Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Сви фудбалери на окупу

Чак 12 репрезентативаца из редова Црвене звезде бранило је боје националних тимова Србије и Црне Горе током протеклих десетак дана. У шест одиграних мечева у којима су учествовали Звездини репрезентативци, млада и сениорска репрезентација Србије, као и најбољи национални тим нашег јужног суседа, забележили су по победу и реми. Орлићи су се након убедљиве победе над Македонијом у Крушевцу, пласирали у бараж за одлазак на ЕП у Израел, док су изабраници Синише Михајловића у чијим редовима су били Максимовић, Мијаиловић и Лазовић, демолирали Велс у Новом Саду. После два квалификациона сусрета за пораз не знају ни Црногорци за које су наступали Касалица и Јовановић.

За то време остали првотимци вредно су тренирали на Маракани и чекали повратак саиграча, како би се на што бољи начин припремили за серију тешких мечева која их очекује. Разламали су се осмеси и поздрави јутрос у Љутице Богдана приликом доласка репрезентативаца на тренинг. Задовољство није скривао ни тренер Александар Јанковић кога је највише обрадовало то што су се у строј сви играчи вратили здрави. Први од планирана два тренинга за среду 12. септембар одржан је на помоћном терену иза северне трибине. Занимљиве игре на два гола у скраћеном простору, подигле су страст за победом код свих првотимаца, што је довело до мноштва лепих потеза и голова. Одличном асистенцијом петом и голом у маниру искусног центарфора, истакао се прекаљени дриблер Бобан Бајковић, а вредни аплауза били су и голови Милуновића за „жуте“ и Мудринског за „црвене“. Због напорног пута и умора са стране су лагано трчкарали Црногорци, Јовановић и Касалица који су у сусрету са Пољацима, водили велику битку са дужником из недавног меча са Бордоом, Обранијаком. Притисак сталних дуела и беспоштедне борбе, пољски репрезентативац није могао да издржи до краја па је заслужено добио црвени картон у другом полувремену сусрета са Црном Гором.

У другом делу јутарњег тренинга, акценат је био на истрчавањима и подизању „борбене готовости“ пред меч са Радничким из Крагујевца који је на програму у недељу 16. септембра од 16 часова. Свакако, један од играча којима је пауза највише пријала јесте Ненад Милијаш, који је имао времена да се додатно упозна са новим саиграчима и уклопи се у тим.

„Утисак по повратку у Звезду се није променио у односу на мишљење које сам имао док се нисам вратио на Маракану. Имамо одличну, младу екипу, којој је потребна серија победа како би стекла додатно самопоуздање и победнички менталитет. Верујем да ћемо са тријумфима заређати већ од првог наредног меча. Првенство је доста по ономе што сам до сада запазио, изједначено, и има доста добрих тимова који могу да буду неугодан ривал„, рекао је Ненад Милијаш и изнео своја очекивања пред недељни меч на стадиону „Чика Дача“.

„У прошлој сезони Раднички је успео да нам „откине“ четири бода, односно нисмо успели да их савладамо. Даћемо све од себе да ту малу традицију, прекинемо у недељу и дођемо до победе. Уз сво поштовање ривала, ми смо сами себи највећи ривал и све зависи од наше игре и расположења. Ако пружимо максимум, и уђемо у утакмицу концентрисани, уверен сам да ћемо освојити нова три бода. Имамо довољно времена да се спремимо и упознамо са њиховим карактеристикама“, оценио је повратник из енглеског Вулверхемптона који је на прошлом мечу са Нишлијама носио капитенску траку.

Након завршеног тренинга, играчи су отишли у клупски хотел, где су имали заједнички ручак и обавезни одмор до поновног изласка на поподневни тренинг, у 17 часова. Већ од сутра стручни штаб ће смањити ритам и све до утакмице са Радничким, црвено-бели ће тренирати једном дневно.

Такође, меч у Шумадији представља увод у серију тешких мечева нашег тима, међу којима је и гостовање кулском Хајдуку, заостали меч првог кола против Јавора у Ивањици, као и сусрет шеснаестине финала Купа Србије у коме наш тим брани у мају освојени трофеј.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму овде.

 

Повезане вести

6 comments

veliki pravi zvezdas сеп 13, 2012 at 14:07

Sto se opreme tice mislim da bi Crvena Zvezda trebala da promijeni proizvodjaca opreme naprimjer jedan od ova tri proizvodjaca treba nova uprava da odabere Puma ,Adidas i Ribok

Reply
milan_rs сеп 12, 2012 at 23:02

Fudbalu se nadam tituli, jer sa ovakvim igracima koje imamo mozemo da nadadoknadimo nedostatke nase uprave, a i realno CMARTIZANOVCI su ocajni do zla boga. Samo mali Markovic im je ok. Dalje, kosarka, tim je ko bombona samo me brine kakav je trener ovaj Lazic. Iskreno i realno i tu bi trebala titula da padne. Odbojka = titula mada nam je Bulat otisao, ali zato ekipa nam je cela na okupu. Vaterpolo, sta reci, odlican sastav imamo i odlicne ljude u upravi. Sve velika imena i as do asa, ali,ali pokvarise mi Kragujevcani raspolozenje sa onim silnim pojacanjima, iskreno bice tu cupavo izmedju nas i Kragujevcana. Rukomet, no coment, ja ne znam sta se ovde desava. Niko nam nije dosao, do skora nismo imali presednika kluba. Jeb. ga Perun i Butulija su imena rukometnog sporta i ne mogu da verujem da pre svega ne mogu da privuku sponzore t.j ljude koji vole rukomet i koji ce ulagati u Zvezdu. Preko raznoraznih media sam pratio stanje u Rk, nijedan nam igrac nije dosao a cak postoji mogucnost da ovu godinu i pauziramo sto bi po meni bilo SKANDALOZNO.

Reply
kastiljo сеп 12, 2012 at 22:06

ahahahahaha…prekaljeni dribler,bajkovic…hahahaha bravo care..

Reply
zvezdan сеп 12, 2012 at 17:52

E sad pamet uglavu i svaka da bude ko protiv Bordoa, i titula je ponovo kuci gde joj je imesto vazda bilo..

Reply
Delija сеп 12, 2012 at 17:39

Admine sta je bilo sa rukometasima ????

Reply

Leave a Comment