Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаФудбал

Јанковић: „Идемо само на победе“

Александар Јанковић
Александар Јанковић
Александар Јанковић

Минули период од двадесетак дана откада је сео на врућу тренерску клупу, шеф стручног штаба Црвене звезде, Александар Јанковић оценио је, са пуним правом као успешан.

Паралелно обављајући и функцију селектора младе репрезентације, млади стручњак је успео да обезбеди одлазак нашег националног тима у бараж за одлазак на Европско првенство, док су црвено-бели са њим на челу остварили максималан учинак у два првенствена сусрета. Једини жал остаје због болне елиминације из квалификација за Лигу Европе.

– Жалимо због пораза у Француској и пласмана у групе ЛЕ, али не због очекиваног пре утакмица. Били смо отписани од стране свих и наспрам себе смо имали далеко јачег и скупљег противника. Жалимо због приказаног на терену у двомечу у којем смо били равноправни. Добра игра у тим сусретима нам представља сатисфакцију, али због примљеног гола у последњим тренуцима меча имамо право да жалимо – изјавио је Јанковић.

Ипак, Французи су брзо морали у архиву, јер је наш тим само два дана касније очекивао изузетно важан меч против Радничког из Ниша. Емотивно испражњени и уморни, фудбалери црвено-белих су ипак смогли снаге да у самом финишу не дозволе Нишлијама да однесу бод са Маракане.

– Кључ нашег опоравка после елиминације од Бордоа била је утакмица са Радничким. Сваки меч који долази после европског носи велику тежину са собом, без обзира на противника. Били смо веома исцрпљени, али захваљујући тријумфу, успели смо да се повратимо – јасан је шеф црвено-белих који је показао велику храброст и приврженост клубу са Маракане када је само 48 сати пред утакмицу са Бордоом преузео тим чији су квалитет и карактер јавност и медији већ увелико оспоравали.

– Када сам преузимао екипу, био сам свестан да екипа има устаљене навике од раније и да нећу имати времена за селекцију играча, али то за мене није никакво оправдање. Знао сам шта ме чека, и очекујем да моји играчи кроз време прихватају моје идеје и замисли. Поставили смо критеријуме везане за неке ствари које се трудимо да испоштујемо. Припремни период је много важан, али ми до тада имамо много битних утакмица. Током припрема имате на располагању неколико недеља за тактичко уигравање тима након кога екипа стиче аутоматизам. До тада имамо доста тешких мечева које хоћемо да победимо – истиче стратег црвено-белих.

Свестан је Јанковић да се екипа у неким првенственим сусретима мучи и „прелама“ резултат.

– Очекујем да екипа „прочепи“ и да у неком од наредних сусрета победимо убедљиво. То ће нам много значити на плану самопоуздања. Када склапам мозаик за утакмицу, дешава ми се да немам све коцкице. Али никада у таквим ситуацијама, та коцкица не сме да буде резултат. Све остало можемо да градимо, али победе и голови су увек приоритет – констатује тренер Црвене звезде.

Синоћњом победом против Македоније у Крушевцу са убедљивих 5:1, наша млада репрезентација и званично се нашла у пробраном друштву репрезентација које ће учествовати у баражу за одлазак на Европско првенство. И поред тога већ одмора за нашег тренера није било и он се међу првима појавио на Маракани у уторак јутро.

– Не мешам репрезентацију и Звезду, и имам принцип да увек радим само једну ствар. Јуче сам био срећан због успеха који смо направили, али већ од поноћи и новог дана окренуо сам се обавезама у клубу. Морам да истакнем да је за мене велика привилегија што сам део тима, и када сам преузимао Звезду, нисам имао морала да оставим те сјајне момке. Створили смо изванредну атмосферу у протекле две године, то се осликава и на терену – истакао је млади стручњак.

Међусобно поштовање, борбеност, изванредни односи унутар тима, стандарди су на којима почива и на којима се заснива рад у свакој средини у којој Јанковић ради. У тиму са много различитих карактера, узраста, менталитета и средина из којих долазе то нимало лако није постићи.

– И у репрезентацији и у Звезди, трудим се да играче окупим око истог циља. Не градим личне односе са играчима, то долази тек касније. Однос и поштовање према послу су веома битни за мене, и увек истичем да ако у томе успем, играчима немам шта да замерим, без обзира да ли су терен напустили поражени или као победници. Ако на мечу сви дамо све од себе у смислу борбености, хтења и залагања, ни у случају пораза немам шта да замерим – образложио је шеф стручног штаба најтрофејнијег српског клуба.

