Морис Алмонд: „Чуо сам за навијаче“

5034dc8391d61al_headline

Морис Алмонд допутовао је у Београд. Летом преко Франкфурта тамнопути Американац нешто после 13 сати стигао је у наш главни град и већ у београдској ваздушној луци био је одевен у црвено-беле клупске боје. Иако је пут био прилично дуг и напоран Алмонд је био врло добро расположен.

Некадашњи 25. пик са НБА драфта прилично је упознат у какву средину долази. На то су без сваке сумње упутили и одговори на питања новинара који су га сачекали на београдском аеродрому Никола Тесла.

Шта знате о новом клубу – било је прво питање у низу:

„Прва ствар коју сам сазнао о Црвеној звезди су њени навијачи. Играо сам у неколико клубова у Европи, у Шпанији, Италији, са неколико српских кошаркаша и оно што сам добро научио и запамтио су приче о њеним навијачима и ривалство са Партизаном“, рекао је са поносом Алмонд.

На питање да ли познаје неке од нових саиграча и шта мисли о њима Алмонд је одговорио

„Играо сам против Елтона Брауна раније. Могу само да кажем да ми је драго што је у мом тиму“, истакао је Алмонд не кријући осмех.

На констатацију да ће Црвена звезда ове сезоне играти на четири фронта Алмонд је додао:

„Веома сам узбуђен што ће клуб ове сезоне учествовати у неколико такмичења. Већи број такмичења значи и прилику да се узме већи број трофеја. Једва чекам да све то почне.“

Алмонд је познат као одличан шутер, а навијачи Црвене звезде од њега могу да очекују и…

„Да ћу играти чврсто и да ћу се увек трудити да моја екипа победи.“

Играјући за Реал Мадрид Алмонд је имао прилике да се упозна са Новицом Величковићем и Марком Јарићем, док је у Италији био саиграч са Немањом Александровим

„Немања ми је показивао слике и снимке навијача Црвене звезде на Ју-тјубу, тако да сам са свим тим већ добро упознат. Људи су ми заиста много причали о томе да у Србији живе најбољи навијачи на свету“, рекао је Алмонд и потом додао:

„Сви српски кошаркаши играју веома чврсто. Они са којима сам играо су спремни да сруше зид, ако им то тренер каже, за њих не постоје препреке. Радујем се што ћу бити у прилици да играм на том нивоу.“

Алмонд је рекордер развојне НБА лиге по броју поена, пошто је на једном мечу убацио чак 53 коша. Да ли ће и у Звезди бити тако ефикасан – било је последње питање новинара.

„То је прошлост“ насмејао се Алмонд и потом скромно додао:

„Навијачи могу да очекују победе, а кад побеђујемо сви постижу поене.“

Алмонд ће у четвртак 23 августа обавити лекарске прегледе и потом ће се прикључити екипи на базичним припремама на Златибору.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму овде.