МЦЗ екипа угостила новинаре „Франс фудбала“

frans fudbal

Меч против Нафтана дефинитивно је обележио 26. јул 2012. године и оставио горак укус у устима свих правих Звездаша. Након много времена, Звезда је играла меч на Маракани, окупила велики број људи, али су играчи још једном били на много нижем нивоу од својих навијача и осрамотили се пред свима нама.

У сенци овог меча остао је један сусрет на Маракани. Наиме, нашој екипи је припала велика част да угости колеге новинаре чувеног „Франс фудбала“ на нашем највећем стадиону. Французи су нас пре извесног времена “препознали“ као поузданог сарадника и контактирали у жељи да добију што више информација у вези са нашим сајтом који је место окупљања свих Звездаша, али и затражили помоћ у виду информација о златној генерацији из Барија, као и у вези са постојећим стањем у клубу, чланаринама, радом маркетинга, прераним одласком младих играча из земље и још много тога.

Како су нам објасниле француске колеге, Црвена звезда је популаран и познат клуб широм Француске, међутим, од освајања европског и светског трона у њиховој земљи се веома мало зна о томе шта се сада дешава са Звездом, где су играчи и функционери из златне генерације и каква је ситуација у српском фудбалу. У жељи да својим сународницима приближе актуелно стање, Гијом Бало и Ауерелијен Валти су крстарили интернетом и одлучили да за свој чланак и публикацију коју спремају, информације добију од уредника овог сајта, које смо им са задовољством дали.

Разговор са колегама из Франс фудбала ће у наредном периоду бити објављен у штампаном издању овог реномираног француског спортског листа, те ћемо га тада и објавити на сајту.