Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатЗвездаши широм светаПрипремеФудбал

Некадашњи играчи Звезде распуцани, Ожеговић опет погодио

Широм Србије, јуче су одигране „генералке“ пред старт новог државног шампионата, а наступио је и велики број некадашњих играча Црвене звезде или оних који су позајмљени другим клубовима.

Кренућемо од најискуснијих. Најбољи стрелац прошлогодишњег првенства, Дарко Спалевић наставио је у истом ритму и овог лета. У ремију свог Радничког, против комшијског Борца, у 63.минуту реализовао је једанастерац и поставио коначних 1:1.

Још један искусан играч, бивши репрезентативац, Весељко Тривуновић, такође је погодио „са креча“, а резултат између ОФК-а и Инђије завршен је истим резултатом као онај у Чачку (1:1).

У Јагодини су се састали истоимени клуб и нови члан елите, Реал са Нишаве, за који наступа син легенде нашег клуба и шесте Звездине звезде, Драгише Бинића. Владан Бинић, момак који практично никада није заиграо за наш клуб погодио је мрежу домаћина у самом финишу и поставио коначних, мирољубивих, 2:2.

На Бањици су снаге одмерили престонички ривали, Рад и БСК, а резултат је, чудно или не, и овде био нерешен – 1:1. За Рад је наступило много играча који су некада носили црвено-бели дрес, а посебно се истакао момак који је последњи Маракану заменио Бањицом – Горан  Чаушић. Он је затресао противничку мрежу, за вођство своје екипе у 6.минуту меча, али су Борчанци до краја успели да изједначе резултат.

За крај, оно што нас и највише занима – Огњен Ожеговић опет је био стрелац за Банат. Огњен је овог лета отишао на позајмицу у Зрењанин и већ на првом мечу био стрелац. И јуче, против Хајдука, корпулентни центарфор био је прецизан и показао да само 18 година може бити ударна игла овог тима у новој сезони. И сви ми се надамо да ће Огњен наставити ову серију и у званичним утакмицама и врло брзо заслужити поновни позив на Маракану.

Повезане вести

39 comments

ivan авг 6, 2012 at 13:17

ozegovica pod hitno vratiti u zvezdu na prolece. takav spic nam je potreban. lazovic da predje na levo a kasalica da ide desno. da se dovede jedan ofanzivni vezni .jel ste videli braco kakav kompleks imaju glodari premiraju omoniju jel vidite koliko smo mi koplja ispred njih.

Reply
jagodina navija za zvezdu! авг 5, 2012 at 15:35

ignjatijevic je prosao nasu omladinsku skolu 😉 😀

Reply
istina авг 5, 2012 at 15:13

bitno da mu je robi dao sansu….

Reply
istina авг 5, 2012 at 15:15

Vidim da dobijaju sansu i Asamoa,Lukovic,Stojkovic,Spajic…. Imali smo pola sezone prosle za eksperimentisanje i nista nismo (ili bolje reci ON) uradili….

Reply
rema авг 6, 2012 at 12:00

sinoc su dobili sansu i izgubili od kostolca,i sta cemo sad??

Reply
milos 90 авг 5, 2012 at 14:37

To !!!! Jedva cekam da nam se vratis …….

Reply
MILAN KG авг 5, 2012 at 14:04

steta za ovaog malog umesto sa ga nas kvazi trener je pustao bar po 20 minutakao i ove mlade momke sto je prikljucio dzaba ako ne dobiju priliku u nasoj drljavoj ligi

Reply
azy авг 5, 2012 at 13:32

Bravo za Ozega!A,zasto nema nigde informacije da Zvezda danas igra u Kostolcu,doduse ne prva postava,ali rezerve i jos par klinaca iz omladinske selekcije?

Reply
Aimar авг 5, 2012 at 13:23

Mali Ozegovic je izmislio fudbal za Kasalicu!!

Reply
im авг 5, 2012 at 14:15

Nemoj tako, dobar je Kasalica… Bori se i brz je …

Reply
Aimar авг 5, 2012 at 14:41

Bori se i brz je? I sad tako sto se bori trebam da ga trpim 3 sezone,na borbenost moze da me kupi za 3-4 utakmice,ja od napadaca ocekujem golove…

Reply
Dejan Zvezdas Ivanjica авг 5, 2012 at 14:45

Daj brate ne ke.aj,Kasalica je extra igrac…da imamo jos nekog kao sto je on bilo bi dobro…Brz je,okretan,snalazljiv,svaku sansu koristi…aj realno,kad smo u poslednje vreme imali spica koji koristi sanse kao on?

