Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаФудбал

Најава: Омонија – Црвена звезда

Omonija - Crvena zvezda

Omonija - Crvena zvezda

Још једна најбитнија утакмице сезоне. Само што се дешава, у последње време, да су нама најбитније утакмице у трећем колу квалификација за Европу или полуфинале и финале Купа. Можда би се, када би схватали сваку утакмицу као најбитнију и вредну, околности се промениле. Али, до тада Омонија, Никозија, Кипар. Остало нам је још 90 минута да покушамо да се уозбиљимо, јер очигледно да нас више нико ни не гледа, ни не схвата озбиљно. У прилог томе иде и концерт на фестивалу у Гучи који је одложио почетак првенства за нас и који је битнији од доласка Црвене звезде. Као и то да на Кипру, већ гледају у сусрет жребу за плеј оф у петак. И ја гледам тамо и очекујем да се име мог клуба нађе у куглицама. Црвену звезду, и даље, једино озбиљно гледају њени навијачи. Они су једини џентлмени који су спремни да пруже руку својој дами и подигну је. Долазе и из Порто Рика да је виде. Можда нам је Самира донела и неку срећу.

Никозија или Лефкозија, главни и највећи град Кипра. Има 310.000 становника. После пада Берлинског зида 1989. године, постала је једини подељени град на свету. Север и Југ, Грчки и Турски део подељени су „зеленом зоном“. Такође, Никозија је на листи најбогатијих и најскупљих градова на свету. Последњих година Никозија је направила огроман напредак у инфраструктури и из дана у дан се гради и постаје све модернија и атрактивнија дестинација. Оно што нас највише интересује је да је из Никозије и Омонија. Дом фудбалера Омоније је „ГСП“, апсолутно никакву повезаност нема са Градским Саобраћајним Превозом Београд. ГСП – The Pancyprian Gymnastic Association Stadium (GSP Stadium) прима 22.859 гледалаца. Око 200 навијача Црвене звезде, појачани братским навијачима Олимпијакоса ће се наћи сутра на том стадиону. Ми се надамо да ће се наћи неко ко може да заустави Фредија, Алвеша и Кристофија.

Нама је ово трећи пут да долазимо у Никозију, четврти пут на Кипар, и играмо на „ГСП“ стадиону. Први пут је било управо против Омоније, 25. јула 2001. године, у оквиру другог кола квалификација за Лигу Шампиона. Предвођени Славољубом Муслином одиграли смо нерешено у првом дуелу, 1:1. Повели смо голом Михајла Пјановића, Белгијанац Тиболт је изједначио. Јако битан податак је да је на овом мечу за Црвену звезду дебитовао, Немања Видић. У реваншу у Београду победили смо 2:1 и пласирали се у последњу рунду квалификација. Друго гостовање у Никозији је после седам година, 14. августа 2008. године, такође у другом колу квалификација, али за Лигу Европе. Домаћин и наш противник је био, најљући и највећи ривал Омоније, АПОЕЛ. Здењек Земан је дебитовао на клупи Црвене звезде, а ми очекивали свашта. Добили смо 2:2, резултат који би сада потписали сви до једног у сутрашњем мечу, без имало размишљања. Повели смо голом Едгара, Холанђанин Броерс и Пољак Марсин Цевлаков брзо преокренули резултат у корист домаћина, а Игор Бурзановић је поставио коначан резултат. У Београду је било 3:3, па је АПОЕЛ био први који је срушио наше снове. Кипарски фудбал је био у експанзији, али невероватан успон је кренуо негде баш од ове утакмице. Од тада АПОЕЛ је играо два пута у Лиги Шампиона, прошле сезоне дошао до ¼ финала, где га је сачекао Реал Мадрид и завршио „Кипарску бајку“, Анортозис је једном играо у Лиги Шампиона и оба тима су заустављена у плеј оф фази Европа Лиге. Омонија није била толико успешна, као њени ривали, али два пута је заустављана у плеј оф фази ЛЕ, две године за редом. Последњу од 15 титула су освојили у сезони 2009/10, а у последње две сезоне су освојили два национална Купа и Супер Купа своје земље. Два гостовања у Никозија, оба пута нерешено, оба пута први мечеви су се играли на Киипру, оба путапрви повели, оба пута у другој квалификационој рунди. Трећа срећа или шта већ, нама апсолутно одговара било који нерешени резултат са головима, па ви видите докле смо стигли. Овог случаја до плеј офа, надамо се.

