Moja Crvena Zvezda
БлоговиЛукаФудбал

Прелазни рок – анализа учињеног

Сада када је релазни рок напокон завршен(и што се тиче Русије)време је да се сумирају утисци и анализирају одређени потези нашег фудбалског клуба. Иако се на самом старту чинило да овога пута неће бити превише промена у саставу, а поготово што се тиче одлазака, десило се да је одређени број играча из стартне поставе ипак отишао из клуба. Прва идеја је била да се костур екипе задржи, али може се рећи да то и није баш испоштовано.

Прво ћемо кренути од одлазака и свакако најбурнији од свих је одлазак Душка Тошића у Турску. Могло се наслутити да Душко жели да опет оде у иностранство, заради више и покуша да се пробије у неку јачу лигу, али је његов потез „до коске“ разочарао све навијаче Црвене звезде. Поготово када се погледају његове изјаве пре самог одласка, где се из његових речи осетила верност према клубу, те да ће нови уговор бити потписан. На жалост Душко је изиграо управу клуба и тренера Просинечког и побегао са одмора у Турској на потписвање уговора са клубом Генчлербирлиги, забивши свима нож у леђа. Што је још горе то се десило други пут пошто је он већ једном напустио клуб (одлазак у Бетис) када је био потребан тренеру и саиграчима, ради својих личних интереса. Искористио је своје право у уговору и грешка клуба је што је дозволила такву клаузулу, али је опет Душко показао да је веома лоша особа и да не заслужује поштовање навијача и дрес нашег клуба! Срећно му било, али нека се не враћа више!

Поред овог одласка десио се и још један такође неочекиван, а поготово јер је тај играч напокон почео да пружа одличне партије у нашем дресу. Реч је о Кристијану Борхи који је одлучио да више не игра за наш клуб, јер није задовољан односом управе према играчима, првенствено мислећи на неисплаћене обавезе. Његова позајмица требала је да траје још 6 месеци, али су људи из клуба (наводно) одлучили да раскину сарадњу, јер не треба улагати у играча којег касније не могу да откупе 100% (откупна цена 650 хиљада евра). И то је ок, али је Борха причао сасвим другу верзију свега тога. Како год изгубили смо једног доста важног играча у нападу, а његов одлазак навијачи су приметили већ у првим мечевима.

Да су играчи незадовољни, потврдио нам је и одлазак још једног странца, а то је Евандро Гебел. Истина Евандро није пружао увек партије које су се очекивале од њега, али ајде да станем мало и на његову страну. Момак је био други стрелац екипе после Кадуа и уз то забележио неколико важних асистенција. Некако је његово учивак увек остајао у сенци утиска који је остављао на терену, а многи су сматрали да Евандро изгледа тотално незаинтересовано (да не употребим неки ружнији израз) тј. да не даје 100% својих могућности. Ко зна. Можда момак не може да игра када му се не даје редовно плата, треба да издржава породицу од које је одвојен, а од самог старта створен је притисак на њега надимком „Маестро“, док је сада доста цењени Каду кренуо од нуле и временом стекао поверење навијача. Лично сматрам да Евандро јесте добар играч, али да често није имао добре саиграче испред и поред себе, те и његов квалитет није дошао до максимума. За добар фудбал је потребно више добрих играча. Истина његове игре не вреде 400 хиљада по сезони колико би зарађивао да је остао(потписан растући уговор). На изненађење свих нас по одласку смо сазнали да је он уствари био на позјамици, иако је на промоцији било речено да је потписао уговор на три године. Стварно невероватно!

После ова три важна одласка играча из стартне поставе, уследило је и још неколико очекиваних. Пре свега Владана Бинића који је отишао у Раднички из Ниша, мада се не зна да ли је отишао за стално или опет на позјамицу. Ту је и одлазак незадовољног Николе Петковића са којим је раскинут уговор, а он сада брани боје Хапоела из Тел Авива. Уговор је раскинут и са Данијелом Михајловићем који за две године у клубу одиграо само 4 меча углавном због тешке повреде, а он је након раскида успео да се договори са својим претходним клубом – Јагодином. Навијаче је јако занимало шта ће се десити са још једним дуго повређеним играчем , а то је Виницијус Пашеко. На крају на изненађење свих, када се напокон опоравио од тешке повреде, Вини је такође напустио клуб, тј. раскинута је позајмица са његовим матичним клубом Фламенгом. За наш клуб је играо само 25 минута те је остао жал, што овај момак није добио прилику да се више покаже. Виша сила је стварно била немилосрдна према њему. У самом финишу прелазног рока још неки млади играчи напустили су клуб. Ипак не за стално, већ само на позајмицу отишли су Стеван Луковић који је отишао у Колубару, браћа Срнићи Драгољуб и Славољуб отишли су у Чукарички, док су у Банат отишли Огњен Ожеговић и Филип Стојковић. Пре њих клуб је напустио на исти начин и Петар Ђуричковић који је прослеђен Радничком из Крагујевца. Као слободни играчи клуб су напустили Милан Вилотић који сада игра у Грасхоперсу и Бојан Ђорђевић (Раднички Ниш). За сада је непознато шта се дешава са Марком Перовићем, који је такође био незадовољан својим статусом, али је он још увек званично играч нашег клуба. Уколико се његов агент и клуб договоре сарадња ће се наставити и Александар Јанковић ће моћи да рачуна на њега.

