Moja Crvena Zvezda
Женски фудбалИнтервјуиФудбал

Јована Дамњановић за МЦЗ : „Рад и труд се исплате“

Jovana Damnjanovic
Наше фудбалерке, убедљиво су савладале Шапчанке, резултатом од чак 0:6. Четири гола, постигла је Јована Дамњановић, наш најефикаснији нападач, која је уз то, члан У19 и А репрезентације Србије. Након утакмице, Јована је са нама поделила своје утиске :

У утакмицу са екипом Шапца смо ушле озбиљно јер смо знале да играмо против екипе која ће играти такозвани „бункер“. Овај бедем није било лако пробити, пошто су се Шапчанке пожртвовано браниле са свих 11 играча. Међутим, када само дале први гол, све је било много лакше. До полувремена смо постигле још 2 гола, и на одмор отишле са предношћу од 3 гола. У другом делу потпуно иста слика, исти однос снага и још 3 гола из леђа голмана екипе ЖФК Шабац.

Искористили смо прилику, да Јовани поставимо још нека питања.

Коментар после победе и освојеног првог места у избору на насем сајту?

Као прво, велика ми је част што сам уопште била у том избору, а сам избор за најбољу спортисткињу је за мене посебна привилегија. Бити изабран међу мноштвом феноменалних спортиста највећег спортског друштва у Србији, је за мене велики подстрек и мотив да радим још више и још јаче. Мислим да је ово још један доказ да се сваки труд и напоран рад исплати.

Како си задовољна протеклом сезоном, и какве су даље амбиције?

Прошлом сезоном смо, може се рећи, задовољни, јер је ипак то била наша дебитантска сезона, тако да се друго место у првенству и финале Купа могу узети као одлични резултати. Међутим, наше амбиције су ове године шампионске и тежићемо ка томе да их и остваримо. Припреме смо одрадиле у Лепенском Виру и у Београду и сматрам да смо одлично припремљене. Очекивања су, као што сам већ рекла, велика, желимо дуплу круну и да следеће године наступимо у Лиги Шампиона.

Можеш ли нам рећи нешто о репрезентацији, шта те очекује?

Што се тиче репрезентације, у јулу сам заједно са саиграчицама из У19 репрезентације, била учесник ЕП, што је за нас историјски успех, зато што је то први пут да се нека наша репрезентативна селекција пласирала на завршни турнир међу 8 најбољих екипа у Европи. У октобру нас очекује први круг квалификација за ЕП које ће бити одиграно следеће године у Велсу (подсетимо, Јована је капитен ове селекције). Такође сам и стандардни члан А репрезентације Србије. Са овом селекцијом ме очекује завршница квалификација за ЕП и почетак припрема за квалификације за наредно СП. У А репрезентацији, осим мене, из ЖФК Црвена Звезда ту су и Нада Живановић, Милица Мијатовић , као и Ана Попов, Андријана Пешић, Тијана Крстић и Ивана Дамњановић, а уз то су заједно са мном и чланови омладинске репрезентације. Омладинске репрезентативке из Звезде су још и Јована Милинковић и Катарина Ђорђевић.

Порука за навијаче, за сајт МЦЗ?

Честитам Вам други рођендан, сјајни сте и имате најбоље информације за навијаче нашег клуба. Све најбоље Вам желим у даљем раду. Навијачима желим да се захвалим што су у избору гласали за мене, а ја ћу се својим трудом и залагањем, заједно са својим саиграчицама трудити да све то оправдам на терену. Такође, позвала бих навијаче да у што већем броју почну да долазе на наше утакмице јер ће заиста имати шта да виде, пуно голова, лепих потеза и асистенција. Ја гарантујем да се нећете покајати.

 

 

                                                   Вест можете коментарисати и на нашем форуму овде.

 

Повезане вести

8 comments

Saša сеп 4, 2012 at 18:44

Lukicu reaguj 😉

Reply
Vlada Tosic сеп 4, 2012 at 17:35

De mogu da preporucim jednu igracicu za nas ZFK ?

Reply
milenko сеп 3, 2012 at 20:51

Ovo postaje degutantno,svaka cast Jovani,ali da li postoje drugi igraci u zfk Crvena zvezda?

Reply
Sveta Predić сеп 3, 2012 at 21:12

Jovana je nas stalni saradnik i pise sve izvestaje sa utakmica.Prakticno clan nase redakcije,prema tome,to nema veze sa degutantnoscu!

Reply
Možda vam se (ne)svidi сеп 7, 2012 at 08:53

Biće onda da vam je redakcija slabašna 🙂

Mislite šta god želite, ali sam saglasan sa prethodnim komentarom – autopromotivne hvalospevke deluju previše bljutavo za moj ukus.

Reply
goksi сеп 3, 2012 at 16:37

ljudi jel zna neko koji dan pada kada se bude igralo u kragujevcu subota ili nedelja hvala

Reply
dexa7 сеп 3, 2012 at 18:38

Subota.

Reply

Leave a Comment