Није Омонија показала право лице у Београду, али надамо се да ми хоћемо у Никозији.  Иако им првенство почиње 1.септембра, они су као добри ђаци већ сада одлично физички припремљени. Спринт Кристофија, најскупљег играча у историји Кипарског фудбала, којег је већ запазио Арсен Венгер, у 90. минуту, нисмо видели од наших играча, не памтимо кад. Стиче се утисак да су најјачи у нападу, обзиром да су прошле сезоне имали најбољег стрелац – Фредија и најбољег асистента – Аврама, љубимца навијача, Кипарске лиге. Навијачи Омоније, популарни Gate 9, сматрају да њихов тим има другог тренера да би доминирали Кипром. Нпр., Душана Бајевића који је оставио одличан утисак, иако је био само 5 месеци на челу тима. Нема шта пуно да се каже, осим да и ми желимо да једном будемо пријатно изненађени. Не рукометним резултатом, већ игром и победом.

Раним голом треба захладити мало кипарску врућину, а онда летети на заједничкој подршци и јачати. То би требало да буде кипарски рецепт. После првог сусрета са Омонијом 2001. године, наредни ривал нам је био Бајер из Леверкузена. У првом мечу је било 0:0 у Београду, у другом смо изгубили. Пет година касније против Браге у Београду у првом мечу је било 0:0, у другом после 1:1 смо ушли у Лигу Европе. 0:0 је било и против Хартса и против Кјева из Вероне у Београду у првим мечевима. 0:0 је било и у четвртак против Омоније, нека нас славна прошлост погура напред, а они добри духови дају снагу наследницима у црвено – белом. Младост сам ти дао и живот свој, и не жалим. Да имам још један, ја бих опет дао њој. А ти љубави играј као некад пре, победи за нас, за наше године! Ми смо твоји синови!

Омонија – Црвена звезда, четвртак 9. август 2012 18:00х, квалификације за Лигу Европе 3. коло, реванш. Стадион : “ ГСП”, Никозија, Кипар.

Idemo zajedno!
Idemo zajedno!

 

Вест можете коментарисати и на нашем форуму овде.

Какво је Ваше мишљење о овој теми?

Повезане вести

26 comments

milos 90 авг 9, 2012 at 13:27

Ajmo momci,verujemo u vas!!!!!!!!!!! 😀

Reply
ZVEZDA JE ZIVOT авг 9, 2012 at 10:45

Omonija-Crvena Zvezda, kvalifikacije za Ligu Evrope 3. kolo, RTS 1, 18:00 !!!!!!
Za one koji ne putuju na Kipar. Srecno momci!!!!! Do pobede !!!!! 😀

Reply
Anka авг 9, 2012 at 09:12

Momci srecno na utakmici veceras. Mudro da odigrate i bez srljanja!

Reply
ShoNara авг 8, 2012 at 23:54

Evo ovi iz Zurnala su nalupetali startnu postavu, pogodili su ko ce igrati, ali kao i uvek nisu pogodili ko ce na kojoj poziciji igrati.
http://www.zurnal.rs/wp-content/uploads/2012/08/teren1.jpg

Reply
qq авг 8, 2012 at 22:46

Svaka cast za kiparski fudbal,mora se odati priznanje za takav napredak!
Ajde sto ne mozemo da ih pobedimo,nego sto ne mozemo ni gol da im damo za 3 utakmice sada,a verovatno i za 4 utakmice sutradan! Strasno! Ovde racunam i Zvezdu i Partizan. A vec nam je ranije APOEL pokazao kako se izbacuje i Zvezda i Partizan. Tole imas li morala,kuda vodi ova tvoja liga,ova sprdnja od fudbala?

Reply
Dokazi авг 9, 2012 at 10:19

Prvo skoci pa reci hop,videcemo veceras da li si u pravu!

Reply
madness2233 авг 8, 2012 at 22:42

AEL-Carlitos levi bek 50K,Airosa-desni bek(centralni) 200K,Carlitos-desni bek 50K,Dede zadnji vezni 500K,Monteiro-play 300K,Bebe-play 300K, Vouho-spic 400K ..Lukicu izvoli Airosa,Monteiro,i Vouho po meni i milina

Reply
ShoNara авг 8, 2012 at 23:43

Nije moguce da samo ova dvojica imaju pristojnu kilazu, ovi ostali svi preko 200 kila.