Екипа ФК за сезону 2012/13

Што се тиче долазака било је доста тихо до пред сам крај, што и није баш у стилу наших клубова. Занимљиво је да у овом року није било много измишљених трансфера од стране новинара, док се нпр. у претходном прелазном року десило да повежу чак 50 играча са нашим клубом, а да они нису ни близу. Први је стигао Љубо Ненадић(26 год.), као замена за одлазак Николе Петковића и алтернатива за Филипа Младеновића, али за сада није имао прилику да заигра на званичном мечу. Многи се питају какве партије он може да пружи с обзиром да не игра а Младеновић је у веома лошој форми од почетка сезоне. Поред њега представљни су и нови играчи који су пребачени из млађих катерорија, а то су Вељко Симић(17), Вукан Савићевић(18) и Стефан Чикић(18), док је професионални уговор са клубом потписао већ поменути Стеван Луковић. После тога уследио је долазак једног веома битног играча за клуб ове сезоне, а то је Милан Јовановић(29 год.). Овај црногорски репрезентативац на првих пар мечева пружио је одличне партије, а у последња два, три уследио је велики пад форме, највише као последица умора и повреда, а када се томе дода да није имао клуб пре доласка, да није прошао комплетне припреме са клубом као и да је недавно доживео сабраћајну несрећу, може се рећи да је то било очекивано. Са друге стране навијачи се сваки пут чуде зашто овакви играчи не дођу на самом старту припрема, па би и њихова спремност била на много вишем нивоу, а он на пример не би пропустио прва четири меча по доласку. Милана краси сталоженост у важним тренуцима, покривање великог дела терена(важно када Малденовић залута напред), скок игра као и одлична антиципација, што је и најважније за штопера.

Ели Бабаљ(20 год.)  је био наредни играч промовисан у медија центру нашег клуба, а цела прича око његовог доласка добила је на популарности као да долази Кристијано Роналдо лично. Хвалоспеви су стизали са свих страна, али нико није знао ништа конкретно о њему. Све се сводило на то да га тренер Роберт Просинечки жели по сваку цену, али да ни он не зна много о њему, већ је само добио препоруку. То малтене значи да је опет купљен играч преко ЦД-а, што је катастрофалан вид пословања! И опет неспреман играч, и опет  период привикавања, а можда и опет промашај? Ајде ипак да не грешим душу. Можда момак није толико лош и још увек није добио шансу, али да сам скептичан, то сигурно јесам. Како год прича о новом Видуки стварно је занимљива( у најмању руку). На њему је да нам докаже да грешимо.

Уследио је долазак још једног шпица и то у самом финишу прелазног рока. И ја као многи чудио сам се зашто баш сада долази нови шпиц када их имамо довољно у екипи и због чега је онда доведен Бабаљ? Огњен Мудрински (20 год.) нас је ипак разуверио већ на свом првом мечу, када је постигао три гола. И не желим да га хвалим превише још увек, јер једна добра утакмица није довољна за клуб као што је наш, али је почетак свакако феноменалан. На мечевима Јагодине које сам гледао, Огњен је остављао увек одличан утисак , иако је буквално играо сам у нападу. Његова кретња без лопте, осећај за гол, добра игра главом као и грађење лопте, његове су врлине. Може се рећи да је доста сличан играч Борхи, тако ћемо видети како ће се снаћи у наставку. Уз то ради се о играчу који има само 20 година и који за годину, две врло лако може да постане шпиц А репрезентације, поготово јер их нема довољно на тој позицији. Живи били, па видели.

Играч који је највише обрадовао нас са сајта је Ненад Милијаш(29 год.) наравно. Поред тога што сам убеђен да се ради о одличном играчу за наше услове, Милијаш је такође био терет на леђима за МЦЗ екипу јер је компликацијама пре доласка ставио нас у неугодан положај. Ипак после три месеца чекања он је стварно дошао и обрадовао Звездаше који верују у њега. Неки ће рећи да на првом мечу није ништа показао, али се ја уопште не слажем са тим , јер је Мики са пар потеза најавио тотално другачије функционисање везног реда од оног када је ту био Евандро. Лопте које он шаље једноставно имају „навођење“ и само је битно да то испрате и његови саиграчи, који се нису навикли на то. Поготово јер бивши тренер Роби, није дозвољавао дуге лопте. Ја сам убеђен да ће његове лопте у простор имати велику тежину ове сезоне, а што се тиче њеогвих бомби, то је неизбежно.

