Moja Crvena Zvezda
ОдбојкаПрипреме

Митић: „Очекује нас тежа сезона од претходне“

Митић и Околић
Митић и Околић
Митић и Околић

Нешто мање од месец дана до почетка Шампионата, Мараканом теку потоци зноја. Одбојкаши Црвене звезде, јачи за јуниорске репрезентативце Александра Околића и Александра Гмитровића (вратили се са ЕП), испуњавају радне обавезе, које диктирају Душко Николић и његов први асистент Томислав Кукањац.
Михајло Митић, капитен црвено белих је међу првима ушао у дворану:

– Ова сезона ће бити тежа од претходне. Сви нас сврставају у фаворите, намећу додатни притисак. Бранићемо титулу и неће нам бити лако – свестан је Звездин олимпијац. – Чињеница је да нам је остала цела екипа, а да су друге мењале саставе. Остајем при ставу да би нам један домаћи трофеј, титула или Куп, испунила све циљеве.

Највећа промена догодила се на клупи. Душко Николић је наследио Жељка Булатовића, који ће каријеру наставити у Русији.

За сада се не осећају никакве веће промене, а надам се да се неће осећати ни током сезоне и да ћемо ми наставити са победама. Биће ту и пораза, али треба прећи најнормалније преко тога, не треба губити главу. Сви ћемо тражити најбоље решење, ја сам оптимиста и мислим да ће то бити још једна успешна сезона – рекао је Митић.

С обзиром на то да је екипа иста, остаје да добрим радом Звезда достигне прави такмичарски ритам?

– Требало би да имамо још бољу игру, видећемо да ли је то изводљиво. Искуснији смо за једну сезону и надам се да ћемо врло брзо стићи до правог ритма – подсећа Звездин капитен.

Посебан изазов за црвено беле је Лига шампиона. Чета са Маракане је у изузетно тешкој групи Ц, у којој су још Трентино, пољски Кеђержин и француски Тур.

– Против таквих екипа сваки сет и сваки бод је велики успех. Тако треба и да уђемо у ово такмичење, не треба да се заносимо неким победама и већим резултатима, већ треба да мислимо на нашу игру, да она буде на што вишем нивоу, а резултат ће доћи из тога.

Звезди је приписана улога апсолутног фаворита на домаћој сцени?

– Неке екипе ће бити мало слабије, неке ће се појачати, а ми ћемо играти на карту уиграности. Идемо утакмицу по утакмицу, као и прошле године. Нећемо дозволити никоме да нас изненади, у смислу да се не спремимо за тај меч. Сваког ривала схватамо озбиљно и против сваког ћемо играти најбоље могуће. То је једини прави рецепт – рекао је на крају Митић.

Звезда тестирала Беледијеси

Шампион Србије Црвена звезда одиграла је први у низу контролних мечева у склопу припрема за предстојећу сезону. Ривал је била искусна екипа Истанбул Беледија, која наступа у најјачој дивизији Турске. Резултат је био у другом плану а гости су остварили победу 3:0.

Душко Николић, први стратег црвено-белих задовољан је сликом на паркету. Без Филипа Стоиловића, који је ушинуо леђа, и са још увек недовољно опорављеним капитеном Митићем (бол у колену) и тек прикљученим Душаном Петковићем, момци су, без обзира на резултат, пружили достојан отпор ривалу.

– Нисмо били комплетни и с обзиром на ту чињеницу као и то да смо тек изашли из програма опште физичке припреме, не могу да будем незадовољан. Меч против знатно искусније турске екипе може да буде користан, да видим где смо у односу на јаче ривале а све у рок служби припреме за Лигу шампиона – истакао је шеф струке првака.

Црвено-бели су играли у постави Митић-Петковић, примачи Копривица-Јаковљевић, средњаци Ћелић-Милутиновић и либеро Вујић. До краја меча сви момци су уписали минутажу, Перић, Гмитровић, Буцуљевић, Околић, што је и била намера стручњака Николића да испроба форму и ниво игре свих момака.

Ред тренинга и утакмица, биће свакодневица шампиона до почетка борби у Супер лиги. У среду Николићеве изабранике очекује дуел у Шумицама са селекцијом Шангдонг, кинеском екипом коју са клупе предводи Дејан Брђовић. Следећа станица црвено-белих је Кладово, где ће чета из Љутице Богдана отпутовати 24. септембра, а 28. и 29. играти на турниру у организацији ОК Ђердап из Кладова. Итинерар пута до повратка у престоницу води до Крагујевца, где ће Звезда играти на 6. Меморијалном турниру „Александар Гиговић – Гига“. Шлаг на торти пред отварање сезоне је Суперкуп који је на програму 4. октобра.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму овде.

Повезане вести

3 comments

Zvezdas сеп 13, 2012 at 11:33

Sve o-kej, ali ne može igrač jedne C.Zvezda da razmišlja kako je dovoljno u Evropi uzeti poneki set, to nikako! Ne razumem ,,nema zanošenja,, Zvezda ima kvalitetnu ekipu i mora u svakom meču ići na pobedu, Zvezda je veliki klub gospodo. Kakav Tur, Kađeržin, juče nastali na mapi odbojke.

Reply
Banecz_91 сеп 13, 2012 at 09:35

Odbojkaški klub je ponos našeg sportskog društva,
ali mi se ne svidja ova izjava da su zadovoljni jednim
trofejem.Ove godine smo toliko jači od drugih da je sve
osim duple krune neuspeh. Isto mislim i za košarku i
vaterpolo, a što se tiče fudbala bio bih zadovoljan samo
titulom.

Reply
Stari Vujadin сеп 12, 2012 at 16:23

Bice to sve kako treba.Da bude srece i preskoce nas povrede,prvi smo sigurno.

Reply

Leave a Comment