Moja Crvena Zvezda
Најновије

МЦЗ на Златибору: Лазићева “тиранија“

Novajlije
Novajlije

Рад, ред и дисциплина! Овако би се најлакше могао описати боравак кошаркаша Црвене звезде на Златибору. Тамо где је Светислав Пешић стао, ту је наставио његов помоћник, сада први тренер Звезде Миливоје Лазић, са циљем да у Звездине витрине донесе нове трофеје.
Интензитет тренинга је изузетно јак, тренира се два пута дневно, први део тренинга је предвиђен за рад без лопте, док је други део тренинга предвиђен за уигравање екипе.

Јутарњи тренинг. Екипа МЦЗ-а након пута и кратког одмора, запутила се заједно са осталим новинарима ка бази црвено-белих на Златибору, где су у дворани у склопу центра „Wai Тai“ приводили крају јутарњи тренинг. Било је евидентно, да на јутарњем, отвореном за јавност, тренингу нећемо видети много тога. Осим серија тројки Ракочевића, Симоновића и Лазића нисмо много тога видели, када је реч о тренингу црвено-белих. Оно што смо могли да приметимо је и то да је Милан Гуровић добио задатак да ради са играчима на поправљању шута ван линије 6,75 м.

Након истезања, играчи су били доступни представницима медија, а ми смо прво замолили популарног Чичу да нам објасни како се сналази у новој улози тренера, али и како сарађује са Ракочевићем са којим је био саиграч:

“ Ово је за мене нови почетак. Када постанеш тренер, мораш да заборавиш да си био играч, и ово је нешто ново у мојој каријери. Све је у најбољем реду, и за сада само гледам и учим. Са Ракочевићем се слажем одлично, били смо заједно у репрезентацији, и он и ја смо велики професионалци и све је у најбољем реду.“

Гуровић је наставио причу о појачањима, као и физичкој спремности екипе:

“ Нисмо још довољно спремни, тек смо у другој недељи тренинга. Радимо максимално овде, ноге су сада тешке, тело не слуша…Крећемо и са припремним мечевима за пар дана, и то је оно што је интересантније играчима. Једноставно, кроз ову фазу припрема мора да се прође, без рада нема ни успеха. За сада смо задовољни појачањима, то су момци који поседују карактер и искуство, као и победнички менталитет и очекујемо да ове сезоне освојимо титулу.“

За крај, Милан је изнео и своја очекивања од предстојеће сезоне:

“ Можемо много! Освојићемо титулу и куп, знамо да у Јадранској лиги само прва два места воде у Евролигу, идемо и тамо да се боримо и дамо све од себе, па ћемо да видимо.“

Доскорашњи капитен Вук Радивојевић у нову сезону улази спреман, након тешке повреде и операције коју је обавио прошле године. Вук је за МЦЗ изнео своје виђење припрема на Златибору:

“ Ово је најтежи део сезоне, али и најбитнији. Битно је да „набацимо“ кондицију и организам доведемо у најбоље стање, како би избегли повреде. Први део припрема је прошао, сада је већ занимљивије, радимо 5 на 5 и полако крећу и утакмице. Атмосфера на тренинзима је одлична, стигла су нам добра појачања и конкуренција на свакој позицији је велика, што нарочито одговара младим играчима. Најбитније је да избегнемо повреде и да наставимо да радимо пуним интензитетом.“

Радивојевић се осврнуо и на долазак новајлија:

“ Највеће појачање је повратак Игора Ракочевића. Ту је и Браун, иако је физички слабије припремљен, види се да је одличан играч, да „зна кошарку“ и да ће бити велико појачање за нас. Амбиције су велике и у свим такмичењима у којима будемо учествовали, ићићемо на освајање. „

Након завршетка тренинга следио је заједнички ручак, а до вечерњег тренинга који је био заказан у 18 сати играчи су одмарали у својим собама. МЦЗ екипа је време између два тренинга искористила да упозна екипе Доњецка и Асесофта, који су такође стационирани на Златибору, припремајући се за нову сезону.

Detalj sa treninga
Detalj sa treninga

Десетак минута пре 18 часова, играчи су полако почели да долазе у дворану. Да је атмосфера у екипи одлична, уверили смо се пре почетка тренинга, када су играчи међусобно збијали шале, а међу расположенијима био је и Елтон Браун, који се феноменално уклопио у екипу. Идила је трајала до тренутка, док на паркет није крочио тренер, Миливоје Лазић. Од старта тренинга, чуо се само глас Лазића. Првих пола сата тренинга рађене су вежбе без лопте, као и вежбе снаге.
А онда, игра 5 на 5, 5 на о, увежбавање акција… Играчи слушају, Лазић бодри играче, али је и кадар повисити тон када не испуне његову замисао.