Последње појачање само пар сати пре истека прелазног рока био је Александар Пантић(20 год.). Млади репрезентативац и бивши члан Рада дошао је у Црвену звезду како би побољшао конкуренцију у одбрани. Може се рећи да подједнако добро покрива и позицију штопера(најчешће играо у младој репрезентацији) и позицију десног бека. Нисам могао да не приметим да момак и није нешто одушевљен доласком у наш клуб, али ајде да то оставимо по страни, јер је било таквих случајева и раније, па су ти играчи играли максимално ангажовано на терену. Како год, он је био жеља тренера Јанковића и очигледно он види у њему доброг играча у перспективи, а када ће имати прилику да дебитује остаје да се види.

Александар Јанковић, нови тренер ФК

И највеће појачање по мом мишљењу је смена тренера. За разлику од многих који су се разочарали одласком Роберта Просинечког, ја сам тиме задољан(гледано само са фудбалске стране, док сам и ја био веома разочаран односом управе према њему), а још када сам сазнао да ће га заменити Алексанар Јанковић сматрао сам то одличним потезом. Без намере да било коме правдам своје ставове, сматрам да Роби није успео да уради доста тога за годину и по дана, иако је имао невиђену подршку навијача, као и да је напокон после много година један тренер остао дуже на клупи од једне сезоне(последњи био Зоран Филиповић 2003.). За то време много лошије екипе могу да поправе своју игру у оба правца, али ми нисмо напредовали. Много је било мањкавости у нашој игири, а његова тврдоглавост коштала нас је неких бољих резултата. Управо због форсирања једног истог система, игра наше екипе постала је толико очигледна и провидна да су се и мање екипе лако спремале за дуел са нама и узимале нам по бод или су нас макар намучиле. Уз то треба додати и податак да је од првих шест екипа на табели дупла победа остварена само против Јагодине, уз два ремија са Радничким 1923 и два пораза од Војводине. То сигурно није довољно за освајање титуле те стварно мислим да је нешто морало да се промени. Сале ће нам донети неку свежину у игри у то сам убеђен, али је ипак потребно мало времена. Првенствено јер се мења формација – сада ћемо играти са два нападача у 4-4-2(навијачи то прижељкују већ дуго!), а и тактика за мечеве ће бити пуна промена. А да не причамо о томе што Сале сваком мечу прилази засебно анализирајући противника ,али и свој тим, док се Роби углавном ослањао на квалитет своје екипе и понављао да ако ми будемо играли добро – победићемо. Наравно у модерном фудбалу се тако не игра, па ни резултати нису били добри. Исто тако Роби је имао и слободу састављања списка појачања, пошто спортског директора није било, али је он упорно понављао на припремама да му не требају нови гирачи. Тиме је наравно он кривицу свалио на себе, јер је имао слободу да каже макар да није задовољан ако већ није било пара.

У сваком случају очекује нас веома добра сезона у наставку. У то сам убеђен, а надам се и да други осећају исти оптимизам. Са новим тренером и новим играчима кренућемо у освајање дупле круне коју толико дуго желимо и чекамо. Мада и не мора да буде дупла…нека другима Куп, али титулу једноставно морамо освојити. Игром на резултат и што више голова, успећемо у томе, а управо то ће нам донети ова ЦРВЕНА ЗВЕЗДА!

[poll id=“84″]

Вест можете коментарисати и на нашем форуму овде.

 

Повезане вести

80 comments

vlada сеп 12, 2012 at 19:35

Konacno neko sa pravom analizom,slazem se u potpunosti za Prosineckog,covek ima harizmu ima ime,voli klub kao niko do sad od trenera ali…ja goreg takticara u zivotu nisam video,pa on nikad nije imao rezervnu varijantu….to sto je on hteo moze samo barselona i niko vise!!! Oni to igraju 20 godina u svim kategorijama jos od johana krojfa
Moje misljenje je (a voleo bi da gresim) da ce biti trener kao Maradona
Ekipa mora da igra sa 2 spica ,narocito nasu ligu jer dzaba ili ako ce vec ovako da se igra mora skroz to drugacije,brze lopta napred i agresivno na loptu a ne da se davi i konstantno vraca unazad pa kad se ne zna sta dalje da se centrira…
Za odbranu i da ne pricam,muke ce imati Jankovic i vrv izgubiti neke bodove dok ih disciplinuje i uigra,jer Robi im je dozvolio da igraju leprsavo sto se najbolje videlo protiv Bordoa ,jednostavno momci imaju kvalitet ali moraju da budu jaki bezkompromisni,odlucni a ne mlaki i uplaseni
Da je Jankovic odradio prelazni rok sve bi bilo lakse i bolje po klub,imam utisak da prati situaciju ,da gleda utakmice ,da zna sta mu treba a Prosinecki je dovodio ili po preporuci ili je nekog video protiv zvezde (primer Ljubo Nenadic koji je u Radnickom bio najkritikovaniji igrac al odigrao tu jednu utakmicu kako treba)
Na zimu bice prava cistka u zvezdi sto se tice igraca ,minimum 10 njih ima da leti

Reply
Patriota сеп 11, 2012 at 11:48

Po mom misljenju, odradjen je solidan posao u prelaznom roku, pa moze se reci i malo vise od toga. Ne zalim ni za Borhom ni za Evandrom, nisu igraci za kojima treba zaliti po meni opet napominjem, jer mnogo boljih ima na nasim prostorima. Ne bi trebalo porediti Mudrinskog i Borhu jer je po meni Mudrinski mnogo bolji i vazno je napomenuti, eksplozivniji! Slasem se sa konstatacijom da je mozda najvece pojacanje upravo nas trener Jankovic, imamo jedan dobar tim sa jednom sada prepoznatljivom igrom i drugacijim pristupom, samo uprava da se promeni da dodju legende kluba i da se zadrze bitni igraci i bice dosta uspeha u narednim godinama! Za sada smo na pravom putu i samo hrabro i napred!!!

