Moja Crvena Zvezda
Звездаши широм светаФудбал

Ернан Баркос – Од „Варкоса“ до репрезентације Аргентине

Сви Звездаши сигурно се сећају Ернана Баркоса, момка који је у Црвеној звезди постигао само три поготка и буквално био исмејаван од стране једног дела јавности и „фудбалских стручњака“.

У Звезду је дошао након две сјајне сезоне у Гуаранију и Олмеду, где је постигао укупно 34 гола, али је у црвено-белом дресу погодио само три пута – два пута у финишу меча против Баната и један против Телеоптика, у оквиру такмичења у Купу Србије.

Након Звезде, Баркос је „експлодирао“. Након просечне сезоне у Хуракану, у Кини је на 28 мечева постигао 17 голова, што је било довољно за трансфер у ЛДУ Кито, где је постигао 38 погодака на 64 меча. Након тога, следи интересовање Интера и многих европских и јужноамеричких клубова за овог центарфора, али и одлазак у Палмеирас, за велику суму новца.

У Бразилу је до сада постигао укупно 21 погодак на 41 мечу, што је било довољно да заслужи позив у репрезентацију Аргентине, где ће се за место у тиму борити са Агуером, Месијем, Игуаином, Паласијом, Лавецијем… Баркос је након позива изјавио:

„Не могу да опишем осећај због позива у национални тим. Спреман сам свој живот да дам за успех Аргентине. И даље нисам свестан да ћу свлачионицу делити са најбољим светским играчима.“

А Звезди није ваљао…

Повезане вести

40 comments

Pera delija сеп 2, 2012 at 22:21

Provereno Koroman nije hteo dodat Barkosu nego samo Jestri.

Reply
comi сеп 2, 2012 at 20:03

eee cime se mi bavimo..stvarno smo nostalgicari

Reply
milos 90 сеп 2, 2012 at 17:54

Steta sto nam nije valjo,a sada igra za Argentinu

Reply
nenad сеп 2, 2012 at 17:09

najbolje rezultate u ligi smo imali sa pizonom,a osim isaka glavni igraci su uglavnom bili domaci i to veoma jeftini.mi bi tada uzeli titulu da lukic i kompanija nisu napravili cudan potez smenom pizona a dovodjenjem dostanica,koji je unistio tu i sledecu sezonu,jer je odmah ispao iz evrope i u 1.kolu 0-0 u smederevu i onda ostavka.vecina igraca je igrala u zivotnoj formi:lekic,ninkov,lazetic,perovic,stamenkovic,bogdanovic,…a sa klupe su ulazili kadu,savio,jeftic i isto igrali odlicno.

Reply
dusan сеп 2, 2012 at 17:35

pizon je smenjen kada je izgubio od metalca u kragujevcu i kad su glodari prisli na 2 boda. zvezda je igrala najjadniji fudbal kada je trener bio pizon, a ti igraci za koje kapiras da su tada igrali odlicno za to ne znam sta da ti kazem osim da bi mozda trebalo da proveris dioptriju

Reply
babakarniang сеп 2, 2012 at 17:58

Odlično!? Ja znam da jedna stvar, pojedincima često može izgledati različito, ali ono nazvati ‘odličnim’, e zato je potrebna pripomoć nedozvoljenih, ali zato halucinogenih supstancija.
Inače, u Smederevu nas je vodio Isus Kristić – Superstar.

Reply
marrre сеп 2, 2012 at 23:33

Pa sta igrali odlicno nismo mogli da se skrpimo sve smo radili na silu pa uporedi ovu i onu tad ekipu nemoze ni da se poredi druze .

Reply
Žile сеп 2, 2012 at 17:00

Barkosa smo trebali sačekati i isplatio bi nam se garantovano.Gde god igra prvi je strelac ekipe,bio bi to i kod nas,verovatno mu je trebalo više vremena da se uklopi.Ipak on je ni prvi ni poslednji igrač koga nismo dovoljno istrpeli,to se svuda dešava ne smo kod nas.Seća li se neko da je Anri iz Monaka prešao u Juventus,odigrao prosečno(čini mi se 6 meseci),mislili su da je promašena investicija,uzeo ga Arsenal i dalje svi znate-postao je jedan od najboljih napadača na svetu.Zato kad neki naš igrač pogreši nemojte odmah da mu zviždite,nego aplauz i još jača podrška!
UPRAVA NAPOLJE!