Играче дели у 3 групе, петорке се смењују једна за другом, Ракочевић до Смиљанића, који погађа:“ Браво Смиљо“, одјекује двораном. Лепи потези виђени су од сва три тима, Николић закуцава, узвраћа Лука Митровић на другој страни.
На сцени ступа Игор са својом петорком. Човић испада у одбрани, Лазић се оглашава:“ Казни га, Игоре! „. Ракочевић то и чини, погађа тројку.
Своје минуте имао је и Браун. На опште одушевљење свих, Браун „кросовером“ избацује из игре Николића и лагано поентира. Успева да угура под кош и Миловановића у следећем нападу, али га блокира Симоновић. Браун насмејан, честита му:“ Nice block“.

Борба под обручима добија и своју нову димензију, атрактивну. Ко други, Савовић почиње да „лети“ по дворани. Прати га Николић, а у серију закуцавања укључују се и Суботић, Митровић и Милутиновић. За крај, својим закуцавањем на диван пас Ракочевића, „монструозно“ завршава Елтон Браун.

 

Elton šutira "penale"
Elton šutira „penale“

Лазић је на крају очитао лекцију играчима како треба да се понашају на терену, а онда су уследиле и серије слободних бацања. Од осталих играча, одскакао је Браун, али не великим серија узастопних погодака. Елтон је, наиме, имао најкраћи низ погођених шутева, само 3.

За крај тренинга, заједнички поздрав на средини терена, означавао је крај још једног напорног дана на Златибору:“ Ко је најбољи?

Звезда!

Вест можете коментарисати и на нашем форуму овде.

Какво је Ваше мишљење о овој теми?

Повезане вести

29 comments

Uros авг 23, 2012 at 13:56

Jel ima mozda neko kartu viska za sever,treba mi za drugara hitno,uzima za 1000rsd? Hvala unapred..

Reply
Djoksonidis авг 23, 2012 at 04:57

Trener Lazic inace ima zavrsen DIF, a osim toga i visu trenersku! Saradjivao sa Dudom i Pesicem, a takodje poznaje i taktiku Vujosevica! Tu je Gurovic koji ce podici nivo suta kod spoljnjih igraca, jos samo da momci sutiraju penale oko 80% i to je to!
Bili smo slozni u tome da nakon plej-ofa Zvezda sa samo tri kvalitetna pojacanja moze do titule,a za cak dve kvalitetne petorke- svaka cast! Uvek sam mastao o timu u kome cemo imati 12 igraca koji ce ravnomerno podeliti 15-25 minuta na terenu i mislim da je to-to!
Zvezda oOoOoO

Reply
Ivan авг 23, 2012 at 00:37

http://www.kurir-info.rs/vujosevic-nova-vlast-kupuje-zvezdi-titulu-clanak-376844

Ima li ljigavije stvorenje od ove vrece masti??!!Demagog i licemer,mafijas!Pu…

Reply
Zvezdass авг 23, 2012 at 00:15

hahhahaa….mogli ste da izbacite to da je Filip ispao u odbrani,i ovako forumi puni negativnih komentara o njemu….NAPRED ZVEZDO,IDEMO SVI ZAJEDNO DO TITULE!!!

Reply
Luka авг 23, 2012 at 02:10

Filip je izuzetno kulturan i vaspitan dečko, koji se zaista mnogo trudi i trenira. Imao je slabiju sezonu baš zbog pritiska od strane nas navijača, i nije zaslužio svo to pljuvanje. Poštujte i njega i njegovog oca koji imaju najbolju nameru!

Reply
noradrenalin авг 22, 2012 at 17:46

Ljudi bice jos pojacanja… i u septembru a ako zatreba i kad pocne takmicenje, rekao nas trener za sos kanal

Reply
dexy122 авг 22, 2012 at 16:22

Ne znam zasto, ali ovakva reportaza me odusevljava, i stvarno mi se svidja da cujem ko kako trenira, i sta ko radi. Samo nastavite sa ovakvim reportazama. Ako moze dnevno.

A Elton Brown mi izgleda kao da ce biti pravi ljubimac navijaca. Zvezdin Shaq!

Reply
Luka авг 22, 2012 at 20:47

Izuzetno pozitivan lik 🙂 Uvek se smeje, uvek 🙂

Reply
Levi brisac авг 22, 2012 at 15:48

Jbt. kolike ruke ima ovaj Braun!!! 🙂

Reply
lpool авг 22, 2012 at 14:44

zna li neko kakav je ovaj trener? kakvu igru forsira?