Reply
Mimi сеп 11, 2012 at 09:53

Sinoc sam gledao mladu reprezentaciju u Ks-u….po mom misljenju Pantic je mnogo tanak,nekoliko puta je kiksnuo,nije siguran u defanzivi…odusevio me je Gudelj,kad bi mogli zimus da ga dovedemo 🙂

Reply
Djoksonidis сеп 11, 2012 at 02:20

Po mom misljenju-Mudrinski, Milijas,Jovanovic i Pantic su kvalitetna pojacanja! Babalj i Nenadic nepoznanice. U oktobru, u barazu za EP za mlade imacemo desetoricu igraca iz nase Zvezde! Milina je gledati ove momke kako grabe na putu ka
A-timu! Kako bi bilo dobro da uzmemo titulu, pa da zajedno sazru i na putu ka LS! Makar do baraza, a da imamo u dzepu grupnu fazu LE. Ali da nikoga ne prodaju! Tu su stariji igraci za prodaju,ove mlade ne damo! Nismo ih se nagledali u Zvezdi!
Zvezda oOoOoO

Reply
Lazaris сеп 11, 2012 at 01:20

Da se paseko nije povredio Lazovic ne bi eksplodirao jer bi on bio na klupi,a krila bi tad igrali borha i paseko a u spicu Kaludjerovic.

Reply
CZovac сеп 11, 2012 at 02:36

Paseko je doveden da bi igrao LEVO krilo, a Laza je napravio bum na DESNOM!

Reply
delija rs сеп 11, 2012 at 12:07

Koliko se ja sjecam Laza je kod Robija pocinjao kao centralni vezni, takva je bila zamisao…a kad se Paseko povrjedio Robi je rekao da nam ne treba pojacanje na tom mjestu vec da ga imamo u svojim redovima i to je bio Laza….odnosno Borha je presao na lijevo mjesto a Laza na Borhino desno…

Reply
Aleksandar сеп 11, 2012 at 00:02

Nevezano za ovu temu, spominje se dolazak Damarkusa Nelsona. Juce je jedan lik ovde na sajtu, cini mi se da je nick bio Goran, najavio dolazak plejmejkera koji je visok 193 i tezak 91 kg. Pogodite koliko je visok i tezak Nelson 😀

Reply
Libijac сеп 11, 2012 at 00:43

sve dogovoreno 🙂

Reply
Realan сеп 11, 2012 at 08:00

Pa da pokusam 195 cm 93 kg.

Reply
JoseMourinjo сеп 10, 2012 at 23:32

Ljudi ko je ovaj decko na slici prvog tima pored miluna(levo krilo)???
😀

Reply
kalu сеп 10, 2012 at 23:52

Stefan Cikic sada skoro muno grobarima dva komada.:)

Reply
Kastro сеп 10, 2012 at 23:24

Steta za ovog Paseka. Lik je odlican igrac,ali povreda ga sje…. pa nije uspeo da pokaze sta zna i kada se oporavio oni ga vratise. Perovica obavezno treba vratiti u tim. Bio bi odlicno pojacanje po boku, pogotovo ukoliko bi na nasu zalost Lazovic napustio Zvezdu, sto nikako ne bi bilo dobro.

Reply
Dante сеп 10, 2012 at 22:31

Predlog adminima: Mogli biste da sazmete najinteresantnije transfere nase Zvezde od osnivanja kluba do danas, recimo po dekadama. Nekada su transfer sage bile mnogo interesantnije, a ne sada kada su menadzeri i kvazimenadzeri uzeli maha. Svi znamo koliko je interesantnih transfer prica bilo u nasoj istoriji. Pozdrav! 🙂

Reply
Vanja сеп 10, 2012 at 22:27

E moj Luka! Tebi je najvece pojacanje odlazak Robija a dolazak Jankovica? Koliko ti malo znas o fudbalu, kazes nismo popravili igru od kada je Robi dosao? A sjecas li se derbija na kojima nismo mogli da sutnemo na gol? Robi je napravio renesansu na Marakani a to ce ti vrijeme pokazati a valjda ti je i mec protiv Nislija pokazao kako smo se „pojacali“ Robijevim odlaskom. Vjerujem u titulu ali ona nikako nece biti plod smjene trenera vec sasvim drugih razloga. U svakom slucaju ja jos uvjek cekam najvece pojacanje a to je SMJENA NAJGORE UPRAVE U ISTORIJI ZVEZDE!