У наредном периоду Црвену звезду очекује серија тешких утакмица, гостовања Радничком из Крагујевца, затим Хајдуку из Куле, меч у Купу Србије, заостали меч првог кола у Ивањици, пут у Смедерево, бараж са младом репрезентацијом…

– Свака прва наредна утакмица је најважнија и трудимо се да тако и размишљамо. Црвена звезда увек и на сваком мечу има обавезу да победи. А што се тиче баража за одлазак на ЕП у Израел, сваки противник који нам жреб додели је репрезентација велике историје и традиције. Част је бити у друштву са таквим гигантима. Такође, сигуран сам да са свима можемо да се носимо, и да се пласирамо на завршну представу. Повод за оптимизам градимо на респекту према нашем раду и труду који смо уложили у претходне две године – закључио је Александар Јанковић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму овде.

Повезане вести

15 comments

veliki pravi zvezdas сеп 12, 2012 at 13:54

Samo hrabro treneru Crvene Zvezde Jankovicu i zelimo da vratis titulu na Marakanu

Reply
madness2233 сеп 12, 2012 at 01:14

Kg,Kula,Javor,Spartak 4 meca od 5 u gostima koje sada igramo-ta 4 meca ako dobijemo mislim da smo sigurno 1. ovu jesen.To je kljuc za titulu,i jako su bitne ove 4 utakmice.Mislim da je 5ta protiv smedereva ili bsk-a kuci to ne racunam mada mora se biti oprezan.Pogotovo Kg jer ih prosle sezone nismo dobili.

Reply
Saša Va сеп 12, 2012 at 00:27

Do sledećih reprezentativnih obaveza hoću manje priče i novih petnaest bodova.

Reply
otpisani101 сеп 11, 2012 at 19:09

jankovicu samo titula tebe i zvezdu spasava…ja sam rekao posle utakmice zvezda-radniclki nis,da necu nista kritikovati jer se pobedi u zube ne gleda…pobedjuj svaku utakmicu , osvajaj bodove i titula je nasa…dok ne osvojis titulu-bez komentara…zvezda je zivot,ostalo su sitnice…

Reply
Kari сеп 11, 2012 at 18:50

Razgovaraju nesto o fudbalu Murinjo i Aleksandar Jankovic…I kaze mu Jankovic: Sta bre ti Zoze znas, ja sam za tebe Murinjo! 😀

Reply
realnost сеп 11, 2012 at 23:33

De se ubi boga ti..

Reply
zvezdan сеп 11, 2012 at 18:36

Onog dana kad sam cuo da je Robi dao ostavku kao iz topa sam rekao novi ZVEZDIN TRENER JE SALE JANKOVIC i ako nisam pojma imao da su njemu ponudili mesto trenera NEKAKO MI JE TAJ COVEK UVEK DELIVAO KAO VELIKI CIGAN.

Reply
Kari сеп 11, 2012 at 18:51

Ja sam verovao da ce da postave nekog iskusnog strucnjaka iz omladinske skole ili pomocnog trenera kao sto su uradili kada su postavili Kristica! ONO JE BILO JADNO!!!

Reply
Realno сеп 11, 2012 at 18:10

Lule dunster !!!!
Uprava napolje !!!!

Reply
Neca сеп 11, 2012 at 17:55

Sale je covek kakvom bi ponudio dozivotni ugovor! Najskolovaniji nas trener, mlad i perspektivan, uvek nasmejan i covek siri svima oko sebe pozitivnu energiju, a pritom zna mnogo o fudbalu i ume sa igracima! A najvaznije je da ima nasu punu podrsku, prema tome samo napred Sale!

Reply
Goran сеп 11, 2012 at 16:48

Sale internacionale 🙂

Reply
milos 90 сеп 11, 2012 at 16:26

Svaka cast Sale…

Reply
bojan сеп 11, 2012 at 16:26

Dovoljno ga je pogledati u lice i vidjeti kako zraci pozitivno!!!!

Reply
Boban сеп 11, 2012 at 16:24

JANKOVIC SALE!!!

Reply
Dule сеп 11, 2012 at 16:17

Cestitajte rodjendan Dejanu Stankovicu. Sve najbolje velikom Ciganu.

Reply

Leave a Comment