Moja Crvena Zvezda
ВатерполоРепрезентација

Ранђеловић и Рашовић за МЦЗ: „Част је освојити медаљу за Србију!“

Сава Ранђеловић

На недавно завршеном ЕП за јуниоре, 1993. годиште и млађи, у француском граду Канеу, репрезентација Србије коју је предводио селектор Дејан Савић, освојила је сребрну медаљу. У борби за злато Италија је поново била кобна, овог пута млађи „Азури“. Наставили су и наше младе наде са континуитетом доношења медаља са велких такмичења. Резултат је још већи, ако се помене да су шесторица играча млађи од предвиђеног годишта и да смо током целог турнира имали на располагању само једног голмана.

За репрезентацију Србије је наступао и квинтет из Црвене звезде – Виктор Рашовић, Сава Ранђеловић, Ненад Стојчић, Михајло Милићевић и Никола Ешкерт. Милићевић и Ешкерт су новајлије у нашем тиму од летос. За МЦЗ своје прве утиске после ЕП и о толико очекиваној новој сезони изнели су Виктор Рашовић и Сава Ранђеловић.

Viktor Rašović
Viktor Rašović

Рашовић: “ Када се вратиш са неког великог такмичења са медаљом, утисци су сигурно феноменални. Бити други у Европи није мала ствар, ја сам презадовољан. Криво ми је што нисмо извукли снаге да победимо у финалу, али то је спорт, некад побеђујеш, некад губиш. Честитам Италијанима на првом месту. Што се тиче тренирања у протеклих годину дана могу бити презадовољан. Прво са Звездом ЛЕН Куп четвртфинале против Посилипа, затим други у купу и првенству Србије. Сада и оно најслађе, игре за репрезентацију. Ова медаља је круна великог труда и рада током читавог лета и током читаве протекле сезоне. Успомене се наравно памте, али се окрећем новим изазовима који ме чекају у клубу. “

Ранђеловић: “ Виктор је све рекао, заиста. Могу само да додам ми је била част да играм у оваквој екипи и да нас је током целог првенства красила жеља, воља и невероватна атмосфера.“

О новој сезони и појачањима, наши сребрни момци и узданице су једногласни –

Sava Ranđelović
Sava Ranđelović

Сулудо је причати о њима и њиховим успесима, јер је то већ познато. Доласци играча попут Рађена, Андрије, Душка, Дениса Шефика и Вапенског може бити само добро по клуб, а и по остатак тима који је доста млад, жељан учења и напретка, што ћемо моћи уз све ове искусне играче. Верујемо да је привилегија тренирати и играти са таквим играчима, не указује се свакоме таква шанса. Биће нам част да играмо са њима и хвала клубу што нам је то омогућио. Можемо бити задовољни жребом у групи за Лигу шампиона, очекујемо добру борбу са Југом. Што се тиче наше лиге, драго нам је да ћемо имати доста јаких утакмица и да ће публика моћи да види много добрих сусрета, то је добро за наш ватерполо.“

Још једно велико хвала и честитке селектору, стручном штабу и целој репрезентацији Србије на освојеној медаљи. Надамо се да ће Дејан Савић и наши момци европском сребру са репрезентативног нивоа, додати злато са клупског. Хвала шампиони!

Вест можете коментарисати и на нашем форуму овде.

Какво је Ваше мишљење о овој теми?

Повезане вести

5 comments

stella rossa сеп 15, 2012 at 14:12

stella rossa in avanti , borise drzimo te za rec i cekamo.
svi mi svu decu podjednako volimo i podrzavamo.u SD CRVENA ZVEZDA

Reply
milos 90 сеп 13, 2012 at 20:09

Svaka cast momcima,steta sto nisu uzeli zlato….

Reply
stella rossa сеп 13, 2012 at 18:25

Cestitke svima ali bas svima . Steta za Nenada Stojcica , on se usput spominje u svemu tome kao da on nije nista ucestvovao u svemu tome . Procitaj dobro tekst. Mislim da je vredan u svemu tome i on kao igrac i ZVEZDE i REPKE. Ispada da su ostali momci vredni a on onako uzgred tu se negde muva.
Ako igrac u finalu prvenstva igra skoro tri cetvrtine i nista manje u repki igra dve cetvrtine onda je zasluzan da se i o njemu nesto kaze napise. Ali nadam se da ce to Stojcica da ojaca i jos vise dati snagu da pokaze sta zna. Drzimo ti palceve za dalje i verujemo da ces uspeti u svojim ciljevima.

Reply
Boris сеп 13, 2012 at 18:36

Apsolutno ne. Apsolutno niko ne zapostavlja Nenada, on je jednako bitan i zaslužan kao i svi naši momci i ostali reprezentativci. Imaćete priliku uskoro i Nenada da ‘čujete’. Mi našu decu ne razdvajamo, već ih volimo podjednako.

Reply
igor milojevic сеп 15, 2012 at 22:33

vaterpolo je timski sport, ni jedan pojedinac ne moze da zablista ako iza sebe nema tim koji stoji cvrsto i daje mogucnost da se primeti. Ne zelim da se ponavljam da sam vec vise puta napomenuo da je zvezdino pojacanje ove godine zvucno ali da su licno moja nadanja u mladjim igracim koji ce imati prilike da pokazu svoj talenat i daju doprinos da se zvezda ozbiljno bori za trofeje.
Jos jednom velike cestitke Nenadu, Savi, Viktoru, Nikoli, Mihajlu…takodje i drugim mladim igracima za osvojeno srebro..
Nenad Stojicic je veliki radnik i sportista…bukvalno primer za mladje decake koji zele da uspeju u vaterpolu.

Reply

Leave a Comment