Reply
mile сеп 11, 2012 at 06:59

Posle ne znam koliko vremena…. NAJBOLJI komentar na ovim stranicama.

Isto tako, dugo nisam procitao tekst kao ovaj. Onako „od oka“. Ipak zadnji pasus je pobedio.
copy
U svakom slučaju očekuje nas veoma dobra sezona u nastavku. U to sam ubeđen, a nadam se i da drugi osećaju isti optimizam. Sa novim trenerom i novim igračima krenućemo u osvajanje duple krune koju toliko dugo želimo i čekamo. Mada i ne mora da bude dupla…neka drugima Kup, ali titulu jednostavno moramo osvojiti. Igrom na rezultat i što više golova, uspećemo u tome, a upravo to će nam doneti ova CRVENA ZVEZDA!

Luka, hajde nam obecaj da ces nakon zavrsenog prvenstva na prolece, opet napisati ovako opsiran tekst. Ali da pomenes sviju poimenice kao sad sto si. Da vidimo sta si pogodio, a sta si fulao.
Obecaj. Da ocenimo koliko si bio realan u pisanju ovog teksta i hoces li na kraju priznati svoje zablude i ovoliki optimizam.

Reply
Luka сеп 11, 2012 at 11:35

Evo obecavam. Sacuvacu ovaj komentar kao napomenu. 😀

Reply
Luka сеп 11, 2012 at 11:43

Robi je derbije dobio sa drugacijom formacijom od one koju je inace forsirao, pa ti vidi da li to ima veze sa napretkom u igri. Nijedan veci mec nismo dobili u onom 4-3-3 barsa sistemu. Evo ja sam ti napisao gore. Samo jagodinu smo dobili 2 puta od prvih 6 ekipa na tabeli…dva poraza od vojvodine i dva remija sa Radnickim 1923. Ako cu da biram ovakvu pobedu protiv Radnickog iz Nisa ili neresene rezultate protiv drugog radnickog, ona biram narvno ovo prvo…

Reply
roberto RS сеп 11, 2012 at 17:28

brate trazijo sam takav komentar jeli meni se cini ljudi ne razumiju da bi i robi doveo boljeg napadaca od babalja da su mu dali para a cim je jankovic dosao dobijo tri igraca a robi otkaz i sad je on kao bolji trener sad se vidi koja je to stela ove nesposobne uprave

Reply
losmi сеп 10, 2012 at 22:19

osamou ste zaboravili?

Reply
Luka сеп 11, 2012 at 11:45

Asamoa je u klub dosao jos zimus.

Reply
delija rs сеп 10, 2012 at 22:07

Glupost je ovo za Pantica…kao covjek nije izgledao srecno pri potpisivanju ugovora, kao navija za Partizan….Ok mozda i navija…ali covjek jednostavno tako izgleda, mrzovoljno i sad na osnovu toga treba da se nesto zakljucuje…cista glupost

Reply
delije sever сеп 10, 2012 at 21:39

o cemu pricate gde su zvezdima deca oteraa sramotaa mafija dovela ove leate ovo je straso idi lukicu zajedo sa prosirckim u pm mmmmmmmmmmmmaaaaaaaaafffffffffffffiiiiiiiiiiiiijjjjjjjjjjjjjoooooooooooo

Reply
x сеп 10, 2012 at 21:39

Велшки навијачи: Звезда познатија од Партизана

Reply
milos 90 сеп 10, 2012 at 21:25

Trebali smo pre Evrope da dovodimo igrace,a ne posle.
Koliko god svi mi voleli Robija,sa onakvom taktimom i formacijom,nebi mogli da dobijemo pola gostovanja….

Reply
sasa сеп 10, 2012 at 21:16

zapamtite sta sam rekao,OGNJEN MUDRINSKI CE BITI NOVA 9-KA SENIORSKE SELEKCIJE SRBIJE ! HAUBICA!

Reply
n сеп 10, 2012 at 21:47

Iz tvoje tastature u Bozje kuciste 😀

Reply
Spartacus сеп 10, 2012 at 20:56

A sto natrpasmo Makedoniju… To treba svakako da nas raduje jer mnogo nasih igraca igra za U-21 reprezentaciju, a i nas trener je selektor! Mudrinski gol i asistencija, Milunovic gol…

Ja bi u Zvezdinom dresu volio da vidim Stevanovica iz Vojvodine koji je vec debitovao za seniorsku reprezentaciju BiH, i Srdjana Grahovca iz banjaluckog Borca koji je najbolji mladi igrac u BiH.

Greska je i sto je prodan Vranjes a da nije dobio priliku da zaigra kako treba, a sad je i on A reprezentativac BiH…a teska srca moram priznati da je trenutno teze dobiti mjesto u BiH reprezentaciji nego u nasoj srpskoj.

Reply
M.V.P сеп 10, 2012 at 22:49

Grahovca mozemo da kupimo, Stevanovica tesko..