Reply
dusan сеп 2, 2012 at 16:43

oni koji su ga prozvali „varkos“ ili nemaju gram mozga ili su pisali za 50 evra narucene tekstove da bi u zvezdi igrali neki nasi „provereni“ igraci za koje sada niko ne zna gde su. imali smo reprezentativca argentine i to nismo iskoristili, a sada se pitamo zasto smo tu gde jesmo. kod nas prednost imaju oni koji se kao lav bore i ostavljaju srce na terenu. bolje da su oni na safariju, a igraci kao barkos ovde.

Reply
marrre сеп 2, 2012 at 23:35

xaxaxa da istina ziva sjecam se vratoli tada Jestru sa 35 godina covek nije mogo da igra 15 minuta a primo 30 000 hiljada nedeljnu platu ukopali se za sva vremena

Reply
TRUE сеп 2, 2012 at 16:07

On je dobio sansu,vec sto nista nije pokazao to je druga stvar

Reply
savicm86 сеп 2, 2012 at 15:48

nasi cuveni novinarcici, inace vrsni poznavaoci fudbala, koji su ismevali mnoge, pa ih kasnije kovali u zvezde, uskakali sami sebi u usta.secam se podrugljivih tekstova o princu tejgu kada ga je zvezda htela, kako zvezda dovodi nekog tamo afrikanca iz plemena, a kasnije ga selili u najjace klubove posle 5 golova koje je dao u pfc.ko jos uzima za ozbiljnu sta pisu novinarski ljigavci.

Reply
Ryber Palunko сеп 2, 2012 at 23:41

Jeste, brate, ali 3/4 naših navijača progutaju što god im ta piskarala serviraju. Pa dan danas se na stranicama ovog foruma da pročitati da je Barkos, o gle doskočice, drvo! Uostalom, naš sadašnji trener, srpski Murinjo, je dobrano kumovao olajavanju sve trojice: Barkosa, Moline i Salasa. Čak je i tvrdio da je Blažić, sasvim dobra zamjena za Mao-a. Jbg, ja ne mogu glumatati da se ne sjećam stvari koje bi rado zaboravi, kao većina.

Reply
Zeljko сеп 2, 2012 at 15:34

On kad je bio u Zvezdi nije mogao da se sastavi sa loptom.

Reply
Ryber Palunko сеп 2, 2012 at 23:43

I to ponajprije zato što je nije niti dobijao, a špicevu teško u mrežu smještaju nepostojeće lopte. Uostalom, koliko mi o fudbalu znamo, vidi se iz priloženog.

Reply
Uros сеп 2, 2012 at 15:34

Drago mi je kad vidim da igraci koje je dovodio Piksi prave karijeru po svetu,jel Piksi je po nekima najvise unistio Zvezdu,a igraci su mu bili sveredom felericni po pricama kriticara,istih onih koji danas lukicu cetvrtu godinu zaredom daju poverenje i pricaju ako sad ne osvoji titulu onda je kraj,ma nemoj molim te,kraj je njima odavno,pa ni sreca nece da nas pogleda dok je ova banda na celu kluba.Felericni Barkos-reprezentacija Argentine,Salas kraca noga-kup libertadores,Molina-uspesna karijera posle Zvezde,Kastiljo-najbolji stranac u nasoj istoriji,nije lose,pogledajte ko je posle njih dolazio bice vam sve jasno.Pozdrav svim pravim Zvezdasima!!!!!!!

Reply
Chinez сеп 2, 2012 at 15:01

Poslednji vrhunski stranci koji su dolazili u Zvezdu su Barkos, Molina i Salas, mozda i Kastiljo.
Mada to su i prvi i poslednji dobri stranci. I za Klea se moze reci da je bio dobar, Oumaru takodje, sve ostalo je ispod proseka. Evandro i Kadu jesu bili solidni, ali nije to to, Paseko je vrhunski igrac, ali povreda i neke gluposti su ga sprecili da pokaze nesto u Zvezdi, ali sumnjam da ce ikad vise moci da igra dobar fudbal.
Nikad nismo umeli sa strancima.