Reply
MILAN KG авг 5, 2012 at 15:52

dobar je ali si malo preterao ekstra igrac nije treba jos puno golova da postigne da bih stekao takav epitet dao je golove naftanu smederevu partizanu… tek treba da se dokaze u evropi sa ozbiljnim protivnicima a u nasoj smesnoj ligi da da bar 15 gologva.

Dragan Kg авг 5, 2012 at 13:21

Lupajte minuse koliko hocete, ponavljam po stoti put, nema nama uspeha sa ovim polu trenerom i onima koji su ga doveli!!! Zasto i zbog koga su Djurickovic i Ozegovic oterani na pozajmice? Zna se, da bi igrali pojedini polu igraci koji se moraju prodati, to je svima jasno kao dan! A znate kada ce da ih prodaju za neke vece pare? Sa ovim polu trenerom i njegovom nakaradnom taktikom- nikada!!! Mozda bi se pojedini bolje snasli u nekoj drugoj formaciji, ali ovaj tvrdoglavi polu trener nema nameru nista da menja. Milunovic je izgubljen na onoj poziciji, Cava i Evandro se vrlo cesto dodaju na 5 metara, on je Mikicu da traku a taj covek nema mesta ni na tribinama. Neko je pre dan-dva ovde ostavio snimak protiv Lestera, to je samo jedna od utakmica gde se jasno vidi ruka trenera, vidi se ko sta igra i ko sta radi. Nema dodavanja u nazad do iznemoglosti vec prodori ubacivanja, akcije, sanse golovi. Sve to je za ovu ekipu danas naucna fantastika. Ali mozemo mi da se nerviramo jos 5 god ne vredi, ima onih naivnih klinaca koji podrzavaju ovog nakaradnog trenera. Da vidimo dokle ce on da traje na Zvezdinoj klupi!

Reply
Deki авг 5, 2012 at 13:59

Potpuno si u pravu!! Mnogima ce doci iz d… u glavu i uvidece da su pogresili sto su slepo verovali, ali bojim se da ce biti kasno… Iza ovih pozajmica stoje i Robi i Lukic i samo oni znaju zasto je to tako.. Verovao sam da Robi moze da napravi sjajnu ekipu, koja ce igra odlican, brz fudbal, ne mogu da kazem da nisam, ali sad uvidjam da sam pogresio..

Reply
Mikena авг 5, 2012 at 14:16

Tako je,ja sam tu utakmicu protiv Lestera pomenuo ovde još pre desetak dana kao model naše igre kojoj mi moramo da težimo!!!!To je fudbal a ne ovo mlaćenje prazne slame!!!A zašto je to fudbal,zato što tim vodi majstor svog zanata gospodin čovek,Slavoljub Muslin!!!Pogledajte protok lopte na toj utakmici,pa to je naučna fantastika za ove danas,to treba puštati svaki put pred utakmicu,ali svaki put!!!Ali ne,ova uprava će tog čoveka,tog gospodina nazvati svakakvim imenima,naravno pogrdnim,jer je on za njih loš čovek!!!A oni su ti,naši tobože spasioci,pravi ljudi na pravom mestu,Bože,ko nama vodi klub!!!Klub vode navodni spasioci sa NULA titula,a oni što su loši,i ne vole Zvezdu imaju TRI TITULE u tri godine,što je za ove mučenike misaona imenica!!!Neko ovde reče,da mi nemamo igrače za tako nešto,što smo igrali nekada!!!Pa ko je kriv,da nisam ja možda što dovodimo kojekavkve balvane koji pojma nemaju!!!Najveći krivac je najnesposobnija uprava u njenoj istoriji, i trener početnik sa taktikom,ko šutne na gol i pređe centar,nije normalan,važan je posed!!!Gospode Bože,pomozi nam da rasteramo ovu upravu,jer sa njima,nama spasa nema!!!Sa nadom i verom u neku bolju Zvezdu sa pravim ljudima na njenom čelu,velik pozdrav za sve Zvezdaše!!!!

