Радаковић на новој функцији?

radak 5f

Радивоје Радаковић више није кондициони тренер Црвене звезде. Без обзира на све референце које поседује и сву научну и примењену стручност коју је показао у раду на физичкој припремни екипе, нови тренер Александар Јанковић и Радаковић нису успели да се договоре о наставку сарадње. Разлог је разичито схватање система и начина припреме играча. Сада већ бившем кондиционом тренеру понуђена је нова улога у припреми екипе у којој он није видео себе. Без икакве зле крви, било каквих сукоба и несугласица, Радаковић је образложио о чему се ради.

„Не желим да правим било какву компарацију о начину рада који сам ја имао и новом који је замислио нови шеф стручног штаба. Имам своје методе, за које верујем да су исправне и једноставно не видим себе у новим замислима везаним за физичку припрему играча. Једноставно, разликује се од мог поимања рада„, истакао је Радаковић.

Без обзира на престанак рада у стручном штабу, Радаковић жели да спречи све злонамерне коментаре и евентуалне приче око његовог сукоба са било ким из Црвене звезде.

„Не осећам никакву љутњу. Увек сам био за џентментски приступ проблему и иако желим да избегнем фразе и флоскуле, истичем да сам у Звезди доживео дивне тренутке и да је то један од најлепших периода у мом животу, и поред свакодневних потешкоћа кроз клуб као што је Црвена звезда тренутно пролази. Као Звездаш, дајем пуну подршку новом стручном штабу и желим им да остваре успех који сви очекујемо. Не бих да се понављам, јер то није у мојој природи, али једноставно морам да изустим и оно што је Роберт Просинечки рекао приликом одласка, а то је да сам заљубљен у момке које смо тренирали, и бодрићу их исто онако као и док сам свакодневно био са њима на терену. Мислим да смо остварили феноменалан однос и да се ради о играчима који заслужују да носе Звездин дрес. Тешко је говорити о емоцијама према клубу који волите, а да не користите неке поетичне и патетичне изјаве, али заиста је тако. Период проведен у Звезди је за мене представљао сатисфакцију за сав мој рад и енергију„, рекао је Радаковић.

Да се стручност Радаковића истински цени на Маракани, говори и понуда коју је професор добио од људи из Црвене звезде.

„Почаствован сам новом понудом коју сам добио од управе клуба. И то није сирова куртоазија. Теоретски, остављам могућност да останем на Маракани на другој функцији, али не бих о томе пред оно што очекује екипу у наредних пар дана. Понуда је изузетно вредна размишљања, разматрања и надасве захвалности. Када добијете тако нешто у оваквом тренутку, не можете а да не будете почаствовани и задовољни, јер је то потврда да оно у шта верујете и што покушавате да испољите у свакој секунди свог дејства на терену, можда и има призвук квалитетног„,  јасно је поручио Радаковић, и открио зашто у овом тренутку не жели да каже о каквом се предлогу ради:

„Сада је најважније да све снаге усмеримо на утакмицу са Бордоом. Сви морамо да дамо све од себе колико је у нашој моћи, да помогнемо момцима на терену да пруже добру партију. Све друго у овом тренутку је мање важно јер су Звезда и њени резултати изнад свакога од нас“,  закључио је Радаковић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму овде.