Reply
Kid сеп 2, 2012 at 18:09

Po meni je Isah jedan od boljih stranaca!

Reply
istina сеп 2, 2012 at 15:00

Cisto da se zabelezi, najveci deo te sezone trener nam je bio nas danasnji trener.
Prednost u odnosu na Molinu su imali Burzanovic, Milijas i Milovanovic a u odnosu na Barkosa Filip Djordjevic,Jestro Gol i pitaj boga ko jos ne.
Takodje, Salas je dve godine kasnije osvojio COPA LIBERTADORES (ulazio sa klupe) a u Zvezdi terena nije video kod naseg „strucnjaka“.

Reply
Chinez сеп 2, 2012 at 15:09

Da veliki je problem sto nasi strucnjaci misle da mogu bez stranaca. Da mi imamo Molinu i Salasa na sredini i Barkosa u napadu nebi morali da se nerviramo sto Dimitrijevic ne ume da sutne na gol, a kamo li uposli napadaca.
Kad se setim da je Salas poceo samo jednu utakmicu i na njoj ima dve asistencije, obe za Barkosa i da posle nije igra prakticno nimalo, pa kako nesto da postignemo. Igrao je Burzanovic koji nikad nista nije uradio, gori je od Gume Bogdanovica.

Reply
mladenNk сеп 2, 2012 at 15:10

Vidis kako lupetsas, sezona je pocela sa Boskom Djurovskim koji je smijenjen posle poraza od Rendzersa u Skotskoj, ekipu je vodio Kosanovic skoro citavu jesen. Smijenjen je poslije kriminalne taktike u Grckoj protiv Arisa kad smo pukli 3-0. Jankovic je dosao na gotovu stetu, pred Bolton i Bragu kad je vec zima u Evropi bila samo san a igraci poput Salasa i Barkosa uveliko ismejani i skrajnuti. Molina je igrao odlicno kod Jankovica, sjeti se Smedereva kad je Sale debitovao 2-5 za nas uz evro gol Moline i par asistencija. Poslije ga je Piksi prodao za milion Santosu a Jankovic se tu nije mnogo pitao.

Reply
istina сеп 2, 2012 at 16:57

Sto ce reci da je Jankovic ekipu vodio od Novembra tj najveci deo sezone !! Da, Molina je odigrao odlicno tu utakmicu ali zasto onda nije imao prednost u odnosu na domace „zvezde“??

Reply
Ryber Palunko сеп 2, 2012 at 23:46

Zato što je Janković rekao da je Blažić sasvim dobra zamjena za Molinu. Zar je moguće da se toga niko ne sjeća, mada mislim da je u pitanju to što ‘neće da sejeća’.

Reply
MladenNk сеп 3, 2012 at 12:43

Covjece Boziji, Molina je igrao kod Jankovica, pa protiv Boltona je igrao 90min, igrao je u prvenstvu konstantno ali ga je Pixi prodao na zimu, a Salasa i Barkosa vratio u J.Ameriku.

Reply
Srđan сеп 2, 2012 at 15:40

Sad si baš lupio! Barkos je igrao najviše tu sezonu i nije NIŠTA pokazao NIŠTA!!! Nije znao da primi loptu ni da se izbori za istu ma očaj! zbog čega je tako nisam siguran ali istina je da napadači u našoj ligi ne postižu puno golova i ne učestvuju mnogo u igri (što se odrazilo i na repku). Molina je bio odlišan ali zasto je prodat, zašto Salas nije igrao, zasto za Evandra nije uzet ni 1 dinar ostaje da se pitamo mi pravi navijači…

Reply
Stefan DM сеп 2, 2012 at 15:51

Burzanovic je igrao odlicno u Zvezdi!

Reply
Belamour сеп 3, 2012 at 10:55

zato sto je Srpski Murinjo imao procenat od prodaje tih igraca,zato su i igrali….