Reply
ShoNara авг 22, 2012 at 14:51

4-4-2… 😀

Reply
Ariljac авг 22, 2012 at 14:56

😀 😀

Reply
dexy122 авг 22, 2012 at 16:20

Dobro je samo kada imamo dva spica. Nije dobro igrati bunker kada ce pola ABA lige da igra bunker protiv nas. 😀

Reply
ALcaponeDeLiJa авг 22, 2012 at 15:51

Dobar treber,mladja verzija Pesica,radio sa Karijem,radio sa Ivkovicem Dudom i sa debelom svinjom:)…Mlada kopija Pesica,skolovan trener jednom recju,buducnost jbg.negovorim to zato sto je nas,vec je tako…verujem kada uzme sad trofeje da ce ga ceniti mnogo vis enego sto ga sad cene,nazalost u sportu vredis onoliko oliko trofeja imas(nazalost akzme jer nekad treba imat i srece,i eki[pu i svasta nesto)…ono sto ja znam,obraca puno paznje na centre,na traziziciju i sut…sad i imamamo igrace da to sprovedu u igru,nece se nista menjat puno u radu za razliku od Pesica,osim mozda ssto nece imati autoritet kod njih mada kad vidim kako je dobijao kazne nije nam taj autoritet nista dobro doneo:0.Lazic je stabilna licnost,uporan,a vidi se i na snimcima da je strpljen dosta,neualzi u euforiju niti da je neki sad …jednostavno normalan trener,mlad i dobar trener…!:)

Reply
ShoNara авг 22, 2012 at 14:35

Dobri smo, svidja mi se kakvu smo ekipu sastavili, fali tu jos dosta. Fali nam najbitniji igrac na terenu, a to je plejmejker. Valjda ste primetili kada u reprezentaciji teodosic izadje iz igre da kvalitet igre naglo opada.
Prva petorka ce na biti ubitacna: 1 ?, 2 Rakocevic, 3 Moris, 4 Savovic, 5 Braun.
Izmene 1 Covic, Cvetkovic, 2 Milutinovic, Lazic, Radivojevic 3 Simonovic, Smiljanic, 4 Subotic, Mitrovic, 5 Nikolic, Milovanovic. Ova ekipa bi trebala da osvoji domaca takmicenja i da u jadranskoj ligi izbori Evroligu.

Reply
Марко авг 22, 2012 at 14:48

Upravo tako. Milism da je Nedovic, uz jednog iskusnog pleja koji bi ga pokrivao i Cveleta kome evidentno treba iskustvo, mogao da eksplodira ove godine. Ali posto do toga nece doci, plasim se da je sada mozda vec kasno da se dovede 1 koji bi bio u rangu igraca koje imamo na ostalim pozicijama.

Reply
ISTINA! авг 22, 2012 at 14:22

Eh da je sad Pesic tu, osvojili bi Evro Kup lagano!

Reply
milos 90 авг 22, 2012 at 14:05

Meni ne radi forum…

Dobicemo partlidzan sto posto!!!

Reply
Ariljac авг 22, 2012 at 14:04

Svaka cast Luka!

Reply
***DeLiJa***1OO% авг 22, 2012 at 14:03 Reply
ShoNara авг 22, 2012 at 14:05

Ja bih rekao da je to Milovanovic, izgleda snazno, visok je, deluje da nije trom. Nadam se da ce postati dobar igrac.

Reply
***DeLiJa***1OO% авг 22, 2012 at 14:09

a ovaj treci sa leve strane???ostale znam,a ove ne

Reply
ShoNara авг 22, 2012 at 14:14

Mislim da se preziva Smiljanic.

Reply
orionbre авг 22, 2012 at 14:12

Milovanovic, pored njega su Mitrovic i Smiljanic

Reply
БојанЗецБЛ авг 22, 2012 at 13:50

Надам се да ће се Лазићева тиранија са припрема наставити и у првенству! Звезда оооооооо…

Reply
ND авг 22, 2012 at 13:47

Зашто не ради форум и зашто моје ћириличне коментаре пребацујете на латиницу?
Хвала унапред.

Reply
ND авг 22, 2012 at 13:51

Форум ради,али ме интересује за пребацивање у латиницу?

Reply
Goran авг 22, 2012 at 13:55

Imaš izbor pisma gore desno, izaberi ćirilicu.

Reply
милпар авг 22, 2012 at 13:52

Форум сада ради, аматери ноћас нешто шупали око сервера, па није радио до јутрос. Не пребацују они коментаре, него то ради аутоматски. Имаш са стране: „Избор писма“, па одабери ћирилицу. 😉

Reply

Leave a Comment