Reply
Zvezdas авг 9, 2012 at 12:21

Onaj desni bek Airosa je jak igrac cak nisu smeli ni da pokusaju da krenu na njega sem u prvom poluvremenu prvog meca,ali kad ih je pregazio kao tenk vise mu se nisu primicali,a taj igrac je na pozajmici u Ael iz portugalskog Nasionala,koji je u finansijskim problemima i mozda bi raskinuli pozajmicu sa kiparskim klubom,ako bi im mi (samo ne znam kojim parama) kupili odmah tog inace reprezentativca Angole.

Reply
dr авг 8, 2012 at 21:37

Kiprani ce nam doci glave! Prvo je APOEL izbacio i Zvezdu i Partizan,a sada diretkan duel njihovog i naseg fudbala,i izleda da se ponovo da ispadnu i Zvezda i Partizan :/

Reply
nele авг 8, 2012 at 21:40

partizan je ispao..mi necemo 😉

Reply
Goran авг 8, 2012 at 22:31

Hoćemo, hoćemo.

Reply
Mare авг 8, 2012 at 22:40

Poceli grobari da nam upadaju na sajt 🙁

Reply
Ashaman авг 8, 2012 at 22:45

nije grobar,samo covek vidi da nam je fudbal tuga….

kastiljo авг 9, 2012 at 09:13

necemo necemo

Reply
sever авг 8, 2012 at 20:17 Reply
MILAN KG авг 9, 2012 at 00:44

covece uvek se najezim kad ove snimke gledam zato mi sve ovo danas tesko pada pa ponekad i preteram u osudama i napadima ja i dan danas cuvam kasete sa zvezdinim utakmicama protiv bajerna,rendzersa,marseja,kola kola… a volin generaciju staneta karasija,duleta savica bio mocan tim u pm.

Reply
kastiljo авг 8, 2012 at 19:47

najezio sam se od ove pesme…koja je ? 🙂

Reply
Cira авг 8, 2012 at 19:03

Posle sokantnog,toplo-hladnog pocetka Crvene Zvezde jednostavno ne znam sta da mislim.Premalo su pokazali da bih im verovao,a opet ljubav prema klubu mi podgreva nadu.Misljenja sam da Mikica ne treba ubacivati u igru ni po koju cenu iz dva razloga.Prvi i osnovni je nedostatak kvaliteta i forme,deluje izgubljeno,jako slabo trci.Drugi razlog je taj sto su navijaci kivni na njega i u slucaju neuspeha kola ce se slomiti na njemu bez obzira kako odigrao.Mislim da je ova utakmica i veliki ispit za Robija,moze li on uopste da vodi ovu ekipu(slozicete se najkvalitetniju postavu u poslednjih nekoliko godina) Videcemo da li su ispravna njegova razmisljanja ili su to samo prazne price.Da li ima pravo sto svojim autoritetom i imenom pokriva neke igrace za koje se smatra da nemaju kvalitet za Zvezdu.Sve u svemu mislim da je ulog veliki i da bi neuspeh povukao visestruku odgovornost igraca,trenera,a narocito uprave.
Verujem zato sto volim…videcemo da li to dovoljno.

Reply
Vopi авг 8, 2012 at 19:25

Najkvalitetnija prva postava u zadnje tri godine ali klupa katastrofalna tako da što se tiče prvenstva slobodno već sad možemo reći da smo pukli.

Reply
Nikola авг 8, 2012 at 18:53

http://fkcrvenazvezdanews.net/i-fanovi-olimpijakosa-stizu-u-nikoziju/
У Белорусији Фратриа,на Кипру Гате7
ТРИ КЛУБА , ДВЕ БОЈЕ,ЈЕДНА ВЕРА !

Reply
MILAN KG авг 8, 2012 at 18:44

na kom kanalu ima prenos?

Reply
nele авг 8, 2012 at 20:35

rts 1 prvo pluvreme,rts 2 drugo poluvreme

Reply
MILAN KG авг 9, 2012 at 00:38

hvala 😉

Reply
Bolesnik авг 8, 2012 at 18:38

Idemo Radimo!

Reply
neko iz mase авг 8, 2012 at 19:08

i muda ladimo.

Reply

Leave a Comment