Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаФудбал

МЦЗ на Кипру, први дан: После кише дође сунце

Никозија, данас
Никозија, данас
Никозија, данас

Они који верују у симболику можда неће са одушевљењем прочитати вест о времену које је дочекало црвено-беле на Кипру. Већ како се авион “Авиогенекса“ пробијао кроз сиве облаке изнад Ларнаке могло се наслутити да нас ускоро чека права провала облака. Међутим, оно што нисмо знали је да летњи пљусак на Кипру зна да потраје знатно дуже него онај у Србији, а температура падне и за више од 10 степени, а када се напокон и заврши, све се врати на старо. Хладан ваздух поново замени врели, готово пустињски, а на до пре пар минута поплављеним улицама, готово да нема трага олује.

По самом слетању на Кипар играчи су раздвојени од новинара и пријатеља клуба како би могли на миру да се припремају за сутрашњу утакмицу, тако да нам није преостало ништа друго него да време до тренинга прекратимо обиласком Никозије. Главни град Кипра је вероватно јединствен у свету, наиме, после вишегодишњих сукоба град је подељен на грчки и турски део, а да бисте прешли са једне на другу страну потребно је да покажете пасош. Међутим, и поред те званичне поделе рекло би се да су људи научили да живе заједно, мада је евидентно да грчки језик доминира овим делом Никозије. Сам град представља спој модерне и традиционалне архитектуре, а приметан је и велики број различитих нација на његовим улицама. Оно што је за људе из Србије јако битно су, наравно, цене. Једино што можемо да вам кажемо је то да добро попуните новчаник уколико решите да посетите Кипар. Домаће пиво осредњег квалитета је 4 евра, а традиционални грчки гирос је од 4 до 8 евра.

После обиласка знаменитости Никозије на ред је дошао и тренинг. На самом почетку играчи су урадили вежбе истезања, а затим су подељени у неколико група спроводили различите замисли тренера Просинечког. На нешто краћем тренингу него што траје уобичајено, рађене су вежбе експлозивности са и без лопте, вежбе технике, а затим се прешло на игру на два гола на скраћеном терену. Са пар потеза су се истакли Димитријевић и Асамоа, који је на тренингу играо за црвене, тј. за онај тим који су чинили већина играча из стандардних 11. Да ли је то знак да је Роби решио да пружи шансу младом играчу из Гане остаје нам да видимо сутра. На крају тренинга једна група играча је вежбала слободне ударце, док је Роби издвојио неколико њих, углавном из одбране и поделио им савете који су остали тајна за присутне новинаре.

На конференцији за штампу након тренинга, Роберт Просинечки је рекао да очекује добру утакмицу и да је екипа спремна. На питање о саставу тима кратко је рекао:

-Наравно да знам којих 11 ћу да пошаљем на терен, али наравно да нећу да вам то сад кажем. Нека се мало изненаде сутра.

Првотимци Миливојевић, Лазовић и Јовановић су истакли да су спремни за сутрашњи меч и да с обзиром на резултат из Београда домаћи терен може да буде и притисак за екипу Омоније уколико Црвена звезда постигне гол.

Киша нас је дочекала, а после ње је дошло сунце. Нека тако буде и сутра, немамо ништа против.

Из Никозије за читаоце МЦЗ-а, Н.Симић.

Шупут и Симоновић
Шљиванчанин, фото: "Новости"Шефик, фото: "Новости"Jasna ŠekarićFK Šahtjor Soligorsk

 

Вест можете коментарисати и на нашем форуму овде.