Reply
Y/Kv сеп 10, 2012 at 20:08

Napada se Pantic da navija za Partizan, pa njega niko nije mogao da natera ako je tako da dodje u Zvezdu….druga stvar….porucujem upravi da angazuje ovog Rodica iz OFK Beograda, opak je igrac….

Reply
MILAN KG сеп 10, 2012 at 20:46

nema tu grobar ili ciganin idu u zvezdu i pppartizan jer im je bitno za karijeru cast izuzetcima 90 posto gleda da odigra sezonu dve i da se oroda niko to ne gleda navijacki kao mi okoreli cigani.

Reply
Spartanac сеп 10, 2012 at 22:31

Rodic je klasa za Mladenovica…..posten je ovo momak,ali ovaj je prosao skolu OFK Beograda a ovaj Borca iz Cacka…..mlada ubija….samo po meni veza Makedonije vrvi od tanenata…Randjelovic…a da ne pricamo o desetki iz Barse!!!!!!!

Reply
Geo сеп 10, 2012 at 19:59

Danas je rodjendan Dejana Ramba Petkovica.Brazilac me je obavestio o tome,a vi niste.Zaista sam neprijatno iznenadjen.

Reply
Sasa сеп 10, 2012 at 19:56

Bravo za Zvezdine omladince. Ako ste primetili onaj Stefan Spirovski je fantastican igrac, dobro bi nam dosao http://www.transfermarkt.co.uk/en/stefan-spirovski/profil/spieler_66266.html

Reply
kobr90 сеп 10, 2012 at 21:24

mojne lupas,ne moze da duva lopte kod nas

Reply
n сеп 10, 2012 at 21:50

Brate znam da kad je igro u borcu , da nista specijalno nije znao.

Reply
veliki pravi zvezdas сеп 10, 2012 at 19:55

Zelimo sto prije odlazak citave uprave ,sto se tice prelaznog roka slab je bio u Crvenoj Zvezdi i kasno su se doveli igraci u Crvenoj Zvezdi

Reply
dr сеп 10, 2012 at 19:54

2:0 za Srbiju,strelci Mudrinski i Milunovic 🙂 Meni se cini da bi ovi mladji mogli da dobiju starije. Jankovic objasnio kako se postavlja taktika. Mihajlovic forsira Robijevu igru,dodavanja i dominacija u posedu ali golovi nista.

Reply
patriota сеп 10, 2012 at 19:44

Mozete vi da ocrnite Robija koliko hocete, on je trazio da ostanu tri igraca, Lazovic , Borha i Tosic, a ostao je samo Lazovic. Eto koliko se on pitao. Zato je verovatno na kraju i digao sidro. A dovedeni igraci su stvarno za znak pitanja pogotovo poslednji koji ocigledno navija za komsije. Bice sjajan tandem sa Krnetom. A Sale Jankovic je izvikan trener, da je vredeo nesto ne bi ostao u Zvezdi. Proci ce Zvezda kao Lokeren, tako mi deluje. Milijas izduvana mustikla, nema od njega nista. Ako ostane Lukic u upravi za 6 meseci ce biti prica kako se nije zalagao i proci ce isto kao i Milovanovic, Kovacevic, Perovic…

Reply
zvezdaaaa сеп 10, 2012 at 19:04

Nisam zadovoljan odlaskom Borhe,Petkovica,Tosica,mada je on ispao………Evandra iako se nije pokazao kako je trebao…sve u svemu sacekacemo i videti sta je donelo dobro,a sta ne!

Reply
DeckyStrasni сеп 10, 2012 at 18:26

moram nesto o tosicu, on vam je slican kao i stojkovic. nisu se on i stojkovic dzabe mlatili pre i posle svake reprezentativne utakmice zbog one karleuse. samo sa razlikom da stojkovic bas svakog voli kod koga igra a druge mrzi. i tosic bi zbog novca otisao u komsiski klub kao i onaj drugi!

Reply
Los Che сеп 10, 2012 at 18:19

Iskreno mislim da je ovo dobro odrađen prelazni rok. Jovanović je 100% bolji od Tošića, Milijaš je bolji od Evandra a dolaskom Mudrinskog sigurno smo dobili kvalitetnije rješenje od Borhe. Jedina mjesta gdje smo se trebali pojačati, po meni, su bekovi. Još kada dodamo ove igrače koje smo zadržali mislim da smo jači nego prošle sezone. ….ono što će ostati vječna dilema je šta bi Robi uradio sa ovim timom da je ostao još jednu sezonu?!

Reply
fringe сеп 10, 2012 at 17:43

A sta se desilo sa Reljicem? Sto se tice prelaznog roka stice se utisak da smo pojacali napad ali smo oslabili sredinu, mada je dolaskom Milijasa dosta popravljena ali je povreda Kadua zahtevala jos jednog igraca sredine terena. Mada su tu Savicevic, Simic, dobro… Videcemo, u svakom slucaju se nismo znatno ojacali niti pojacali, samo je pitanje mogu li ovi momci doneti titulu na Marakanu, ja se nadam da mogu i verujem u njih! A to cemo videti na kraju sezone…

Reply
fringe сеп 10, 2012 at 17:44

Hteo sam da kazem da se nismo niti pojacali niti oslabili. 😉

Reply
Sova сеп 10, 2012 at 17:05

Zadrzite vi sta ste kupili !!!!

