je veliki plus.

nikola јул 27, 2012 at 19:48

Simonovic je cista cetvorka, je l’ pratite kosarku bre? u nemackoj igro cetvorku cele sezone jbt, da l’ ste vi uopste normalni?

Branimir јул 27, 2012 at 00:06

Па куд ће ти већа петица. Видиш да човјек игра на 3 метра. Он је очигледан примјер да за те позиције нису пресудни центиметри. Широк је 2 метра, теже га је заобићи. Купи лопте у букету играча. Нема хендикепа у висини. Подсјећа ме на Обину Екезија.

Reply
micho9 јул 27, 2012 at 12:26

Ma to je vrhunski igrač i on uopšte neće igrati na četvorci. Igraće peticu (oko 30 minuta),a ostale minute će pokriti Savović koji će igrati i četvorku. Na obadvije pozicije po 15-tak minuta. Simonović će isto igrati četvorku ostalo vrijeme, a Mitrović će takođe dobijati šansu na četvorci. Otkinuće se Savoviću i Simonoviću po 5-6 na lakšim utakmicama. Pop i Mile neće produžiti ugovor najvjerovatnije, a Tomas je u pregovorima sa nekim klubovima koji omaju više para. Ostaje ako se ne dogovori i igraće trojku sa Milutinovićem. Subotić i Lešić idu, a ostaje Radetić ako bude spreman. Na bekovima sve zavisi od Rakoča.

Reply
DELIJA јул 27, 2012 at 13:05

P.Popovic ce produziti ugovor 100% provereno!!! Bio je odlican prosle sezone nas najbolji igrac!!! Nema razloga da ne produzi saradnju,a i veliki je delija!!! Ionako nemamo drugu peticu pored browna!!!

Reply
radmilo јул 26, 2012 at 22:32

Covicu preuzmi FK zajedno sa Dzajom!

Reply
Igor Burzanović јул 26, 2012 at 21:57

Elton Brown – Petar Popović!

Reply
Branimir јул 27, 2012 at 00:01

Рикардо Марш – Елтон Браун.

Reply
Igor Burzanović јул 27, 2012 at 00:38

teško Marš, mislim da nam nije u planovima.. Mada bih volio njega, mnogo gotivan tip…

Reply
Branimir јул 27, 2012 at 18:51

Мислиш: тешко, само зато што није у плановима.? Еј, замисли какав би то био центарски тандем!
Димић, Ракочевић, Симоновић, Марш и Браун. Врх!

Reply
Daj vise covicu јул 26, 2012 at 21:37

Mogu li ja otvoriti internet bez da smo mi nekog doveli? 😀 TOOOOO!!!! Isti MARSH, samo jaci!!! NAPRED ZVEZDO, HVALA TI COVICU!!

Reply
kroksy јул 26, 2012 at 21:23

Jos Rakocevica za pleja i dobrog sutera kakav je bio Morison i to je to

Reply
Stari Vujadin јул 26, 2012 at 21:20

Pesic kao da je baksuz.Sa njim nijedan od ovih igraca nije igrao.Ovo je dobro,ali ipak mora boljeDa je Pesic ostao uzeli bi sve sto moze

Reply
DELIJA јул 27, 2012 at 13:06

Pa normalo da nije mogao da dodje ni jedan skuplji igrac kad je pesic zauzimao pola buzdeta!!! 😀

Reply
Kastro јул 26, 2012 at 20:54

Neka se samo pojacavaju.Jest da smo na poziciji pet bili solidno pokriveni, ali verovatno ce neko da napusti Zvezdu, pa treba dovesti zamenu

Reply
Бранислав јул 26, 2012 at 20:28

Свиђа ми се како ради Човић 😉

Reply
kka јул 26, 2012 at 20:27

Svaka cast!

Reply
Severac јул 26, 2012 at 20:26

woooooooooow

Reply

Leave a Comment