Reply
MILAN KG авг 5, 2012 at 15:46

dragane upravu si ali sta se tu moze neka se samo nastavi sa prosineckim necemo uzeti titulu opet a ja ne znam sta treba da se desi da ga smene da opet napravi 10 bodova zaostatka na polusezoni?! ili sta vec nama treba pravi trener ozbiljan covek a ne razni prosinecki,kristici,dostanici … jeste on legenda ali ne jedina pa svi igraci iz barija i tokija su legende a hvala boigu imamo ih puno tako da prica kao on je legenda neka ga pa sta ako je legenda ne treba mu dozvoliti da nas unisti u rezultatskom smislu

Reply
danubeshark авг 5, 2012 at 23:12

Momce, odlican komentar! Ako smem da dopunim, mislim da taktika nije nakaradna. Mozda je cak i odlicna, ali nikako nije za nas tim (u naj boljoj ili naj goroj varijanti igrackog kadra kojim raspolazemo) i sve sto si rekao u vezi snalazenja igraca na pozicijama koje (ne)igraju je na mestu. Samo ne mislim da je Robi polu trener. On je vrhunski trener bez ikakvog autoriteta. Kao neka „faca tu sastrane koji je svima gotivan i satro mora da se slusa sta kenja“. Znaci vrhunski ASISTENT sto je bio i u hrvatskoj reprezentaciji i kao igrac generalno gledano. Cenim jnjegov trud, ali mi se cini da je promasio profesiju. Ipak, njegova „avantura“ u nasem klubu u stvari nije njegova greska. Svakom se desi da se preceni. Problem je u onima koji su njega pogresno procenili…

Reply
Optikus авг 5, 2012 at 13:15

Zna li neko ima li sanse da vratimo Ozegovica za predstojecu sezonu je smo tanki na tom mestu i treba mu dati sansu. Isto mislim bolje je pustiti Stojkovica na Kipru da odigra , sve ,sve samo ne mIKIC JER ONDA POCINJEMO MEC SA – 2 !

Reply
Djape delija авг 5, 2012 at 13:57

uh, i ja sam za Stojkovica, stvarno ne znam, ali Robi verovatno forsira Mkica da bi mogli da ga prodamo, a Filip Stojkovic je sad sa 19 god. za klasu bolji od Mikica!

Reply
popovic авг 5, 2012 at 12:15

daj pustite vise zvezdu to je trenutno sad u rasulu tu menaderi dokovaraju sa upravo zvezde ko ce igrati normalno uprava stavlja pare u svoj dep taj ozegovic je izmislio fudbal i za kasalicu i za luku pokazali su proti omonije koliko znaju jedan na jedan luka udari u igraca smjesno da on moze nositi sveti dres uprava napolje inace sledeci korak nam je gasenje kluba

Reply
Александар авг 5, 2012 at 13:39

Па, о коме да пишемо, ако пустимо Звезду, друже мој? 🙂

Reply
MARKODS авг 5, 2012 at 11:52

http://www.ritamgrada.rs/index.php/vesti/4477-kragujevcani-pretukli-zvezdinog-navijaca „Lajte, rezite, a kad treba bezite“ ne vazi samo za grobare nego i za ove napaljene Djavole koje treba sto pre prevaspitati i polomiti im koske…To bre sve klinci ne preko 21 godinu, sve klosar do klosara, zivim u Kragujevcu i prepoznatljivi su i kad ne nose obelezja, toliko su ruzni, musavi, nikakvi, smrdljivi da mi ih je zao. A od ove cetvorice tvrdim da znam ovog Nikolu B.(18), juce je navijao za Partizan dok Radnicki nije usao u JSL i znam da sam se nesto sa njim prepucavao preko fejsbuka. Inace tvrdim da je Kragujevac ZVEZDIN GRAD i da ima vise Zvezdasa nego Djavola i Grobara zajedno. Tacnije Grobari kao i da ne postoje u Kragujevcu jer ogroman broj Grobara presao da navija za Radnicki, ko zivi u Kragujevuc moze slobodno da potvrdi, ne lazem nista. Ne poznajem Djavola koji je u proslosti navijao za Zvezdu. Znam veliki broj Djavola i od toga sigurno 80% su bili Grobari! Ne moze niko da nam prica sta je ljubav prema klubu, jedino sta nedostaje je Zvezdina navijacka grupa u Kragujevcu a nadam se da ce se osnovati uskoro. Pozdrav iz Kragujevca!

Reply
stefan92 авг 5, 2012 at 12:03

ma bezi puni su kompleksa 🙂 svaka cast pojedincima (polovini djavola) koji su isli da gledaju radnicki u badnjevcu dok su bili srpska liga ali novokomponovani djavoli su puni kompleksa.