Повезане вести

30 comments

mile авг 9, 2012 at 04:43

Vi se zezate sa kiprankama i tim drangulijama, a ja na Yt gledam ove nase momke na aerodromu u Larnaki… gledam ih i puno mi srce. Imamo bre najlepsi tim u ligi 🙂 Ne zna se koji je visociji, tanji, lepo podsisani, uredni nekako… A i onaj Zuti se uklapa u celu sliku. Kao da je tu od uvek. I on se obrijao, uljudio, cak se jedared i nasmesio. Pa vecito nasmejani trener golmana, kako mu bese ime? Maksimovic?
I koliko god me ljutili, nervirali, koliko ih god psovao dok ih gledam kako se vucaraju po terenu bez zelje i volje… nikad im necu okrenuti ledja, nikada. Uvek cu da ih bodrim i uvek cu da budem uz njih.
Dajte bre momci, obradujte nas sutra. Pa i ako ne uspemo da nam komentari budu „Jebi ga, bili smo dobri, nismo imali srece“, a ne vecito isti „Igrali ste ko babe, stojite ko panjevi, vrcete loptu nazad po sto puta…“
Molim vas, odigrajte za nas samo jednom sa srcem i zeljom. Molim vas.

Reply
ShoNara авг 9, 2012 at 10:24

Fali nam jedan ko Teodosic, cupav, neobrijan, al smeker. Takvi prave razliku, a ne ovi uredno podsisani. 😀

Reply
Dragan Kg авг 8, 2012 at 23:59

Koliko god bio razocaran zbog svega sto se desava u i oko naseg kluba, zbog igre bez igre, ipak verujem da mozemo da izbacimo Omoniju, neka primimo 2 gola, ali i neka damo toliko pa neka se oni jedu. Podrzavam ideju da spic cine Kasalica i Asamoa, mada mislim da su sanse da se tako nesto desi 0.5%. I jos nesto, nisam mogao da ne udjem na Mondo i procitam po neki komentar ovih pacenika pored nas, i jedan me je bas nasmejao, kaze lik “ i zbog ovoga ja nisam gledao srecne ljude???!!! „

Reply
Goran авг 9, 2012 at 00:29

Ima reprizu hahaha.

Reply
Sveta Predić авг 8, 2012 at 23:59

Bravo Simo!Samo radi!

Reply
Tuđman Franja Doživotna авг 8, 2012 at 23:16

Nadam se da će ovako da izgleda:
http://www.footballuser.com/formations/2012/08/481192_FC_Red_Star_Belgrade.jpg
Asamoa jer lek za njihove centralne bekove,a Nenadić jer je Mladenović u očajnoj formi,a i igraćemo na kontre,pa nam treba pouzdan duel-igrač u odbrani.Ključna uloga ide Lazi,tražimo brzog veznjaka koji može da promeni ritam,a usput i da šutne sa distance,pa evo ga Laza,glavom i bradom.

Reply
ShoNara авг 8, 2012 at 23:36

U potpunosti se slazem sa tobom, ali realnije je da sutra padne sneg nego da izadjemo u tom sastavu.

Reply
Goran авг 9, 2012 at 00:30

Ključni veznjak je Bakić koga nema.

Reply
goran авг 9, 2012 at 09:53

Ime zna li se ista za tog coveka gledao sam neke njegove utakmice tacno covek koji bi nam danaas trebao odlican veznjak

Reply
Goran авг 9, 2012 at 00:31

A ti znaš u kakvoj je formi Nenadić?

Reply
Tuđman Franja Doživotna авг 9, 2012 at 00:41

Ne,ali znam koje su mu jače strane u igri,a takođe znam da će po toj strani igrati Kristofi,koji je objektivno najveća opasnost.I još znam da Mladenović ni u punoj formi ne može da dobije jači duel.Tako da bih više voleo da vidim Nenadića.

Reply
LUKAA авг 9, 2012 at 11:49

Ja sam za asamou. brz crn i to je dovoljno :DD

Reply
милпар авг 8, 2012 at 22:59

Рецимо да бих волио овако да почнемо. Наравно, Микић умјесто Вешовића.

http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/418251_449899398388062_1344336026_n.jpg

Reply
Bojan авг 8, 2012 at 22:57

Smo Asamou u vatru ima da kida osecam to

Reply
Delija авг 8, 2012 at 22:48

Bolje on nego onaj smotani Milunovic sto nije nista uradio u zvezdi sem gola partizanu i one 200 % sanse iz kojih je postigao golove…Asamoa kralj!

