Moja Crvena Zvezda
ОдбојкаПрипреме

Ана Бјелица: „Бићемо спремне за нову сезону“

Ана Бјелица
Ана Бјелица
Ана Бјелица

Црвено беле са Маракане су већ трећу сезону неприкосновене на домаћој сцени, а са три титуле може да се похвали капитен екипе Ана Бјелица. Сениорска репрезентативка Србије, која ће у наредној сезони представљати прву звезду домаћег Шампионата, жестоко тренира и увелико размишља о првим утакмица свог клуба.

Звезда ће до старта сезоне одиграти неколико јаких турнира, а први, од 14. до 16. септембра у Пољској. Каже Бјелица, вреди се спремати за тако квалитетне мечеве, против најбољих тимова Европе.

– Иако ће нам ноге бити тешке, у Катовицама треба приказати добру игру и оставити повољан утисак. Противници су велике екипе, домаћин Даброва Гурнича, па Азераил из Бакуа и московски Динамо, све учесници Лиге шампиона. Иако нећемо бити комплетне, ти мечеви ће нам добро доћи практично на почетку нове сезоне – почиње Бјелица.

Играчки кадар Црвене звезде је слабији у односу на прошлу сезону?

– Остале смо без три играчице из поставе, а довели смо само Јулију Миловић, дизачицу из Мађарске, која је тренутно са репрезентацијом на Квалификацијама за ЕП. Тек су стигле и јуниорске репрезентативке и сад нас коначно има довољно за игру шест на шест. У суштини, јако смо одрадиле физички део и бићемо спремне за највеће напоре – тврди Бјелица.

У Звезди су чекали ангажман једног квалитетног примача сервиса. Спомињале су се странкиње, причало се о Бразилки. За сада ништа од појачања?

– Чула сам и ја причу на ту тему, још на крају прошле сезоне, а недавно је нешто спомињао и тренер Ратко Павличевић. У принципу не знам шта ће бити до краја, а ми ћемо се потрудити да са овим што имамо, направимо добру игру, како бисмо у првенству и Лиги шампиона оставили добар утисак.

Бјелица је прави универзалац, али се нада да ће целу сезону провести на својој позицији, коректорској?

– Ако затреба, ту сам и на примачу – насмејала се Ана.

На крају и најзанимљивији део приче. Питали смо Бјелицу кога види као највећег ривала на домаћој сцени?

– Сваке године иста прича. Сви на почетку прете да ће да освоје дуплу круну, али ја то у последње три сезоне нисам видела. Иако смо на домаћој сцени имали озбиљне противнике, кад год је требало, ми смо победили. Биће тако и ове сезоне, уверена сам!

Само да здравље послужи

Завршницу прошле сезоне Ана Бјелица је пропустила због болести.

– Захваљујући огромном ангажовању целе екипе, на крају смо одбраниле титулу и била сам најсрећнија особа на свету кад смо тријумфовале у серији против одличног Спартака. Сада сам у реду, хвала Богу. Одрадила сам три месеца припрема са репрезентацијом, након тога се одморила и наставила у истом ритму са Звездом.

Звезда на Меморијалу Агате Мроз

У периоду од 14. до 16. септембра, Црвена звезда ће у Катовицама учествовати на четвртом Меморијалу Агате Мроз и велика је част што су Пољаци на овај турнир позвали шампиона Србије.
Црвено беле ће играти против још три учесника Лиге шампиона, домаћина турнира Даброве Гурниче (петак, 14. септембра у 20), па Азераила из Бакуа (субота, 15. септембра у 14,30) и московског Динама (недеља, 16. септембра у 10). Све утакмице играће се у дворани „Сподек”.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму овде.

Повезане вести

Leave a Comment