Reply
nscz авг 5, 2012 at 12:07

isto tako je i u NS- u sve klinci od po 18-20 godina koji su navijali za Zvezdu ili partizan, stariji likovi pocnu sa lozenjem navijaj za tim iz svog grada, titovi blizanci i ostale parole i klinci brze bolje pobegnu tamo a ako to ne urade krece terorisanje od strane takozvanih vodja i nekih grupica tako da izgleda i nemaju bas nekog izbora, ali sve u svemu debilizaaaam!

Reply
stefan92 авг 5, 2012 at 12:19

kompleksi prijatelju. msm ok je to navijaj za tim iz svog grada ali ostavi na miru nekoga ko navija za neki drugi klub, ipak smo mi jedan narod…

Reply
Ivan Niš-Mokranjčeva авг 5, 2012 at 11:49

Ma samo ne MIKIĆ (NAJGORI IGRAČ U ISTORIJI ZVEZDE) Treba da igra Filip Stojković.

Reply
era авг 5, 2012 at 11:27

Bravo Ogi! 😀
Sta cemo ljudi za desnog beka u revansu? Razmisljao sam mozda bi Nenadic tu mogao tu uskoci? 😀

Reply
nele авг 5, 2012 at 11:32

uf..tesko..klasican levak na poziciji desnog beka..nema nista od toga..ja bih prece stavio Krnetu umesto Mikica…

Reply
MARKODS авг 5, 2012 at 11:40

Stevan Lukovic ili Filip Stojkovic…Gori od Mikica nisu sigurno!

Reply
Delija_md авг 5, 2012 at 12:30

Bajko na desnog beka, bolji je od Mikića sigurno 😀

Reply
Aureliano Buendilja авг 5, 2012 at 13:11

mogao bi i ja,ne bi im uzeo nista i borio bi se ko lav. ako ne znam da igram,znam da bijem. lopta moze da prodje,igrac ne!

Reply
Delija_md авг 5, 2012 at 18:52

E to. Autobiografska knjiga Đenara Gatuza:“Lopta prođe, igrač nikad.“ 😀

Nesha авг 5, 2012 at 11:23

Ne bih da grešim dušu i da pljujem Babalja jer još nisam video nešto mnogo kako dečko igra,ali zar je bilo neophodno da se on dovede ako smo već imali malog Ožegovića, ne verujem da je on neka „klasa“ u odnosu na Ožega.

Reply
Milos авг 5, 2012 at 13:24

I Asamoa je solidan igrac… A Ozegovic je za sve oveklasa….!!! Ali to je Prosinecki, zna da oceni…!!! :@

Reply
Miki Delija авг 5, 2012 at 11:16

Dok u Zvezdi igraju stranci koji ne zasluzuju njen dres i ostali poluamaterski igraci Zvezdina deca ili tavore ili blistaju u drugim klubovima….UPRAVA NAPOLJE!!!! DS89NB

Reply
Geo авг 5, 2012 at 11:24

Pa ne znam ni jednog stranca koji to ne zasluzuje,ali sigurno znam nase igrace koji definitivno nemaju ni znanje a ni brzinu da u opste igraju profesionalno.

Reply
PEĐA J7 авг 5, 2012 at 11:32

Baš tako! Da su dali šansu malom Jankoviću a zahvalili se kilavom Evandru, oni se svađaju sa Jankovićevom majkom. Teraju neki inat, a samo štete Zvezdi. Pa nije to njihov klub privatni pa da rade šta hoće, oni se igraju sa interesima Zvezde!
Šalju Ožegovića na neke glupe pozajmice, ne puštaju ovog Asamou koji je već igrao za seniore Gane, dovode Babalja kao pojačanje, a onda ga ne registruju jer nije dobar???
PRAVE OD NAS MAJMUNE – UPRAVA NAPOLJE!!!

Reply
MILAN KG авг 5, 2012 at 14:14

mafija je to pokrivaju ih krimniaci sa severa oni samo pricaju da niko nije iznad kluba a oni sebe postavljaju iznad kluba teraju igrace ko god zatrazi pare bude oteran pod izgovorom da narusava disciplinu pobegtli su djurovic i marovic oterali su perketa i milovanovica…. pitanje je ko je sledeci ja bih voleo da to bude zuti .sto pre ga smene bice bolje za klub.

Reply

Leave a Comment