Reply
MILAN KG авг 8, 2012 at 22:54

potpuno se slazem sa tobom milunovic je dobar ali ne toliko natanijel je zmija crna guja

Reply
rille83 авг 8, 2012 at 23:11

Idi leci se bre!!!!!!!!!

Reply
Беране ЦГ авг 8, 2012 at 22:43

Мислим да hемо играти 4-4-2 са лазом у средини.И у зависности од резултата и игре,он hе иhи у напад.Нападачи брзи,Касалица и Асамоа.

Reply
Mare авг 8, 2012 at 22:36

Asamoa umesto Miluna za brz trio :)))

Reply
Goran авг 8, 2012 at 22:28

Šta bi sa novim stadionom hahaha….?

Reply
van basten авг 9, 2012 at 00:14

naci ce tebe peranovic ili ces vec ti sam tamo otici.

Reply
Vlajko авг 8, 2012 at 22:27

Uh kako bi bilo super da Asamoa pocne, prvo nepoznanica je za Kiprane(mada i za nas), ali znamo da je brz, kad ga pogledas onako sa strane vidimo i da je dosta snazan, mozemo da nam koristi i za utrcavanja i za presing na njihovu zadnju liniju. Kakav bi to ultra brz trio bio Asamoa, Kasalica, Lazovic! Onda isto moze Robi onako smekerski da sapne Lazovicu da pazi na Mikica, koji je nazalost trenutno nas najlosiji igrac, i da Laza ima malo defanzivniju ulogu, to ce i biti realno ako u timu bude bilo Asamoe. Mladenovic mora da igra 200 posto bolje nego u prve tri utakmice, jer je ovo do sad bilo jako lose, ja verujem u tog decka i ima moju podrsku. Vezni red mora da pokida, da ostavi dusu i srce, najbolje je da u liniji stoje Micko i Milivojevic(mada Robi mnogo voli Cavu, siguran sam da on pocinje). Ja ga nesto i ne gotivim, al ko ce ga znati, mozda sutra u ovo vreme svi dizemo Cavu u nebesa! Evandro, takodje ko i Mladenovic, mora mnogo, mnogo bolje. Pozadi smo ok, imamo Jovanovica i Maksu, bekovi su najkriticnije pozicije, tako da ko god igra ispred njih morace mnogo da im pomaze. Siguran sam da dajemo makar jedan gol, samo je fora da ga ne primimo. Nisam verovao da cu ovo nekada da izgovorim, ali sutra ce nam dosta faliti Vesovic. IGRAJ I BORI SE AJDEEEEE!

Reply
Goran авг 8, 2012 at 22:29

Asamoa snažan hahaha.

Reply
Vlajko авг 8, 2012 at 22:42

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/s720x720/539112_400674976660071_1697553992_n.jpg
Mozda nije toliko jak ko sto sam ja opisao, ali svakako ne deluje slabo! A ti Gorane koliko vidim, samo ides redom od komentara do komentara, i dezurni si hejter! Daj podrsku ovim momcima, ako neces, nemoj ni da se javljas!

Reply
vracarac авг 8, 2012 at 22:59

Gorane, tvoj partizan je upravo zasluzeno ispao i ponovo platio danak namestenoj tituli, bolje idi na tvoje vesti

Reply
милпар авг 8, 2012 at 22:13

Никола, какве су Кипранке? 😀

Reply
Nikola авг 8, 2012 at 22:19

Prijatno sam iznenađen. 😀

Reply
Беране ЦГ авг 8, 2012 at 22:36

Што,нека ти jе дала?:)

Reply
aleksa авг 8, 2012 at 22:56

Juuuuu Nidzo mogao si i mene da pozoves…….

Reply
aca авг 8, 2012 at 23:38

I TI BI MU DAO

Leave a Comment