Reply
minotaur сеп 2, 2012 at 14:56

Stvar je prosta…nije bio dovoljno motivisan da igra u Zvezdi i cinio je sve da iz nje sto prije ode. Tu nije niko kriv.

Reply
Aureliano Buendilja сеп 2, 2012 at 14:42

Da su nam ova dva igraca sa slike u timu mi bi sada bez problema cekali Liverpul u ligi evrope. Posle zvezde su eksplodirali. Isto kao i napadac Edgar. Pa i Kleo je igrao na boljem nivou u Partizanu nego kod nas. Sve to ukazuje na cinjenicu da nesto nije bilo dobro u klubu jer je nemoguce da kod nas ne valjaju a drugima su dobri.

Reply
Djoksonidis сеп 2, 2012 at 14:33

Barkosu zelim da uskoro debituje-jednom Zvezdas-uvek Zvezdas!
Svi na Marakanu, pobeda nam treba kao lebac!
Zvezda oOoOoO!

Reply
MareMaestro993 сеп 2, 2012 at 14:30

Pocinjem da verujem u one price da domaci igraci nisu hteli da dodaju loptu strancima..

Reply
Spartacus сеп 2, 2012 at 14:22

Ejj…pa ne mora da znaci da ako ima kvalitet za Argentinu da ima i kvalitet za Zvezdu… :p

Reply
vuk сеп 2, 2012 at 14:14

ovaj lik je bio ocajan u zvezdi to svi znaju i dobro se secaju!e sad to sto je on proradio u ovih godinu,godinu i po svaka mu cast..onda nije zasluzivao ni iza gola da stoji..

Reply
Stefan DM сеп 2, 2012 at 14:03

Pa realno u Zvezdi nije nista valjao,jedino da smo ga cekali,ali pitanje sta bi bilo…nije se snasao.

Reply
Vanja сеп 2, 2012 at 14:02

Varkosom su ga proglasili ljudi(preko novinara) koji su svim silama htjeli da sruse Zvezdu i Pixija mnogi od njih su u sadasnjoj upravi, Pixi je ispao zrtveno jagnje jer su mu dragi micovic i miskovic radili iza ledja sve zarad unistenja kluba da bi se otelo Zvezdino zemljiste za miskovicev delta planet. Sva gamad i se brzo rastjerala sa marakane ukoliko bi Gasprom dao podrsku Draganu Dzajicu jer Dzaja je i bez sponzora i podrske od strane drzave uspjesno vodio Zvezdu

Reply
Goran сеп 2, 2012 at 14:44

Ima istine i sve se slaže. Od kad je sklonjen Džajić pre 5 godina nismo mogli da uzmemo titulu.

Reply
FuNjara сеп 2, 2012 at 14:52

Ne lupaj gluposti. Infiormisi se. Piksi je osvojio dve titule. Onda su dosli carobnjaci i qrci, palci. Krah je poceo onda kada je Piksi prodao sve igrace koje je stvorio Dzajic.

Reply
aleksa сеп 2, 2012 at 15:32

I ja bih piksija srusio ja jako dobro znam sta je piksi radio jer mi komsinica radi u zvezdi 20 godina,on nas je unistio i on je zasluzan najvise zbog danasnje situacije u nasem klubu kad moja komsinica koja je zena nevidjene casti,voli zvezdu vise nego iko od vas jer svi znamo u kakvim mi uslovima danas zivimo,ona kaze za piksija da mu zeli sve najgore…

Reply
Vanja сеп 2, 2012 at 16:16

Vjerovatno ti komsinica radi daleko od kancelarija i ozbiljnih poslova i vjerujem da je komsinicu lako izmanipulisati, cudno kako valja Japancima koji su i ime ulice dali po Pixiju a ne valja nama?? Cudna smo mi sorta.

Reply
spawn сеп 2, 2012 at 16:29

dzajic je otisao 2004 a posle toga je Pixi uzeo dve duple krune…nama je sve krenulo nizbrdo kada je Pixi oteran iz Zvezde

Reply

Leave a Comment