Reply
Vanja сеп 10, 2012 at 16:31

Odgledaj derbije prije Robija i derbije u Robijevoj „eri“ i ako se razumijes u fudbal videces da li smo napredovali sa Robijem.

Reply
dexy122 сеп 10, 2012 at 19:48

Napredovali smo sa timovima koji se ne brane. I verujem da bi mogli isto igrati protiv Bordoa sa Robijevom taktikom, kao i sa Saletovom. Naravno ako ne bi pravili greske u odbrani, a sa Robijevom pas igrom se to lako moze desiti. Sta sam hteo da kazem je da smo kidali protiv partizana, rada, pa cak i protiv vojvodine iako smo izgubili. Sa Robijevom sporom igrom ne moze da se razbije bunker ni betonligasa, a kamoli Novi Pazar, ili Radnicki. Moraju da se forsiraju duge lopte, a on to nije hteo.

Reply
СркиПАЦЗ сеп 10, 2012 at 20:07

Роби има потенцијал ал мора још много да учи.Јер он какав год да је тренер не може да прекопира уефалону.Да нас је он водио Бордо би нас поцепао зато што Роби не зна да причита противника.Сале је прочитао Бордо само тако и тако је знао како да им упропасти игру.Роби је тренер који купује играче према тактици(за то треба времена а данас се то не толерише)док Сале прави тактику према екипи и тако извлачи максимум од њих.Тако да је по мени довођење Салета супер Робијевим стилом играју клубови који имају буџет 100мил.

Reply
dexy122 сеп 10, 2012 at 21:46

Slazem se s tobom. Uz sve to, na Zvezdi se ne uci. Robi jeste bio iznimka jer je legenda naseg kluba, ali niko drugi ne bi kao svoj prvi trenerski zadatak imao da trenira CZ.

Reply
Vanja сеп 10, 2012 at 21:51

A kristic? A ko je dao lukicu,vesicu,adzicu da se uce na Zvezdi? Vrijeme ce dokazati da je jedino Robi vredan Zvezde.

Rasta zna ! сеп 16, 2012 at 03:12

Sta to znaci iznimka?

Vanja сеп 10, 2012 at 16:23

Prelazni rok ocajan. Otisli kljucni ljudi: Prosinecki, Borha, Tosic i Evandro… Nadam se poslednji prelazni rok ove uprave!

Reply
Krkobabić je vanzemaljac сеп 10, 2012 at 16:15

moglo je i bolje al’ dobro je i ovako.. Pantić će biti veliko pojačanje, pa bio on Grobar ili Delija.. Koliko se sećam i za Lazovića su govorili da je Grobar.. Samo nek se razvije u pravog igrača, što se mene tiče može da navija i za Levante ..

Reply
Boban сеп 10, 2012 at 16:19

Ma da.govorili su,ali Grobar ne place onako posle poraza od Bordoa 😉

Reply
kastiljo сеп 10, 2012 at 18:37

upravo to,i za volkova se pricalo da nema veceg cigana od njega pa evo sada mu je crno bela boja u krvi…

Reply
dexy122 сеп 10, 2012 at 19:51

„Ko je grobar mamu im ja? Ko je grobar?“ – Darko Lazovic posle postignutog gola na derbiju. A sto se tice Volkova. Mislim da je on i dalje cigan samo sto je profesionalac. Rekao je negde nesto kao „I dalje ima sanse da zaigram u Zvezdi“, ili tako nesto. Jedna stvar je sigurna, ovakve cigane u ekipi nismo imali jos od Pantele rasnog i njegove generacije.

Reply
miloš сеп 10, 2012 at 15:55

Predrag Luka bi trebalo da dođe na zimu obavezno makar bio zadnji stojićev igrač u zvezdi 😀

Reply
ds сеп 10, 2012 at 16:44

Ma sta ce nam Luka igrac je maneken i realno nije za zvezdu

Reply
Armija 5 сеп 10, 2012 at 17:45

Luka mi je komšija i ne mogu da vam ne kažem da je on kao mladji bio grobar, nosio je uvek dresove Partizana i Juventusa (po kome je i dobio nadimak Tudor, pošto je Juveov dres bio Igora Tudora)… Nama kao klincima je uvek bilo čudno da ciganin navija za Partizan al ajde, svako bira kako mu je volja… No sada to ništa ne znači… ako bi neko ginuo za bilo koji dres koji nosi to je onda on…

Reply
x сеп 10, 2012 at 18:29

i meni je komšija i ja vam kažem da nije grobar

Reply
Armija 5 сеп 10, 2012 at 19:27

Hahahaha onda smo i mi komšije… 😀

Reply
n сеп 10, 2012 at 19:46

Bice malo cudno ako bude rom igrao za zvezdu 😀

Katastrofa сеп 10, 2012 at 15:49

Nenadic se ne moze nazvati pojacanjem kao ni babalj jer nisu odigrali minuta,A ako milijas bude igrao u paru sa dimitrijevicem kuku nama jer ce to biti najsporiji vezni red na svijetu,a nisam ni odusevljen njegovih fizickim stanjem,te njegove lopte cuvene su cesto protiv radnickog zavrsavale 40 metara od igraca ili u aut,go aut.Covjek nije godinu dana igrao a ko zna i kojim intezitetom trenirao.Ovaj mudrinski moze biti pojacanje,a za pantica ne bi davao komentar dok ga ne vidim,jedno ja rad a drugo zvezda….Sve u svemu lose,katastrofalno i pogresno.Nama treba bolji golman,i centralni bek a ne sedam napadaca koji u stvari to i nisu…Dace bog da osvojimo titulu ali ce bit…Uprava napolje pod hitno.ne dovode se igraci zadnji dan prelaznog roka osim ako nisu ekstra klasa..

Reply
Najveće pojačanje сеп 10, 2012 at 15:42

Svi govorimo o igračima koji su došli, a niko ne pominje igrače koji su ostal! Zadržali smo Lazovića, Mijailovića, Milunovića, Milivojevića, Maksimovića, Kasalicu… E to su naša najveća pojačanja… A to ćete videti na zimu kada jedan po jedan budu počeli da odlaze!

Reply
madmix сеп 10, 2012 at 17:50

pa valjda je normalno sto smo ih „zadrzali“ tek su dosli pre 6 meseci!!

Reply
MILAN KG сеп 10, 2012 at 20:49

dosli su zimus hvala bogu da su ostali ko je lud da proda igrace posle 6 meseci.

Reply
жељко сеп 10, 2012 at 15:34

Не бих се сложио да је Младеновић у “веома лошој форми“ на почетку

Reply
милпар сеп 10, 2012 at 19:32

Ни ја… У КАТАСТРОФАЛНОЈ је форми.

Reply
dexy122 сеп 10, 2012 at 19:54

Nije u formi u kakvoj moze da bude. On je sada negde u formi ranga Brigel. Uigrace se on. Malo je zajebano sto on igra vecinom sa Milunovicem na krilu a ni ovaj bas nije u najboljoj formi. Uigrace se oni obojica, a pre toga hteo bih da vidim i Nenadica, posto svi govore da je kiksara bio velika u proslom klubu. Ko zna, mozda procveta kod nas.

Reply
MILAN KG сеп 10, 2012 at 17:01

mi smjo mafijaska drzava tole kaze ne pada mu napamet da ode ako ne odemo na sp tragedija.

Reply
Boban сеп 10, 2012 at 15:24

Filip Malbasic hahahah Panto gde si igrao fudbal do omladinaca ,i koji klub volis ?
26 August at 19:50 · 1

Aleksandar Pantic ja u ofki i navijam za zvezdu [ !!!!!!!!!!!!!! ]
26 August at 19:50

Marko Dmitrovic ne lupaj on je nas, poginuce za sveti grb!!!
26 August at 19:51 · 1

Marko Dmitrovic 😀
26 August at 19:51

Marko Dmitrovic u medjuvremenu, kvota na barsu je 2,15…sve pod hipoteku i na barsu!

Reply
Aleksandar сеп 10, 2012 at 21:54

A odakle je ovo druze? 😀

Reply
Boban сеп 10, 2012 at 23:45

Sa Panticevog fb profila 😀

Reply
Goran сеп 10, 2012 at 15:15

Dobar tekst samo mi nije jasno po čemu si video da je Pantić nezadovoljan s obzirom da se meni čini obrnuto!?

Reply
Luka сеп 10, 2012 at 15:22

Momak je (bar meni) na potpisvanju izgledao tuzno. Nijednom se nije nasmejao, a i pre toga sam cuo da ne navija za nas. Za koga navija u to ne ulazim. Jos postoji prica da je trazio od trenera Rada da ga vodi na utakmicu u Suboticu valjda kako bi Zvezda eventualno odustala jer ne moze da se vrati na vreme.

Reply
gledalac сеп 10, 2012 at 16:05

Ja mislim da je decko dobar profesionalac, po onome sto sam gledao u mladoj reprezentaciji i nesto malo u Radu…Pazite klub nije u bas idealnoj situaciji, najblaze receno i sad ce meni neko da kaze da bi on dosao u klub koji „ne voli ili ne simpatise ni malo“, a zna kakvo je stanje, smatram da je svaki igrac koji je voljan da dodje u Zvezdu u ovako delikatnom trenutku, predani fudbalski radnik i (ako nista) bar simpratizer naseg kluba…Ali meni je najvaznije da on voli da igra fudbal, jer kad izadje na teren nace on imati vremena da razmislja o drugim stvarima osim o nacinu da pomogne svojim drugarima da pobede.

Reply
jankovic сеп 10, 2012 at 15:31

zato ste se vidjelo na njemu da nije bas srecna sto je u zvezdi 😀
pantic je inace grobar koliko sam cuo, al jbg sta je tu je

Reply

Leave a Comment